ov3rm4n Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Изобщо не съм съгласен. Ако трябва в момента да платя неустойка на Мтел и да прекратя договора - ще ми струва 200 до 300 лева общо за всичките 15 карти които имам към тях. Нищо пари. Това не е фактор, който ще ме задържи, мен или който и да било друг, който плаща на месец за мобилни разговори суми от порядъка на 2000-3000 лева. Ако Вивател ми предложат даже и 10% намаление месечно на тия суми - плащам на Мтел мижавите 300 лева еднократно, късам договора и хайде... Уви - Вивател за сега ми предлагат само увеличение на тия суми, не намаление. Глобул също. Някога може и да стане по-изгодно да съм на Вивател - когато трафика ми към тях мръдне от 0% за половин година на 65% - да. Но дотогава, при положение, че 69% от разговорите ми са Мтел-Мтел - съжалявам... Аз съм длъжен да мисля за парите на фирмата... Емоциите настрана, никой не обича Мтел, но бизнеса е бизнес и сухи факти, не емоции. А и както уточних - в горните сметки не влизат безплатни минути - ако сложим и тях, става още по-очеизвадно къде е далаверата, така че - недей... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Ако говорим за предплатените услуги обаче, Вивател като че ли е в най-изгодна позиция, по присти мои сметки, за човек, ползващ предплатена услуга със съответните обеми разговори (около 60 минути, и всеки разговор средно по 30 сек.) излиза, че с Вивател се плаща 2-3 пъти по-малко. Иначе за бизнес абонати никой не може да обори мнението на ov3rm4n засега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Пропуснах да кажа, че при Вивател разговорите в групата са безплатни и без ограничние. Групата на Вивател е до 3000 карти. Иначе е логично ако 70% от разговорите ти са с МТел да си с фирмена на МТел Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Пропуснах да кажа, че при Вивател разговорите в групата са безплатни и без ограничние. Групата на Вивател е до 3000 карти.Иначе е логично ако 70% от разговорите ти са с МТел да си с фирмена на МТел Ми тфа само мога да кажа че е 100% вярно.Аз съм в група с 10 човека(като говоря само с 3 от тях),но е напълно безплатно.Нито начални такси нищо.А иначе на ВиваТел голямо предимство за мен е че помежду си говорят за 12ст/мин и с БТК се говори с 12ст/мин(тфа не е изненада естествено ) а към М-тел и Глобул цената е една и съща-43 ст/мин.Недостатъка на ВиваТел е че е слаб обхвата и на много места се губи Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Ако говорим за предплатените услуги обаче, Вивател като че ли е в най-изгодна позиция, по присти мои сметки, за човек, ползващ предплатена услуга със съответните обеми разговори (около 60 минути, и всеки разговор средно по 30 сек.) излиза, че с Вивател се плаща 2-3 пъти по-малко. Иначе за бизнес абонати никой не може да обори мнението на ov3rm4n засега. Тук си много прав.Наистина за Бизнес абонати Мтел имат страхотни тарифи но предплатените тарифи са ужастни!Вивател наистина с тези 30 секунди сега би трябвало да натрупат бая клиенти но нестава така.Трябва още малко да бутнат от цената.Сега на Глобул ми е почти същата тарифа само където ми хака 60 секунди и няма смисъл да си сменям картата и после да обеснявам на всички че съм сменял номер и т.н.Почти съм убеден че като натрупат клиенти Вивател ще сторят същото като Глобул тези 30 секунди ще си ги направят 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 искам да си взема 1 карта на вивател(предплатена) някои ще ме светне ли коя оферта е по-изгодна "всеки ден" или "летни свалки" чета , чета ама явно съм тъп така е обяснено че дори и след 10тото прочитане не можах разбера за какво точно става въпрос в "летни свалки" всеки ден летни свалки коя да избера .... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Аз в "летни свалки" цена на разговорите не видях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 точно за това питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Поне от 3 различни места в сайта ме води се на тая снимка и никъде няма цените на това нещо явно трябва да се пита в някой Вивател център.В тарифите пак има само за "всеки ден" и за обикновените ваучери ама не и за "летни свалки" Link to comment Share on other sites More sharing options...
