Jump to content
BulForum.com

98 to XP network

Recommended Posts

Здравейте, не знам дали моя проблем е software или hardware, затова писах тук.

Имам изградена мрежа м/у WIN 98 i XP. От ХР-то виждам 98-та, а обратно не мога! Защо? (сигурно е нещо дребно, но...)

Имам изградена мрежа м/у WIN 98 i XP. От ХР-то виждам 98-та, а обратно не мога! Защо? (сигурно е нещо дребно, но...)

Абе не знам дали е дребно, но и аз имам същия проблем...уж съм сложил абсолютно всички настройки и все тая. Значи ХРХР нямам никакъв проблем ; ХР98 осъществявам връзка, но като почна да прехвърлям файлове връзката е нещо запушена и всичко става ужасяващо бавно ; 98ХР - нямам видимост от едната страна....а за 9898 съм забравил, че отдавна не съм го пробвал....и по тоя начин се принуждавам, за да имам пълноценна връзка да ползвам и на двата ХР. Понякога след безкрайните проби забелязах, че когато осъществя пълноценна връзка между 98 и ХР ми изчезва шеърването на нета, което ми е абсолютно необходимо..сменя от 192.ххх.ххх.ххх на 169.ххх.ххх.ххх...и никакви ръчни настройки не помагат......като го сложа пак да работи.....пълноценната връзка се запушва и пак съм прецакан....абе мъкаааа.....по 2 причини....2-та компа ми са в 2 различни стаи и какво разкарване е падало.....сигурно съм извървял към 20 км. да настройвам....и второ....98-цата знаеш, че всеки път след настройка иска рестарт.....там пък съм изгубил вероятно 1 седмица в чакане да се зарежда.... :sick

Моята мрежа е изградена така:

От модема на Евроком влизам в 98-цата и от втората LAN-ка na 98-цата пускам нета към HUB. От ХЪБ-а пускам нет на две ХР-та. От двете ХР-та виждам 98-цата, а от 98-цата нищо не виждам - fuck.

А моя проблем се свежда до следното:

Инсталирал съм Remote Admin. Когато искам да разгледам РС-тата по интернет, се свързвам към 98-цата, и нещата свършват до там - не мога да видя нищо на ХР-то (щото мрежата не работи - double fuck).

Ta МИСЛЕТЕ МРЕЖОВАЦИ !!!

ЛЕТ ДЪ СОРС БИ УИД Ю

километрите дето се навъртат са: 10002987648217368987123 km.

Моята мрежа е изградена така:

От модема на Евроком влизам в 98-цата и от втората LAN-ка na 98-цата пускам нета към HUB. От ХЪБ-а пускам нет на две ХР-та. От двете ХР-та виждам 98-цата, а от  98-цата нищо не виждам - fuck.

А моя проблем се свежда до следното:

Инсталирал съм Remote Admin. Когато искам да разгледам РС-тата по интернет, се свързвам към 98-цата, и нещата свършват до там - не мога да видя нищо на ХР-то (щото мрежата не работи - double fuck).

Ta МИСЛЕТЕ МРЕЖОВАЦИ !!!

ЛЕТ ДЪ СОРС БИ УИД Ю

километрите дето се навъртат са: 10002987648217368987123 km.

ama zakav ti e REMOTE ADMIN , znam 4e ne e po temata za tvoa sorka oba4e 6te ti dam edinj mnogo polezen savet !!!! v toq kadeto e remote Admin sigurno mu zabiva kogato vsi4ki tragnat da svalqt taka 4e mnogo po dobre e da si napravi6 da ti cepi neta prez windows !!!!! i Fsi4ki 6te imat ONLINE i 6a djagat igrici i gledkat film4eta online ina4e dokato pri programite kato : win route , Remote Admin ..... mai 4e nqmat online vsi4ki , a samo tozi v koito e modema :punk kazvam vi go ot li4en opit :punk :music

ama zakav ti e REMOTE ADMIN , znam 4e ne  e po temata za tvoa sorka oba4e 6te ti dam edinj mnogo polezen savet !!!! v toq kadeto e remote Admin sigurno mu zabiva kogato vsi4ki tragnat da svalqt taka 4e mnogo po dobre e da si napravi6 da ti cepi neta prez windows !!!!! i vsi4ki 6te imat ONLINE i 6a djagat igrici i gledkat film4eta online ina4e dokato pri programite kato : win route , Remote Admin ..... mai 4e nqmat online vsi4ki , a samo tozi v koito e modema  :punk  kazvam vi go ot li4en opit  :punk  :music

Ти даваш съвет, но казваш "май че нямат On-Line всички" - не си сигурен. Нека сега да ти дам съвет аз: не съветвай, ако не си убеден сам за себе си. Второ: когато всички свалят, и да е "разцепен" интернерта, както се изразяваш, пак ще им забива (ако теглената информация е по-малко от необходимата - елементарно Whatson). И трето: абе сещаш ли се нещо по темата? Ако се сещаш - казвай.

