Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

Ти откри топлата вода ще знаеш ;) Това го засича от половин година.

Какво значи не е пусната официално :confused Или е пусната, или не. Дай да я ползваме неофициално тогава :D

Ти може и да знаеш, че го засича от половин година, но някой друг може да не знае. Нали затова е форума, за да се обменя информация. Сега ще се опитам да ти обясня какво значи неофициално. Значи че мрежата съществува, правят се тестове, но ти или аз неможем да я ползваме все още, или може би искаш да кажеш, че един филм например докато не се представи на премиера все още не съществува. Между другото, щом искаш да ти дам да я ползваш неофициално имаш моето разрешение. Действай :D

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply
НЕ!

Не си заслужава усилията, ако ще е само за някакви 5 стотинки разлика. За това и съм още и на М-тел, а не към Глобул, които в момента са така. Трябва да имат много повече екстри и ползи, за да ме откажат от досегашния ми номер. От 15 лева ваучер излиза че спестяваш, колкото да пиеш една кола някъде и то зависи  в кое заведение.

Глобул са доста по-евтини от М-тел във всяко едно отношение. Много фирмени абонати също предпочетоха услугите на Глобул, тъй като М-тел надписват сметките. А разлика от 5 ст. на минута не е хич малко. Ти като си с ваучер и си мислиш за една кола, ама аз като съм бизнес абонат и работя с телефона си, си мисля за каса бира със кебапчета и картофки... :beerchug

Знаех си, че кроиш нещо. За това ти се и аргументирах. ;)

Да ама има и такива хора, които и за 3 стотинки по-малко за разговори от на Глобул, веднага биха се прехвърлили. Ако пък и за смс-ите смъкнат 2-3 ст. направо ще ги обичат и благославят. Има и по-лесни от тебе (и мене) и по-глупави. И именно от тях идва най-голямата печалба. Пък и помисли, те колко сас подготвени. Защо да пускат веднага някакви големи промоции и така да рискуват за две-три седмици да се стигне до претоварване на мрежата им. Не е ли по-добре да е постепенно. Надали още от първия ден ще бъдат конкурентноспособни по отношение на Мтел и Глобул.

С оглед на по-горе казаното от мен, не виждам защо да съм глупав, ако искам да взема същата услуга на по-ниска цена :confused Ако ти стоиш на М-тел, защото е някаква гъзария да ти почва телефона с 0888 или си мислиш, че 3-ия оператор ще излезе със мрежа за 1000 абоната.... е не знам кой е глупав и наивен и т.н. ;)

Големи намаления, оле Боже, ЦЕЛИ 20%... Не мога да го повярвам...абе тия хора подиграват ли ни се бе?!?!

А ти какво искаш 100%??? Това да не е мандра а? Бръкни си, вземи си!!!

Глобул са доста по-евтини от М-тел във всяко едно отношение. Много фирмени абонати също предпочетоха услугите на Глобул, тъй като М-тел надписват сметките. А разлика от 5 ст. на минута не е хич малко. Ти като си с ваучер и си мислиш за една кола, ама аз като съм бизнес абонат и работя с телефона си, си мисля за каса бира със кебапчета и картофки...  :beerchug

С оглед на по-горе казаното от мен, не виждам защо да съм глупав, ако искам да взема същата услуга на по-ниска цена :confused  Ако ти стоиш на М-тел, защото е някаква гъзария да ти почва телефона с 0888 или си мислиш, че 3-ия оператор ще излезе със мрежа за 1000 абоната.... е не знам кой е глупав и наивен и т.н. ;)

А ти какво искаш 100%??? Това да не е мандра а? Бръкни си, вземи си!!!

