veseo Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Такам, значи един приятел ми се обади току-що по телефона и е доста притеснен относно състоянието на компа си. По време на инсталация на игра се е получил нежелателен shut down, но проблемът е бил решен веднага след това след изкарване и вкарване в контакта. След това моят приятел е пуснал инсталацията на същата игра и отново е получил нежелателен шътдаун .. този път май перманентно - в смисъл не иска да се стартира повече. Аз имам свои собтвени предположения от собствен опит, но бих желал да чуя и вашите предложения и идеи, какво може да се направи. Благодаря от негово име предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 men noo ma samnqva zahranvaneto nesto samo ot tam ste da e ama nemoga da proumeq zasto ot igrata ste prai taka ama predpolagam e zahranvaneto nisto drugo na men mi see slu4valo v praktikata ama samo da se restartira dokato se installva ama da izgasne do sega ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 veseo аз не съм в час, ама мисля че ти трябва врачка, а не идеи и предложения! Какво може да се направи? Що за въпрос? Спирам се тука Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 veseo аз не съм в час, ама мисля че ти трябва врачка, а не идеи и предложения! Какво може да се направи? Що за въпрос? Спирам се тука <{POST_SNAPBACK}> не чатнах А по въпроса - френда също каза че сега при опит да се стартира компа двете лампички на кутията светват за секунда-две и изгасват. А и едва ли е причинено от играта, сигурно е просто съвпадение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Az imah podoben problem na 4 mashini t.e. na vsichki koito sam se opital da instalna NFS poslednata versia .. ne znam ot kakvo e no 100 % e ot igrata ili po skoro ot instalatsiata Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Аз също си мисля, че е захранването, защото при мен скоро го имаше абсолютно същия проблем. Както си работя на компютъра изведнъж изгасва. После към 5-10 минути компютърът не ще да се стартира, защото захранването трябва да се охлади. Значи, питай го този твой приятел, дали като пипне кутията, отзад където е захранването, усеща топлина (ама не просто топло ами много топло). И освен това ако му е шумен компютъра (бучи, трещи, бе направо все едно хеликоптер излита), значи най-вероятно си е отишъл вентилатора на захранването, то прегрява и гаси компа. Та ако е това има нъжда само от нов вентилатор (или поне при мен беше така EDIT: И ако може да погледне през краткото време, за което окмпютърът е включен с някоя програма като AIDA или SiSandra как му се покачва темпертурата. Освен това ако може да види и сколко оброта се върти вентилатора (но май това не го показваха тия програми. Тогава ако може да го види ей така просто да прецени дали се върти вече бавно вентилатора). Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 EDIT:И ако може да погледне през краткото време, за което окмпютърът е включен с някоя програма като AIDA или SiSandra как му се покачва темпертурата. Освен това ако може да види и сколко оброта се върти вентилатора (но май това не го показваха тия програми. Тогава ако може да го види ей така просто да прецени дали се върти вече бавно вентилатора). <{POST_SNAPBACK}> Там е работата че изобщо не може да се стартира вече компютъра. Казах му да пробва от време на време, тъй като може захранването да е спряло, за да се предпази от изгаряне, но засега не е успял да го пусне Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Ново захранване ще му трябва. Или поне работещо ще свърши работа. Що не вземеш да му занесеш твоито и ако проработи значи е от това, ако не значи е сервиз . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Аз имам одобен проблем със захранването си обаче поне знам от какво е ... Значи тази мизерия започна след като си оверклокнах ЦПУ-то , защото захранването ми е "малко" (не е мощно достатъчно за да "напапка" Цпу-то. И така когато комп-а ми работи няколко дена (около седмица) като го спра се получава този номер Та причината е така наречената смарт защита ( или нещо от сорта ) ! А решението е махане на захранаващия кабел на захранването (т.е. кабела от контакта до захранването) за около 15 минути м ако това не работи махаш капака и махаш захранването на дъното ако за 15/20 минути ако и това не стани просто оставяш комп-а 1 вечер без захранване а на другата сутрин пак си го мушкаш (ако ме рабра правилно) с 2 думи ако не става за 15 минути махаш захранаващия кабел на захранването - кабела контакт -> захранване за 1 вечер ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
