jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 lukather, атлас според теб е равно на енциклопедия?! Стига сте тиражирали такива тъпотии. Помислете реално: На GSM операторите им струва от порядъка на по-малко от стотинка минута наш разговор. Ако вземем една Prima, с цена на минутата 28 стотинки, то от една минута разговор, М-Тел вече РЕАЛИЗИРА реално печалба от порядъка на 40-50 пъти, грубо казано! Кой би тръгнал да надписва сметките ви с някакви си левчета?! М-Тел? - Бийп. Грешен отговор! Правилният е: НИКОЙ! Нито те, нито ГлоБул, нито ВиваТел. Абсурдно е. Не говорих за Прима а за месечен абонамент.За това когато преди 3 години тези въпросните минаха към Глобул на абонамент сметките им паднаха драстично и от 2 години ползват и услугата на Глобул лоялен клиент за която Мтел не са и чували.Бирници са Мтел и то какви! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 jozo, Prima-та я дадох само за пример. Принципът при абонатите на сметка е същия и мнението ми си остава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Ми аз ще ти дам един проста сметка тогава.Да кажем 500 000 абонати на Прима тоя месец да им вземат по някво просто левче дето викаш за един месец за никва услуга са си 500 000лв.Това ако са малко пари за тебе за мен хич не са. Реално погледнато Мтел имат обявени 3 милиона абонати .От тях 20% 30% са на договор другото е на Примички.Още ли смяташ че с по някво си мижаво левче не се трупа печалба? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Реално погледнато Мтел имат обявени 3 милиона абонати .От тях 20% 30% са на договор другото е на Примички.Още ли смяташ че с по някво си мижаво левче не се трупа печалба? jozo, на м-тел съм с договор от 4-5 години (не си спомням точно кога си взех картата) и от едно известно време се спуквам да говоря по гсм и повече от 20лв сметка не съм правил а в началото много яко бръснеха - направя 1-2 разговора и тея ми изпукат 2лв колкото до 3-те милиона абонати малко се съмнявам да са толкова, защото братовчед ми в момента е с 3-4 карти предполагам че има доста такива като него Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Ми аз ще ти дам един проста сметка тогава.Да кажем 500 000 абонати на Прима тоя месец да им вземат по някво просто левче дето викаш за един месец за никва услуга са си 500 000лв.Това ако са малко пари за тебе за мен хич не са. Реално погледнато Мтел имат обявени 3 милиона абонати .От тях 20% 30% са на договор другото е на Примички.Още ли смяташ че с по някво си мижаво левче не се трупа печалба? Смятам, че разсъжденията ти са смешни. 500 000 лева за мен и теб не са като 500 000 лева за М-Тел. Ще ти дам един цитат, с което мисля, че ще ти отговоря повече от ясно: За периода от 12 юли до 31 декември 2005 г. Мобилтел е реализирал приходи от 262.6 млн. евро, съобщават от оператора. Смятай някой еня ли го е за такива "мижави" сумички от 500 000 лева. ИЗТОЧНИК Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Ми аз ще ти дам един проста сметка тогава.Да кажем 500 000 абонати на Прима тоя месец да им вземат по някво просто левче дето викаш за един месец за никва услуга са си 500 000лв... Това са пълни глупости,никой оператор няма да си рискува бизнеса,за такива дребни пари,най-малко пък безспорният лидер на пазара Мтел Това да не ти е квартална бакалия,или зеленчуковия пазар,говорим за компания с бизнес за милиард евро...Дори да решат да изкарат тия 500к за които говориш,има далеч по елегантни и незабележими начини,отколкото надписването на сметки и точене на прими Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 jozo, на м-тел съм с договор от 4-5 години (не си спомням точно кога си взех картата) и от едно известно време се спуквам да говоря по гсм и повече от 20лв сметка не съм правил а в началото много яко бръснеха - направя 1-2 разговора и тея ми изпукат 2лв колкото до 3-те милиона абонати малко се съмнявам да са толкова, защото братовчед ми в момента е с 3-4 карти предполагам че има доста такива като него Спуквам се от разговори нищо не ми говори на мен.Това е много разтегливо понятие.