Jump to content
BulForum.com

Проблем с Windows-ко Apache 2!!

splt-rmx

Recommended Posts

Темата на топика е - Апач под Уиндоус, как да тръгне това или онова, как да се настрои едикоеси. Не да ми обясняваш ти на мен как IIS е по-добър от Апач, или аз да обяснявам на теб как Апач е по-добър от IIS, кое за какво ставало и кое в кой гьол да си седяло. Не си глупав, разбираш какво казвам. Защо тогава се опитваш с трихиляди думи да ми обясниш как не съм те разбрал и какви думи имало в заглавието и какви думи можело да се срещат незнамсикъдеси?! Не ме обиждай, не обиждай и себе си. Аз те питам за Апач, ти ми отговаряш за IIS... Мирча Кришан и краставицата му... Чак ми е неудобно, че трябва да обяснявам очевидни неща на интелигентни хора...

А пробвал ли си с приятели, те да ти кажат какво виждат от твоя сървър?

Виж на http://msv.dk, HTTP Header.

Въведи адреса си (с ИП адреса си) и път към някоя картинка, с която имаш проблем, т.е. целия URL към някоя картинка към твоя сървър.

Виж какъв хедър и съдържание ще се появи от този туул.

Спираш ли файруоли и такива хави преди да пробваш на чисто?

Последно NetLimiter имаше при мен някакви проблеми с FTP сървъра, и не се разбираше с него и ставаха такива неща също така. А понякога е въпрос просто на несъвместимост, а не на неразбиране ;)

получава се следното:

Unable to connect to http://***.**.***.**:****/Imagez/SnapShots/SNAG-0000.png
The underlying connection was closed: Unable to connect to the remote server.

не ползвам стена

другите виждат, каквото и аз виждам :bgrin:

ето ти пример ....

не се вижда

вижда се

jpeg до половината

обърнете внимание на резолюциите на png-тата

Първият линк "не се вижда" всъщност се вижда при мен.

Оня "до половината" наистина е до половината.

Смени порта на сървъра. Сега се сещам, че преди съм имал проблеми с портове 808x .

направи го нещо като 9100, или нещо което не е 80xx.

Не знам, но с тея портове имах и аз проблеми преди.

За пробата направи го на порт 80 и пробвай през http://localhost/... да отвориш.

Първият линк "не се вижда" всъщност се вижда при мен.

Оня "до половината" наистина е до половината.

Смени порта на сървъра. Сега се сещам, че преди съм имал проблеми с портове 808x .

направи го нещо като 9100, или нещо което не е 80xx.

Не знам, но с тея портове имах и аз проблеми преди.

За пробата направи го на порт 80 и пробвай през http://localhost/... да отвориш.

не става :cry

преди и аз май имах проблеми с картинките и се оправи с uninstall и пак install на Apache 2

... в един от постовете съм писал, че съм слагал нова версия и проблема продължава да присъства

И все пак пробва ли и друг сървър, пробва ли версия 1.33.хх на Apache? Изтри ли всички неща, които апачето слага по компютъра ти по директориите (documents and settings\applicatin data и там където по профила ти)..

Пробва ли да разкараш всичко излишно като опции и разширения на апачето в конф-а?

Кога за последно си проверявал компа за хардуерни проблеми, които довеждат и до софтуерни такива, т.е. може и да имаш, може и да нямаш други софтуерни проблеми, един memtest не вреди. Споменавал съм го, но като имах проблеми с дъното преди време, какви ли не идиотски неща са ми се случвали.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

поредния проблем с апачето. този път са архивираните файлове. дава ми грешка когато се опитам да разархивирам съдържанието, след като файла е свален от сървъра. иначе размера на файла е точен. пробвах с друг сървър - HFS. през него всичко си е наред т.е. апачето прави още една мизерия при мен :angry1

п.п. първата все още е налице :angry:

поредния проблем с апачето. този път са архивираните файлове. дава ми грешка когато се опитам да разархивирам съдържанието, след като файла е свален от сървъра. иначе размера на файла е точен. пробвах с друг сървър - HFS. през него всичко си е наред т.е. апачето прави още една мизерия при мен :angry1

п.п. първата все още е налице :angry:

Мизерията си е баш същата.

