PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Има два начина да вземеш изпит : 1. със знания; 2. с измама, било то с пищови или с помощ от приятел. Какво мислите за втория вариант? Кого лъже студентът - преподавателя или себе си? И какъв е смисълът на вишето образование като да речем грубо 80% от хората го избутват с преписване, само и само да го избутат? (горя от нетърпение да разбера дали ще получа благословията на Отряда за саморазправа с тъпи теми no hard feelings! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Кого лъже студентът - преподавателя или себе си? И какъв е смисълът на вишето образование като да речем грубо 80% от хората го избутват с преписване, само и само да го избутат? <{POST_SNAPBACK}> Благославям те чадо мое, с рунтав з*****к.Себе си лъжем братче,себе си!Вече предпочитам да си седна на задника и да назубкам няколко стотин страници,отколкото да се зора да правя пищови.Е има и преподаватели,при които е грях да не препишеш,ама все пак - знанията са си за нас. Ае, Борисе!!!Как можа да пуснеш тема достойна за evi?A?!Я да се засрамиш веднага!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Забрави третия начин... Има и четвърти, но за него е нормално ти да не го прилагаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 Хм, предполагам, че третия е подкуп. А четвъртия побой ли е Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Значи стават пет Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Трети начин : явявате се за 11- 12 път само много коравите се сдържат да не ви дадат изпита Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Radvam se che oshte nqkoi spodelq moeto mnenie che vishist s prepisvane vishist ne se stava.Staraq se da go prilagam toq metod no v evropeiskiqt...neshtata sedqt po drug nachin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Да - пет - за побой не се бях сетил. Хехехе... Петия е не приложим при теб просто. В повечето случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 Да - пет - за побой не се бях сетил. Хехехе... Петия е не приложим при теб просто. В повечето случаи. <{POST_SNAPBACK}> Добре де, не ме мъчи, кажи за какво става дума Какво ми има , че не мога да го ползвам този метод?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Определено лъжем себе си.......А що се отнася до мен аз никога не бих направил такова нещо,защото не дай си боже ме хванат и ми се проваля цялата кандидат-студенска кампания и меко казано-живота....Иначе виж в училище-нямам такива опасения....Бъдете примерни и не преписвайте......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Добре де, не ме мъчи, кажи за какво става дума Какво ми има , че не мога да го ползвам този метод?!? <{POST_SNAPBACK}> Зависим е от сексуалната ориентация - твоята и на изпитващия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Добре де, не ме мъчи, кажи за какво става дума Какво ми има , че не мога да го ползвам този метод?!? <{POST_SNAPBACK}> Е, може някой и твоето сладко розово дупенце да хареса Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 От една страна знанията са добре дошли, ама има разни глупости, дето като ги научиш и после една седмица не можеш да ги забравиш. Така че знания добре, но трябва да ти върщат работа. За другото си има справочници. Има разни "свръхчовеци", които една елементарна задачка не могат да решат, а телефонния указател за два дена ще го научат А, за кандидат-студентски изпити е друго. Там си имаш цели и много време за подготовка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 ahahaaa tva za 5te na4ina rulezzz ina4e az ako si napravq pi6tov to 6te si nau4a pone za 3ka taka 4e nikoga ne sym prepisval eee po4ti, edin pyt po mehanika naj naglo si izvadih tetradkata i prepisvah a bqh na 1vi q 4in ama kvo da se pravi kato daskala mi pozvoli ta nali na lekcii mu hodihme samo 2ma-3ma a na mene mi be6e interesno Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 daskala mi pozvoli <{POST_SNAPBACK}> E това пък е върхът на идиотщината на образованието ни. Не знам как е навън, но едва ли има по-незаинтересувани за бъдещето на студентите си преподаватели от българските. Което е жалко, защото точно преподавателят е човека, който уж трябва да те води. Лесно е да се явяваш веднъж седмично, да измънкаш 5 листа лекция и да си тръгнеш. Както и да е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 и съм учил и съм преписвал и съм подсказвал и са ми подсказвали. и всичко си зависи от предмета, от даскала и от това дали ми е интересно и колко време имам да се занимавам с него. въпроса е много комплексен и се решава мигновено в датата на изпита и решението не зависи от нас, а от изпитващия, който