Иначе може незнам. Относно картите да много добре ми е ясно че някой има по 3 4 карти аз самия имам 3 броя но по рекламите не казват имаме еди колко си карти а еди колко си абоната.За това нарочно използвам тея думички Смятам, че разсъжденията ти са смешни. 500 000 лева за мен и теб не са като 500 000 лева за М-Тел. Ще ти дам един цитат, с което мисля, че ще ти отговоря повече от ясно: Смятай някой еня ли го е за такива "мижави" сумички от 500 000 лева. ИЗТОЧНИК 500 000 лв са си 500 000 за която и да е фирма и не са никак за изпускане.То така може да кажем къф им е кяра да продават ваучерчета от по 5 лв(тея новите които пускат) нали къде са 5 лв къде са незнам колко си милиона.Ама по 5 по 5 са събират нали Така и по 500 000 по 500 000 ще се съберат няколко милиончета за една година и ще ми кажеш че са малко сигурно Хората са си го казали:"Капка по капка вир става" ама май вие тая фразичка май не сте е чували Това са пълни глупости,никой оператор няма да си рискува бизнеса,за такива дребни пари,най-малко пък безспорният лидер на пазара Мтел Това да не ти е квартална бакалия,или зеленчуковия пазар,говорим за компания с бизнес за милиард евро...Дори да решат да изкарат тия 500к за които говориш,има далеч по елегантни и незабележими начини,отколкото надписването на сметки и точене на прими ХахахАхАХАхАхХаха!Безпорен лидер!!!ХАхаххаХАахАХАХахахаха Ти ме ръзкирти бе приятел.Когато мтел бяха монополисти несъмнено ама ся в никав случай не са безпорен лидер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickelbacK Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 ХахахАхАХАхАхХаха!Безпорен лидер!!!ХАхаххаХАахАХАХахахаха Ти ме ръзкирти бе приятел.Когато мтел бяха монополисти несъмнено ама ся в никав случай не са безпорен лидер. Еми кой тогава??? Питам щото изобщо не съм навътре в нещата а съм малко заинтересуван от скоро Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Еми кой тогава??? Питам щото изобщо не съм навътре в нещата а съм малко заинтересуван от скоро Точно Мтел,кой друг Той Йозо като си има три Би-кънекта си мисли че Космоте са с много абонати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 500 000 лв са си 500 000 за която и да е фирма и не са никак за изпускане.То така може да кажем къф им е кяра да продават ваучерчета от по 5 лв(тея новите които пускат) нали къде са 5 лв къде са незнам колко си милиона.Ама по 5 по 5 са събират нали Така и по 500 000 по 500 000 ще се съберат няколко милиончета за една година и ще ми кажеш че са малко сигурно Хората са си го казали:"Капка по капка вир става" ама май вие тая фразички май не сте е чували ХахахАхАХАхАхХаха!Безпорен лидер!!!ХАхаххаХАахАХАХахахаха Ти ме ръзкирти бе приятел.Когато мтел бяха монополисти несъмнено ама ся в никав случай не са безпорен лидер. Абе, ти само се правиш, че нищо не зацепваш или си си природно... недосетлив?! Говорим за крайно различни неща. Ако надписват сметки, те ще губят клиенти. Ако правят услугите си по-достъпни, те печелят. Защото едно е да дадеш 5 кинта за ваучер, когато имаш нужда, друго е 15 или повече. За много хора е така. Казах ти вече, те реализират огромна печалба, дори когато ти се кефиш, че говориш на 15 стотинки или по-малко. И тези "фразички" всички сме ги чували многократно, чак са станали изтъркани, колкото и истина да има в тях. Но както знаеш няма абсолютни истини. Това тук е едно изкючение и аз лично предпочитам да говоря със свои мисли, а не да се позовавам на "фразички". Помисли и защо съм сложил кавичките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Еми кой тогава??? Питам щото изобщо не съм навътре в нещата а съм малко заинтересуван от скоро Ми за мен няма такъв.Ама безпорен лидер също няма и двата оператора са си плюли в устите както се казва.Глобул имат малко по ниски цени по кофти обхват Мтел имат як обхват по скъпички.