Jump to content
BulForum.com

FTP space - leko ne dostiga

djadomraz

Recommended Posts

нелепо е да се изисква специално отношение към желанията на когото и да било. Нелепо е да се дават оценки кое трябва и има място на сървъра и кое не и е излишно.

о извинете. не мислех че проблема е толкова голям, само се опитах да споделя нещо което имам и което мисля че ще бъде от полза и с други хора и което струваше ми се че би било добре да го има на сървъра.

ама няма проблеми, щом ви затруднявам толкова много момчета, моля да ме извините.

Лично познавам хора, чийто хардове стоят задръстени с  филми и музика, които те лично нямат намерение да гледат/слушат, и не могат да работят нормално на машините си поради това, че са решили да изпълнят нечие желание. Но нито един от тях не съм видял да го прави на световен проблем или да парадира с това което прави за сървъра, без да е длъжен да го прави и без самият той да има капка изгода и полза от това - напротив - затруднява себе си с това.

(edit) извинявай но това напираше от вътре и не можах да се сдържа.

леле, къде са такива хора, толкова дружелюбни и себеотдайни? готови на саможертва в името на всички други хора и които дори не могат да си позволят да си закупят 10 DVDта на цена под 1лв едното и да разтоварят тези гигабайти информация които толкова им пречат да си вършат изключително важната и отговорна работа която имат? да взема да им дам 5-6? ...тука имам малко излишни точно в този момент

Сега по-ясен ли съм? Опитах се да не бъда груб, говорейки меко и индиректно. Но може би съм бил прекалено индиректен - така че сега ще ме извините за директността и не много приятния тон.

ми да. йор поинт ис абсолютли клиър както се вика. въобще не се чуства личното отношение :) нещо моите коментари в линукс форума доста дълго ти държат влага май... или се бъркам.

както и да е. мисля да приключваме темата. то стана ясно че програмката и колекцията не е интересна за никой освен може би за 10тина човека пък то за толкова не си заслужава да се хаби место наистина. още повече че е за уиндовс а за любимата ОС (да не споменавам) я няма и леко май е безполезна тази програма - как може тези идиоти от уебшотс да не се постараят да изкарат версия за друго освен за уиндовс и макинтош. пфу.

а и на мен ми мина желанието да си задръствам нет-а 2 дни с безполезен уплоад

djadomraz, аз ти предлагам да си овориш един акаунт в datacom.bg. първоначално ти дават 1GB, но след това ако си поискаш ти отпускат още. на мен ми е правило впечатление, че който и да си поиска във форума му дават свободно място да катери(стига да имат). аз сега съм с 10GB, но смятам да си изкрънкам още 5!

ами има малка разлика когато трафика е локален и когато е пиъринг. точно по тази причина мислех да го кача на warez.ru - да го чакам да се уплоадва някъде другаде просто нямам нерви и не мисля да правя чак такава саможертва (ехххх... в сравнение с познатите ov3rm4n съм такъв гадняр аз). който иска може да дойде да му запиша колекцията (за предпочитане с USB 2.0 HDD че не ми се чака 20-30 минути да пиша 3 CDта). пращайте PM

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply
........

ами има малка разлика когато трафика е локален и когато е пиъринг. точно по тази причина мислех да го кача на warez.ru - да го чакам да се уплоадва някъде другаде просто нямам нерви и не мисля да правя чак такава саможертва (ехххх... в сравнение с познатите ov3rm4n съм такъв гадняр аз). който иска може да дойде да му запиша колекцията (за предпочитане с USB 2.0 HDD че не ми се чака 20-30 минути да пиша 3 CDта). пращайте PM

.. ами не знам на коя тарифа си (за без + тарифите предполагам, че е едно и също), но разликата при мен (Д+) е почти минимална.

знам от опит ;)

.. а и тези "+ тарифи" изразходват незает трафик и често скоростите в bg peering-a се препокриват с локалните.

пробвай и ще се убедиш :)

Добре, добре откъде тръгнахме, та докъде стигнахме!

В крайна сметка ще се поосвободи ли повече място на FTP-то ?? :huh:

Добре, добре откъде тръгнахме, та докъде стигнахме!

В крайна сметка ще се поосвободи ли повече място на FTP-то ?? :huh:

ще цитирам всемогъщия ov3rm4n :

нелепо е да се изисква специално отношение към желанията на когото и да било. Нелепо е да се дават оценки кое трябва и има място на сървъра и кое не и е излишно.