За това казвам, че има хора всякакви. Някои дори при 3 стотинки по-малко биха се прехвърлили. Сега не се сещам колко беше разликата точно при сим картите между Глобул и Мтел. Аре да е 5 стотинки. Ти щом се изкарваш толкова голям бизнесмен, айде сметни ми колко минути трябва да изговориш на Глобул, за да спестиш за една каса бира с кебапчета. При положение че имаш и 20 безплатни минути. Хм. Май някъде около 200 минути само за касата без кебапчетата (ако говорим за барче). И около 100 за кебапчета и картофки + бакшиш за сервитъорката. Толкова ли говориш на месец? Ако плащаш по 100 и кусур лева сметка, може би. Само дано да е наистина по-работа, а не заради гъзарията. Защото един приятел си прави по 80-90 лева сметка за няма нищо. Зависи колко ти е стиснат джоба. Мен това не ме грее, че ще дам малко повече. Ако говорех по повече щях да се прехвърля на сим и пак към м-тел. Това че на сим са по-евтини разговорите не ме грее много, въпреки че ако се прехвърля сега, за месец ще си плащам същата такса като при прима. За надписването, винаги можеш да поискаш разпечатка. Стига с тези митове за надписването в м-тел. Каквото е било преди незначи, че и сега е така. Ако беше така, какво им пречи и Глобул да го правят. Като толкова е добър Глобул, можеш ли да ми обясниш защо повечето хора са към Мтел? Явно не парите играят роля тук, както при теб?
Моя започва с 0887 и пак съм гъзар  :P

Моя започва пък с 08869595** :P и се чувствам голям гъзар. B)

Нови тарифи от "М-Тел" през есента

31.08.2005

MobileBulgaria.com: Според главния изпълнителен директор на "М-Тел" Йозеф Винацер компанията подготвя нови тарифи, които ще бъдат анонсирани през есента. Освен тях ще има и атрактивни пакети с включени мобилни телефони, като главната цел ще е да се увеличат абонатите на договор. Според Йозеф Винацер освен старта на мобилните услуги от трето поколение, до края на годината се очаква стартирането и на М-комерс услуги - с SMS ще се купуват билети за кино, за влак и автобус, ще се плаща за паркинг и др.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=772240

Нови тарифи от "М-Тел" през есента

31.08.2005

MobileBulgaria.com: Според главния изпълнителен директор на "М-Тел" Йозеф Винацер компанията подготвя нови тарифи, които ще бъдат анонсирани през есента. Освен тях ще има и атрактивни пакети с включени мобилни телефони, като главната цел ще е да се увеличат абонатите на договор. Според Йозеф Винацер освен старта на мобилните услуги от трето поколение, до края на годината се очаква стартирането и на М-комерс услуги - с SMS ще се купуват билети за кино, за влак и автобус, ще се плаща за паркинг и др.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=772240

тия тарифи с телефоните вече ги видех ,пълна отврат :pirate Дават ти телефон отпреди 3 години и искат договор за минимум 1 година,мерси :sayjin Нямам офертите ся че ги получихме на работата пък съм в отпуска,но ако някой го интересува ша звънна неколко телефона да ми ги пратят.

Абе не знам какви ще са тарифите на новия оператор,но като гледам офертите на мтел и глобул,за МНО и МВР служители,работата върви отределено на добре(надолу) :P Цитирам по памет:тарифен план 1-такса 11.80лв 30 безплатни мин.в мрежата на мтел,мтел-мтел 0.18ст към всички останали 0.46 ст разговорите в групата са 0.18ст тарифен план 2-такса 11.80лв мтел-мтел-0.24 към всички останали 0.46 ст РАЗГОВОРИ В ГРУПА 0.00лв :woot Офертата на глобул беше почти същата,само че евтините разговори са в тяхната мрежа,и таксата е с няколко лева по ниска...ще клекнат няма каде да ходят,особенно с поскъпналите "жични"телефони дето все по малко народ ги ползва :lol:

тия тарифи с телефоните вече ги видех ,пълна отврат :pirate  Дават ти телефон отпреди 3 години и искат договор за минимум 1 година,мерси  :sayjin Нямам офертите ся че ги получихме на работата пък съм в отпуска,но ако някой го интересува ша звънна неколко телефона да ми ги пратят.

