JDFU Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Aве всички под ножа. Ся новия GSM оператор, ще е със 100% покритие от 1 април до колкото знам. Ама ще видим за кво става дума, когато му доиде времето <{POST_SNAPBACK}> Аз пък знам, че БТК ще стартира със 90% покритие над, забележете, населението на страната, което автоматично нищо не гарантира извън населените места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 btk ste izgradat mrejata dosta po burzo stoto imat nujnite bazi,postite i tn. dokato drugite gi slagat po blokowite i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Баща ми работи в БТК и ми каза че стартират на 13 Април с 71% от ТЕРИТОРИЯТА на страната и 90% от населението.А докрая на годината с 90% от територията и 97% от населението Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larus Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 A be hora BTK veche izprobvat mrejata si ... i to ot dosta wreme-predi moje bi poveche ot mesec si bqh na seli i izprobvam sposobnostite na gsm-a si i toi pak vze che prihvana mreji na tri mobilni operatora-syovetno mtel globul i oshte edna-a kato se ima che na selo mtel i globul sa palen bokluk i edvam se poqvqva signala vqrvam che btk shte sa po dobre-Vse pak i obeshtaha ot BTK po niski ceni na razgovori v mrejata-pak dano i kam vanshni mreji ne e mnogo skapo-no kat go pusnat shte vidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Какво покритие, какви пет лева имат БТК бе? Аналоговата мрежа на Мобиком е допотопна аналогова централа, въпреки големия си обхват. Функционира надеждно защото има 100 000 потребителя, а не 3 000 000. За БТК изграждането на GSM ретранслатори, станции, и всичките там лай*а, е като да почнеш да строиш кораб с две кутии боя Ще пуснат цени по ниски от най-ниските на пазара с до 20% по-ниски от сегашните, което е умряла работа, но все пак е нещо! Тоест вместо 1 мин да ми е 50 стотинки ще е 40 най-малко. Безплатни GSM няма да има, всички да си го избият от главата, поне от сегашните 3 оператора в следващите 3-4 години кьорав free gsm няма да видим. Това е България все пак, не забравяйте къде живеем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Какво покритие, какви пет лева имат БТК бе? Аналоговата мрежа на Мобиком е допотопна аналогова централа, въпреки големия си обхват. Функционира надеждно защото има 100 000 потребителя, а не 3 000 000. За БТК изграждането на GSM ретранслатори, станции, и всичките там лай*а, е като да почнеш да строиш кораб с две кутии боя Ще пуснат цени по ниски от най-ниските на пазара с до 20% по-ниски от сегашните, което е умряла работа, но все пак е нещо! Тоест вместо 1 мин да ми е 50 стотинки ще е 40 най-малко. Безплатни GSM няма да има, всички да си го избият от главата, поне от сегашните 3 оператора в следващите 3-4 години кьорав free gsm няма да видим. Това е България все пак, не забравяйте къде живеем... <{POST_SNAPBACK}> Нндааа , абсолютно. Не трябва да се надяваме на чудеса. А и като се замисля, номера с пълния обхват , малко ме съмнява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 9, 2005 Author Share Posted February 9, 2005 Какво покритие, какви пет лева имат БТК бе? Аналоговата мрежа на Мобиком е допотопна аналогова централа, въпреки големия си обхват. Функционира надеждно защото има 100 000 потребителя, а не 3 000 000. За БТК изграждането на GSM ретранслатори, станции, и всичките там лай*а, е като да почнеш да строиш кораб с две кутии боя Явно не си много наясно с мобилните комуникации, но не е страшно. Хората си знаят работата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Явно не си много наясно с мобилните комуникации, но не е страшно. Хората си знаят работата. <{POST_SNAPBACK}> Хората определено си знаят работата, няма да назначат такива като теб, дето са на комунистическия принцип "ама ние всичко си знаеме, закакво да го учим". Според теб мрежата на мобиком не е аналогова, стара, макар и с голямо покритие, може да издържи 3 мил. потребители в сегашния си вид, ОК! БТК имат единствено предимство пред Глобул и хемтел че притежават 99% стационарната мрежа през която минават над 60% от разговорите на посочените два оператора, и могат да си "играят" с цените. Някой знае ли нещо за третия GSM оператор? Разбрах, че от Март ще има пробни клиенти в Пловдив. Като ти гледам заглавието, ти си от хората които са най-добре запознати по темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Четох във вестник Компютри, че третия оператор влиза през април/май с над 80% покритие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Нормално, това да не са мтел и глобул да правят scrapheap... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 най-после ще доживеем още един оператор след дългите спорове да бъде или не.Дано при тях нещата бъдат по-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 най-после ще доживеем още един оператор след дългите спорове да бъде или не.Дано при тях нещата бъдат по-добре <{POST_SNAPBACK}> Всички на това се надяваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 Хората определено си знаят работата, няма да назначат такива като теб, дето са на комунистическия принцип "ама ние всичко си знаеме, закакво да го учим". <{POST_SNAPBACK}> Ми прав си, че няма как да стане, щото аз съм от хората дето назначават, а не дето са назначени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomahawk Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 значи да ва светна ... мрежата ще я изградят много барзо и сте баде тарифирана по местоживеене . това е Г3 мрежа .3-то поколение GSM мрежа . регистрирасх се по клетка . като си у вас обслужва те една клетка знае се коя е и цената - на домасхен телефон , в града друга цена , изван града трета цена . и така нататака ама си мисля че по тоя начин много сте са ..... със абонатите аз няма да седа и да заси4ам колко време сам говорил от вкъщи колко време по пътищата. толкова от мен само по техническата част за цени нищо още не се знае .... ама маи ще са ниски ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Че БТК е отврат верно, но е хубаво че ще има 3 оператора вече пък и цените супер много ще паднат а това е супер Link to comment Share on other sites More sharing options...
