Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply
Одеве си взех ваучер на Вивател, дадоха ми да си избера и номер дори, макар, че нямаше много хубави. Интересно ми е обаче, що се говори за 47 ст. на мтел, като това е отчитане на мин. Колко от хората на ваучер говорят над 30 сек.? Аз например, за да се обадя, че ще закъснея, не говоря 2 мин по тел, за да съм добре с тия 47 ст. А на вивател 23 ст. ме устройват напълно да дрънна едно тел-че, вместо да пращам СМС. (това е само пример), но все пак всеки си знае ;) А телефонните номера в магазина всички почваха с 0877007*** :)

на мтел е 40ст с ДДС

така че ....

на мтел е 40ст с ДДС

така че ....

Само към абонати на М-тел и е за минимум минута. 10 разговора под 30 сек към М-тел са ти 4 лв, а при новия е 2,30 независимо към кой говориш. Това е разликата.

Вече тръгна сайта на Вивател - www.vivatel.bg/bg . Най-голямо впечатление ми направи предплатената услуга има: международен роуминг, CLIR, GPRS и редица други предимства пред Глобул и Ментел. Направо тия дни отивам и си купувам една предплатена карта и може да кажа bye bye на Глобул. Ето и картата на покритие: coveragemap1.gif

Ще видим ответния отговор на Глобул и Ментел. Трябва да излязат с нещо срещу ниските тарифи на вивател, защото ако не го направят ще им намалее клиентелата доста ;) Интересно ми е какво ще предложат. Новите им "специални" предплатени тарифи са само набутвация.

А телефонните номера в магазина всички почваха с 0877007*** :)

и аз си взех моя е 0877001***

е успях да намеря 3-те липсващи звездички там да са ми еднакви :D

явно са пуснали 087700 и нататъка ............ иначе покритието им е много добро!!!!!

............ иначе покритието им е много добро!!!!!
Доколкото ми е известно, за градовете не са поставяни допълнителни клетки, а се използват наличните такива по пощенските станции. Интересно ми е дали фактическото покритие ще съвпадне с обявеното. Ако покритието е наистина толкова ефективно, направо зарязвам М-тел независимо, че имам номера си вече 5 години и сума народ ме търси на него.

Само като сравних абонаментните планове (понеже съм на абонамент) и ми се зави свят, баси!

Аз вече си взех карта на Вивател и се чувства разликата в цената :) Пък сега като си пуснат и договорите за бизнес клиенти - минавам веднага :) :D Не е за изпускане просто :)

Според мен ВИВАТЕЛ си удържаха на обещанието 50-60% по ниски цени от тези, когато обявиха това нещо. И от както го бяха обявили миналата година някъде лятото, цените почнаха да падат. И изглежда това е хубаво, че някой си държи на обещанието, а и след всичкото мрънкане, което му одариха някои хора, сега изглежда всички почнаха да са доволни от Вивател. А м-тел и глобул незнам, кво ще правят, ако не си намалят цените и не махнат тва отчитане на минута :)

И аз обмислям да минавам на Виател.Разговорите към всички оператори на Вивател са колкото разговорите ми с номерата в групата "Семейство и приятели" на Мтел.За какво ми е тогава да седа на Мтел?!Ако и Вивател направят "Семейство и приятели" или нещо такова определено ще размажат и Мтел и Глобул.

.................Ако и Вивател направят "Семейство и приятели" или нещо такова определено ще размажат и Мтел и Глобул.

Те вече ги размазаха :) Погледнете в страницата им на бизнес абонати :http://www.vivatel.bg/bg/business_tarrifs.php?t=13 . Безплатни минути в групата без ограничение :) . Доколкото се сещам - групата може да се състои минимум от 3 абоната (тоест 3 карти) .При закупуването на карта за предплатените им услуги преминаването към такава група/тарифа е безплатно (това го пише книжката с картата им която си купих днес ) .Определено има далавера.Аз сега съм намислил всичките ми познати с които си водя предимно разговорите да ги навия и да си спретнем една такава групичка :)

ЪЪЪЪ всеки ли може да стане бизнес абонат :blink: Какъв е тогава смисълът от частните абонати. Според мен трябва да имаш фирма.

