w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Ами точно такъв е и моя план. Копията отиват при брат ми в London безплатно, а той оттам го пуска насам с Royal Mail, като ми праща кейовете междувременно, за да почнем ние да играем. После, като дойдат DVD-тата, ги раздавам. Ти най-добре си знаеш, но аз май нещо съм изпуснал от цялата схема с препращането. Ще ми кажеш ли каква е разликата в цената на доставката от сайта директно и след разкарването из UK и изпращане през Royal Mail? Royal Mail Ltd. Your pricing results for a delivery to Bulgaria (Republic) weighing 2 kg are... Royal Mail Service: International Signed For Small Packets Delivery: Delivery aim 5 days Compensation: Up to £250 Tracking: Within UK Price: £19.41 Amazon.co.uk Postage & Packing: £19.94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Ти най-добре си знаеш, но аз май нещо съм изпуснал от цялата схема с препращането. Ще ми кажеш ли каква е разликата в цената на доставката от сайта директно и след разкарването из UK и изпращане през Royal Mail? Да имаш кей-а в деня на излизане на играта ЕДИТ: Безплатната доставката до UK не е на същия ден. Отнема 4-5 дни. Е в същия ден е 2 паунда.Дефакто излиза 22 паунда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Да имаш кей-а в деня на излизане на играта Безплатната доставката до UK не е на същия ден. Отнема 4-5 дни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Доставката не е на същия ден, но в никакъв случай не е 4-5 дни. Цената на Royal Mail е в пъти по-ниска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Доставката не е на същия ден, но в никакъв случай не е 4-5 дни. Цената на Royal Mail е в пъти по-ниска. Е не знам каква е. Може да има някакви преференции брат ти. Аз с техния калкулатор го направих това, използвайки минимална застраховка и слагайки тегло до 2КГ. Не съм си го измислял. Колкото до времето за доставката: How do I get FREE Super Saver Delivery? Place eligible items* in your Shopping Basket. Proceed to checkout. Select Super Saver Delivery as your delivery method. The delivery time for Super Saver Delivery orders is 3 to 5 business days after dispatch. Select "Group my items into as few deliveries as possible" as your delivery preference. Place your order.** И приоритета за Dispatch няма да ти казвам какъв е. Особено за този продукт и на този ден. Ама ок де. Аз само полюбопитствах. Давайте с ваще схеми. Вие най-добре си знаете. Аз ще си я пусна поръчката към БГ директно. По старомодния начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 И приоритета за Dispatch няма да ти казвам какъв е. Особено за този продукт и на този ден. Нормален им е. Като си поръчах SC2 с нормална доставка го подадоха за доставка на предния ден и си дойде нормално до адреса. А SC2 не е като да не е бил поръчан и той в големи количества. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Е не знам каква е. Може да има някакви преференции брат ти. Аз с техния калкулатор го направих това, използвайки минимална застраховка и слагайки тегло до 2КГ. Не съм си го измислял. Колкото до времето за доставката: И приоритета за Dispatch няма да ти казвам какъв е. Особено за този продукт и на този ден. Ама ок де. Аз само полюбопитствах. Давайте с ваще схеми. Вие най-добре си знаете. Аз ще си я пусна поръчката към БГ директно. По старомодния начин. В момента не мога да намеря къде точно беше инфото, но при пускане на ордъра, когато е до адрес в УК си пишеше, че доставката ще бъде направена в деня на излизане на играта.Точно както каза mIRCata.Нещата се пускат един ден по-рано, за да пристигнат в деня на стартиране на играта P.S. Тук даже някой е правил запитване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Самоче тук говорим за безплатна доставка. И двамата не четете. А и не се знае дали само CD-Key-а ще е достатъчен да се играе играта. Изобщо не знаете за какви защити ще става въпрос. Не е хубаво така да слагате тиганите.. I had two games on pre-order, one that I had paid the postage on and one that I had left on super-saver delivery. Due to release date changes, both games ended up being released on the same Friday. The one that I paid postage on arrived on the Friday (release day). The one that I left on super-saver delivery arrived after the weekend, on the Monday. Basically, if you pay the postage then it's sent First Class, and if you don't then it's sent Second Class. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 CD-key-a е достатъчен. Ти май не си потребител на оригинални игри, хм? