Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

Ами аз чух че вече не се съдят с мтел и глобул и нямало повече пречки за пускането ама като гледам как вървят нещата ще е късмет ако го пуснат до края на годината

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

По неофициална информация, новият оператор ще стартира около 20 септември. Една от евентуалните промоции ще е при закупуване на СИМ карта на лице, което е и абонат на стационарен телефон, разговорите между мобилния и стационарния са безплатни. Също така няма да има месечна такса за абонати на мобилния оператор, които имат договор за стационарен телефон. Ще има и пакети безплатни минути и бля-бля... :wir

По неофициална информация, това е супер. И аз се прехвърлям веднага на третия ГСМ оператор. Ама дали е така по официална информация, е друг въпрос. Дано да не се забавят, интересно ми е какви промоции ще има и каква е ценовата листа. Айде давайте и друга информациика :)

Това ще е много добре, най - вече защото другите два оператора веднага ще отвърнат на удара :)

Иначе чух отнякъде, че гугъл правили някаква разработка за безплатни разговори по целия свят :)

Ако предимсвото на 3-тия оператор е голямо (което е малко вероятно), може би ще се прехвърля на него, въпреки че въобще неискам да си загубя настоящия номер...

По неофициална информация, новият оператор ще стартира около 20 септември. Една от евентуалните промоции ще е при закупуване на СИМ карта на лице, което е и абонат на стационарен телефон, разговорите между мобилния и стационарния са безплатни. Също така няма да има месечна такса за абонати на мобилния оператор, които имат договор за стационарен телефон. Ще има и пакети безплатни минути и бля-бля... :wir

Aха, да. И един мърмот... :)

То тогава всеки ще се откаже от другите опрератори, дори и от домашните телефони и ще се прехвърлят към тях. Това не е ли малко фантастично. То от уста на уста, всеки може да си разказва каквото си поиска, като на развален телефон. Накрая или ще излезе нещо ужасно лошо или нещо адски добро и изгодно. ;)

Аз пък не мисля, че ще се различава кой знае колко от другите оператори. Може би само ще намалят цените на разговорите с 5 стотинки и ще сложат някоя и друга промоция.

po moq donqkade ofizialna nformaiq,promoziite 6te sa za sega6ni klienti na Mobifon.za6toto predi nqkolko meseza kato bqh po rabota v tehen ofis davaha tel. na koito klientite na mobofon moje da se obadqt i da zaqvqt 4e se interesuvat ot treti gsm-operator i pri startiraneto 6teli da im izpratqt spezialni oferti po po6tata.

Аз пък не мисля, че ще се различава кой знае колко от другите оператори. Може би само ще намалят цените на разговорите с 5 стотинки и ще сложат някоя и друга промоция.

Ти би ли се прехвърлил на новия оператор, ако разликата е 5 стотинки? ;)

НЕ!

Не си заслужава усилията, ако ще е само за някакви 5 стотинки разлика. За това и съм още и на М-тел, а не към Глобул, които в момента са така. Трябва да имат много повече екстри и ползи, за да ме откажат от досегашния ми номер. От 15 лева ваучер излиза че спестяваш, колкото да пиеш една кола някъде и то зависи в кое заведение.

Aха, да. И един мърмот... :)

То тогава всеки ще се откаже от другите опрератори, дори и от домашните телефони и ще се прехвърлят към тях. Това не е ли малко фантастично. То от уста на уста, всеки може да си разказва каквото си поиска, като на развален телефон. Накрая или ще излезе нещо ужасно лошо или нещо адски добро и изгодно. ;)

Един ли, два ли незнам, но това ми го знам от служител на БТК ;)

И кажи ми друг начин да привлекат абонати, освен да изскочат с някоя уникална промоция. Предполагам, че тези изгодни (не и за мен) оферти ще са поне с 2 годишен договор ;)

То май не бива още много да раздувам де, ама ако си мислите, че Мтел и Глобул ще седят и гледат как БТК им взима клиентите се лъжете. Глобул усилено действат да изградят нещо като система за стационарни телефони и ще я предлагат на фирми и големи абонати, така че като дойде клиента и каже "Ама в БТК освен мобилни имат и стажионарни и е евтино" от Глобул ще кажат "Аааа, ама и ние имаме такива нещица, да не останем по-назад".

Един ли, два ли незнам, но това ми го знам от служител на БТК ;)

И кажи ми друг начин да привлекат абонати, освен да изскочат с някоя уникална промоция. Предполагам, че тези изгодни (не и за мен) оферти ще са поне с 2 годишен договор ;)

Най-вече пък на работници от БТК не трябва да вярваш. В една голяма фирма се ширят още повече глупости и слухове, от колкото на вън. Няма знаение дали е БТК или Глобул или просто някой завод. Понякога дори и шефовете не са сигурни в думите си, до като не стане реалност.

