Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

Никакъв смисъл - ако искаш да говориш много ти трябва FreePrima, така ще ти отчете 1 мин - 50-60 стотинки на всяко позвъняване.

Още една безмислена промоция - на Vivatel е почти същата, но все пак е малко по-добра, защото след 2-те минути на първия разговор, цял ден си говориш на ниска тарифа.

На Вивател според мен не е безмислена.Всичко е казано кратко точно ясно.След всяка втора минута за деня говориш на еди ква си тарифа.Не като на мтел писано е примерно че ти отчита 1 минута ама след тва на 5-тата минута никой незнае какво става.

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply
На Вивател според мен не е безмислена.Всичко е казано кратко точно ясно.След всяка втора минута за деня говориш на еди ква си тарифа.Не като на мтел писано е примерно че ти отчита 1 минута ама след тва на 5-тата минута никой незнае какво става.

Тази на Мтел е да си платиш първите 60 ст или там колкото е 1 минута, а после, когато стане 4:01, пак започва да си отчита парички все едно си продължил да си говориш. Общо взето глупава работа :)

Нееееее ти нещо не си схванал идеята. След втората минута в деня, разговорите ти се таксуват по евтино. Демек говориш 2 мин. през деня и после когато и да говориш през този ден ти излиза по евтино. Чаткаш ли? :confused - както каза хората са го казали кратко и ясно, но ти май не си го разбрал :confused цитирам - "Първите 2 мин. национални разговори на ден", не на разговор, а на ден . Поне според мен е така, както аз казвам, но това не пречи да греша нали :lol:

• 1 month later...

130220060327173621.jpg

Пакет за активиране b-connect 4get

Валидна от 27-03-2006 до изчерпване на количествата

Пакетът включва:

Тарифа b-connect 4get

Първите 4 минути от всеки разговор в мрежата на GloBul и фиксираните мрежи се таксуват на цената на една минута – 0,39 лв. Таксува се само първата минута, останалите 3 са безплатни. След 4-тата минута разговорите в мрежата на GloBul и фиксираните мрежи се таксуват по 0,39 лв. на минута. Отчитането след 4-тата минута става на всяка секунда.

Разговорите към другите национални мобилни мрежи се таксуват по 0,39 лв./минута. Минимално първоначално време на таксуване – 60 секунди.

Тарифата е валидна до 31.05.2007 г. След тази дата автоматично се активира тарифа b-connect с налична услуга За приятели.

Посочените цени на услугите са без включен ДДС.

До 46 лв. време за разговори, от които:

10 лв. първоначално време за разговори

До 36 лв. допълнително време за разговори в зависимост от стойността на първото презареждане, както следва:

- 12 лева време за разговори - по 1 лв. месечно в продължение на 12 месеца, ако първото презареждане е на стойност от 5 до 15 лв.

- 24 лева време за разговори – по 2 лева месечно в продължение на 12 месеца, ако първото презареждане е настойност от 25 лв.

- 36 лева време за разговори – по 3 лв. месечно, ако първото презареждане е на стойност от 40 лв.

Първото презареждане трябва да бъде направено до 31.08.2006 г.

64K SIM карта b-connect с MyGloBul меню

Само за 10 лв. с ДДС

Услугата За приятели не е налична с тарифа b-connect 4get. Преминаване към тарифи b-connect с активна група "За приятели", b-connect SMS или b-connect hit е възможно през Автоматичното информационно обслужване на номер 123. Смяната на тарифа се таксува по 0,50 лв. без ДДС от наличния кредит.

Повторно активиране на промоционалната тарифа b-connect 4get не е възможно

http://globul.bg/bg/promotion.html?id=1302

tova ozna4ava li 4e ako se obada primerno na nqkoi priqtel koito e na mtel 6te mi se taksuva pak po toq na4in s 3te bezplatni minuti ili e samo za mrejata na globul ?! a primerno govora 4 minuti taksuva mi se edna po patq na logikata 5tata minuta pak trqbva da mi q taksuva i sled tova da imam do 8-ta bezplatni ili se otnasq samo za parvite 4 minuti ot na4aloto na razgovora ? :blink:

zlobil:tova ozna4ava li 4e ako se obada primerno na nqkoi priqtel koito e na mtel 6te mi se taksuva pak po toq na4in s 3te bezplatni minuti ili e samo za mrejata na globul ?!