Просто Апачето корумпира изхода, който е различен от това, което е на диска. В първия случай развалени джипеци, във втория развалени архиви.

Щом HFS бачка перфектно, и след няколко преинсталации и какво ли не на апача, Апаче продължава да не сработва, явно и при теб е станало това което при мен преди време, и то два пъти ако не се лъжа..

Може би единия път беше докато имах проблеми с дъното, и по Никакъв начин не успях да го подкарам отново на същата инсталация на Windows - такова нещо за пръв и последен (надявам се) път ми се случи.

Може би съм малко суеверен, но оттогава Апаче не е стъпило при мен, особено за домашно ползване.

Ако намериш начин да го подкараш като хората, пиши тук за да знаем какво е било.

• 1 month later...

проблема с визуализирането на png файлове с голяма резолюция (колкото екрана примерно) се оправи от само себе си. :blink:

изобщо не знам как е станало. нищо не съм правил.

• 4 months later...

... и пак проблем с т'ва apache :angry1

сега пък много бавно отговаря на заявките, които му се подават.

една незначителна снимка мога да я чакам да се отвори след 1 мин. примерно

• 3 months later...

айде и аз ще се оплаквам от апачето :angry1 вчера вечерта го инсталирах и конфигурирах с php5, като всичко работеше идеално. тази сутрин ставам пускам пц-то и изненада apacheto изобщо не иска да запали. сменях версии, даже преинсталирах бозата, която така или иначе бях решил да преинсталирам просто сега имах повод, но не, апачето не иска да тръгне. вади ми следната грешка

The system cannot find the file specified : No installed service named Apache2

наистина в services го няма, но от какво може да е проблемът :angry1 1

edit: сега инсталирах споменатото от tedy iis, но като влезна в http://127.0.0.1/ или localhost ми иска парола. от къде мога да я видя тая парола и как да го конфигурирам да работи с php.

айде и аз ще се оплаквам от апачето :angry1 вчера вечерта го инсталирах и конфигурирах с php5, като всичко работеше идеално. тази сутрин ставам пускам пц-то и изненада apacheto изобщо не иска да запали. сменях версии, даже преинсталирах бозата, която така или иначе бях решил да преинсталирам просто сега имах повод, но не, апачето не иска да тръгне. вади ми следната грешка

наистина в services го няма, но от какво може да е проблемът :angry1 1

edit: сега инсталирах споменатото от tedy iis, но като влезна в http://127.0.0.1/ или localhost ми иска парола. от къде мога да я видя тая парола и как да го конфигурирам да работи с php.

:bgrin: Абе ша са сетите вие като ви говоря че тва апаче под виндовс прави доста проблеми, явно не съм само аз дето съм пострадал, именно същите мизерии и на мен ми правеше последно преди 2г. някъде, спре ли да работи апача, каквото и да правя, на тази инсталация на Win повече нямаше шанс да тръгне. След преинсталация разбира се тръгваше, но само 2 пъти се излъгах по този начин, след това минах на IIS и пей сърце.

Stenli, спокойно, това със спирането му да работи е проблем не само на теб както става ясно. Затова под Windows апаче никога няма да пробвам отново. Освен под виртуална машина, ама там поне ако се сбози, копирам старата машина на новото място и съм чист.

Що се отнася до IIS, трябва да поразучиш малко как работи, т.е. ползва Windows file system security. В случая отвори IIS Manager и като отидеш на Default web site, дай му пропертиес и на Directory security даваш първия Edit и цъкаш Enable anon access най-горе. Обаче внимавай, поразучи го добре да оправиш секюритито като цяло, защото така го отваряш за света. можеш да изтриеш разни файлове от руута, дето не ти трябват.

За конфигурирането да работи с PHP е лесно, четеш install.txt от дистрибуцията на PHP-то.

Може да имаш малко главоболия докато подкараш всичко, но това се отнася по-скоро до кирилица и mysql, ако решиш да го слагаш.