platis Posted July 13, 2006 Share Posted July 13, 2006 просто тоя пакет се нарича летни свалки според мен. офертата му е че го взимаш за 15 кинта, а вътре има за 30. Иначе всеки пакет е с активирана стандартна програма, а ако искаш след тва може да шреминеш на "всеки ден" ако приказваш много чрез оператора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted July 13, 2006 Share Posted July 13, 2006 Аз в "летни свалки" цена на разговорите не видях... цената е същата просто за 15 лв. взимаш карта заредена с 30 лв. за разговори.и то наистина заредена не като лайната на византийците с по левче на месец дето го дават ама от време на време през месец два даже и три по някога.а по въпроса за по високите цени извън мрежата на вивател при абонаментните планове и бизнес плановете причината да са такива е наложената от мтел и глобул висока такса за свързване с техните абонати т.е. 85 процента от тези пари се плащат на мтел и глобул.това е направено тенденционно за да не могат от вивател да привлечат много абонати.което обаче не им помага особенно много при положение че абонатите на вивател са вече около 700 000 и продължават да растат.скоро като изтечат корпоративните договори на големите предприятия и на средния бизнес ще видим кой кум, кой сват кой на булката брат Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 novata tarifa na vivatel mi se vigda dosta dobre http://www.vivatel.bg/bg/personal_promo.php?promo=28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 novata tarifa na vivatel mi se vigda dosta dobre http://www.vivatel.bg/bg/personal_promo.php?promo=28 ами....хич даже не струва ако питаш мен. Струва си само ако говориш малко Аз с моите часове разговори на месец.... пффффффф Струва си офертата на Мтел за тези до 26 години (най-новата рмежа ) ,но....за съжаление подминахме отдавна годинките Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Здравей, аз съм Мартин и не говоря по тая ЛУУП. Най-новата мрежа. Въпреки че съм под 26. Просто защото не мога да накарам всичките си приятели да минат към нея. Повечето не щат. И кво стана, нямам файда от нея. А пък ако искаш включи се ти. LOOP by Mtel® EDIT: За да не ме погнат защитниците на компанията искам да спомена, че съм техен абонат. Но не ми харесва тази оферта. На друг тарифен план съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 ами....хич даже не струва ако питаш мен. Струва си само ако говориш малко Аз с моите часове разговори на месец.... пффффффф Струва си офертата на Мтел за тези до 26 години (най-новата рмежа ) ,но....за съжаление подминахме отдавна годинките emi tq e imeno kum tezi koito govorqt malko,se pak predplatena programa,a ne abonament Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 абе тва лууп е тъпо според мен щото те принуждават да им снасяш по най малко 15 кинта всеки месец.за да има няква далавера трябва всичките ти приятели да са на него а тва е почти невъзможно-като си смениш номера и трябва на всички да кажеш а има примерно хора с които не се виждаш често а се чувате по телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 абе тва лууп е тъпо според мен щото те принуждават да им снасяш по най малко 15 кинта всеки месец.за да има няква далавера трябва всичките ти приятели да са на него а тва е почти невъзможно-като си смениш номера и трябва на всички да кажеш а има примерно хора с които не се виждаш често а се чувате по телефона. И аз така мисля супер тъп е тоя Лооп.Наистина те задължават минимум 15 лв. на месец да платиш.То ако ще е така по-добре тея пари да си ги давам като такса месечна и да имам Х минути и то към всички не към 0 човека дето познавам в Лооп. Определено сега Глобул избиха рибата с предплатените карти като пуснаха възможно всякакво зареждане над 4 лв.Сега съм абсолютно убеден че и Мтел ще направят същото.Както стана с ваучерите от 5 лв. пуснаха ги Глобул по магазините и Мтел да не са по-назад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Според мен причината Вивател да имат малко абонати е това, че всеки иска да си запази номера на ГСМ-а, малко хора склоняват да си го сменят. Второ, но най-важно, точно че всеки разсъждава така - аз нямам приятели на вивател, те са добри, ама като няма с кой да говоря, за кво да си сменям оператора. - Дори и още по ниски цени да сложат Вивател, все тая. М-тел, предложиха, ЛООП което е много добре, но ето пак се появява това, че нямаме с кой да говорим и пак седим на същия си оператор. Според мен и по 10 ст. към всички оператори да преложат Вивател, все тая, пак ще остане същото мислене. Що се отнася до бизнес плановете - пак Вивател са най-добри, но по-простата причина, че всеки мисли по един и същ начин, няма да има доволни и това си е. А най хубаво ще е през 2007 или 2008, не съм сигурен точно кога, когато номера на ГСМ-а, ще стане личен и на който и оператор да си, ще си седиш с твоя си номер. Тогава мисля, че Вивател, ще напреднат доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Според мен причината Вивател да имат малко абонати е това, че всеки иска да си запази номера на ГСМ-а, малко хора склоняват да си го сменят. Второ, но най-важно, точно че всеки разсъждава така - аз нямам приятели на вивател, те са добри, ама като няма с кой да говоря, за кво да си сменям оператора. - Дори и още по ниски цени