Не. Означава, че ще ти взимат по 39 стотинки без ДДС на всяка минута към Мтел и Вивател. Безплатните минути са само за абонати на Глобул и БТК. Поредната инфалтилна оферта от поредицата на Мтел и Глобул : "измамете клиента колкото се може повече".Съветвам всички да не се набутват с тези карти.Напоследък се явява нещо много странно с предплатените карти на Глобул : изчезват по малко от сметките на ваучерите, наблюдава се при доста народ който познавам с такива карти за "предплатени " разговори.Следете си сметките.

abe na mene ne mi trqbva takava karta imam si dostata4no izgodna na globul na smetka ama vse pak mi stana interesno :P

ina4e za iz4ezvaneto mislq 4e si prav do skoro bqx s 2 karti edna na smetka i edna na vau4er i mislq 4e naistina mi iz4ezvaxa pari4kite ot neq ne golemi sumi no vse pak....

izvinqvam se predvaritelno za poredniq post no edna oferta me zaintriguva i se 4uda dali da ne otida da skliu4a dogovor govora za eto tova na vivatel no me mu4at nqkoi vaprosi kakvo to4no ozna4ava "fiksiranite mreji" , vajat li mi teq 50bezplatni primerno kogato govora s nqkoi ot globul ili mtel ili sa samo v mrejata na vivatel i btk ?!

file_13_bg.jpg

фиксирани мрежи = БТК. Плюс това безплатните смс-и са само към вивател (и то до 300 смс-а).

s 2 dumi ofertata pak e v guza :(

Защо да е? Причината е само в това, че Вива нямат все още много абонати... Мтел за 9лв дава пакет НУЛА мин на месец; 20лв - 25мин. Вива дават за 12 кинта 50мин и 300 смса безплатно на месец! Не ги защитавам, обаче май не виждате, че е в пъти по-евтино. Проблема идва само с кого да ги изговориш.

Аз и семейството ми бяхме едни от първите дръзнали да опитат услугите на Вивател.

Предплатените им услуги са къде къде по добре от на мтел и глобул. В началото говорехме на по 37 ст/мин без ДДС. Но не ставаше въпрос само за ниската цена, а и за тарифирането само на първите 30 секунди и след това отчитането става на всяка секунда. Честно казано поне аз когато се обадя на някой, то често е за да му кажа "ела, пред вас съм, къде си, и други кратки въпроси. На мтел и глобул за 1 ало ти изпразват портфейла. За момента единствено на Вивател разговорите с оператор са без пари. На мтел имаш право на 2 безплатни обаждания на месец, а при глобул разговора с отдел клиенти е 10 ст/мин. Кожодери ! Не знам дали на мен така ми се струва, но операторите на Вивател са много по любезни и ми помогнаха в много неща с въпросите свързани с интернет.

Предплатените услуги на оператора Мтел НЕ предлага internet през gprs на клиентите си с прима карти, докато Вивател предлагат GPRS за 5 лв/МБ без ДДС, за да не ви звучи много надута цената да ви кажа, че на ден влизам в IRC по около 5 пъти и някой път оставам онлайн за часове и и това не ми струва повече от 20-30 стотинки, отчитането става на всеки килобайт !

От няколко дена вече всички у нас са сключени договори към Вивател, избрахме си перфектни номера за всички от типа на 460666, 560666 за всеки член от семейството.

Плащаме месечна такса 5 лв без ДДС срещу които получаме по 100 безплатни минути към Вивател и БТК от 21:00 до 07:00 и 24 часа през почивните дни. АКО НЕ ИЗГОВОРИТЕ минутите си те НЕ изчезват, а се прехвърлят на следващия месец и напрактика може да достигнете максимум 200 минути на месец. Разговорите през деня са както следват:

21 ст/мин към Вивател и БТК

39 ст/мин към Мтел и Глобул

а вечерта

15 ст/мин Вивател и БТК (ако ви свършат безплатните минути)

33 ст/мин Мтел и Глобул

Интернета ми е вече още по евтин 4 лв за първите 5 МБ и с натрупване на трафика може да достигнете 1 лв/мб което напрактика е невъзможно да се направи с един gsm :) Но важното е че хората са мислили за всичко.