Да,моя е грешката съжелявам :)

Значи сега звъннах на 123 и ги попитах : за частни абонати в най-скоро време (до дни) ще пуснат карти на договори,за момента може да се сключват такива само с фирми ,корпораций и тем подобни .Просто се сетих за рекламата им по БТВ тия дни дето беше с онзи мустакатия (дето си обръсна мустака в едно от предаванията на Слави ) и той тогава каза че за тези оферти с безплатните минути в група ще е достатъчно да има поне 3-ма абоната,надявам се да го спазят и това :)

А казаха ли какви ще са условията за физическите лица на договор?

Не, от централата им ми казаха че все още нямат информация за това,но до дни ще се пуснат и карти и всичко ще стане ясно.Всъщност при отговорът им за това какво означават тези дни ,буквално ми отговориха : "вторник- сряда ще имаме пълната информация " :)

Май никой не отчита факта, че ако си закупиш ваучер на М-Тел за 30 лева, плащаш 25, а ако е през банкомат мисля, че беше дори 23,70... :) За по-големите ваучери отстъпките са съответно по-високи. Доколкото виждам на сайта на Вивател, всичко си е 1 към 1: 10 лв. - 10 лв.; 20 - 20; 50 - 50... :)

М-Тел и глобул освен това винаги предлагат някакъв подарък към карта за 20 лева, а Вивател- не. да не говорим, че последната ми карта към М-Тел е с 27 лева за разговори при активирането на ваучер за 15 лева... :)

Май никой не отчита факта, че ако си закупиш ваучер на М-Тел за 30 лева, плащаш 25, а ако е през банкомат мисля, че беше дори 23,70... :) За по-големите ваучери отстъпките са съответно по-високи. Доколкото виждам на сайта на Вивател, всичко си е 1 към 1: 10 лв. - 10 лв.; 20 - 20; 50 - 50... :)

М-Тел и глобул освен това винаги предлагат някакъв подарък към карта за 20 лева, а Вивател- не. да не говорим, че последната ми карта към М-Тел е с 27 лева за разговори при активирането на ваучер за 15 лева... :)

Ами преди м-тел и глобул не почнаха ли също с 20 лева, дори 27 лева беше картата само и там 5 лева разговори с 1.20лв/мин. Това все пак още е старта, пък и ти също виж, че след на 7-ми януари ти връщат всичко изговорено, така казано става два пъти по евтино, а до тогава, може и те да сложат подаръци т.н. заедно с картите. Зимаш за 50 лева, а говориш за 100 (как ти звучи) ;)

Ами преди м-тел и глобул не почнаха ли също с 20 лева, дори 27 лева беше картата само и там 5 лева разговори с 1.20лв/мин. Това все пак още е старта, пък и ти също виж, че след на 7-ми януари ти връщат всичко изговорено, така казано става два пъти по евтино, а до тогава, може и те да сложат подаръци т.н. заедно с картите. Зимаш за 50 лева, а говориш за 100 (как ти звучи) ;)

Те нека са започнали, въпроса е, че за момента Вивател не предлагат оферта, с която да ме придърпат към тях. Това, че разговора ти излиза наполовина го написах аз самия в предишните си постове, осъзнал съм го. :lol: Въпроса е, че един вид те надъхват да купуваш още и още ваучери, да говориш повече, да пращаш повече съобщения и в крайна сметка си набутан. :) Вярвай ми, и аз искам да говоря за малко пари, въпроса е че в момента Вивател не предлагат ефтини разговори, просто ви цоцорят парите по различен начин. ;)

Те нека са започнали, въпроса е, че за момента Вивател не предлагат оферта, с която да ме придърпат към тях. Това, че разговора ти излиза наполовина го написах аз самия в предишните си постове, осъзнал съм го. :lol: Въпроса е, че един вид те надъхват да купуваш още и още ваучери, да говориш повече, да пращаш повече съобщения и в крайна сметка си набутан. :) Вярвай ми, и аз искам да говоря за малко пари, въпроса е че в момента Вивател не предлага ефтини такива, просто ви цоцори парите по различен начин. ;)

Ами незнам, може, но мен ме привлече, тва че за 30 сек. взимат 23 ст. :lol: По-добре ми е да звънна и да ми вземат 23ст. , отколкото да пратя СМС или да ми вземат 40 ст., щото отчитането било на мин. Пък и после може да се прехвърля от ваучера, на договор, само да излезнат цените за договорите с частни клиенти :)

Преди малко видях в дир.бг, че Вивател само за 2 дни имат вече около 10 хиляди абонати.

Не се и учудвам.На всеки,на когото казах какви са промоциите на Вивател се накани да мине на тях,с изключение на хората които имат карти възползващи се от инвалидно право,към военните и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...