Jump to content
BulForum.com

Diablo III

ShitHappen

Recommended Posts

Аз пък от Близърд ще си я купя. Пак излиза 120лв както и тук. Само остава още 50% да измисля от някъде да гинансирам този проект. Жалко, че са такива педалчета - старкрафт го направиха на "разумна" цена за Европа, но Диаблото пак ще ни цоца.

В BG е 119 лв. след Pre-Order, 107 и 10 стинки и 107 на 2-те ясни места (в картел - при еднакви цени, както винаги, с ултра минимална разлика). SCII си беше и той €60 RRP, 107 BG crap Pre-Order и 119-120 след това. Не знам кое му е било „разумното“ преди 2г. лятото и сега с какво се е „изменило“ това, като реално стойностите са const.

+ не можеш да я закупиш от „Близърд“ - в това всеки е на 100% сигурен ;). Виж, от Blizzard EU Store, по-може. Така или иначе за един early access до useless installer си е… useless.

…но няма за къде да се бърза.

Хилките $/€ се правят през ПЪРВИЯТ ден (т.е. нощ) и ПЪРВИТЕ дни, а не 2-3 седмици по-късно. Изглежда излишни пари не ти се печелят от нищото ;). Gut.

Някой знае ли колко е минималната сума, която можеш да внесеш в банка? :)

o.O, идея си нямам защо все още има хора, които не използват банки o.O. Сега остава и да се напише, че нямаме и електронни банкиране, сертификати, използваме една и съща парола (или 5 пароли) в XXXX сайта и…

Зависи от сметката, но ти знаеш ли колко е таксата за международен паричен превод?

Доста, ако е по IBAN + и зависи до коя държава е. Така или иначе си е международен, а там имаш опцията (за разлика от вътрешните) да избереш дали подателят да плати таксата за превода (a.k.a. „разнос за другата банка“) ИЛИ бенефициента (получателят на сумата), както и дали превода да обикновено или експресен.

Парадокса е, че в България е, че банките вземат по над ~2,4 милиона на ден лева от банкови такси (справка + за първите 9 месеца от миналата година 647 млн.!) и общо над 800 млн. за цялата година (800:365=2.19 млн per day, т.е. наистина си е повечко, за да станат около 2,4M). Пък немеца у Германия ми се хили такъв, падайки от стола, че €410M per year вземат банките тук за „bank fees“ (тъй като там НЯМА ТАКИВА такси за преводи, LoL, както и куп други безсмислени неща от BG, за които ВЗЕМАТ „такси“ за безсмислица, т.е. за дишане на въздуха у дадена институция).

Това ми е пределно ясно, ама все пак тея хора са си платили за DVD-тата и аз ще си им ги дам?!

Едно DVD е жълти стотинки. Той НЕ прави продукта лицензиран (важи за всичко, различно от Windows, CAD/CAM Systems, etc., с които оперира дадена ФИРМА в ОФИС, а не частно лице в ДОМАШНИ условия, където никой никога няма да го търси за НИЩО), а ключа го прави. Реално те НЕ плащат нито за DVD-то, нито за кутията, нито за ръководството, нито за обложката, а за ЛИЦЕНЗА (под формата на ключ). Именно по такъв начин е и през Blizzard EU Store с разликата, че там не получаваш ключ (т.е. лиценза не е под формата на ключ), а директно ти се „прикача“ в акаунта лиценза за даденото заглавие (същото е и през Steam, btw).

Стимулиращ кой картел по-точно? Пощите?

