Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

Мноо дебели вестници четете бе!ми що тогава гледате разни дреболии от рода на смс--ите през интернет?!аз сам на стара тарифа на глобул(засичат ми първите 15 сек и идея не ми минава да пиша смс-и(мноо дебело ми ляга за еднопосочна връзка :P ).

скромна сметка: 12стотинки с ДДС /15 сек

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

А-бе... имах предвид, че с това улесняваме приятелите си, да могат да ни пращат съобщения през интернет! Така по-ясно ли ти става?!

Абе, как не ви писна с това таксуване на 30 секунди и на 1 минута?! Ще забогатеете ли с 10 стотинки?! В момента 30-те секунди са ви 2х стотинки на Вивател и 33 на М-тел, при това говорите 60. При вторите поне си знаеш, че си имаш минутата и си казваш каквото имаш по-спокойно, не викаш "айде, айде, ще затварям, че минаха 30-те секунди". Все пак говорим за предплатена програма, тоест програма за хора предназначени за хора, които не звънят много. Нека всеки сам си направи сметката заслужава ли си да се лишава от привилегиите, които предлагат М-тел и ГлоБул (най-малкото СМС-ите през интернет), от по-доброто покритие и т.н. за 1-2 лева месечно в повече. Това са парите за един прост вестник мама му стара.

Има разлика. Защо за два лафа от рода на "къде си " или " идвам след малко" или ... да плащаш цяла минута ? Като направя 0 разговора по 20 сек например да ме таксува все едно съм говорил 10 мин ? Или да бъбря над минута само за да не съм "вътре" ?

Специално за привилегиите - Вивател предлагат най-добри в това отношение. И не да ми казват от М-тел, че не мога да ползвам нет през GPRS само защото съм бил на "предплатена програма". Казвам им, че ще си платя и т.н. но не можело - трябва да мина на договор. За MMS-ите също. Да не говорим, че няма и PIN2 към картата ми и т.н. и т.н. При Вивател предплатената карта няма нито едно ограничение.

И когато разговорите са евтини, няма значение дали има или няма SMS-и през интернет.

И не да ми казват от М-тел, че не мога да ползвам нет през GPRS само защото съм бил на "предплатена програма". Казвам им, че ще си платя и т.н. но не можело - трябва да мина на договор. За MMS-ите също.

Приятел виж какво пише за MMS:

http://mtel.bg/mobiltel/prices/prices2_8.php

И почти съм сигурен,че и GPRS може да се ползва от Prima абонати,защото един от обслужването по време на Пловдивския панаир ми го каза ;)

Приятел виж какво пише за MMS:

http://mtel.bg/mobiltel/prices/prices2_8.php

И почти съм сигурен,че и GPRS може да се ползва от Prima абонати,защото един от обслужването по време на Пловдивския панаир ми го каза ;)

Говорех за преди един два месеца, когато исках да играя шах и табла през GPRS. А за MMS-те по същото време ставаше след закупуване на определен брой - т.е. пакет за MMS нещо такова.

Сигурен съм, че и сега нямат GPRS на Примите - ще звънна на *88 ще проверя.

Това, че Примата има ММS през GPRS не значи, че ползва WAP през GPRS. Т.е. таксува се само MMS, а не поток данни! MMS-а минава през GPRS, но не може да теглиш данни през GPRS мрежата. И на Глобул и на Vivatel е така. WAP на предплатените карти е само през CSD!!!

Това, че Примата има ММS през GPRS не значи, че ползва WAP през GPRS. Т.е. таксува се само MMS, а не поток данни! MMS-а минава през GPRS, но не може да теглиш данни през GPRS мрежата. И на Глобул и на Vivatel е така. WAP на предплатените карти е само през CSD!!!