Единия като пусне промоция карти и другия пуска промоция едентична или подобна . Точно Мтел,кой друг Той Йозо като си има три Би-кънекта си мисли че Космоте са с много абонати Ми уви не имам и на трите оператора ,но първата ми е глобулската и си карам с нея другите ми са заради разните промоции Прима имам единствено заради мойта приятелка която има Фрий Прима Парти иначе никога не бих си взел карта на Мтел. Абе, ти само се правиш, че нищо не зацепваш или си си природно... недосетлив?! Говорим за крайно различни неща. Ако надписват сметки, те ще губят клиенти. Ако правят услугите си по-достъпни, те печелят. Защото едно е да дадеш 5 кинта за ваучер, когато имаш нужда, друго е 15 или повече. За много хора е така. Казах ти вече, те реализират огромна печалба, дори когато ти се кефиш, че говориш на 15 стотинки или по-малко. И тези "фразички" всички сме ги чували многократно, чак са станали изтъркани, колкото и истина да има в тях. Но както знаеш няма абсолютни истини. Това тук е едно изкючение и аз лично предпочитам да говоря със свои мисли, а не да се позовавам на "фразички". Помисли и защо съм сложил кавичките. Значи аз от край време исках да има по 5 лв ваучери.Много добре знам какво е днес ми потрябва и нямам много пари взимам от 5 лв.Иначе като трябва да събирам 15 ще карам без пари а хубавото е че Глобул и Мтел са осетиха за тая хава. Ами да няма абсолютни истини ама всяка фраза си има дълбок смисъл да не е вярна на 100% ама почи винаги на 90% а това не е никак малък процент. Това че реализират огромна печелба незначи че немога да шмекеруват.На собствен гръб съм изпитал как ми чопнаха от парите.Както казах заради мойта приятелка си взех една Прима за 3 лв с 1.67 .Седи ми в в портфейла без да е слагам в телефона освен през някоя вечер да ми се обади.Докато имах 1.67 и хоп станах на 1 лв някъде.Къде ми изчезнаха парите като не съм звънял а картата е била в задния ми джоб?Крадват си колкото да ви се струва невероятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 jozo, чакам и на мен да отговориш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Ми за мен няма такъв... Само за теб няма,световната преса казва друго "...ВВ+ е кредитният рейтинг на Мобилтел според Standard & Poor's. Така компанията е с втория най-висок рейтинг сред мобилните оператори в Източна Европа. Наред с това, телекомът е единственият в Европа с рейтинг, който е само с една степен по-нисък от този на държавата" "...М-Тел регистрира 3-милионния си абонат. Със своите три милиона абоната, М-Тел вече е най-големият телекомуникационен оператор в България. Българският GSM оператор продължава да има и най-голям пазарен дял в сектора..." "М-Тел - най-големият мобилен оператор в България, смени собствеността си. Сделката, оценена на 1,2 млрд. евро, е най-голямата подобна сделка в Централна и Източна Европа до момента. Сред новите инвеститори са ABN AMRO Capital, Citigroup Investments Inc., Communications Venture Partners Limited. Над 100 000 абонати вече ползват услуги през GPRS..." Като твърдиш нещо се аргументирай,приказки на изуст всеки може да приказва Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Само за теб няма,световната преса казва друго "...ВВ+ е кредитният рейтинг на Мобилтел според Standard & Poor's. Така компанията е с втория най-висок рейтинг сред мобилните оператори в Източна Европа. Наред с това, телекомът е единственият в Европа с рейтинг, който е само с една степен по-нисък от този на държавата" "...М-Тел регистрира 3-милионния си абонат. Със своите три милиона абоната, М-Тел вече е най-големият телекомуникационен оператор в България. Българският GSM оператор продължава да има и най-голям пазарен дял в сектора..." "М-Тел - най-големият мобилен оператор в България, смени собствеността си. Сделката, оценена на 1,2 млрд. евро, е най-голямата подобна сделка в Централна и Източна Европа до момента. Сред новите инвеститори са ABN AMRO Capital, Citigroup Investments Inc., Communications Venture Partners Limited. Над 100 000 абонати вече ползват услуги през GPRS..." Като твърдиш нещо се аргументирай,приказки на изуст всеки може да приказва В случая и тея говорят на изуст.Както @Stenli каза ако не си прочел по-нагоре в България масово хора имат по 3 4 и незнам колко си карти.Мтел имат еди колко си карти и водят че има толкова абоната.