пък и аз май загубих желание вече

.... току-що освободих към 350мб място за по-ценни неща... ликувай народе

пък и аз май загубих желание вече

.... току-що освободих към 350мб място за по-ценни неща... ликувай народе

eee jalko naistina, :( v4era gledah 4e si gi po4nal :unsure:

tuka e qsno ve4e :cry

napravi si edin account v free.datacom.bg, az tam si katerq nqkoi raboti

За първата част няма спор всички сме равни,

но за втората не съм напълно съгласен защото именно липсата на оценки е причината да няма място.

Оценка трябва да има на първо място от човека който качва (самооценка дали си заслужава), след това от хората които могат да трият нещата (нещо като цензура) и накрая от тези които ще ги използват (клиентите) и ако мнозинството реши че нещо е излишно не виждам нищо по нормално от това да се изтрие (но е ясно че подобно оценяване е невъзможно в 99,9% от случаите:))

ov3rm4n,

аз съм съгласен ,че мястото не достига,но това не е май само проблем за обикновените потребители а и за самият доставчик.Аз самият също имам около 10-15гб. неща за качване (уверен съм ,че представляват интерес не само за мен) и често пъти съм си мислил дали не е по-добре да се увеличи драстично мястото,а не скоростите.

Картинките от "Webshots " са прекрасни и определено си заслужават и няма да съм аз единственият ,който ще си ги набави .Ако не от тук,то от външни сайтове (откъдето си мисля ,че и djadomraz ги е свалял) , а пък после нека ме обявяват за топ downloader....

Имам и предложение - да има тема за дублиращи се файлове и всеки ,който забележи да докладва.

biolander, има си програмка за конвертиране голяма е 76К.Можеш да си я свалиш от ТУК .

Еми каквато ни и държавата , такъв ни е и доставчика ... ами кво са косите и вие ...

То може да има филми от 25 година , ама колекцията дето никъде я няма и ние няма да я имаме ...

Аз също съм за картинките. Свалих си тези които са на вареза и са доста доволни :) Заслужават си демек. Не стават за плакат, но за печат определено стават. Хората се избиват да ровят из нета да търсят какви ли не картинки, а човека ги дава на готово.

djadomraz ако ги качиш някъде другаде ще се радвам да постнеш линка в тази тема. :D

Мислех си, че говоря на интелигетнти хора, но явно съм се объркал... Ще го кажа още веднъж и повече просто няма да ви обръщам внимание нито на инфантилните пози и стойки (djadomraz), нито на необмислените приказки, заради самите приказки (ShitHappen).

djadomraz, не ми чупи стойки и не се прави на разсърденото камилче, че ставаш смешен. С какво ти специално претендираш да си повече и с повече права от който и да било друг потребител на този сървър?! 5000 човека могат да чакат за място, но ти не можеш - сега, веднага, на секундата трябва лично и персонално на теб да ти се освободи 2GiB място! На какво основание? Тежиш 100 кила? С всичките приказки дето изприказва и плоския сарказъм, дето се опитваш да вкараш изобщо не ми накривяваш дедовия - но плюеш в лицето на всички останали, като се опитваш да се направиш на нещо повече от тях. Въпрос на възпитание. Нека те ти благодарят, че си благоволил да ги удостоиш с присъствието си, ако искат. Както казах - този сървър не е на баща ми, но явно е на баща ти. И ти си в правото си да си търсиш двата джибайта бащиния, а другите да го духат. Очевидно и на тях им харесва.

ShitHappen, да ти изготвя ли списък по-дълъг от теб с неща които ги няма никъде, няма ги и на този сървър? И? Какво общо има това с хората които са предоставили 10TB място на което да си качваме простотиите ние? От доста време си тук и би трябвало да ти е ясно, че сървъра се разширява сравнително редовно. Посочи ми друг сървър в България с този капацитет. Нелепия коментар за филмите от 25 година просто е колосално нелеп - както и всеки коментар по въпроса кое било ценно и кое не. Отново ще ти напомня - това което за теб са филмите от 25, за някои са картинките на webshots - ненужен баласт дето пълни сървъра. Отделно специално за филмите - много повече тъпи и безсмислени филми от 1999 насам има качени - те заслужават ли място тук? Не - но, има едно но, това е моето лично мнение, базирано на моя личен вкус, и ако това беше моя личен сървър - тогава нямаше да заемат място. Но не е личния ми сървър. Нито е твоят личен сървър, нито е личният сървър на дядо ти мраз или на снежанка и седемте джуджета. Щом има и 20 души които харесват тези филми - не виждам защо да не са тук. Същото важи и за дедомразовите картинки, дето се оказват по-ценни от Слънчогледите на Ван Гог.