Абсолютно НЕ вярно. На Вивател без проблем може да ползваш WAP през GPRS на предплатена карта. Цената мисля че беше 5 лв / МБ и таксува на kb

Говорех за преди един два месеца, когато исках да играя шах и табла през GPRS. А за MMS-те по същото време ставаше след закупуване на определен брой - т.е. пакет за MMS нещо такова.

Сигурен съм, че и сега нямат GPRS на Примите - ще звънна на *88 ще проверя.

Чакай сега, преди 2 месеца слабо ни интересува какво е било. Аз пък да ти кажа преди 4 години говорех за 1,2 на минута, а сега Вивател ми дават възможност да говоря на 40 стотинки. Ехааа, те са супер.

И не знам защо водим целия безсмислен спор за free prima party, след като на брошурата съвсем ясно, с големи букви, оградени в червено пише "ГОВОРЯ ЦЯЛА НОЩ". Някой ако може да ми отговори...

И е много интересен следния феномен: Цедите всяка стотинка, а в същото време играете игрички през телефоните си...

Има разлика. Защо за два лафа от рода на "къде си " или " идвам след малко" или ... да плащаш цяла минута ? Като направя 10 разговора по 20 сек например да ме таксува все едно съм говорил 10 мин ? Или да бъбря над минута само за да не съм "вътре" ?

Нещо не ти схващам логиката.... Предпочиташ да те таксуват 0,4 стотинки (примерно) за 30 секунди вместо 0,4 стотинки за 60 секунди?! Да го кажа по друг начин - според теб е по-изгодно половин кило сирене за 1,5 вместо кило сирене за 1,5?!? Я пак? Да видим нататък - за десет разговора по 20 секунди (или общо три минути и половина) ти ще платиш 3 лева... за десет разговора по 1 минута (или общо 10 минути) аз ще платя 4 лева - тоест ти плащаш с лев по-малко, но говориш три пъти по-малко... тоест - ти плащаш 0,015 стотинки на секунда, а аз - 0,007 на секунда за тези десет разговора... като аз като цяло говоря и повече (като общо време) и по-евтино (като цена на секунда)... Хм. Интересно виждане за нещата. Ето ти един съвет - ако повечето ти разговори са от сорта на "Къде си"-"Идвам" и приключват за двадесет секунди - пиши СМС. Пишеш СМС "къде си" - 0,18 ст. - къде са десет стотинки къде са тридесет :) супер далавера.

neska na telefona na sestra mi doide 1 stranno saob6tenie ot globul koeto nqkak si ne moga da sxvana smisula

na4i saob6tenieto glasi tova :

"ot 21.11 tarifata vi e: samo 19st./min Za priateli i bez abonamen taksa; 37st./min za nacionalni razgovori . Bez DDS. Min. taksuvana produljitelnost 60sec"

tq e na b-conect

tva kvo ozna4ava 4e s priqteli govori za po 19 st./min

a v mrejata kato cqlo govori za 37st./min ?

доколкото знам извън БГ таксуването е на минута и първата и след първата минута. няма отчитания на секунди. поправете ме ако греша. а и наистина - разликата е 5-10 ст. вие толкова време за мислене му удряте - ако за това време работехте даже по 1лв/час да сте избили разликата ако и с най-скъпия оператор да сте. мен ми е по-интересно като пишат как е покритието в момента - чудя се дали не си пречат вече операторите. те дали пуснаха и 1800MHz или военните бяха на тях още? а това че се чувало по-добре на вивател... незнам, невярвам. те кодерите са 3 ако не се лъжа и са стандартни - полускоростен, пълноскоростен и подобрен пълноскоростен, ама надали мтел и глобул да не поддържат подобрения. ама с моя тъп телефон немога нищо да разбера - някой имат сервизно меню и всичко си казват. аз да си призная тези вивател са бтк, а с бтк нищо общо неискам да имам. не че другите са цвете де.

Нещо Вивател започнаха да спират някои от клетките си, защото ги били пуснали без съответните документи но твърдят, че няма да повлияе на качеството на услугата. /За София става въпрос/.

