PePfx Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 Ima li nqkoi s klimatik NEO i dali kogato natrupa led vklu4va rejim samorazmrazqvqne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 чесно като ти видях темата моя (санио)се саморазмрази!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Wrong Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Abe koi e lud da kupuva klimatik NEO dai malko povece pari pone da znaes ce imas nesto koeto ti vursi rabota a ne ti stoi na stenata samo kato ukrasenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted February 9, 2005 Author Share Posted February 9, 2005 e se nqkoi kupuva , nali gledam po terasite NEO-ta dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Купува се, защото са евтини, не защото са добри. Ако искаш климатик бягай далеч от нео. Ако искаш украса си купи. Даже да приемем, че първата година извадиш късмет и работи без проблеми, след това вече почти сигурно ще видиш зор. Има страхотни климатици втора употреба, на които неото и на малкото пръстче не може да стъпи. А и вече ги дават с доста големи гаранции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Като натрупа лед, е съвсем естествено, че ще се включи в този режим. И колкото по-ниски са температурите отвън, толкова по-често ще се размразява. Докато не се стигне някаква температура от около -20 градуса, когато вече почти няма да усещаш, че работи. Някои климатици издъхват при по-високи температури през зимата. Така че не се притеснявай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted February 9, 2005 Author Share Posted February 9, 2005 Като натрупа лед, е съвсем естествено, че ще се включи в този режим.И колкото по-ниски са температурите отвън, толкова по-често ще се размразява. Докато не се стигне някаква температура от около -20 градуса, когато вече почти няма да усещаш, че работи. Някои климатици издъхват при по-високи температури през зимата. Така че не се притеснявай. <{POST_SNAPBACK}> da no kato go kupih kazaha 4e ima razmrzqvqne, a v serviza kazaa 4e voob6te nqmq takova ne6to, tribva ru4no da se vklu4va na studeno za da oburne rejima i da stopi, ina4e klimatika topli super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 S takav sum...2 broq, rabotqt 2 godini ve4e...daje ne sum gi 4istil...ne se e razvalil nito ediniq nito drugiq, izobshto(da 4ukna na durvo). Ediniq malko me samnqva, 4e ne mu ba4ka dat4ika za stainata temperatura ama to staqta e golqma i postoqnno nqkoi vliza/izliza i nqma kak da go proverq puk i ne me interesuva 4estno kazano. Sq zimata raboti samo 1niq, 4e v staqta, kadeto e drugiq ima drugo utoplenie...i raboti glavno do kum 9-10 ve4erta. Ne sum go probval v rannite sutreshni 4asove kolko vreme i kakvo shte pravi. Za samorazmruzqvaneto hi4 ne sum se pokazval prez terasata da gledam dali e zamruznal...principa mi e prost, shtom raboti zna4i nqma kakvo da go gledam, a toi raboti obshto vzeto po razli4no vreme, no v 4asoviq diapazon ot 10 sutrinta do 10 ve4erta. 10-15 minuti sled kato sum go vklu4il ve4e se useshta razlika... Za tezi, koito razpravqt, 4e imalo razlika kakuv klimatik shte si vzemish...ami ima da -> Osaka i oshte 1-2 renomirani marki i vsi4ko ostanalo...samo deto za cenata na 1 osaka vzemash 2 neo-ta, koito se sglobqvat v zabravih na koq izvestna firma zavodite...abe neshto kato ASROCK na ASUS. Edin poznat si vze po-skup klimatik, koito smeni za mesec 3 puti, shtoto se razvalqshe na kraq na vsqka sedmica. A hem i toi kat men ne go urka osobeno...e doplati stabilno nakraq i si vze Osaka i za sq e dovolen...ta misulta mi e, nishto ne e vechno...vajnoto da ti vurshi rabota i ako ne e eliten vse taq na koj e. Malko se otklonih ama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Имам монтирани няколко НЕО. Работят си перфектно. Който казва, че не работят нека бъде честен и с ръка на сърцето да си признае, че все пак не е виждал как работят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 За да не замръзва махаи маркутчите - помага донякъде А относно Осака хубави и не толкова с компресор HITACHI Mitsubishi и такива които се сглобяват в Бургас с компресор от........... ЕДИТ (for en3rgy) : имам предвид да остави външното тяло без маркучи за оттичане и да си капе кадето му е кеф В тънкия маркуч водата замръзва много лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 ...Edin poznat si vze po-skup klimatik, koito smeni za mesec 3 puti, shtoto se razvalqshe na kraq na vsqka sedmica. A hem i toi kat men ne go urka osobeno... Братле, какво да ти кажа климатици имаме от незнам вече колко години и техник не е стъпвал вкъщи(да чукна на дърво че всичко става). Установил