да сложат Вивател, все тая. М-тел, предложиха, ЛООП което е много добре, но ето пак се появява това, че нямаме с кой да говорим и пак седим на същия си оператор. Според мен и по 10 ст. към всички оператори да преложат Вивател, все тая, пак ще остане същото мислене. Що се отнася до бизнес плановете - пак Вивател са най-добри, но по-простата причина, че всеки мисли по един и същ начин, няма да има доволни и това си е. А най хубаво ще е през 2007 или 2008, не съм сигурен точно кога, когато номера на ГСМ-а, ще стане личен и на който и оператор да си, ще си седиш с твоя си номер. Тогава мисля, че Вивател, ще напреднат доста. Tе нека ми направят 10 ст. на минута разговорите към всички нека да не мина аз на Вивател.Хич няма да ми пука за номера! Тук обаче идва едно но.Защо аз подяволите да минавам на Вивател като стандартната им тарифа е 44ст. на минута а сега към Глобул съм на 35 ст. с ДДС в тяхната мрежа и 47 ст. С ДДС към другите оператори?Какво повече ми предлагат Вивател та да мина към тях? В случая нищо е тогава няма смисъл да си сменям оператора.Хич пък даже не е за изпускане е че като съм абонат на Глобул вече повече от 2 години и днес ми дадоха 3 лв бонус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Наскоро взех, че се замислих (колко невероятно ) и осъзнах, че всъщност Loop не е толкова зле . Ако си знаете, че говорите поне по 15 лв. на месец и особено ако има с кой да си говорите по-често, минавате си двамата на Loop и си говорите всеки месец по 8 часа и половина за 1 ст. между двамата, докато не се появи и трети. А с всички останали оператори си говорите по 39 ст. на минута, което е доста по-добре от сегашните, защото сега към глобул е към 60 ст. без ДДС. И дори да не можете да направите по 15 лв. на месец пак сте на далавера, ако сте изговорили всички 500 минути за по 1 ст. (което не е много трудно ), та дори и да не сте, особено ако се обаждате към глобул или вивател. Единственото неудобство е че трябва да се регистрирате и да ходите да си плащате всеки месец. Но не мисля, че е толкова голям проблем ако освен не сте решили да правите някой терористичен атентат. Вчера ходих в офиса на М-тел и случайно от приказка на приказка ме упътиха към този тарифен план и ми разясниха малко работите. Даже могат да си изберете някакъв по-добър номер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 абе в момента ползвам фирмена карта на мтел на сметка , тия дни бях на море и не носих телефона на плажа някой да не го тафне и седеше изключен в квартирата , защо като са ми званяли после като пусна телефона не получавам смс с номерата които са ме търсили ? някой има ли идея как да си я пусна тая "услуга" или да отида до офиса утре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 абе в момента ползвам фирмена карта на мтел на сметка , тия дни бях на море и не носих телефона на плажа някой да не го тафне и седеше изключен в квартирата , защо като са ми званяли после като пусна телефона не получавам смс с номерата които са ме търсили ? някой има ли идея как да си я пусна тая "услуга" или да отида до офиса утре на моята Прима пише 2 начина 1. като въведете *102 диез и натиснете бутона за набиране 2. като се обадите на *88 и се свържете с оператор Предполагам че и при теб ше е така моята бачка и услугата се казва "Баланс по сметка" Пробвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Определено сега Глобул избиха рибата с предплатените карти като пуснаха възможно всякакво зареждане над 4 лв.Сега съм абсолютно убеден че и Мтел ще направят същото.Както стана с ваучерите от 5 лв. пуснаха ги Глобул по магазините и Мтел да не са по-назад. Някой ще ми разясни ли за какво става въпрос? Одеве само така подочух няква реклама, но я хванах в края. Относно операторите де да знам вече. Имам лууп карта, има и с кого да си говоря. Била съм абонат на глобул и на мтел. Бях и в няква бизнес група на вивател, първите 6 месеца нямах такса, повече от 5-6 лв. сметка не плащах. Няма да говоря колко карти на ваучери имам.. Като цяло най ми допадат Глобул. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 на моята Прима пише 2 начина 1. като въведете *102 диез и натиснете бутона за набиране 2. като се обадите на *88 и се свържете с оператор Предполагам че и при теб ше е така моята бачка и услугата се казва "Баланс по сметка" Пробвай по първият начин не става а в сайта им не мога да намеря отговор на въпроса си утре ще позваня на оператора Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 *102# e за да ти праща смс каква сума ти остава след всеки проведен разговор за твоя сметка, а не за пропуснати разговори когато телефона е изключен. М-тел не поддържат такава функция (поне при Prima), което е наистина жалко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.