Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

очаквам и в бъдеще големи сривове в покритието и лошо качество на връзките. това е моята прогноза пък дано ме оборят.

Според мен не си прав, неможе една компания да предлага 3G мрежа, а техниката да е зле. Не би трябвало да има никви сривове, за една такава мрежа :huh:

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply
Според мен не си прав, неможе една компания да предлага 3G мрежа, а техниката да е зле. Не би трябвало да има никви сривове, за една такава мрежа  :huh:

ами какво да ти кажа. нито на персонала му плащат достатъчно та да му пука, нито техниката е качествена. ти за великата китайска фирма "х♚й Вей" (добре де "Хуао Уей") беше ли чувал? предполагам не си. сигурно и никой извън техния завод не е чувал.

съчетанието на нископлатен и нискоквалифициран персонал с некачествена и честодефектираща техника ме кара да мисля, че проблемите с мрежата им тепърва започват. а БТК няма лиценз за 3G мрежа, а имат за стандартни мобилни услуги. дори и да се опитат да изградят 3G направо не ми се побира в представите колко проблеми могат да сътворят в една толкоз сложна технология.

Според мен не си прав, неможе една компания да предлага 3G мрежа, а техниката да е зле. Не би трябвало да има никви сривове, за една такава мрежа  :huh:

Според мен Mobo е напълно прав,при положение че са избрали смотан китайски производител,вероятно най-евтиния на пазара...Huawei.Вместо да заложат на най-доброто в бранша (Нокиа,Ериксон,Сименс,Моторола) :confused Те Бтк и АДСЛ предлагат,ама с качество е :sick

Според мен Mobo е напълно прав,при положение че са избрали смотан китайски производител,вероятно най-евтиния на пазара...Huawei.Вместо да заложат на най-доброто в бранша (Нокиа,Ериксон,Сименс,Моторола) :confused Те Бтк и АДСЛ предлагат,ама с качество е  :sick

Кво му е на качеството на АДСЛ-а ? Аз съм на 1024 и да ти кажа си работи : толкова колкото пише си го има и си го държи. Забележи : ДЪРЖИ. Малко провайдери могат да се похвалят със същото. Верно при другите по пълнолуние ако е петък може да се ползва скоростта която всъщност ти продават. :P

Кво му е на качеството на АДСЛ-а ? Аз съм на 1024 и да ти кажа си работи : толкова колкото пише си го има и си го държи. Забележи : ДЪРЖИ. Малко провайдери могат да се похвалят със същото. Верно при другите по пълнолуние ако е петък може да се ползва скоростта която всъщност ти продават.  :P

Значи си късметлия,и трябва да почерпиш :D Аз имам други наблюдения...

В момента , като дам на GSM-а да търси други мрежи ми дава три. Третата е BG-03 (или нещо такова беше ).

Явно нещо тестват.

Във вчерашния брой на в.Труд пишеше, че мрежата вече е активна и се тества от хора на БТК. Очаква се старта на новия мобилен оператор да е около 15 октомври, а цената за минута разговор към всички оператори да е около 30ст. без ДДС.

Във вчерашния брой на в.Труд пишеше, че мрежата вече е активна и се тества от хора на БТК. Очаква се старта на новия мобилен оператор да е около 15 октомври, а цената за минута разговор към всички оператори да е около 30ст. без ДДС.

А БТК ще имат ли предплатена програма и ако да,при тях ли ще е 30ст/мин или тва е ако си на сметка?

Ако е на сметка идва доста солено!

Зависи.Ако сметката е от порядъка на 1-3 лв. не е много.Но ме съмнява да е толкова.

Зависи.Ако сметката е от порядъка на 1-3 лв. не е много.Но ме съмнява да е толкова.

Глупаво е да се надяваш на такова нещо, въпреки че се съмняваш в него. Сметка под 10-12лв реално погледнато няма как да има. А и би ми звучало доста глупаво ако сметката за GSM е по-малка от тази за стационарния телефон.

Глупаво е да се надяваш на такова нещо, въпреки че се съмняваш в него. Сметка под 10-12лв реално погледнато няма как да има. А и би ми звучало доста глупаво ако сметката за GSM е по-малка от тази за стационарния телефон.

B-free не е ли 4,80 лв на месец ?

Вивател ще започне работа със средно 22% по-ниски цени на услугите

25.09.2005 15:06 ( BTC )

До Коледа Вивател ще започне работа със средно 22 на сто по-ниски цени на услугите, съобщиха от "БТК Мобайл" ЕООД. Във вторник, 20 септември, Вивател е предоставила за сведение в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) тарифите си, които са средно с около 22 на сто по-ниски от тези на пазара, допълват от дружеството.

„Ценовата политика на Вивател се основава на разбирането за необходимостта от предлагането на качествени услуги, достъпни за българските потребители. Амбицията на новия мобилен оператор е със стъпването си на пазара да стимулира конкуренцията и да създаде условия за драстично намаление на цените на мобилните услуги у нас, които са сред най-високите в Европа“, се казва в съобщението на компанията.

Новият мобилен оператор ще започне дейността си с конкурентни абонаментни планове за бизнеса, частните клиенти и предплатените услуги.

С 20 на сто по-ниска единна цена на минута, в сравнение с тези на пазара, ще заплащат абонатите, които ще ползват предплатената услуга на Вивател. Тя е 52 стотинки, както при разговори в мрежата на Вивател, така и при обаждания към другите оператори.