Нещо не ти схващам логиката.... Предпочиташ да те таксуват 0,4 стотинки (примерно) за 30 секунди вместо 0,4 стотинки за 60 секунди?! Да го кажа по друг начин - според теб е по-изгодно половин кило сирене за 1,5 вместо кило сирене за 1,5?!? Я пак? Да видим нататък - за десет разговора по 20 секунди (или общо три минути и половина) ти ще платиш 3 лева... за десет разговора по 1 минута (или общо 10 минути) аз ще платя 4 лева - тоест ти плащаш с лев по-малко, но говориш три пъти по-малко... тоест - ти плащаш 0,015 стотинки на секунда, а аз - 0,007 на секунда за тези десет разговора... като аз като цяло говоря и повече (като общо време) и по-евтино (като цена на секунда)... Хм. Интересно виждане за нещата. Ето ти един съвет - ако повечето ти разговори са от сорта на "Къде си"-"Идвам" и приключват за двадесет секунди - пиши СМС. Пишеш СМС "къде си" - 0,18 ст. - къде са десет стотинки къде са тридесет :) супер далавера.

Няма как да е схванеш. Първо защото цените за минута са почти еднакви, само таксуването е различно.

Да ти го кажа по друг начин:

В кварталния магазин едно и също сирене е 4 лв за килограм, а в Метро примерно е 3,5 лв.

Само че в Метро ти казват, че трябва да вземеш минимум килограм ( като много добре знаеш, че не винаги можеш да го изядеш ) а в кватралната бакалия ти режат толкова колкото ти е необходимо.

Кажи ми сега къде е по-изгодно - Да купуваш евтино сирене което не можеш да изядеш ( или трябва да се тъпчеш насила за да не го хвърлиш ) или да вземеш толкова колкото ти е необходимо, макар и на МАЛКО по-скъпа цена ?

И друг пример - цената на минута ти е 0,30 лв. с отчитане на една минута. Имаш 10 разговора по 30 сек които са отчетени като минута - 3 лв нали така, а реално си говорил 5 минути за които си платил тези пари - кажи сега колко идва цената на една минута ? 0,60 лв нали ?

Колкото до SMS-те ще предпочета да си сменя номера ( оператора ).

Shmi прав си, че слабо ни интересува какво е било преди, но само да спомена, че ако не бяха Глобул, предплатените ( прими и b-conect ) щяха да са още мираж.Студентите още щяха да се радват, че са си взели карта за 60 90 лева на промоция

:D

В кварталния магазин едно и също сирене е 4 лв за килограм, а в Метро примерно е 3,5 лв.

Само че в Метро ти казват, че трябва да вземеш минимум килограм ( като много добре знаеш, че не винаги можеш да го изядеш ) а в кватралната бакалия ти режат толкова колкото ти е необходимо.

Кажи ми сега къде е по-изгодно - Да купуваш евтино сирене което не можеш да изядеш ( или трябва да се тъпчеш насила за да не го хвърлиш ) или да вземеш толкова колкото ти е необходимо, макар и на МАЛКО по-скъпа цена ?

Само дето нещата не стоят точно така... Ще натъртя на необходимите места, за да схванеш:

Метро - сирене - 1 кг. - 3,5лв.

Бакалийка - сирене - 0,5 кг - 3,5лв.

та ще ми отрежат "колкото ми е необходимо" ама на цената на цял килограм - мерси, благодаря, ама това е набутване. И кой е този дето ще иска 30 секунди на цената на минута?!? Явно ти... Замисли се хууубаво... Като ти продават тридесет секунди на цената на една минута - набутват ли те или да? Правилният отговор е - ДА. Защото:

- на 30-стата секунда от разговора ти праскат 0,4 стотинки.

- на 31-вата секунда вече те удрят още.

- на минута разговор ти ще платиш цената на минута и половина.