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 CD-key-a е достатъчен. Ти май не си потребител на оригинални игри, хм? Не, не съм. Но съм потребител на пиратски такива и знам какви са им защитите. Има игри, които позволяват само 3 инсталации от диска и до там. TOCA 3 не можеха да я кракнат да работи без диск в продължение на 1 година. Имаше подобен случай с още 2-3 игри. Някои производители си ги гони параноята и това е. Сега се сетих, че GTA 4 беше една от игрите, които имаше толкова силна защита, че дори потребителите с оригинални дискове не можеха да я подкарат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Доставката беше безплатна - дойде за няколко дни. НО беше пусната нормално, както казах. Нямаше забавяне от тях на страна. Всичко си беше ок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Не, не съм. Но съм потребител на пиратски такива и знам какви са им защитите. Има игри, които позволяват само 3 инсталации от диска и до там. TOCA 3 не можеха да я кракнат да работи без диск в продължение на 1 година. Имаше подобен случай с още 2-3 игри. Някои производители си ги гони параноята и това е. Сега се сетих, че GTA 4 беше една от игрите, които имаше толкова силна защита, че дори потребителите с оригинални дискове не можеха да я подкарат. Проучи повече нещата за Диабло 3 Играта се сваля с инсталатор, което може да се направи и в момента.До колкото знам, преди деня на рилийза, ще пуснат някакъв пач/допълнение и след като го изтеглиш, ако имаш ключ, можеш веднага да започнеш да играеш. П.С. Как да говорим за безплатна доставка, като ти самия цитира цените за доставка от амазон и от royal mail?Дори и за безплатна да е ставало дума, мисля че който може да отдели 30 паунда за играта, тези 2 паунда доставка няма да са му проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Това да не е някаква скапана БГ фирма, дето не може да си оправи пратките. Всичко ще тръгне на 15-ти, въпросът е, че ако се пусне до БГ ще дойде за 7-10 дни, а ако се пусне до адрес в Лондон, ще дойде максимум на третия ден, по-вероятно втория и ще може да се почне да се играе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 П.С. Как да говорим за безплатна доставка, като ти самия цитира цените за доставка от амазон и от royal mail?Дори и за безплатна да е ставало дума, мисля че който може да отдели 30 паунда за играта, тези 2 паунда доставка няма да са му проблем. Уффффффффффффффф. Цитирал съм цената от Royal Mail, защото тия игри трябва да стигнат до БГ някакси. Не четеш. Ама изобщо. И за какви 2 паунда говориш? Това да не е някаква скапана БГ фирма, дето не може да си оправи пратките. Всичко ще тръгне на 15-ти, въпросът е, че ако се пусне до БГ ще дойде за 7-10 дни, а ако се пусне до адрес в Лондон, ще дойде максимум на третия ден, по-вероятно втория и ще може да се почне да се играе. Доставките от Амазон ОК до БГ идват за максимум 7 дни. Показах ти по-горе какво казват амазон за безплатната си доставка, но ти си знаеш твоите "максимум 3 дни" и това то... 3-5 дни са казали хората. Щом 2 дни игра са ви толкова голям проблем, разкарвайте ги тия кутийки по пощите и ангажирайте човека там да се занимава в работно време да праща кулети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Уффффффффффффффф. Цитирал съм цената от Royal Mail, защото тия игри трябва да стигнат до БГ някакси. Не четеш. Ама изобщо. И за какви 2 паунда говориш? Доставките от Амазон ОК до БГ идват за максимум 7 дни. Показах ти по-горе какво казват амазон за безплатната си доставка, но ти си знаеш твоите "максимум 3 дни" и това то... 3-5 дни са казали хората. Щом 2 дни игра са ви толкова голям проблем, разкарвайте ги тия кутийки по пощите и ангажирайте човека там да се занимава в работно време да праща кулети. Както казах преди 2 поста, преордъра който направих до адрес в UK е с цена за доставка от 2 паунда.Пишеше, че доставката ще бъде направена в деня на излизане на играта.Което според мен значи, че играта ще бъде изпратена още предния ден (както каза mIRCata). Аз обаче това го написах във връзка с Assassin-а, който каза, че ще пусне игрите с безплатна доставка. Е в такъв случай грешката е моя. ЕДИТ: От един др. форум сега разбрах, че вече е изменена политиката за максимален бр. копия които един човек може да поръча - максимум 2бр. "We're sorry. This item has a limited purchase quantity. We have changed your purchase quantity to the maximum allowable." Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Както казах преди 2 поста, преордъра който направих до адрес в UK е с цена за доставка от 2 паунда.Пишеше, че доставката ще бъде направена в деня на излизане на играта.Което според мен значи, че играта ще бъде изпратена още предния ден (както каза mIRCata). Аз обаче това го написах във връзка с Assassin-а, който каза, че ще пусне игрите с безплатна доставка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 ЕДИТ: От един др. форум сега разбрах, че вече е изменена политиката за максимален бр. копия които един човек може да поръча - максимум 2бр. "We're sorry. This item has a limited purchase quantity. We have changed your purchase quantity to the maximum allowable." Олеее, дано не ми сменят бройките, че ще ги разбия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Аз пък от Близърд ще си я купя. Пак излиза 120лв както и тук. Само остава още 50% да измисля от някъде да гинансирам този проект. Жалко, че са такива педалчета - старкрафт го направиха на "разумна" цена за Европа, но Диаблото пак ще ни цоца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 В момента от Амазон с кутия е ~67 лева. А дигиталното копие от Близард 120лв. И аз понеже я поръчах през тези