NaskoBG Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Някой знае ли нещо за третия GSM оператор? Разбрах, че от Март ще има пробни клиенти в Пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Знам че ще е супер прецакан поне още една година, докато направят що годе свястно покритие, защото иначе като излезнеш от Пловдив и обхвата кът.. Ако на пробните клиенти разговорите ще са без пари, аз ще се кандидатирам Много се надявам да приложат практиката от операторите в чужбина - когато сключваш договор за определен период от време, по желание можеш да си купиш ГСМ с намаление от цената. Но истинско намаление, стигащо до 0лв крайна цена за апарат, а не като тия на Мтел дето ти излизат по скъпи от колкото без договор.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 8, 2005 Author Share Posted February 8, 2005 Абе пич, ми той ако не знаеш е на БТК. Edit: Само че пробните клиенти ще са подбрани, е няма как да се кандидатираш, а пък и няма кой да ти даде. Иначе за "без пари" - клиенти много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Знам че ще е супер прецакан поне още една година, докато направят що годе свястно покритие, защото иначе като излезнеш от Пловдив и обхвата кът.. <{POST_SNAPBACK}> Покритието ще си е много добро защото БТК вече имат изградена мрежа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Абе пич, ми той ако не знаеш е на БТК. <{POST_SNAPBACK}> Кое е на БТК, обхвата? Чий обхват? Само не ми казвай че ще използват предавателните кутии на Мтел и Глобул Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Кое е на БТК, обхвата? Чий обхват? Само не ми казвай че ще използват предавателните кутии на Мтел и Глобул <{POST_SNAPBACK}> Не съм казал, че ще използват клетки на Мтел и Глобул. Те имат собствена мрежа за пренос, по която ще се осъществява връзката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 8, 2005 Author Share Posted February 8, 2005 Кое е на БТК, обхвата? Чий обхват? Само не ми казвай че ще използват предавателните кутии на Мтел и Глобул <{POST_SNAPBACK}> Какви предавателни кутии те гонят бе пич?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Не съм казал, че ще използват клетки на Мтел и Глобул. Те имат собствена мрежа за пренос, по която ще се усъществява връзката. <{POST_SNAPBACK}> По твойта логика където има прекаран стационарен телефон, ще има и обхват към BTC Mobile. Съмнявам се, въпреки че ще е хубаво да е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Кое е на БТК, обхвата? Чий обхват? Само не ми казвай че ще използват предавателните кутии на Мтел и Глобул <{POST_SNAPBACK}> бе ти от луната ли падаш? всичките плозват ретланслатори на сигнала и маршрути които до сега бяха държавни тоест на бтк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 По твойта логика където има прекаран стационарен телефон, ще има и обхват към BTC Mobile. Съмнявам се, въпреки че ще е хубаво да е така. <{POST_SNAPBACK}> Абе пич ти четеш ли въобще. Не ти говоря за стационарен телефон. Казвам ти, че те си имат собствени клетки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexa Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 важното е 4е ще има .. и дано да по як от Mtel i Globul..ама в на4алото не ми се вярва мн..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 8, 2005 Author Share Posted February 8, 2005 Това, което знам още е, че ако сте в града и ви званят от същия град или вие званите до него ще ви таксува като градски разговор. Поне така казват. Иначе - една тарифа към всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Абе пич ти четеш ли въобще. Не ти говоря за стационарен телефон. Казвам ти, че те си имат собствени клетки. <{POST_SNAPBACK}> А Мтел нямат ли? Това, което знам още е, че ако сте в града и ви званят от същия град или вие званите до него ще ви таксува като градски разговор. Поне така казват. Иначе - една тарифа към всички. <{POST_SNAPBACK}> В Германия го има това при оператора О2. Казва за home zone и не е за целия град ами хваща на около 3км по права линия. Ако направят такова нещо, просто веднага се прехвърлям на БТК http://www.news.bg/article.php?cid=20&pid=0&aid=153968 NaskoBG , ти трупането на постове като някаква самоцел или пък голяма гордост ли го имаш след като заключи те обсъждам по темата с такава умисъл?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 8, 2005 Author Share Posted February 8, 2005 А Мтел нямат ли? <{POST_SNAPBACK}> Ти май не си наясно и какво искаш да кажеш или неднаеш как. Но простено ти е. Няма модератори - трупаш постове. Edit: Ми тя клетката хваща толкова, затова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejo Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 До колкото знам, трябваше април месец да започнат офицално, но май ще се забавят заради проблемите които имаха при лицензирането. Иначе ще ползват площадките на Мобиком (вече собственост на БТК) и много бързо ще достигнат голямо покритие. Най-хубавото е, че се очаква цените да спаднат с 20% след пускането на БТК GSM. Мисля, че М-Тел доста се нагушиха с монополното си положение, вероятно добре са си платили да са единствен GSM оператор до 2001 година, и да бъдат подложени на жестоката конкуренция на цял един друг оператор чак до сега. Дали тези 200 000$ в касата на СДС не са помогнали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 mi kum april uskem ste go puskat,no oniq den v smirneski pusnah da mi tursi mregi na gsm- i se poqwi 3-q gsm operator ,susto bqh 4el i v foruma na data.bg ,4e i sofia go pokazwalo we4e Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadir Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 znam az ,4e ot kritika nqma polza ,zatowa ne kritikuwam. 4eta oba4e ,4e se mydri edno "guru" sred ne6tata koito trqbwa da znam za 4owek deto pi6e "усъществява" даже в правописен реник се загледах.на буквичката О Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANKO Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 http://news.bg/article.php?cid=20&pid=0&aid=153739 Остава само да се надяваме,че с третия оператор ще имаме по-евтини разговори.Честно казано, до момента няма реална конкуренция между Моболтел и Глобул!А що се отнася до тези 20%, съм доста скептично настроен.Всичко зависи от това как смятат да го изчисляват това намаление на цените от третия оператор.Но да ви кажа, мисля, че пак ще сме прецакани Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Та някой знае ли госре долу кога ще има 3-ти GSM оператор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trooper Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 awe hora 6te imam mnogo po-dobro pokriti i ot mtel i ot globul 6toto edno imat svoi kletki koi obhva6at cqlata teritoriq i vtoro tretiq operator se obedinqva s mobiltel a i mobil tel ima pokriti po4ti na vsqkade vaprosa 6e e kvi 6te sa cenite a ne pokritieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
burhanulusoy Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 awe tupak toi 6e e w mart mesets Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 awe tupak toi 6e e w mart mesets <{POST_SNAPBACK}> Има смисъл това дето си го писал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 БТК са най-големите пе**ли Незнам дали знаете, ама когато имаше един закон за монопол на държавните институции М-тел неможеха да изградят собствена мрежа, тъй като БТК трябва да е монополист по закон. И затова са дадени пари където трябва и Мтел сключват договор да изградят клетки, който да са собственост на БТК, а те ще ги дават на Мтел под наем. И какво става....Мтел дават пари за изграждане на клетките, плащат наем, а тъпите БТК само събират кинти. И Мтел от кой си избиват парите - от нас. И сега БТК си иска на всичкото отгоре клетките от Мтел да си изгради ГСМ мрежата....И есествено Мтел не са доволни и сега се водят ненормални дела, ама...да видим. БТК SUX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 До колкото знам третият GSM оператор ще има покритието на БТК и ще бъде доста по-евтино от останалите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Aве всички под ножа. Ся новия GSM оператор, ще е със 100% покритие от 1 април до колкото знам. Ама ще видим за кво става дума, когато му доиде времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.