съм, че има няколко неписани правила при работата с климатици: Правило N.1 Зимновреме неспирай климатика ! Защото спрели, вероятноста да замръзне е доста висока (особенно вечер) сегашния ми климатик за изминалата година е "почивал" общо 3 дена - в резулатат нищо му няма. По-добре го намали от колкото да го спираш напълно; Правило N.2 Всичко опира до избора на правилното място за монтиране ! - за да си нямаш проблеми зимно време най-добре е тялото да е монтирано на завет - по-малко ще замръзва => ще работи по-ефективно; Правило N.3 Стой далече от "кучите" марки ! Англичаните имат една поговорка в този случай (Аз я уважавам много) "Не съм толкова богат,за да си позволя да купувам евтино". Пример сегашния климатик е Samsung на вече 2г. най-големия модел(не си спомням каква цифра се води), та този хайван си поддържа като "пич" 26С в апартамент 103 кв. а двама от комшийте са и си взели помощници с дърва на новичките си климатици от "елитната" марка ЕЛИТ защото нещо се задъхват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 a v serviza kazaa 4e voob6te nqmq takova ne6to, tribva ru4no da se vklu4va na studeno za da oburne rejima i da stopi, ina4e klimatika topli super. <{POST_SNAPBACK}> ne mi se vqrva, i kogato t < -4C i vynka e vlajno kakvo pravi kato zamryzne ? nali ako prodymji da raboti v tova zamryznalo systoqnie 6te spre da proizvejda toplina За да не замръзва махаи маркутчите - помага донякъде <{POST_SNAPBACK}> i kak po to4no? Правило N.1 Зимновреме неспирай климатика ! <{POST_SNAPBACK}> i az ot tva se strahuvah ama se okaza 4e moq nqma problem samo v na4aloto trqbva da 4akam 20min i e gotiv za drugite to4ki sym mn syglasen Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 С Panasonic съм. Зимно време работи от 7 до 23 часа без грешка. Размразяви си хайвана и топли много добре. Работил е дори при -30 градуса като при тази температура е бил пускан и не е имал проблеми. Най-големия проблем за климатика е мъгливото и влажно време. Тогава има голяма вероятност да замръзне. Иначе сравнено с твърдото гориво или парното е без грешка. Само дето се запушва малко с тоя домашен прах ама няма как. Трябва да му се прави основна профилактика поне веднъж годишно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Аз съм стакъв на -20 градуса сутрин си бачка . От колко време го имаме вече .. мисля ,че над 6 месеца . Нямам забележки , нито тече нито нищо . За мен си ми е идеален . Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 аз сам с samsung от тази година и сам много доволен за сега преи бях с дайкин и също бях много доволен ама морално остаряха (над 10 години) значи всички ме разобеждаваха да не си купя Самсунг а да си купя или нео или елит че било едно и също да ама не "нео" и "елита " харче много и на комшията и му замръзна вече 3 пъти ако си взимате клима по добре дай те малко повече пари но си вземете нещо качествено има различни енергийни класове взимайте ако имате вазможност "А" и чистете вътрешните филтри на 1-2 месеца зависи от помещението да ли изложено на прах и др фактори. и няма да имате проблем а и всяка година правете профилактика на фриона последния път ми взеха 25 лева. По -добре от колкото да блокира компресора и да трябва да си купувате нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 а и всяка година правете профилактика на фриона последния път ми взеха 25 лева. По -добре от колкото да блокира компресора и да трябва да си купувате нов <{POST_SNAPBACK}> to4no, a bi li spodelil kyde ti go napraviha tova za 25lv 4e mene mi siakt 75 na godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Tva sa edni ot nai shibanite klimatici spored men. Zamryzva kato za svetovno. To vqrno 4e si e dosta studeno naposledyk, ama toq klimatik vynshnoto mu tqlo ne sym go vijdal nepokrito s led. Za 3 meseca i ve4e 2 pyti sme vikali tehnicite da go razmrazqvat poneje ne moje da se spravi sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 to4no, a bi li spodelil kyde ti go napraviha tova za 25lv 4e mene mi siakt 75 na godina <{POST_SNAPBACK}> Technoklima men mi prawqt tam profilaktikata oktomvri mesec za 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted February 11, 2005 Author Share Posted February 11, 2005 Hora, nabliudavaite dali zaskrejava pitata otvun i dali posle obru6ta rejima i podsu6ava, to i s led pak raboti ama mu pada dosta KPD-to, a edin SAMSUNG ima6e na koito perkata napravo zadra vuv leda i se s4upi, SAMSUNG zamruzvat yako i mai ne razmraziavat dobre, a za LG nqmq kakvo da govoria, vuprosa mi e za NEO, dali nqkoi nabliudava kakvo stava vun?? PAnASONIC sa YASNI )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.