Jump to content
BulForum.com

Duron ne pali!HEEEEELP

Recommended Posts

Na4i ne edin priqtel re6i si digne durona.Ama ne ynae 4e AMD ne darjat na clock

i sq ne pali.Samo zahranvaneto-HDD,CD-RW....Si4ko na kompa mu ba4ka-lan karti video karti,ohladiteli...SI4KO.Ama CPU-to ne tragva kav e 6ansa da e izgorql i ako ne e ka da se oprvai.S bateriq na BIOS ne stava.

mn blagodaren na seki koito mi pomogne

Na4i ne edin priqtel re6i si digne durona.Ama ne ynae 4e AMD ne darjat na clock

i sq ne pali.Samo zahranvaneto-HDD,CD-RW....Si4ko na kompa mu ba4ka-lan karti video karti,ohladiteli...SI4KO.Ama CPU-to ne tragva kav e 6ansa da e izgorql i ako ne e ka da se oprvai.S bateriq na BIOS ne stava.

mn blagodaren na seki koito mi pomogne

Погледни на дъното трябва да има джъмпер "Clear CMOS". Направи справка с книжката и го сложи в положение, в което ресетва биоса. После пак си го върни по старо ми и опитай да го пуснеш. Ако не тръгне пробвай CPU-то на друго дъно за да си сигурен. ;)

П.П. Колко го е клокнал този твой приятел?

Ами напиши малко повече подробности

каква е конфигурацията

как я е овърклоквал?

Без инфо не може!

Иначе има голяма вероятност нещо

да е изгърмяло!При мен се е

случвало! :(

...AMD ne darjat na clock....

Хич не държат, да знаеш... :rolleyes:

Ама и ти нищо конкретно не си написал, как да ти помогне някой.

Ако искаш адекватна помощ дай повечко инфо.. какво точно е правил твоя приятел, с каква конфигурация точно и т.н.т .. Иначе тука можем само да гадаем. Ако не друго поне дъното и процесора кажи точно какви са.

И това дето си толкова категоричен че всичко тръгвало и само CPU-то нещяло... как го установи? Пробвахте процесора на друго дъно ли?

mit oi ima Duron na 800MHz i tam mi obqsni 4e ot 100MHz go e dignal na 133MHz.Ventilatora mu baka svalql go e i CPU ne e 4erven ili nekav po-stranen cvqt kakkto stava obiknoveno.Pak viga "ne mi e zamirisvalo na izgorqlo".A ina4e PC-to mu e slaba rabota kakto kazah na 800MHz s 128 ram iGeforce 2.Dynoto ne go znam kvo e.

И аз имах Duron 650 MHz и ми се е случвало точно същото. Само махаш батерията от дъното, естествено трябва да си изключил компа от контакта, чакаш 15 минути, слагаш я пак и трябва да тръгне.

И аз мисля,че с батерийката ще се опрай само че няма смисъл да чакаш 15мин. Като махнеш батерийката взимаш една отверчица и с нея опираш двете пластинки в гнездото на батерийката (тоест + и -) броиш до 3 и си готов ;) дано да стане GOOD LUCK.

Ако не е пипал волтажи и не го е скапал при сваляне и слагане, не ми се вярва да си е заминал процесора.

Иначе за 133 шина ще трябва да отключи множителя и да го свали малко. Така ме съмнява да запали.

Можеш да посъветваш приятеля си да потърси малко четиво в мрежата относно овърклок-а.. Успех.

B)

Durona zapali.10x Leper_mess :D  :D  :D  :D  :D  :D iah

И последно тоз Дурон почервенял ли е или е позеленял ?? :lol: :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...