Но да почакаме, ще видим. Но каквото и да предложи, все ще намерят начин да си го избият.

НЕ!

Не си заслужава усилията, ако ще е само за някакви 5 стотинки разлика. За това и съм още и на М-тел, а не към Глобул, които в момента са така. Трябва да имат много повече екстри и ползи, за да ме откажат от досегашния ми номер. От 15 лева ваучер излиза че спестяваш, колкото да пиеш една кола някъде и то зависи  в кое заведение.

Точно затова те попитах! Защото бях сигурен, че ще кажеш "НЕ".

Сега си направи извода, че за да привлекат клиенти, няма да свалят само с 5 стотинки. :)

Не си единственият, който няма да се откаже от номера си за някаква си монетка.

За да ме спечелят, ще искам промоции, награди и т.н. :)

Точно затова те попитах! Защото бях сигурен, че ще кажеш "НЕ".

Сега си направи извода, че за да привлекат клиенти, няма да свалят само с 5 стотинки.  :)

Не си единственият, който няма да се откаже от номера си за някаква си монетка.

За да ме спечелят, ще искам промоции, награди и т.н.  :)

Знаех си, че кроиш нещо. За това ти се и аргументирах. ;)

Да ама има и такива хора, които и за 3 стотинки по-малко за разговори от на Глобул, веднага биха се прехвърлили. Ако пък и за смс-ите смъкнат 2-3 ст. направо ще ги обичат и благославят. Има и по-лесни от тебе (и мене) и по-глупави. И именно от тях идва най-голямата печалба. Пък и помисли, те колко сас подготвени. Защо да пускат веднага някакви големи промоции и така да рискуват за две-три седмици да се стигне до претоварване на мрежата им. Не е ли по-добре да е постепенно. Надали още от първия ден ще бъдат конкурентноспособни по отношение на Мтел и Глобул.

http://www.vivatel.com/menu.htm Вече има някаква тел. компания с това име. Който разбира езика на тази страница да обясни за какво става дума.

www.vivatel.bg А това е бъдещият сайт на 3тия мобилен оператор. :)

Айде бе хора, никой ли няма още няква "вътрешна" информация. Някой да пише, ако има нещо, което е чул :confused

Третият GSM оператор в България ще се казва "Вивател", оповести късно във вторник компанията собственик БТК. Дата за стартирането му на българския пазар още не е ясна, очаква се това да стане преди Коледа. Непосредствено около финализирането на приватизационната сделка за БТК преди година, телекомът получи и лиценз да изгради трети мобилен оператор в страната, от който се очаква да създаде сериозна ценова конкуренция на първите два - "МобилТел" и "Глобул". Първоначалните заявки от новите собственици на БТК бяха, че третият GSM ще тръгне през април т.г. След това стартът му се измести за лятото, а при смяната на главния изпълнителен директор Уилям Ейлуърд с новия Денис Уолах бе посочен нов начален срок - до края на тази година.

Още при първите изявления на ръководството на БТК за третия мобилен оператор бе обещано, че той ще предложи поне 20% по-ниски цени от сегашните два. Преди месец, когато първият мобилен оператор у нас "МобилТел" официално стана собственост на "Телеком Аустрия", новите австрийски шефове на българската компания обявиха, че ще изчакат старта на третия GSM, за да предложат конкурентни цени с цел да останат лидер на българския пазар на мобилни услуги. Част от стратегията на третия GSM щяло да е предлагането на единен пакет - мобилен и стационарен телефон плюс интернет с една месечна такса.

Според неофициална информация от "М-Тел" и "ГлоБул" подготвяли отговор с пускането на телефоните от трето поколение, които дават възможност за провеждане и на видеоразговори по мобилния телефон и други услуги.

Забележете 2ри абзац - намаления на цените - :woot

Source - http://www.data.bg

Значи, ако си пуснете телефона на "мрежа инфо", преди вадеше само двата оператора. Сега освен mtel i globul вади и още един CC 284 NC 03. Мисля, че мрежата на БТК съществува, но не е пусната официално.

Значи, ако си пуснете телефона на "мрежа инфо", преди вадеше само двата оператора. Сега освен mtel i globul вади и още един CC 284 NC 03. Мисля, че мрежата на БТК съществува, но не е пусната официално.

Ти откри топлата вода ще знаеш ;) Това го засича от половин година.

Какво значи не е пусната официално :confused Или е пусната, или не. Дай да я ползваме неофициално тогава :D

Мисля, че мрежата на БТК съществува, но не е пусната официално.

Мда даже вече говорих с техен телефон и мога да кажа че имат още работа щот има забавяне на гласа ... пращене и др. недостатъци ... поне в Пловдив е така в София нямат никакви проблеми ама тука на някой места :sick

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...