СМС 9 ст вива

СМС 13 ст към останалите

СМС 16 ст чужбина

Едва ли друг оператор може да предложи нещо по добро за 5 лв на месец. Вива ла Вивател :punk

ПП Някои хора не си лягат с кокошките ;) (just like me)

NEFARIOUS, вземи попрегледай малко сайта на М-тел. ;)

@Shmi Чел съм ги и са баш както ги описах. http://mtel.bg/mobiltel/prices/new_price_list.php

@woman_2000, струва ми се, че Вива нямат толкова екстри, колкото ти описваш. Искам да кажа, че и Мтел имат безплатно говорене с оператор (на договор май няма ограничение за месец), GPRSа е по-евтин -> http://mtel.bg/mobiltel/prices/prices5_4.php Aко на Вива е 5лв, то при Мтел е най-много 4. А може и да достигне до 1лв.

Първите 15 килобайта на всяка GPRS/EDGE сесия се таксуват като 15 KB, а след това таксуването е на всеки KB

Хм, сега видях, че говориш само за предплатение. Както и да е, може и по-добре да е на 3тия ни оператор, ама има и хора на договор ;)

@woman_2000, струва ми се, че Вива нямат толкова екстри, колкото ти описваш. Искам да кажа, че и Мтел имат безплатно говорене с оператор (на договор май няма ограничение за месец), GPRSа е по-евтин -> http://mtel.bg/mobiltel/prices/prices5_4.php Aко на Вива е 5лв, то при Мтел е най-много 4. А може и да достигне до 1лв.

Хм, сега видях, че говориш само за предплатение. Както и да е, може и по-добре да е на 3тия ни оператор, ама има и хора на договор ;)

Каквото е написано горе от мен, е 100 % вярно, защото не говоря на изуст, а цялото ми семейството сме настоящи абонати на Вивател и съм на ясно със всички екстри и цени. Безплатно говорене с оператор няма нито при мтел (с изключение на двата пъти в месеца) нито при глобул АКО си на предплатена услуга.

А за интернета добре си ме разбрал най-накрая, че за момента само вивател предлагат интернет на клиенти с предплатени карти. А ако си абонат, как вече съм аз, цената на интернет е 4 лв и достига дори 1 лв, и отчитането става на 1 кб още от самото начало, каквото и да си говорим и в това отношение няма кой да им се опре. Това разбира се, се очаква да се промени, едвали мтел и глобул ще позволят клиентите им да избягат и те ще намалят цените и в най скоро време може операторите да ви се обаждат вечер за да ви пожелаят лека нощ, но всеки има право на избор, аз избрах вивател и всички може да сте радостни от факта, че се появиха на пазара, защото ако не сте забелязали нека ви кажа аз, че мтел и глобул преди появата на вивата си бяга дупи-гащи и вижте как драстично паднаха цените след появата на вивател, друго си е като има конкуренция ... а да не забравим колко им спъваха работите в началото на вивата с озаконяването на клетките им. Дано ни изненадат с още по ниски цени до изтичането на сегашните договори, че да се съберат още народ на вивата :)

Тези ниски цени засега май ще останат в сферата на мечтите. Аз съм от година и нещо на сметка към Мтел, преди това бях с прима. А нямам спомен да са ми казали за намаление, все същите пари давам. Честно казано не ме боли особено за програмата Мтел Клуб да трупам някакви смотани точки... По-добре повече минути, ама нейсе.

Съмнявам се Вива да промени коренно ситуацията. Може би малко, но до кога ще й стигнат силите?

Супер много ме дразни примерно отговора на Мтел на абонаментите на Вива - Релакс 100 и 300! Еми добре, ок, чудесно, ама какво правим със старите абонати? Или айде бе, те нали вече са подписали договор. Да, ама моя е безсрочен и още утре мога да си купя друга карта. Предплатена, защото ще е по-евтино за минута разговор. Няма логика, да, но такова е положението. И Глобул е на същия хал. Да се чудиш дали да не хвърлиш тела и да му теглиш една майна.

NEFARIOUS колко майни сме им теглили и ние ... и най накрая ги наказахме минавайки на вивател :) Само се моля вивател да оцелеят, защото не съм на ясно дали са събрали много абонати, да не забравим че консорциума им в момента имат огромни загуби и не знам доколко са стабилни да понесат всичко това ... не знам, малка държава сме и ще бъде голям успех ако вивата успеят да буквално да откраднат част от клиентите на двата на оператора, защото реално погледнато едва ли има вече хора, които да не са на мтел или на глобул, от мен само да знаете, че вивател за момента съвсем не са в гъза както се изрази някой горе, а си е логичният избор ;)

Само да кажа за това, че Вива са на загуба - това е напълно нормално, Глобул, за първи път от стъпването си на българска земя едва тази година има положителен баланс.