M-tel Промоция:

Siemens SK65 + Prima Party (16K) + свирка= 231лв.

Panasonic X 700 + Prima Party (16K) + свирка= 330лв.

Smartphone Treo 600 + Prima Party (16K) + свирка= 570лв.

Кое не ти харесва на промоцията :D

M-tel Промоция:

Кое не ти харесва на промоцията  :D

Само абсолютен глупак ходи с телефон за 570 лв(без ДДС) и пуска стрелички, щото му свършил ваучъра...

Само абсолютен глупак ходи с телефон за 570 лв(без ДДС) и пуска стрелички, щото му свършил ваучъра...

Да ама ти дават и свирка!На по-къси разстояния,вместо стреличка фиууууу :lol:

M-tel Промоция:

Кое не ти харесва на промоцията  :D

Имаш ли скрийншот от тази промоция :laughing:

За надписването, винаги можеш да поискаш разпечатка. Стига с тези митове за надписването в м-тел. Каквото е било преди незначи, че и сега е така. Ако беше така, какво им пречи и Глобул да го правят. Като толкова е добър Глобул, можеш ли да ми обясниш защо повечето хора са към Мтел? Явно не парите играят роля тук, както при теб?

Моя започва пък с 08869595**  :P и се чувствам голям гъзар.  B)

не не надписват. проблема е че им е скапана билинг системата и от там идват разликите.а за това че са повече абонати-ми така ще е като има заблудени които все още вярват в мита че мтел имали най-голямо покритие.... :laughing: :laughing:

не не надписват. проблема е че им е скапана билинг системата и от там идват разликите.а за това че са повече абонати-ми така ще е като има заблудени които все още вярват в мита че мтел имали най-голямо покритие.... :laughing:  :laughing:

Около 20км от Смолян. Малко китно селце. Мтел имат 4-5-6 чертички, Глобул ...хм.... 0 ! Постоянно дава сърчинг фор нетуърк. (Баща ми е на глобул, а аз на Мтел и затова знам)

Да ама ти дават и свирка!На по-къси разстояния,вместо стреличка фиууууу :lol:

:D :D Не са уточнили каква е свирката :D Да му мислят служителките свиркаджийки на М-тел :D

Имаш ли скрийншот от тази промоция  :laughing:

Има

Около 20км от Смолян. Малко китно селце. Мтел имат 4-5-6 чертички, Глобул ...хм.... 0 ! Постоянно дава сърчинг фор нетуърк. (Баща ми е на глобул, а аз на Мтел и затова знам)

и кво от това? аз последния път като бях в скай бара /преди 1 година/ глобул имаше обхват мтел нъц.. а това е в центъра на града....

Като толкова е добър Глобул, можеш ли да ми обясниш защо повечето хора са към Мтел? Явно не парите играят роля тук, както при теб?

Моя започва пък с 08869595**  :P и се чувствам голям гъзар.  B)

Мтел са от 100 години, а глобул от 4. Нормално е да имат по-малко абонати

В една зала в Пловдив на съвсем нормално място Глобул има обхват и се говори нормално от там, а мтел умира и даже стрела не може да се прати. Всичко си е относително.

Това за обхвата си е вече въпрос до апарата, а не на мрежата. Има голяма разлика между апарат на Сименс SL серия и Нокия каквато и да е серия (дори и да не е Нокия). SL просто съм ги признал в губенето на обхват.

И М-тел не е на 100 години. Не си спомням в 1 клас да сме си говорили кой какъв гсм имал, както сега. И Мобифоните са на доста повече от М-тел, обаче имат вече най-малко абонати, дори незнам дали още съществуват. Но до миналата година ги имаше, защото един познат беше с мобифон, а него не съм го виждал от миналата година. Явно и от годините не е. ;)

Хората винаги разбират при кой е най-добре да се прехвърлят. И парите вече не са решаващ фактор за това. Ако на глобул не бяха по-евтини цените с някакви мизерни стотинки, щяха да са клекнали до сега. Но въпреки това, пак са с най-малко абонати от м-тел.