Или ти ще ми кажеш че аджеба такова нещо няма един човек да има 3 4 карти?А тея пък компании едва ли са дошли в България да гледат в джоба ми колки карти имам та да броят абонатите.Мтел казват имаме тва тва тва и тея обявяват че бил най-големия ГСМ оператор. @Shmi отговорил съм ти.Виж ми по-горния пост който едитнах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Ами да няма абсолютни истини ама всяка фраза си има дълбок смисъл да не е вярна на 100% ама почи винаги на 90% а това не е никак малък процент. Това че реализират огромна печелба незначи че немога да шмекеруват.На собствен гръб съм изпитал как ми чопнаха от парите.Както казах заради мойта приятелка си взех една Прима за 3 лв с 1.67 .Седи ми в в портфейла без да е слагам в телефона освен през някоя вечер да ми се обади.Докато имах 1.67 и хоп станах на 1 лв някъде.Къде ми изчезнаха парите като не съм звънял а картата е била в задния ми джоб?Крадват си колкото да ви се струва невероятно. Как изчисли процента? Ще ти дам много простичък пример от живота. Имаш ръководен пост във водеща фирма, в даден бранш. Получаваш дневен надник от 50 лева, но аз идвам при теб и ти ДАВАМ 1 лев за да ми свършиш дадена работа, подкупвам те. Ако те хванат, ще изгубиш работното си място. Какво решаваш? Ще "заработиш" днес 51 лева и ще рискуваш многократно повече или ще се прибереш спокоен вкъщи, но спечелил 50 лева? Ситуацията е същата и сега, с тази разлика, че никой не ДАВА на М-Тел, а според теб, те си взимат. Но ако го направят, те рискуват доброто си име. Ако бъдат "хванати" от мое Величество, Потребителя, аз ще ги "уволня" и няма да съм техен абонат вече. Сега разбра ли, Mr. Fucker? (за справка виж профила на jozo ) P.S. Ако не си разбрал, цифрите не са случайно избрани. В случая и тея говорят на изуст.Както @Stenli каза ако не си прочел по-нагоре в България масово хора имат по 3 4 и незнам колко си карти.Мтел имат еди колко си карти и водят че има толкова абоната.Или ти ще ми кажеш че аджеба такова нещо няма един човек да има 3 4 карти?А тея пък компании едва ли са дошли в България да гледат в джоба ми колки карти имам та да броят абонатите.Мтел казват имаме тва тва тва и тея обявяват че бил най-големия ГСМ оператор.@Shmi отговорил съм ти.Виж ми по-горния пост който едитнах. А какво те кара да мислиш, че за другите оператори не важи същото? В крайна сметка, като теглиш чертата, се получава пак, че М-Тел имат най-много абонати. Аз съм и на тях, и на ГлоБул, нека се знае. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 В случая и тея говорят на изуст.... Те тука се изложи ама яко Това че броя на продадените карти НЕ Е равен на абонатите е повече от ясно,обаче важи с пълна сила за всички оператори-сумати мои приятели,и аз включително,си купихме предплатени карти на вивател,ей тъй от любопитство...Моята я изприказвах с 4-5 разговора и я хвърлих,сигурно още ме броят за абонат Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Как изчисли процента? Ще ти дам много простичък пример от живота. Имаш ръководен пост във водеща фирма, в даден бранш. Получаваш дневен надник от 50 лева, но аз идвам при теб и ти ДАВАМ 1 лев за да ми свършиш дадена работа, подкупвам те. Ако те хванат, ще изгубиш работното си място. Какво решаваш? Ще "заработиш" днес 51 лева и ще рискуваш многократно повече или ще се прибереш спокоен вкъщи, но спечелил 50 лева? Ситуацията е същата и сега, с тази разлика, че никой не ДАВА на М-Тел, а според теб, те си взимат. Но ако го направят, те рискуват доброто си име. Ако бъдат "хванати" от мое Величество, Потребителя, аз ще ги "уволня" и няма да съм техен абонат вече. Сега разбра ли, Mr. Fucker? (за справка виж профила на jozo ) P.S. Ако не си разбрал, цифрите не са случайно избрани. А какво те кара да мислиш, че за другите оператори не важи същото? В крайна сметка, като теглиш чертата, се получава пак, че М-Тел имат най-много абонати. Аз съм и на тях, и на ГлоБул, нека се знае. Не за 1 лв не бих си дал работата си но аз не съм Мтел те може да мислят по друг начин.