Jump to content
BulForum.com

Web camera

GoDZiLa

Recommended Posts

Имам въпрос. Има ли възможност цифров фотоапарат( в случая Canon PowerShot A200) Без да има функция за Web камера, чрез някакъв софтуер да се пригоди, така че да може да се ползва като WEb Камера ?

Благодаря ви :)

Никаква.

*Едит: хм... сега се замислих, след 99.9%-овата си сигурност, дали всъщност ако апарата има TV-out, да не се вземе от там видео сигнал, да се вкара в TV-тунер, от там да се capture-не и да се stream-не навън. Още по-добре ще стане и ако се компресира в реално време (с n-процесорна машина) :woot

• 10 months later...

Може ли цифроф фотоапарат Kodak Z700 да се използва за web camera през USB. В указанията не пише нищо за ползването му евентуално като Web Camera.

• 4 weeks later...

А бре и мене нещо ме замислихте.

Аз имам едно апаратче тука ( Praktica Digicam 3 ) и освен като цифров апарат имам няква възможност да го ползвам като цифрова камера.

По принцип мога да си правя клипчета с нея (без звук ама поне са качествени :D ) , обаче никога не съм успявал да я подкарам като WebCam.

Ето к'во мога да ви убесня :

1.Свързвам USB кабела към камерата и след това към PC-то

2.TURN ON на камерата

2.1 Ако съм го сложил на Picture Mode (да разглейдам снимките) PC-то ми го зачита като USB MASS STORAGE REMOVABLE DRIVE

2.2 Ако съм го пуснал на Capture Mode (да снимам) PC-то ми го зачита като DIGITAL MULTI CAM

От тук нататък идват проблемите....

Когато на 2.1 му дам да ми търси драйверите , то си ги намира до някви секунди,но когато го пусна на 2.2. ми търси няколко минути и най-накрая ми дава "Cannot Install This Hardware" - e тва незнам закво.

Търсих си драйверчета , ама нищо не набарах.

Та кажете ся вие знаещите ко да праа , че задъних.

EDIT :

Май никога няма да го подкарам тоя WebCam ;)

Моя апарат е Canno powershot A400 и колкото и да се мъчих не успях да подкарам като web camera. Не става, поне не съм чувал някой да го правил.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...