Сървъра е отворен и достъпа до него е еднакъв за всички - за да ъплоудваш достатъчно е да се регистрираш в някакъв си форум. От това по-свободен достъп не знам да има. И както всички останали чакат за освобождаване/добавяне на място, така и милият на всички вас дядомраз ще чака. С нищо не е повече от когото и да било друг. Напротив - с държанието си и възпитанието дето демонстрира дори показва обратното. Ако пък толкова чак ви се иска да удоволетворите претенциите му за изключителни права - ми хайде някой от вас да му осигури бленуваните от него два гигабайта като изтрие два гигабайта от това което е ъплоуднал напоследък в сървъра. Дали ще го направите? Силно се съмнявам.

Този път няма да се извиня на никого за тона. Според мен други дължат извинение и не на мен, а на всички участници във форума. Но това е въпрос на възпитание - не очаквам да се сетят. Напротив - очаквам поредната демонстрация на превъзходство и пренебрежение към всички. Със здраве да си я изгледате и да й се порадвате.

За първата част няма спор всички сме равни,

a nqkoi qvno sa "po ravni" :D

често пъти съм си мислил дали не е по-добре да се увеличи драстично мястото,а не скоростите.

mi az ne mislq izob6to taka ako si na D a i na D+ edva li ;)

vij ako si gigashit moje :angry1

С какво ти специално претендираш да си повече и с повече права от който и да било друг потребител на този сървър?!

s ni6to ne pretendira, 4oveka prosto iska da spodeli ne6to intersno s nas svalql gi e koj znae kolko vreme a 6te gi ka4va dni i to ako ima mqsto a ako nqma procesa 6te prodylji do bezkrajnost :wacko:

no qvno se otkaza

.....

eeee евала :)

извинявай, ако съм те ядосал толкова или пък ако съм засегнал някой. изобщо не съм искал специално отношение, просто докато качвах първите няколко файлчета някой ми написа ПМ и ме попита какво качвам, отговорих какво и колко е голямо и човека каза че много е вероятно да няма място но може да се обадим на някой дето евентуално може... и тъй като мястото свърши аз реших да попитам тука какво може да се направи по въпроса. не знам как е организиран сървъра, не знам на какви парчета е разделен и ФТП-то едно цяло ли е или различните секции са на различни дялове/сървъри/с различни квоти и т.н. та затова и попитах

и понеже изказването ти леко ме "жегна" а и си спомням много добре един спор преди няколко месеца относно уиндовс и линукс та предположих че имаш да ми връщаш. искрено се извинявам ако съм те засегнал или е изглеждало че се заяждам с любимата ти ОС от любов към спорта, просто тогава нещо се бях изнервил на федората и т.н. което изобщо не значи че мнението ми за линукс е лошо, както и тогава обясних но може би си чел това което съм написал избирателно и си се дразнил на някои от моите изказвания, за което не те виня - имаше известен елемент на заяждане (както и в обратна посока, но нека да заровим томахавката вече).

и не съм казал че това е най-важното нещо на света но ако има начин да заменим онези старите картинки с тези които искам да ти дам сега може би хем няма да загубим място на сървъра хем ще имаме и по-пълни и нови колекции.

djadomraz, я кажи откъде си ги свалял и точно до коя дата са? ... и ако е архив, как му е името?

Не разбра ,че човека е платил за да има акаунт там ....

т'ва май съм го пропуснал. ако е така, въпросите ми отпадат :D

@ov3rm4n ти така май и не проумя какво представляват найстина тези "картинки " . Не разбра ,че човека е платил за да има акаунт там , че ги е свалял с дни и сега иска да ги сподели с нас , но не може . Както и да е , ти си знаеш , далеч съм от мисълта ,че ще те надговоря .

@en3rgy Найстина , не всички сме равни , както стана ясно вече . Когато модератор качва нещо винаги има място , но когато потребител го прави , няма такова .

@Dreamer винаги качва нови игри независимо дали има място на сървъра ( За което искренно му благодаря , нека все така да продължава :love ) ,но сега 2 Гб се вижда много ...

djadomraz, я кажи откъде си ги свалял и точно до коя дата са? ... и ако е бил архив, как му е името?