Е? Аз когато плащам за минута искам да получавам минута. Цяла. А какво ще я правя, дали ще я изговоря или не - мой проблем. Не искам когато говоря да бързам, за да се вместя в тридесетте им секунди, които те най-нагло ми продават на цената на минута - а ти точно това правиш и то именно защото ако надвишиш тридесетте секунди ще ти излезе минутата малко повече от колкото е обявено. Като ще ме таксуват с цена на минута - ще ми таксуват минута. Останалото е точно бакалийско изпълнение.

Ти с хронометър в ръка ли говориш? Аз не.

Само дето нещата не стоят точно така... Ще натъртя на необходимите места, за да схванеш:

Метро - сирене - 1 кг. - 3,5лв.

Бакалийка - сирене - 0,5 кг - 3,5лв.

та ще ми отрежат "колкото ми е необходимо" ама на цената на цял килограм - мерси, благодаря, ама това е набутване. И кой е този дето ще иска 30 секунди на цената на минута?!? Явно ти... Замисли се хууубаво... Като ти продават тридесет секунди на цената на една минута - набутват ли те или да? Правилният отговор е - ДА. Защото:

- на 30-стата секунда от разговора ти праскат 0,4 стотинки.

- на 31-вата секунда вече те удрят още.

- на минута разговор ти ще платиш цената на минута и половина.

Е? Аз когато плащам за минута искам да получавам минута. Цяла. А какво ще я правя, дали ще я изговоря или не - мой проблем. Не искам когато говоря да бързам, за да се вместя в тридесетте им секунди, които те най-нагло ми продават на цената на минута - а ти точно това правиш и то именно защото ако надвишиш тридесетте секунди ще ти излезе минутата малко повече от колкото е обявено. Като ще ме таксуват с цена на минута - ще ми таксуват минута. Останалото е точно бакалийско изпълнение.

Ти с хронометър в ръка ли говориш? Аз не.

Да натъртя и аз:

Цена за минута М-тел 0,28 лв. без ДДС

Цена за минута Вивател до 07.01.2006 г. 0,185 лв без ДДС ( след 07.01.2006 по 0,37 лв. но едва ли ще се задържи такава )

За Метро и бакалиите цените са сходни, явно не пазаруваш. Истина е, че като се купува наедро, цената е по-ниска, но не и двойно по-ниска.

Аз когато плащам, искам да получа толкова за колкото съм платил, а не да си правя вятър на устата или да хвърлям в коша. Трябва ли да плащаш примерно цената на една минута, само защото си набрал грешен номер например ? Като говоря не гледам да се вместя в тези 30 сек за които говориш. Ако отчитането е на 10 сек 10 секунди ли трябваше да говоря ? Ами ако минимума е 10 мин може би трябва 10 мин да говоря ? Това най-малко ми оказва влияние на разговора. Дали ще говоря бързо, бавно тихо, високо, кратко, дълго -зависи от това, което искам да кажа. Но искам да платя толкова, колкото съм изговорил, а не толкова колкото ми казва оператора.

И пак ти казвам на 10 разговора, три да са ти под минута, цената от 0,28 скача на 0,30 0,33 примерно. Защото ще платиш и време, което ти реално не си изговорил.

Не говоря със секундомер в ръка.

Da vi pohvalq Vivatel. V stranicata im pishe che imat rouming s dosta strani. Qvno sa mnogo dalecheni mechti. Samo s Turciq i Surbiq imali dogovori. Shte izchakam da se vurna i da vdigna nqkolko skandala.

Za spravka:

http://www.vivatel.bg/bg/personal_roaming.php?r=6

http://www.vivatel.bg/bg/business_roaming.php?r=5

Не знам. На мен не са ми пратили предупреждение, но и не знам колко съм говорил честно казано.

Иначе една приятелка ми каза, че М-Тел са й добавили и на нея бонус от 5 лева към ваучера, а е с Prima от едва 5 месеца. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...