Не. Те пощите отдавна са с на загуба (дългогодишно). А за българските търговци, вносители на развлекателен софтуер (главно PC игри и PS3/Xbox 360 конзолни игри). Нали се сещаш, че няма как разликата в над 95% от продаваните артикули да е едва 10 стотинки (или 90 стотинки, или 99 стотинки, колкото са били и още са за някои заглавия, през изминалите години)? Това не е конкуренция, а установен контрол на няколко монополиста със звучното наименование – картел/олигопол. Такова нещо на Запад – няма. Същото тук е и при лекарствата, при горивата, при доста други неща (които населението си ги знае ;)). Това имам предвид, че за ПОРЕДЕН ПЪТ се стимулира „българското“ (а реално като се видят кои са собственици: на единия монополист Сaркиз Пaпaзян, а на другия Емил Вагeнщaйн - със ЗВУЧНИТЕ 100% „български“ имена, и ти пада шапката РЕАЛНО какво стимулираш и РЕАЛНО къде отиват парите). И за пореден път ни цакат с топла бира с локализирани издания и БЕЗ колекционерски такива (нито новини за тях от месецИ). Евала.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Дам, честит ни оупън бета уикенд.Най-накрая решиха да правят срес тест, та да намажем и ние.

Да, и аз заминавам след 2 часа в Горна Оряховица за 3 дни :angry1. Точно сега ли решиха да правят бета тест

.......

Абе ти в какъв свят живееш? Седиш и четеш теории на конспирация по цял ден ли? И за какви ХИЛКИ говориш? Ние си поръчваме играта, за да играем за кеф. Ти се бъхти цял ден като нямаш какво да правиш. Ние си имаме работни места и най-вероятно ще играем само вечер. Аз сигурно ще играя през ден.

Едно DVD е жълти стотинки. Той НЕ прави продукта лицензиран (важи за всичко, различно от Windows, CAD/CAM Systems, etc., с които оперира дадена ФИРМА в ОФИС, а не частно лице в ДОМАШНИ условия, където никой никога няма да го търси за НИЩО), а ключа го прави. Реално те НЕ плащат нито за DVD-то, нито за кутията, нито за ръководството, нито за обложката, а за ЛИЦЕНЗА (под формата на ключ). Именно по такъв начин е и през Blizzard EU Store с разликата, че там не получаваш ключ (т.е. лиценза не е под формата на ключ), а директно ти се „прикача“ в акаунта лиценза за даденото заглавие (същото е и през Steam, btw).

Абе ти за какво говориш? Или просто ти е кеф да си пишеш? Какво общо има колко струва DVD-то?

А, да... и моля те сподели после колко хилки си направил на първия ден. Даже на първата седмица... Защото съм сигурен, че хората ще се счупят да плащат low level items с real money...

Абе ти в какъв свят живееш? Седиш и четеш теории на конспирация по цял ден ли? И за какви ХИЛКИ говориш? Ние си поръчваме играта, за да играем за кеф. Ти се бъхти цял ден като нямаш какво да правиш. Ние си имаме работни места и най-вероятно ще играем само вечер. Аз сигурно ще играя през ден.

+1.

Аз игрите ги играя за забавление, не да печеля пари.

Хората му пишат, че ще си я поръчат по нета, той за някви картели в Българи пише?!?!

Едно е работно място, тотално друго е – игра и работно място в едно. Мисля, че е излишно да пиша кое е по-доброто.

Живея в 2012г. - дигитални технологии и услуги, електронни банкирания, Cloud Computing, нанотехнологии и прочие. И се възползвам от тях ежечасово. За другите съм пас.

Абе ти за какво говориш? Или просто ти е кеф да си пишеш? Какво общо има колко струва DVD-то?

А, да... и моля те сподели после колко хилки си направил на първия ден. Даже на първата седмица... Защото съм сигурен, че хората ще се счупят да плащат low level items с real money...

За „тея хора са си платили за DVD-тата (безсмислените дискови носители). Не знам какво общо има то, след като не аз засегнах първи темата за него ;).

По назад в темата съм писал за едни кинти. Тези от първият ден, при упоритост и подробно разучаване (+ платени Guides) несъмнено могат да се направят и са си реални. Дали ще ги направя или не (желание), съвсем други въпрос :).

+1.

