TuNiSs Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Здравейте, понеже сега за първи път ще имам пряк достъп до някакъв вид LInux дистрибуция.Реших,че като за начинаеш ще е по добре да си запиша един knoppix който ще мога да го стартирам директно от CD-to.Свалих си knoppix 3.6.v. Записах си CD-то тръгна knoppix-a хд здяшд,но постоянно дава грешки и така и така не можах да му видя даже и десктопа . Та ще помоля накой да ми обясни как точно с коя програма да си запиша boot диск с който да нямам проблеми. Мерси предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Проблема е или в .iso-то, което си изтеглил (провери мд5 сумите) или във самия носител. ПП И се пише boot, а не booth Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuNiSs Posted February 9, 2005 Author Share Posted February 9, 2005 Еми пробвах и друго .ISO на версия 3.7 пак не става явно аз някъде бъркам а относно тези суми "нищо не разбрах" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Аз първоначално бях като тебе - с Knoppix 3.7.Свалях го от мирърите на евроком и си вървеше без проблеми. А мд5 сумите указват кое точно ти е буутващото исо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 MD5 digests are widely used in the software world to provide assurance that a downloaded file has not been altered. MD5sums are used to establish the code integrity of software you download. Using the md5sums grants you more security. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Еми пробвах и друго .ISO на версия 3.7 пак не става явно аз някъде бъркам а относно тези суми "нищо не разбрах" <{POST_SNAPBACK}> http://www.warez.ru/invision/index.php?sho...ndpost&p=268703 PS: Замени Booth с Boot, тъй като първото означава кабинка, а не зареждам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuNiSs Posted February 9, 2005 Author Share Posted February 9, 2005 е така и така не разбрах как да си направя boot CD ако някой смята,че може да ми помогне нека го направи Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 С каква програма записваш дискове? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuNiSs Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 Аз се оправих грешката ми беше,че записвах на RW-тка и md5 се объркваха мерси все пак ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 11, 2005 Share Posted February 11, 2005 Един съвет: Повечето програми за записване имат възможност за проверка след запис. Доста време отнема (все пак трябва да прочете целия диск от до), но пък спестява нерви в подобни случеи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.