Факт е че не единствено на мен ми са изчезвали пари. Името им може да е "добро" за теб но познавам много хора които като чуят Мтел и са изприщват.За това квото и да спорим всеки си избира за себе си. Относно "Mr. Fucker" Ти май си единствения който е прочел интересите ми от вече 2 години в тоя форум и ако не си разбрал това съм го написал за майтап Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Не за 1 лв не бих си дал работата си но аз не съм Мтел те може да мислят по друг начин.Факт е че не единствено на мен ми са изчезвали пари. Името им може да е "добро" за теб но познавам много хора които като чуят Мтел и са изприщват.За това квото и да спорим всеки си избира за себе си. Относно "Mr. Fucker" Ти май си единствения който го е прочел интересите ми от вече 2 години в тоя форум и ако не си разбрал това съм го написал за майтап Защото? Mr. Fucker, те не могат да си изхарчат парите, а ти цял следобяд лансираш тезата, че искали да прилапат твоя 1 лев. Даже 60 стотинки. Усещаш ли се, че вече ставаш от смешен, на досаден?! Факт ли е или просто плъзнал слух? Защото за мен е второто. Естествено, че има такива хора. И какво доказва това?! Винаги има недоволни, но статистиката сочи, че широката маса предпочита именно М-Тел. Отлично го разбирам, въпроса е, че вече не е смешно, защото е поизтъркано. Но не е в това въпросът, аз просто те закачих. Явно ти не си разбрал, а? Шемет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Защото? Mr. Fucker, те не могат да си изхарчат парите, а ти цял следобяд лансираш тезата, че искали да прилапат твоя 1 лев. Даже 60 стотинки. Усещаш ли се, че вече ставаш от смешен, на досаден?! Факт ли е или просто плъзнал слух? Защото за мен е второто.Естествено, че има такива хора. И какво доказва това?! Винаги има недоволни, но статистиката сочи, че широката маса предпочита именно М-Тел. Отлично го разбирам, въпроса е, че вече не е смешно, защото е поизтъркано. Но не е в това въпросът, аз просто те закачих. Явно ти не си разбрал, а? Шемет. Ти пък искаш да ме убедиш че само аз съм тоя на който са му откраднали парички.А ти как разбра че немогат да си изхарчат парите незнам и след като са толкова на печалба защо аджеба продадоха Мтел?Нима аз печеля много от даден бизнес и решавам да го продам ей така за кеф. Не ставам само аз досаден защото никой не отстъпва в крайна сметка. Това дали е слух или не ,не ме късае.Факт е че ми изчезнаха пари и не съм единствен това ,че неискат някой хора да го признаят не е мой проблем. Всеки да ползва който оператор намери за добре и предлагам да спрем да пишем защото само омазваме темата ясно си пролича че може си чатим до трето пришествие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted April 25, 2006 Share Posted April 25, 2006 не ве Мтел не крадат поне не нарочно......говорил съм поне с трима различни служителя на Мтел които ми са познати и приятели и от тримата отговора беше че не се надписват сметките на клиентите им ами чисто и просто имат проблеми с билинга т.е. системите им не отчитат правилно трафика.и това е от край време....друг е въпроса защо грешката е предимно в тяхна полза(то явно и за това не си правят труда да я оправят..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 абе от мтел са пуснали няква нова оферта с примите нещо си на 0,01 стинки на минута чух го по радиото случаино неска но нищо не разбрах , водещия каза че имало нещо за 26 годишни , телефоните почвали с 0883 незна си кво незнам си що и преди малко и на един билборд го видях а в саита на мтел няма такива връки някои ще ме светне ли закво стаа въпрос edit : чета чета ама не мога да зацепа , тва пак е няква "наигравка" http://www.loop.bg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 m-tel са shit .. особено прима картите .. уж си взимаш карта да говориш за 40 стотинки .. обаждаш се на някой .. говорите 20 сек и ти взима 70 стинки .. wtf .. за сметките да неговорим .. то затова повечето ми познати дет работят във фирми всички си смениха от м-тел на глобул и вива тел .. поне знаят какво плащат .. единстения + на м-тел беше покритието .. ама глобул отдавна ги настигнаха затва сега почват да