аре

Незнам колко ти е "личния опит" , ама си мисля , че колкото и да е , не ти върши кой знае каква работа.

Abe po princip ne tolkoz lesno ama probvaj!

1. Dal li si tvardi IP adresi na dvete mashini primerno 192.168.0.1 i 192.168.0.2

2. Priabva da sa v edna grupa primerno workgroup

3. Ako iskash da vijdash harda na Xp-to Guest acaunta triabva da ti e razreshen

4. mnogo chesto se nalaga parvo da pusnesh kompa s XP-to i sled tova tozi s 98 za da moje da se varjat dvata

5. ako i tva ne pomaga probvaj tarsene po IP da vidish kakvi sa rezultatite

Abe po princip ne tolkoz lesno ama probvaj!

1. Dal li si tvardi IP adresi na dvete mashini primerno 192.168.0.1 i 192.168.0.2

2. Priabva da sa v edna grupa primerno workgroup

3. Ako iskash da vijdash harda na Xp-to Guest acaunta triabva da ti e razreshen

4. mnogo chesto se nalaga parvo da pusnesh kompa s XP-to i sled tova tozi s 98 za da moje da se varjat dvata

5. ako i tva ne pomaga probvaj tarsene po IP da vidish kakvi sa rezultatite

XP-то има функция да прави сам мрежата след което прави една дискета дето трябва да я пуснеш на 98-цата. Това се намира Control Panel->Network Connections->Set up home or small office network. :)

Ти даваш съвет, но казваш "май че нямат On-Line всички" - не си сигурен. Нека сега да ти дам съвет аз: не съветвай, ако не си убеден сам за себе си. Второ: когато всички свалят, и да е "разцепен" интернерта, както се изразяваш, пак ще им забива (ако теглената информация е по-малко от необходимата - елементарно Whatson). И трето: абе сещаш ли се нещо по темата? Ако се сещаш - казвай.

аре

Незнам колко ти е "личния опит" , ама си мисля , че колкото и да е , не ти върши кой знае каква работа.

MoGA da ti kaja , 4e pri WINROUTE sAM 100% SIGUREN 4e nqma da imat si4ki online , a samo v tozi koito e modema !!!!!! :punk kato sa prai6 na tolkkova golqm razbira4 si opravi problema sam ! :angry: vapreki tova prez WINDOWS SE cEPI NETA MNOGO PO DOBRE MOGADA TI KAJA i v tozi v koito e modema i koito 6a go cepi nema da ima nikvi problemi ot roda na lagvane i bagvane i takiva raoti , koito pona4alo pri WINROUTE SA neizbejni , a we kvo da ti razpravqm i ti si edna tvarda glava kakto i da e :sayjin

XP-то има функция да прави сам мрежата след което прави една дискета дето трябва да я пуснеш на 98-цата. Това се намира Control Panel->Network Connections->Set up home or small office network. :)

EJ da be, za tva ne se biah setil!!! :) A po tozi nachin stava naj lesno i davaneto na internet ot ednoto pc na drugoto! :punk

MoGA da ti kaja , 4e pri WINROUTE sAM 100% SIGUREN 4e nqma da imat si4ki online , a samo v tozi koito e modema !!!!!!  :punk  kato sa prai6 na tolkkova golqm razbira4 si opravi problema sam !  :angry:  vapreki tova prez WINDOWS SE cEPI NETA MNOGO PO DOBRE MOGADA TI KAJA i v tozi v koito e modema i koito 6a go cepi nema da ima nikvi problemi ot roda na lagvane i bagvane i takiva raoti , koito pona4alo pri WINROUTE SA neizbejni , a we kvo da ti razpravqm i ti si edna tvarda glava kakto i da e  :sayjin

Abe ti pak kat si tolkoz siguren kolko pati si puskal Winrout a?

Shtoto ta TAIA rabota ne e kato ONAIA rabota! Puskash install-a i gotovo. Triabva i nastrojki da se pravat!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...