Аз игрите ги играя за забавление, не да печеля пари.

Хората му пишат, че ще си я поръчат по нета, той за някви картели в Българи пише?!?!

-1 (=0). Отговорил съм точно, ясно и конкретно за кои и какви случаи става въпрос – за тези хора, които смятат да я поръчват през български (картелен) магазин. За „интернационалните“ доставки не съм коментирал (освен за забавянето при доставката от българска страна, както винаги или as usual).

-1 (=0). Отговорил съм точно, ясно и конкретно за кои и какви случаи става въпрос – за тези хора, които смятат да я поръчват през български (картелен) магазин. За „интернационалните“ доставки не съм коментирал (освен за забавянето при доставката от българска страна, както винаги или as usual).

Поръчал съм доста продукти по интернет и забавяне на доставка от Българска страна до сега не съм видял.

Alright. Явно моят + други (през Royal Mail) са били все частни случаи ;). 3 цели дни международно пътуване и 5 ДНИ размотавания по складовете у незнайна столица.

@Fr0Zen: Съобщено от пост #497 в края в червено :D.

Хора, не разбирам защо се хабите да му отговаряте на тоя спам бот. Само цапате темата. Оставете го да си развива конспиративните теории. Хм, аз вече дори направих форума едно по-добро (за себе си) място, като просто го игнорирах.

@Fr0Zen: Съобщено от пост #497 в края в червено :D.

Опс, явно съм бил сляп тази сутрин като преглеждах темата, моя грешка :)

Alright. Явно моят + други (през Royal Mail) са били все частни случаи ;). 3 цели дни международно пътуване и 5 ДНИ размотавания по складовете у незнайна столица.

DHL не съм ползвал. Само Royal Mail, DPD и UPS.

@¦•••SHERIFA•••¦ не всеки има лукса да чака 12г да излезе една игра, за да почне да "прави" пари.

Тук става дума за хора, които цъкат за релакс в свободното време ( или поне аз съм останал с такова впечатление ), не за хардкор маниаци.

Само едно уточнение да вметна - Real Money Auction House ще е валидна за предмети само от softcore. Познавам хора, които очакват тази игра, както exabyte спомена от доста години, ще я играят само и единствено в свободното си време след работа, но пък са решили, че удоволствието е в Hardcore-а. Не го правят за да изкярат нещо поради простата причина, че те няма да имат RMAH, просто харесват тръпката, че ако нещо се обърка или направиш някоя глупост - ще си платиш за това и то скъпо.

А за "печеленето" на хилки, както някой спомена тук в темата - нещата са много неясни все още. Пак ще има разделения на държавите, пак ще има условия, пак ще има законови простотии.

На турчина не му обръщайте внимание, той се появява периодично по форумите около по-големите игри с цел да намаери шматки да купуват от него ключове и т.н.

Почнахте ли се бе? Аз ся я инсталирам. Мислех да не я слагам, но ми се освободи уикенда и се реших.

Не, остават още 30мин :laughing1:

И аз пробвах. Дава, че сървъра бил паднал. Грешка 33. :D

Сега написа, че били заети. Грешка 37.

Явно тоя стрес тест се оказва успешен. Сървърите рухнаха. :D

Вътре съм. Май само към хамериканските сървъри от опциите може да се кънектва :confused

В момента към нито един сървър не може.Явно са единици тези който са се кънектнали, защото навсякъде репортват за грешка 3003 или 3005.

Както се и очакваше - сървърите сгънаха.

Къде ги видяхте тия сървъри? Аз не мога да мина през Log-in екрана.

Options-Account-Server region selection

45e7cbec3fd6d43a.jpg

Къде ги видяхте тия сървъри? Аз не мога да мина през Log-in екрана.

Европейския дава грешка 3003, Американския дава грешка 37.

:)

Сигурно постовете в темите в официалния форум вървят с 1 пост на 10 секунди.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...