залязват завалийките Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 абе от мтел са пуснали няква нова оферта с примите нещо си на 0,01 стинки на минута чух го по радиото случаино неска но нищо не разбрах , водещия каза че имало нещо за 26 годишни , телефоните почвали с 0883 незна си кво незнам си що и преди малко и на един билборд го видях а в саита на мтел няма такива връки някои ще ме светне ли закво стаа въпрос edit : чета чета ама не мога да зацепа , тва пак е няква "наигравка" http://www.loop.bg/ Майкооо, това е по-голяма набутвация от колкото очаквах. Погледни в сайта на "Колко" и текста със звездичките най-отдолу. Или на кратко, по 1 ст. на минути в рамките на 500 минути. Минимално потребление на месец 15 лв. и след като навършиш 28 се увеличава на минимум 25 лв. Както винаги, коледните промоции са били най-добрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 m-tel са shit .. .. то затова повечето ми познати дет работят във фирми всички си смениха от м-тел на глобул и вива тел .. поне знаят какво плащат .. единстения + на м-тел беше покритието .. ама глобул отдавна ги настигнаха затва сега почват да залязват завалийките Аз понеже не обичам голите приказки наизуст (разбирай - реклами и свободни спекулации тип "един познат на мой познат..."), като се появиха сега и Вивател и като се предполага, че Глобул са вече по-така разработени, и като повдигна въпроса мениджмънта във фирмата за смяна на фирмените карти с някакви други (Глобул или Вивател) - взех че си направих една извадка от PABX-а по направления как се е говорило в последните 6 (шест) месеца с мобилни оператори през двата GSM гейта... И резултатите са интересни. Може да са от полза на някой, който се чуди какво да прави в момента. Та: Към Мтел - 65% Към Глобул - 29% Международни - 2,6% Към бТК - 1,1% Вивател - 0% В група - 2,3% Това са сухите данни от централата. За шест месеца. При положение, че говорим за фирма от >=60 човека които постоянно поддържат връзка със стотици клиенти по телефон. И при тия данни идва една леля да ми предлага "специална" оферта от Вивател. Веднага и теглих калема на базата на горните данни, с презумцията, че ще се променят в полза на новите оператори постепенно с течение на времето. Изчисленията са правени върху сто минути разговор на месец + месечната такса, при положение че разпределението на трафика по направления бавно се изменя от Мтел към Вивател/Глобул. И какво излезе? Ако минем на най-изгодното предложение на Вивател се очаква за сто минути да плащаме 45,25 лева на месец + таксата. Ако останем на новата оферта на Мтел прогнозната сметка е на сто минути за месец 35,11 лева + таксата. В момента плащаме за същите 100 минути + месечните такси 38,2 лева и сме на Мтел. Много интересно нали? Излиза, че ако минем на Вивател или Глобул, разходите на месец за мобилни разговори не само няма да намалеят, но и ще се увеличат! Познайте какво решение взехме. Извод - може като оферта Вивател да предлагат най-ниски цени на минута, но въпроса е - най-ниски цени в коя посока?! В посока Вивател? А колко хора са на Вивател? А с кой оператор водите най-много разговори?! Каква ми е далаверата от ниските цени на Вивател-Вивател (или Глобул-Глобул) при положение, че 68,3% от трафика в момента ми е към Мтел?! Никаква, напротив - набутвам се повече. Така че - не винаги евтиното е изгодно. Мислете. P.S. Горните прогнози са само на база цена на минута - а ако добавим и офертата на Мтел за разговори на половин цена към абонати на корпоративен договор (което в моя случай има тежест, понеже сме фирма и голяма част от разговорите на служителите са с други фирмени мобилни абонати) - нещата още повече отиват към твърдо Мтел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Не съм много съгласен. Виж тарифата на Вивател Бизнес Макс - за 60лв. на месец разполагаш с 200 минути към всички оператори. Причината за това Вивател още да нямат много бизнес абонати е, че договорите на фирмите с МТел още не са изтекли и ако ги прекратят трябва да плащат неустойки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.