глобула беше на сименс м65, а мтел 2 апарата - самсунг X100 и сони ериксон T630. Глобула има обхват, другите нямат. Така че не е от тях

Напълно съм съгласен с теб. Тая година като пътувахме към морето с приятели с влака на няколко места глобул имаха обхват а м-тел не. Телефоните ни бяха Сони ериксон Т630 и Т610. Не е от телефоните просто нямаха мрежа.

Никой не е казал, че М тел и Глобул трябва да имат обхват на едно и също място. На някои места няма обхват глобул, на други пък М тел. Аз пък сега съм със Сони Ериксон Т 105 и по пътя към хижа здравец обхвата и на двата оператора липсва. ;) Другия който беше на Глобул, беше със Сименс С55, ако толкова ви интересува марката. На някои места пък М тел имаше една чертичка, а Глобул беше почти пълен обхвата, а на други места беше обратното.

Айде сега да поразгледаме всички картата на обхватите и на двата оператора.

М тел и Глобул. Хм, така като гледам, май голяма разлика няма в покритието, освен че дупките са на различни места. Ама айде влезте в някое заведение, като Чевермето, което е един тунел. И двата телефона губят връзка тотално. Нека ми разправят после че с Глобул може да си говориш и в Шахтите (едно време имаше такава реклама).

И един офтопик: Този, който беше със Сименс С55 сега е със Сони Ериксон Т630. А един друг, който имаше Сименс С45, сега е със Сони Ериксон К700. Една пък също в нашата компания от Самсунг, сега също е със Сони ериксон К500. А бе, само един остана да си вземе и той един такъв и цялата компания ставаме ериксон клуб. :D Започва да ми става неудобно вече да рекламирам тази наистина толкова добра, качествена и готина марка. :wub: Имаше само един върл привърженик на нокия, ама като му се развали и иска не иска и той си взе Сони Ериксон. :devil

Абе какви шахти, какви тунели? Това е GSM, а не някаква радиостанция КВ 50W. Който иска обхват в бункер си поръчва пико клетка и готово (не знам плаща ли се или оператора си преценява изгодна ли му е или не). Свръх високите честоти имат високо заглъхвене в железобетона, може някой с по-стара пръчка (с антена и по-мощна) да има обхват, но до някъде.

До сега съм научил че новият GSM оператор ще се казва VIVATEL ще започва работа в края на 2005 година и цените му ще са с поне 10% по-надоло от сегашните цени на M-TEL и GLOBUL :blink:

Третият GSM оператор "ВиваТел" ще заработи по-рано от предварителните очаквания - най-вероятно в началото на ноември. Това заявиха вчера пред "Труд" източници от БТК. Точната дата на търговския старт на услугите обаче се пази в дълбока тайна.

Доскоро за плановете на новия играч на пазара се знаеше само, че официално ще започне работа преди коледните празници. Тогава търсенето на услугите на GSM операторите е най-силно и най-бързо се набират абонати. Според специалисти от телекома вече са решени техническите проблеми около системата за отчитане на месечните сметки, които се оказаха голямата пречка пред новия оператор.

В началото"ВиваТел" ще атакува основно корпоративни абонати и клиенти на "МобилТел" и "ГлоБул" с предплатени минути. Компанията обмисляла да предложи изключително ниски цени за обажданията от фиксиран телефон на БТК към мобилен на "ВиваТел". За тях било възможно цената на минута да е под 15 стотинки. :blink:

В момента разговорите от домашен телефон към мобилен на "МобилТел" или "ГлоБул" се плащат по 66 стотинки/мин. Двата GSM оператора обаче вече били готови с "ответен удар". Според запознати с бизнес плановете им те ще предложат атрактивни модели мобилни телефони на символични цени срещу сключване на абонаментен договор. Целта била по този начин да запазят платежоспособните си клиенти. "М-Тел" планира да пусне и клетъчни услуги от трето поколение.

Източник: в-к 'Труд'

Физиономийката е добавена от мен. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...