Само да кажа за това, че Вива са на загуба - това е напълно нормално, Глобул, за първи път от стъпването си на българска земя едва тази година има положителен баланс.

Да, ясно е, че няма как да са на печалба още от самото начало, но глобул все някога са успяли да стигнат до положителния баланс .. когато се появиха gsm-ите все още за някои хора си беше лукс и сериозен разход, скъпи апарати, разговори по 80 ст. без ДДС на предплатени карти .. въобще времената бяха други и глобул поне в началото имаха с какво да впечатлят народа. Но с вивател нещата са доста по различни, в момента разликите в някои абонаментни планове буквално цепи стотинката и натиска който оказва особено мтел може и да погуби 3тия гсм оператор. Аз нямам какво толкова да губя, но нещо ми е писнало вече от мтел и глобул и тва като нещо ново по ме радва като че ли, дано да има повече такива кат мен и може пък да успеем да задържим вивата за по дълго :)

• 2 weeks later...
nqkoi ste dade li powe4e info za Бизнес Формула na vivatel,4e v saita im nisto ne razbrah

ами да колкото разбрах нещо като предплатена карта самоче има възможност да се включи към бизнес група и да се зарежда с обикновенни ваучери от този който я ползва а иначе шефа на групата да определи примерно автоматично да се зареждат по 10 лв на месец които да се плащатат към цялата сметка на бизнес групата.а пък ти ако ги надхвърлиш можеш да идеш и да си купиш ваучер и да си я заредиш.

По повод на дискусията за цените: преди няколко дни си купих пакета на Мтел с двете Прими и атласа.то мерака ми беше за атласа иначе до сега бях ползвал само Бконект и от скоро съм абонат на Вивател.както и да е първо ми направи неприятно впечатление дежурната простотия - 22лв включени разговори ама не само 10 и после 12 месеца по левче.еее аман от цигански номера от Б конекта знам колко редовно ги дават :angry1 както и да е очаквах нещо такова.после таксуването на цяла минута :angry1 .най накрая от любопитство реших да разгледам цените на разговорите на Мтел..... :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :confused :blink: направо се чудя как някой може още да им ползва услугите./вие луди ли сте мазохисти ли сте.кви са тия цени кво е тва чудо.изобщо не мисля че е оправдано да се подлагате на обир само за да си запазите номерата....

тея от м-тел, че са цигани - цигани са, ама и глобъл ги правят тея номера! вивател ми предлагат пък некви минути и смс-и към всичките си 15 клиенти, от които аз имам само един познат на вивател и с него съвсем спокойно мога да си пиша през yahoo messenger.

:пп не съм с прима да не ме юрнете нещо къв мазохист съм бил :woot

тея от м-тел, че са цигани - цигани са, ама и глобъл ги правят тея номера! вивател ми предлагат пък некви минути и смс-и към всичките си 15 клиенти, от които аз имам само един познат на вивател и с него съвсем спокойно мога да си пиша през yahoo messenger.

:пп не съм с прима да не ме юрнете нещо къв мазохист съм бил :woot

Ми сите са маскари ама така и не те разбрах на кои си?

Аз от край време съм разбрал че Мтел са цигани и за това вече трета година съм абонат на Глобул.Преди време гледах високите цени и съм виждал как на мои приятелки в сметките на края на месеца се появяваха някъде от въздуха пари за плащане към Мтел.Просто си начисляваха от някъде.Единственото добро на Мтел е обхвата затва просто няма никав спор.Само като сложа на сестра ми втората карта обхвата не мърда никаде докато на Глобул така играе :wacko:

lukather, атлас според теб е равно на енциклопедия?! ;)

Преди време гледах високите цени и съм виждал как на мои приятелки в сметките на края на месеца се появяваха някъде от въздуха пари за плащане към Мтел.Просто си начисляваха от някъде.

Стига сте тиражирали такива тъпотии. Помислете реално: На GSM операторите им струва от порядъка на по-малко от стотинка минута наш разговор. Ако вземем една Prima, с цена на минутата 28 стотинки, то от една минута разговор, М-Тел вече РЕАЛИЗИРА реално печалба от порядъка на 40-50 пъти, грубо казано! Кой би тръгнал да надписва сметките ви с някакви си левчета?! М-Тел? - Бийп. Грешен отговор! Правилният е: НИКОЙ! Нито те, нито ГлоБул, нито ВиваТел. Абсурдно е. 220.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...