реално поставя оценката на усилията ти. любопитното в моя случай е че в дисциплините където съм имал жив интерес и съм се зорил да уча и намирам каква ли не инфо съм зимал изпита с "вазелин", защото много даскали не търпят учениците им да ги надминават. ама такава ни е системата. покрай цялото папагалско повтаряне на грешките на "учителите", което ни карат да правим влиза и някакво количество полезна информация. едит: @rex: донякъде моето мнение съвпада с твоето - независимо как важното е да си имаш хартийката "диплома". полезна е за украса на стената или за пълнене на чекмеджета или дори да я показвате на работодатели. неизвестно защо на работодателите много им харесват хората с титли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Специално при студентите преписването е най-добрия вариант. Ето един прост пример: 1курс като бях студент се бях надъхал да уча супер здраво. И така на първата контролна, която правихме благодарение на здравото ми учене задачите бяха вярно решени, но имах двойка, защото вместо такива скоби [] бях поставил тези () и още една подобна причина, която аз окачествих като чисто заяждане. Впоследствие се убедих, че повечето от нашите преподаватели въобще не са наред психически и всъщност далеч не стават за преподаватели колкото и добри специалисти да са в своята област. Въобще цялата система ни е много объркана щом допуска такива личности. Бил съм свидетел на какви ли не изцепки от тяхна страна/например късането на цели курсове-всеки знае, че в един курс поне няколко човека да са "зубъри" така че явно причината е в нервната система на преподавателя/. Мислил съм да пусна тема и защо даскалите са толкова нервни-може би заради нестабилното положение в държавата, ама все пак става въпрос за професори,доценти и т.н. които правят детинщини като героите от латиносериалите. Другия възможен вариант е, че са самотни, защото остават неразбрани от масата хора, които ги мислят за побъркани. Но каквато и да е причината личните проблеми са си лични проблеми. В крайна сметка благодарение на по-горе описаните неща аз не само че престанах да уча, ами добих доста отрицателни представи за така нареченото "висше образование". Когато някой вземе да ми се хвали като завърши висше какъв велик човек ще стане и какво ще умее винаги започвам да го гледам с по-особен поглед. В крайна сметка в страна като България, със такива преподаватели които зачитат само себе си, с излишните предмети които се учат вместо съсредоточаването върху дисциплината която студента е избрал одобрявам не само преписването, ами всичко възможно - ако ще и плащането за да си вземеш изпита/макар че за плащането аз лично не съм го правил, защото не ми е присъщо да храня хора които тормозят други заради собствения си провален живот/. Накрая искам да спомена с благодарност преподавателите, които са точни и коректни, които умеят да правят компромиси в границите на нормалното/все пак без да учиш е глупаво да имаш 3 примерно/, и пожелавам да стават все повече занапред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Впоследствие се убедих, че повечето от нашите преподаватели въобще не са наред психически и всъщност далеч не стават за преподаватели колкото и добри специалисти да са в своята област.<{POST_SNAPBACK}> daaaam imah edin deto na izpita edna zada4a mu q bqh re6il samo az no pro drug na4in ne s formula deto sme q bili u4ili i taka i ne mi q za4ete a i iska6e rezultata da e s to4nost 4 znaka i to bez da polzvame kalkuvatori i mi vika naj naglo zarbira6 li 4e ako bil na mojto mqsto 6tql da se ambicira i da u4i da u4i ... a pyk az bih mu e*al majkakata, ama dobre 4e sym kroti4yk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Вече като бивш студент мога да кажа ,че когато си вземеш изпита със знание и разбиране се чувстваш много по удовлетворен от себеси . Икакто един мой преподавател казваше:"Аз си имам диплома и си работя по специалноста, важно е какво ще постигнете Вие!!! " Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Уф направо като чета какво сте писали и ми се отщява да ставам студент...навсякъде ли е така ? Аз имам мерак да уча, ама май ще ми го убият... А преписването е тъпо. Нали съм записал дадена специалност, за да мога да я работя после ? А как ще я работя, ако да кажем само съм преписвал и нищо не знам ? Само ако имам някой вуйчо/татко някъде, ама тоя номер все по-малко ще минава... Като въведат матурите следващата година ще се оправят нещата, просто сега сульо и пульо става студент,колкото да не отиде в казармата, изобщо няма летва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 А един от моите преподаватели каза : "Аз съм тук за пари - имам си проготвено какво да ви говоря, ще си го изговоря и ще си тръгна. Оттам нататък за вас не ми пука"...