... и пак проблем с т'ва apache :angry1

сега пък много бавно отговаря на заявките, които му се подават.

една незначителна снимка мога да я чакам да се отвори след 1 мин. примерно

Добре де, при толкова проблеми защо продължаваш да го ползваш? Аз още при първата такава издънка бих го затрил с кеф.

То аз затова и не пиша на PHP а на ASP.NET и съм супер доволен от което защото заплащането за ASP.NET проекти е доста по-добро от това за PHP... може и да бъркам но моите впечатления са такива.

Apache под windows... това е като да сложиш двигател на порше в Заз... и двата са под задния капак, но... :)

Щом ще ползваш apache, значи asp.net отпада изобщо като вариант - следователно защо не се засмислиш за Linux и проблема да се реши веднъж завинаги.

Apache под windows... това е като да сложиш двигател на порше в Заз... и двата са под задния капак, но... :)

Щом ще ползваш apache, значи asp.net отпада изобщо като вариант - следователно защо не се засмислиш за Linux и проблема да се реши веднъж завинаги.

По-скоро бих казал двигател на моторна резачка под капака на Порше :D .

Иначе и двамата не са казали, че са обвързани с Апаче под каквато и да е форма. Явно искат сървър, но някои са свикнали с Апачи, други просто им трябва за нещо друго. А пък за asp.net не е ставало дума при двамата, затова IIS за тях е най-добрия избор.

Съгласен съм обаче, че всичко под IIS 6 е кофти, IIS5 се знае че е доста по-уязвим, но за лични нужди, добър файруол и настройка става и е по-добре от апаче с неговите win мизерии.

Що се отнася до IIS, трябва да поразучиш малко как работи, т.е. ползва Windows file system security. В случая отвори IIS Manager и като отидеш на Default web site, дай му пропертиес и на Directory security даваш първия Edit и цъкаш Enable anon access най-горе. Обаче внимавай, поразучи го добре да оправиш секюритито като цяло, защото така го отваряш за света. можеш да изтриеш разни файлове от руута, дето не ти трябват.

tedy, не става и не става, братче :bgrin: не знам какъв е проблемът, но от както си написал поста си, цъкам наляво-надясно по настройките и не успявам, ако махна прозореца, който иска парол ми изписва:

You are not authorized to view this page

иначе ето какви ми са настройките 400686_t.jpg

...

иначе ето какви ми са настройките ...

Ами като гледам не си направил това, което ти казах - на тоя скрийншот цъкни Anonymous access горе де :bgrin:

tedy, то първоначално там имаше отметка, но не ставаше. след това я махнах и пак не ставаше, явно проблемът е в задлавиатурното устройство, дет се вика :bgrin: както и да е успях да подкарам апаче 1.3.х, така че засега спирам да правя безсмислени опити да подкарам iis :)

• 10 months later...

при изписването на файл в апачето е някаква определена дължина, която е по-подразбиране и ако името на файла е по-дълго, го съкращава с този знак >

та ... как му се казваше да изписва пълното име, а не да го съкращава :huh:

• 2 weeks later...

това горе го оправих, но сега имам друг въпрос :P

става въпрос за иконите. реших да си поиграя и да ги заменя с по-свежи :D след като го направих обаче, забелязвам че при първото отваряне на сървъра през уеб браузъра, картинките на самите икони много бавно зареждат т.е. визуализират се след известно време, а преди с тези по подразбиране доколкото си спомням не беше така.

първо сложих едни, които са png файлове и си помислих, че е от тях. след това обаче пробвах и с gif-ове, но все същата работа - много бавно се зареждат

някакви идеи?

• 5 months later...

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

апачето си работи, но при опит да влеза в сървара ми вади това. някой има ли идия каква е причината?

в случая не е това

Може да се опитва да чете от файлове извън папките, до които е конфигурирано да пипа.

Примерно си дал, че еди кой си сайт е в d:/web/site1/ А някой файл примерно иска достъп до d:/test/

Или пък си сложил настроийки в <Directory> директивата с блокиране на достъпа

Виж дали за настройките на DocumentRoot директорията няма за блокиране на достъпа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...