zynth Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Много странно наистина...сутринта както си спях (сам бях у нас,никой не го е пипал) се събудих от шум-пс-то се беше включило само!!! Одеве излиза,спрях го и тогава излезнах,сега се прибирам и то си ме чака включено(да ми беше проверило мейла поне ) с уин 2003 съм имам само една настройка за стартирането,която ми е от около месец-да не въвеждам парола при старта... някакви идея или да викам някой за полтъргайст? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Много странно наистина...сутринта както си спях (сам бях у нас,никой не го е пипал) се събудих от шум-пс-то се беше включило само!!!Одеве излиза,спрях го и тогава излезнах,сега се прибирам и то си ме чака включено(да ми беше проверило мейла поне ) с уин 2003 съм имам само една настройка за стартирането,която ми е от около месец-да не въвеждам парола при старта... някакви идея или да викам някой за полтъргайст? <{POST_SNAPBACK}> Eдин приятел имаше сходен проблем но с ХР , май най накрая излезна, че беше някакъв Spy ли Virus ли беше.... Сканирай за да отстраниш тоя вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 10, 2005 Author Share Posted February 10, 2005 ми....уж нямам вирус,обаче странното е,че ,когато наглася нод32 да сканира абсолютно всички на 10-15 нещо се спира само като се затваря и самия му прозорец,а това не става без моя намеса... панда актив скан нищо не хвана.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Ми разгледай си биоса, има настройки кога да се включва и гаси ПЦ-то автоматично. Не мога ся да ти кажа къде се намираха точно, ама ще се опраиш и сам предполагам. Ако не и това...реинстал на виндовса винаги помага Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 10, 2005 Author Share Posted February 10, 2005 Ми разгледай си биоса, има настройки кога да се включва и гаси ПЦ-то автоматично. Не мога ся да ти кажа къде се намираха точно, ама ще се опраиш и сам предполагам. Ако не и това...реинстал на виндовса винаги помага <{POST_SNAPBACK}> един позната ми каза същото,но каза и "не пипай в биоса ти!!!" иначе било в Power Management в биоса Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 vij si nastroikite na bios az imah podoben porblem i razbrah 4e se vklu4va ot lan kartata i v bios ima edno wake on lan tva mu dai disable i moje da se oprai drugo ne se sestam sega ot kvo moje da e drugo Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiter Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 I na men mi stavashe predi taka i nakraq si kupih razklonitel s kop4e za vklu4vane i izklu4vane i sega nqma problemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Възможно е някои по мрежата да го "буди", но за да става това трябва или да имаш кабелче на ланката или наистина ако ланката ти е на дъното в BIOS -а да не е disable А също така е възможно да е мишка на USB което е по вероятно според мен А е възможно още и ако машината ти е маркова да е настроена от BIOS -a да се включва при идването на тока (ако е бил спрял докато машината е била изгасена) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Най-вероятно "Wake up from LAN" в биоса ти е на "enabled".Забрани го и ще миряса.И при мен беше така,моя беше и той голям ранобудник,ставаше преди мен.Сутрин влизам в хола и той вече работи Забраних тази опция в биоса и се спря... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 ми....уж нямам вирус,обаче странното е,че ,когато наглася нод32 да сканира абсолютно всички на 10-15 нещо се спира само като се затваря и самия му прозорец,а това не става без моя намеса... панда актив скан нищо не хвана.... <{POST_SNAPBACK}> awe NOD32 sux we ! na men predi 2 4asa nod32 mi iztri windolsa 6toto si e pomislila 4e e virus ! are stiga s toq nod32 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Полтъргайст е и нали знаеш истината е някъде там Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 vig dali bie po kutiqta tok i da li sa ti dobre razklonitelite i kontakta i ot twa moge da e Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 На един приятел беше същото, само че като няма ток и като дойде РС-то се включваше. Виж наистина в Биос-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 breakneck, на твоя пич кутията му е със старо АТХ захранване и затова като се върже към ел. мрежата автоматично се пуска. Оправяне няма, само смяна на кутията/захранването става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stil_L Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Tova e nastroika o t BIOS-a.Az sam si q aktiviral.Samata opciq se kazva wake up on lan ili ne6to takova.Pc-to ti se puska za6toto 4oveka s koito si svarzan v mreja si pusne i negovoto. Ako ne si v mreja s nqkoi nz kak da se opravi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 той нод32,че съкс,съкс,ама на уин 2003 почти нищо друго не тръгва Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 И според мен проблема е от Wake up on lan, просото друго няма какво да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 Значи беше enabled и сутринта го промених,но одеве си спирам пс-то и излизам,сега се прибирам и то пак си ме чака пуснато! единственото enabled в bois-а сега е PME Wake Up Event help me Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Значи беше enabled и сутринта го промених,но одеве си спирам пс-то и излизам,сега се прибирам и то пак си ме чака пуснато! единственото enabled в bois-а сега е PME Wake Up Event help me <{POST_SNAPBACK}> Съжалявам мързи ме да прочета всички минали постове.., но ми се е случвало същото смени си захранването и проблемът ще ти се реши... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeyDee Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 mai e na paranormalna osnova Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Добре се, засечи през колко време се включва. На равни интервали или когато му скимне. Да не си инсталирал някоя програма, която има и такива екстри Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 Добре се, засечи през колко време се включва. На равни интервали или когато му скимне. Да не си инсталирал някоя програма, която има и такива екстри <{POST_SNAPBACK}> мне а Advanced System Optimizer е настроен само автоматично да ми подава паролата на уин-а disable-нах и другото нещо,за което писах,че го има в биоса,но сега ще го спря от контакта,че утре е събота и искам да си поспя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 23, 2005 Share Posted November 23, 2005 И на мен като го изключа се включва сам на секундата. Тая опция wake on lan и дадох enable и disable, но няма ефект. Като махна мрежовия кабел проблема изчезва. Ланката е вградена Marvell 1 gigabit. То ся чак видях за тоя проблем, защото рядко си изключвам компютъра. Сега видях за една опция в биоса PME Event Wake Up. По default е включена. За какво служи тя. Да не е от нея? Само незнам що темата е в win_appz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 23, 2005 Share Posted November 23, 2005 tva 100 procenta e ot biosa sq neznam kak da vi pomogna ama 6a se porastursq tuk tam the X bios eto ne6to ama problema v tazi tema deto vi e pokazana po-dolu e za6to pc-to ne6te da se startira avtomati4no WHy my pc wont auto turn on? dano da te svetne ne6to ot tuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.