ноу комент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Да... заради такива... ама айде това е друга бира. Ми момчета и момичета - още древните са го казали - знание не се дава, знание се взима. И ако вие не ги напъвате - ще слушате лекции от времето когато са станали преподаватели. Питайте. Забивайте ги с въпроси - пратете ги в библиотеката да четат. И не се бойте, че ще ви го върнат - напротив - ще ви имат уважението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 Защо трябва да се стига до провокации и забивания? Да си учител не е като да си шлосер. Не е достатъчно да си капацитет в дадена област. Ако не умееш да общуваш с учениците, ако не умееш да събуждаш интерес в тях, да ги накараш те да се ровят из книги и да прекарват дните си в библиотеки - мястото ти не е най-отпред в класната стая. Една много малка част от преподавателите ми досега са имали такъв положителен ефект върху мен. Вярно е - ако искаш да постигнеш нещо повече в някоя област, ще трябва сам да се бориш. Но напътствията и подкрепата на някой по-опитен никога не са излишни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Аз по принцип съм много против преписването и предпочитам да го науча нещото отколкото да си изгубя времето да правя пищови... НО има изпити където те принуждават да го направиш, пък и почва да дразни когато гледаш как някой който знае много по-малко от теб си взима изпита а ти си скъсан. На хората които тази година ще кандидатстват - Образованието в България е КЕНЕФ(изивинявам се за израза) но въпреки това има какво да се вземе... Иначе преподавателите е нормално да са зле... как иначе? В България не е престижно да си преподавател, не е добре платено, съпроводено е с много стрес, от тук следва, че два вида хора ще станат учители. 1) Неуспелите в своята област 2) Успелите, които искат да помагат на по-младите за да се оправи държавата и ала-бала... Така ги виждам аз нещата. Хубаво е когато попаднеш на втората категория Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Уф направо като чета какво сте писали и ми се отщява да ставам студент...навсякъде ли е така ? Аз имам мерак да уча, ама май ще ми го убият... А преписването е тъпо. Нали съм записал дадена специалност, за да мога да я работя после ? А как ще я работя, ако да кажем само съм преписвал и нищо не знам ? Само ако имам някой вуйчо/татко някъде, ама тоя номер все по-малко ще минава... Като въведат матурите следващата година ще се оправят нещата, просто сега сульо и пульо става студент,колкото да не отиде в казармата, изобщо няма летва... <{POST_SNAPBACK}> Ако се надяваш да получиш някакво особено количество знания във висшето образование, които ще прилагаш в реалния живот жестоко се лъжеш. Във нашето висше образование най-вероятно поради липса на средства знанията, които се дават са предимно абстрактни/става въпрос за специалности от рода на електрониката, комуникациите, компютрите и т.н./. Значи аз винаги съм казвал, че най-евтиния вариант е да се вземе един тебешир и някой да пише на дъската, а други да преписват като луди след него. Друг е въпроса после при упражненията..... Аз лично уча само за да си взема хартийката, която после ще показвам на разни работодатели. Напоследък се замислям дали и да не си я купя даже. Иначе основните знания, които се използват в реалния живот се получават благодарение на самообучението и практиката след това. Аз например съм горд че дължа много малка част от моите знания на университета, а голямата част от тях е благодарение на самообучението. Така винаги мога да кажа на някой да не ме свързва с институции, които по-скоро вместо дипломи трябва за раздават жълти книжки на учениците, които са побъркали от учене и свидетелства за мързел на онези, които са преписвали. Това е моето мнение. Относно номера с роднинството той винаги ще минава не се заблуждавай - все пак живеем в България/демек този номер важи навсякъде по света, тогава какво остава за нашата страна където важат всички неправилни неща но в по-голяма сила/. А относно матурите - какво значение има тяхното въвеждане при условие, че по мои наблюдения вече успеха от средната диплома почти не се взима под внимание при кандидатстване? Нека ако някой знае да каже, защото аз наистина не знам/всъщност даже ме е яд че навремето се взимаше, защото ме изместиха хора с по-малко знания от мен, но благодарение на това че в различните училища се оценява по различен критерий въпросните хора имаха по-високи дипломи и съответно доста по-малки оценки на кандидатстуденския изпит от моята/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.