ACHE Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 @tomahawk: съмнява ме че ще е 3G мрежата....това за тарифирането могат да го направят и при обикновена GSM мрежа, само, че по клетки, а не по местонахождение Link to comment Share on other sites More sharing options...
hishtnika Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 6te ima seriozno pokritie za6toto 6te izpolzvat kletkite na mobikom. kolkoto do cenite, smjtam 4e konkyrenciata 6te svar6i rabota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 6te ima seriozno pokritie za6toto 6te izpolzvat kletkite na mobikom. kolkoto do cenite, smjtam 4e konkyrenciata 6te svar6i rabota. <{POST_SNAPBACK}> Ако ми покажеш клетка на Мобиком, ще ти купя кукла Барби Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Ако ми покажеш клетка на Мобиком, ще ти купя кукла Барби <{POST_SNAPBACK}> Ти ако ми различиш клетка на Глобул от тази на Мтел аз ще ти купя .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Ти ако ми различиш клетка на Глобул от тази на Мтел аз ще ти купя .... <{POST_SNAPBACK}> Ако мобиком ползваха клетки вместо антени, с тези цени назад да бягат М-тел и Глобул не можеха да ги стигнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 До колкото бях чул, третия ГСМ оператор би трябвало да почне да бачка от 1 април. Някой знае ли нещо по този въпрос? едит: ето какво ново намерих Мрежата на третия GSM оператор ще бъде готова през април. БТК ще предложи трето поколение мобилни услуги в София до края на годината 25.03.2005 БТК успя да постигне едно от най – бързите изграждания на GSM мрежа и през месец април тя ще покрива 98 % от населението. Оборудването покрива всички европейски стандарти и ще предложи високо качество на всички услуги. Искаме да благодарим на нашите двама основни доставчици Хуавей и Ериксон за техните усилия през последните няколко месеца. След приключването на изграждането на мрежата ще бъдат проведени подробни тестове, чиято цел е да потвърдят качеството и надеждността на услугите. Търговският старт на оператора няма да се състои през април, поради две важни причини. БТК вероятно ще бъде един от трите оператора, който ще получи лиценз за трето поколение на предстоящите търгове – на 30 март за лиценз А и на 5 април лиценз Б. За да сме готови за предлагането на услугата възможно най – скоро е необходимо извършването на допълнителна техническа работа и тестове. БТК иска да е сигурна, че не съществуват проблеми с интеграцията на мрежите и всички услуги могат да бъдат предоставени на клиентите с перфектно качество. Проучванията направени от БТК показват, че основна причина за неудовлетвореността на клиентите са лошото качество на услугите и недостатъчното покритие. Нашето намерение е да можем да предоставим мобилни услуги от трето поколение в София, малко преди новогодишните празници тази година. “БТК Мобайл” ще започне да предоставя услуги само след като нейната мрежа е свързана с мрежите на другите оператори на пазара. За това в началото на март компанията започна преговори с “М-Тел” и “Глобул”. Поради технически причини не бе възможно тези преговори да започнат по – рано, защото едва в началото на март БТК бе готова да представи необходимата техническа информация за своята мрежа на действащите два мобилни оператора. “М-Тел” и “Глобул” изразиха желание да работят с нас по правните и технически въпроси, засягащи свързването на мрежите. “Глобул” изрази готовност да приключи в кратки срокове преговорите по правните въпроси и предложи възможно най – скоро да започнат технически тестове. “М-Тел” поиска от БТК сертификати за оборудването на оператора и предложи, първо да се подпише договор, а след това да се премине към технически изпитания. Операторът изпрати първоначалното си предложение за договор и БТК ще изготви своите коментари по предложения вариант през следващата седмица. Според Закона за далекосъобщенията преговорите по договорите за взаимна свързаност трябва да приключат в срок от два месеца от тяхното започване. БТК се надява, че преговорите ще приключат преди изтичането на този срок. След подписване на договор той трябва да бъде изпратен на Комисията за регулиране на съобщенията и три седмици след това мрежите могат ефективно да се свържат. БТК се надява, че всички страни въвлечени в този процес ще демонстрират добра воля и това ще направи възможно стартирането на третия GSM оператор. Като първа стъпка в кампанията си за привличане на клиенти БТК информира клиентите на “Мобиком”, че те могат да изразят своя интерес да станат клиенти на третия GSM оператор на безплатният номер 048111, на който оператор ще приеме тяхното обаждане и ще ги впише в специален регистър. На този етап резултатите от тази кампания са твърде окуражаващи и в скоро време компанията ще обяви нови инициативи за привличане на бъдещи абонати. http://www.btc.bg/bg/news_details.php?id=62 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Ще ви кажа нещо интересно което забелязах онзи ден,докато пътувах:по целият път от Свиленград до Пловдив третият оператор вече ИМА покритие Дали е плътно не мога да кажа без тяхна сим карта,но го има определено...Като пуснете телефона си да търси мрежа в ръчен режим,освен Мобилтел (в моя случай) намира Глобул(на всякъде,колкото и да не им се ще на М-тел ) и BG 03 Най-интересното обаче е че телефона ми на места слага БГ-03 пред глобул.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Интересно. Не знам как би правиш тея магии, ама аз сега нищо не откривам. Нима извън града има, а в него - не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Интересно. Не знам как би правиш тея магии, ама аз сега нищо не откривам. Нима извън града има, а в него - не? <{POST_SNAPBACK}> Има и в града, просто опитай повече от един път Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Интересно. Не знам как би правиш тея магии, ама аз сега нищо не откривам. Нима извън града има, а в него - не? <{POST_SNAPBACK}> Покритието започва от Кемера горе-долу,утре ще пътувам на там,и ще сложа снимчици..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.