фирми, дето доставят от Англия за българия - ще се забави до 2 седмици, но няма за къде да се бърза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 А, сега се сетих. Трябват ми само 5 евро от някъде. Малко връзки дръпнах в Англия и ще му я купят от там и ще ми прати кода по скайп. Боли ме фара за кутийката. Някой знае ли колко е минималната сума, която можеш да внесеш в банка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 А, сега се сетих. Трябват ми само 5 евро от някъде. Малко връзки дръпнах в Англия и ще му я купят от там и ще ми прати кода по скайп. Боли ме фара за кутийката. Някой знае ли колко е минималната сума, която можеш да внесеш в банка? Зависи от сметката, но ти знаеш ли колко е таксата за международен паричен превод? Link to comment Share on other sites More sharing options...
¦•••SHERIFA•••¦ Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Нормално е да преведат книжките и материалите. Нали всички ще писнат иначе? Все пак това е продукт за Българска аудитория. Не, не е нормално. Ненормално е българските пишман олигополни търговци да им се връзват на румънският представител на Activision Blizzard (който ги мотае и със CE-тата, но т'ва е друга тема), който и им дава локализирани бройки (на SCII, D3, SCII's exps, D3's exps, Titan, etc.). Човек ще каже, че си купувате игрите заради кутийката... Маса заблудени шарани из морето ВСЕ ОЩЕ го правят (!). Факт! просто не виждам смисъл да се купува от БГ. Стимулиране на българският олигопол и все така високи цени. Вчера бетата можеше да се играе и без да има човек кий. Аз, обаче, много естествено научих след като това е секнало. И пак не можах да играя... Ключове не раздават, а направо добавят играта в акаунта. Иначе за гафът им, поради който можеШЕ да се играе НЕрегламентирано безплатно, беше докладвано веднага (поне на европейската им поддръжка), които предадоха на колегите си в US . …като дойдат DVD-тата, ги раздавам. …чието съдържание го има в D3 Downloader-а 1:1 (без autorun.inf и иконката). Аз ще си я пусна поръчката към БГ директно. По старомодния начин. Стимулиращ картела. А и не се знае дали само CD-Key-а ще е достатъчен да се играе играта. Изобщо не знаете за какви защити ще става въпрос. Не е хубаво така да слагате тиганите.. „Защитата“ е ясна – инсталацията ще може да се направи от ВСЕКИ след като от Blizzard спуснат decryption unique code-а на 14 май в 23:00ч. българско време. Master EU Server-а, кога ще го пуснат, е съвсем друг въпрос (дали 00:00, дали 01:00 - тези дни ще анонсират; аз залагам на CES, тъй като там им е EU централата - Paris . CD-Key-ят е единственото нещо за легитимиране на дадено копие на PC игра от поне ~10 години насам, ДРУГ е въпросът какви 3rd party protections (DRMs) компаниите ще си слагат и използват. Преди толкова години наистина трябваше с диск да се играе обезателно и инсталира, но в ерата на дигиталната дистрибуция - тотално НЕ (Steam, Origin, Battle.net). Т.е. въпросът е ясен тук. Сега се сетих, че GTA 4 беше една от игрите, които имаше толкова силна защита, че дори потребителите с оригинални дискове не можеха да я подкарат. …де да беше само тя (от старото поколение игри < 2010). Доставката беше безплатна - дойде за няколко дни. НО беше пусната нормално, както казах. Нямаше забавяне от тях на страна. Всичко си беше ок. Забавяне в 95% от случаите в EU (коя да е държава) - няма. НО в България почти винаги или ВИНАГИ има. Това е проблемът… пратка из Европа не може да се загуби, но из България - да (as usual). … До колкото знам, преди деня на рилийза, ще пуснат някакъв пач/допълнение и Този пач, който обикновено го има при доста от заглавията, се нарича „Zero Day Patch“ и обикновено оправя неща, които Blizzard не са успели да fix-ират в периода 1 май - 15 май, но са открили бъгове, и са ги оправи - както и разбира се Feedback от Closed Beta-та - оправяне на стойности по маркета и прочие. Че ще има такъв, ще има, това е ясно, но НЕ той ще „отключва“ инсталацията на играта, а decryption key-я, който е уникален (имаше и такъв при SCII, при Cataclysm не съм се ровил, невидим за потребителите, но инсталаторът (при пуснат интернет) проверява връзката до него (.txt file) и ако е сложен точният ключ, инсталацията ще може да се инсталира. Ако го няма, то не може да се инсталира (до 14 май 23:00ч.). Edit: Diablo® III Open Beta Weekend! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Дам, честит ни оупън бета уикенд.Най-накрая решиха да правят срес тест, та да намажем и ние. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 …чието съдържание го има в D3 Downloader-а 1:1 (без autorun.inf и иконката). Това ми е пределно ясно, ама все пак тея хора са си платили за DVD-тата и аз ще си им ги дам?! Стимулиращ картела. Той има предвид, че ще поръча от Амазон доставката да му е до БГ направо, а не както аз ще направя - до Лондон и после до БГ. P.S. Който няма Бета кей - да пробва Диаблото. Аз определено ще изчезна на ТЕРА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Стимулиращ картела. Стимулиращ кой картел по-точно? Пощите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.