Ползвателите на предплатената услуга на новия мобилен оператор ще се възползват и от революционно ниски цени за международни разговори - до 59 на сто по-ниски тарифи от тези в мрежите на другите оператори, пише в съобщението.

Вивател е представила в КРС две абонаментни програми за бизнес и частни клиенти със съответно 40 и 10 включени минути за разговори в мрежата на Вивател и към всички фиксирани телефонни мрежи в страната. След изчерпване на включените минути, клиентите на Вивател ще разговарят на изключително конкурентни цени.

На пазара на частните потребители Вивател ще въведе единна цена на минута към всички оператори - 45 стотинки при абонаментна такса от 5 лева. За бизнес сегмента се предвижда ниска месечна абонаментна такса и разговори на преференциални цени без часови зони. В мрежата на Вивател една минута ще се равнява на 27 стотинки, към другите мобилни оператори - 40 стотинки, а към фиксираните телефонни линии - 30 стотинки.

Вивател ще предложи и единна цена за текстовите съобщения (SMS) в собствената си мрежа и към другите мобилни оператори, както и безплатно прослушване на гласовата поща.

От дружеството прилагат и ценовата листа на "БТК Мобайл" ЕООД в лева без ДДС.

За месечен абонамент бизнес клиентите ще плащат 10 лв., а частните клиенти - 5 лв. Програмата включва съответно 40 и 10 минути разговори. Цената на минута национални разговори в мрежата на vivatel е 0.27 лв. за бизнесабонати и 0.45 лв. за частни клиенти.

Към фиксирани мрежи тарифата е съответно 0.30 лв. и 0.45 лв. Цената към други мобилни мрежи е 0.40 лв. за бизнеса и 0.45 лв. за частни абонати. Цената на минута международни разговори в зависимост от зоната е от 0.75 лв. до 1.40 лв. за бизнес клиенти. Толкова е и за частни абонати.

Тарифата за кратки съобщения (SMS) в мрежата на vivatel и към други мобилни мрежи е 0.15 лв. за всички видове клиенти. Предплатената програма е с една и съща цена на минута национални разговори в мрежата на vivatel, към фиксирани мрежи и към други мобилни мрежи - 0.52 лв.

Цената на минута международни разговори в зависимост от зоната е от 0.99 лв до 2.00 лв.

investor.bg

И ако това са по-ниските цени ... :grin: :grin: :grin:

45 ст минутата с абонамент :lol:

sms 15 ст. :lol:

П.С. Цените са без ддс

Не знам защо, но имам странното чувство, че цените на мобилните комуникации в България скоро няма да намалеят :unsure:

И ако това са по-ниските цени ... :grin:  :grin:  :grin:

45 ст минутата с абонамент :lol:

sms 15 ст. :lol:

Не знам защо, но имам странното чувство, че цените на мобилните комуникации в България скоро няма да намалеят :unsure:

Хех, че аз в момента по-евтино говоря :lol:

Ако не изскочат с оферти с нови модели апарати няма как да съберат абонати - поне аз съм на това мнение :)

Хех, че аз в момента по-евтино говоря :lol:

Ако не изскочат с оферти с нови модели апарати няма как да съберат абонати - поне аз съм на това мнение :)

Нали и аз това казвам. Само предплатената им е по-ефтина - 52 ст (в сравнение с 59) - но пък при другите дават чат пат бонуси :)

Международните на глобул са от 0.99 до 1.44 , а на бтк от 0.99 до 2.00 :D :D :D

Ейййй, голям смях. Не се бях смял така от много време :D :D :D

Цитирам:"Според Гари Радклиф, директор "Продукти и услуги" на vivatel, засега няма да се предлага пакетна услуга за ползване на фиксиран и мобилен телефон с атрактивна абонаментна цена и тарифа за разговори между тях. Според Радклиф вероятно пакетната услуга ще бъде предложена, но известно време след старта на vivatel, като причината е, че компанията предпочита да фокусира всичките си усилия само върху успешния си старт, без да смесва дейността си с тази на БТК." NO COMMENT :sick :devil :angry1 :sayjin :pirate

Първоначално беше с 50% по-ниски цени, после с 30% и ся с 20%... Много малко хора ще си сменят оператора за такава минимална разлика в цените, вивател ще му ядът главата...

Вивател ще започне работа със средно 22% по-ниски цени на услугите

25.09.2005 15:06 ( BTC )

На пазара на частните потребители Вивател ще въведе единна цена на минута към всички оператори - 45 стотинки при абонаментна такса от 5 лева. За бизнес сегмента се предвижда ниска месечна абонаментна такса и разговори на преференциални цени без часови зони. В мрежата на Вивател една минута ще се равнява на 27 стотинки, към другите мобилни оператори - 40 стотинки, а към фиксираните телефонни линии - 30 стотинки.

Аз немога да разбера кво недоволствате? Тва малко ли е, вие безплатно ли искате. :blink: Незнам за вас, но според мен цените са си добри. Неможе веднага да пуснат да се говори по 5 ст. на мин. Пък до 5-6 месеца, конкуренцията ще си каже думата, според мен е хубаво да изчакаме малко като тръгне да бачка оператора и после да говорим. Верно, че цените пак не са ниски, колкото очакваното, но не са и чак толкова скъпарски, а и тва не са всички цени, смисъл промоции ала бала. Сигурно ще има не нещо от рода на м-тел 15, 30.... и т.н. Бизнес планове и прочие или поне се надявам :unsure: :tongue

Кога е било 50%?

Така им се иска на някои :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...