от самите webshots.com бе човек. имам си платен акаунт там :)

djadomraz ако не ти дадат да ги качи можеш ли да ми ги запишеш на едно DVD, че са много яки картинките наистина :punk  :punk  :rolleyes:

ами нямам нищо против само че ако тръгна да ги записвам на всеки поотделно няма да му се види края :( затова и исках да ги кача тука пък после да си ги сваляте колкото искате.

от самите webshots.com бе човек. имам си платен акаунт там :)

ами нямам нищо против само че ако тръгна да ги записвам на всеки поотделно няма да му се види края :( затова и исках да ги кача тука пък после да си ги сваляте колкото искате.

... за т'ва, на който му се занимава му ги записваш на 3 диска и после той ги качва във free.datacom.bg :)

a nqkoi qvno sa "po ravni"  :D

mi az ne mislq izob6to taka ako si na D a i na D+ edva li  ;)

vij ako si gigashit moje :angry1

en3rgy, на Д+ съм. Идеята ми е ,че за всички ще е много по-изгодно на сървъра НИ да има много повече неща ,а спестеното време и нерви ще компенсира по-бавната връзка.Все пак има разлика между локален и международен трафик.

djadomraz, радвам се ,че "заровихте томахавката" и се надявам когато се появи свободно място да качиш картинките и тук.Ще ти бъда много благодарен.Аз имам колекция която съм си я правил 98-99 година , преди eXcite (ако не бъркам името) да закупят Webshots.

dobre zna4i az iz4etoh cqlata tema i nemoga da razbera ko se kahurite za teq 2 gb kato na http yo ima celi 2.33Tb i vaprosami e zasto nqkoi ne premssti nesto ot ftp to da ide na http i nestata ste se reshat ot dosta vreme nqma mqsto na ftp to zabelqzvam a http si sedi s negovite svobodni 2.33 TB nz kakva e politicata na site ama za 2 gb dignahte celqi plovdiv v vazduha kato moje po mnogo lesen na4i da se reshi problema samo s edno MOVE na nesto si ot FTP TO HTTP kakto predpolagam i drug pat se pravi

ta djadomraz az sam tvardo za teq kartinki ako trqbva ste ti dam 3 cd ta migi zapishesh i tai kato sam na ggbit ste moga da gi upload mnogo po barzo otkolkoto ti i ste debna momenta v koito se osvodi mqsto i ste gi butna vednaga za dosta po barzo ot porqdaka na 1.30 4asa max

ta djadomraz az sam tvardo za teq kartinki ako trqbva ste ti dam 3 cd ta migi zapishesh i tai kato sam na ggbit ste moga da gi upload mnogo po barzo otkolkoto ti i ste debna momenta v koito se osvodi mqsto i ste gi butna vednaga za dosta po barzo ot porqdaka na 1.30 4asa max

aами в момента ги качвам на datacom.bg... като съм готов ще ви дам линк. ама не е ясно кога и дали ще увеличат мястото на акаунта там (е ще направя 2ри ама е гадно така)...

Ако не ти стигне си направи още един акаунт ? :) Няма ли да стане така ?

именно. ще видим докъде ще стигна с уплоадването и ще увеличат ли мястото или не. засега съм до файл #48 от общо 113

а пък ако има някои ентусиаст - да ми прати ПМ и да се разберем как и кога да му ги запиша като предпочитам да не ги записвам на СД-та а на някакъв УСБ хард диск щото е по-бързо пък СД-тата ще трябват поне 15 минути :)

относно колекцията - хвърлете 1 око на :

Webshots - Daily Photos 2005 - February

погледнете кои картинки са "Premium Only" и кои не. настрана по-високото качество на всички картинки, тези също са включени :)

:beer:

Ето сега има място може да почваш... ако имаш желание

желание имам и ще почна да го качвам след час някъде ама до утре сабахлен ще устиска ли сървъра че да ги кача?

----------------

друго нещо: ако има желаещи - да кача и visual studio.net 2003 че гледам тука имаме нещо което е само 1 СД а това което аз имам е на 5...

Edit: опс. 6СД-та... developer edition се оказа моето. което май има всичко като enterprise без 2-3 програми които според мен са леко излишни...

Браво ! Найстина Еврокомци се сетиха да освободят място ! Похвално ! Дано се сещат по-често вече :) Дано и да получим тези така ценни картинки найстина скоро .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...