guinness Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 I na men taka mi be6e stanalo predi 2-3 godini.Kompa sam se ogasi slet tova go pusnah svetna lampata i pak izgasna,pove4e neiska6e da tragne.Zanesah go na popravka i mi kazaha 4e kato e sprql ventilatora na zahranvaneto e rastopilo ne6to i ot tam hdd mb i cpu.Pitai go dali mu e mirishelo na bakilit.Ako da zne4e ne6to se e opekalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
limpbizkit_fena Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Na men mi se e slu4val 6astiq problem vzimam si kompa ot serviz i tam raboti a u nas ne ba4ka sled tova razbrah 4e ako na samiq kontakt ima mnogo vklu4eni raboti moje da ne moje da zahrani kutiqta i za tva kaji mu da probva da premesti samo kutiqta v druga staq i da probva dali 6te tragne Uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 Оки, благодаря много на всички за помощта, утре ще му се обадя и ще съобщя резултата тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Оки, благодаря много на всички за помощта, утре ще му се обадя и ще съобщя резултата тук <{POST_SNAPBACK}> Абе да се намеся и аз "макар и късно. Ти пробва ли да го пуснеш без батерия за CMOS ???? Имал съм такъв проблем като на твоя приятел...е.....след смяна на батерията дъното си бачка пушка.Просто батерийката беше "почти" окъсила. Вземи пробвай УСПЕХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Vze mi mu kaji da ne probva da go vklu4va pove4e, zashtoto veroqtno e s nqkvo JNC ili drugo izmisleno zahranvane, koeto e sdalo bagaja i kato nishto shte se 4ue bum i moje da se poqvqt dosta 4erni petna iz komponentite... Misulta mi e prati mu sms ida znae. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Благодаря на всички за мненията и коментарите. Аз съм този приятел на veseo Занесох го на поправка. Оказа се, че просто захранването му е било слабо - 250, сега съм с 300 и няма да имам проблеми ( докато не включа 2-рото СД ( изключил съм го за момента ) ). Захранването не е било достатъчно=>изгаря=>ново захранване и съм ХЕПИ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 taka zna4i stom leko presvetvat lampi4kite tva zna4i 4e zahranvaneto si e otishlo moito zahranvane originalnoto mi s pc to det be6e ne go spirah pc to s meseci i edin den stavam i gleam izgasnalo puskam go raboti 5 min i pak izgasna i posle barnah kutiqta otzad i stqh si izgora rakata tolkova goresto otogava s fortron i nikav problem do sega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Az imah podoben problem na 4 mashini t.e. na vsichki koito sam se opital da instalna NFS poslednata versia .. ne znam ot kakvo e no 100 % e ot igrata ili po skoro ot instalatsiata <{POST_SNAPBACK}> ай да не е 100 % от играта. Инсталвал съм е 100 пъти и не съм видял рестарт или shut down Link to comment Share on other sites More sharing options...
VALING Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 znam 4e e stara temata ama i az imam sy6tiq problem i ne iskam da pravq nova tema. ta i na men taka mi izgasva i trqbva da go 4akam da izstine. moje li da mi kajete dali i moq problem e takyv kato na priqtelq na veseo snimka ot aida32 na dat4ika Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Приятелю, това си е ужасна температура 85 градуса - скоро ще го изпържиш. Сменяй охлаждане, слагай някво друго някво по-читаво. Ужас. (изключвам датчика да не показва вярно). Има и друг момент 1.31 волта на ядрото на процесора е много малко(( Моя рпоцесор е мобилен и работи на 1.65 волта на ядрото. Лол. Сменяй охлаждането на процесора виж в биоса какво става с това захранване. Виж какви волтажи ти показва в биоса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Старият ми процесор Duron SpitFire 650MHz загряваше почти толкова. Някъде до около 75 е стигал. Щото тоя дето беше сглобявал компа очевидно не е преценил вентилаторчето и Август месец на Диабло 2 да видиш кво става Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrAgMaKeR Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 I na men taka mi be6e stanalo predi 2-3 godini.Kompa sam se ogasi slet tova go pusnah svetna lampata i pak izgasna,pove4e neiska6e da tragne.Zanesah go na popravka i mi kazaha 4e kato e sprql ventilatora na zahranvaneto e rastopilo ne6to i ot tam hdd mb i cpu.Pitai go dali mu e mirishelo na bakilit.Ako da zne4e ne6to se e opekalo. <{POST_SNAPBACK}> И на мен ми се случи абсолютно същото преди една година Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.