Jump to content
BulForum.com

Кое е първо, кокошката или яйцето?

Leper_Messiah

Кое е първо, кокошката или яйцето?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Малко е поизтъркана темата, но все пак не намерих подобен топик, където да изкажа мнение, затова направих нов. Според мен лично първа е кокошката, защото:

1. Яйцето няма кой да го измъти,нали!!!???

2. Ще кажете, че няма откъде да дойде кокошката! Обаче по-тази логика няма как да се появят всички други същества на земята, затова просто приемаме че отнякъде са се появили възрастни индивиди.

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Чакай сега... Понеже яйцето нямало кой да го измъти, щото нямало кокошка, която няма от къде да се излюпи, щото няма кой да измъти яйцето, те кара да обобщищ, цитирам:

Обаче по-тази логика няма как да се появят всички други същества на земята, затова просто приемаме че отнякъде са се появили възрастни индивиди.

Е, извинявай, но ако ти нямаш нищо против да си произлязъл от кокошка, то аз имам... :)

Чакай сега... Понеже яйцето нямало кой да го измъти, щото нямало кокошка, която няма от къде да се излюпи, щото няма кой да измъти яйцето, те кара да обобщищ, цитирам:

Е, извинявай, но ако ти нямаш нищо против да си произлязъл от кокошка, то аз имам... :)

Не си ме разбрал. Не казвам, че всички същества са произлезли от кокошката, а че понеже другите животни раждат, тях няма кои да ги роди, както няма кой да снесе яйцето. Едва ли по земята са се търкаляли утроби, в които са ембрионите. По-вероятно е да са се появили всички възрастни животни и едва тогава да са почнали да се размножават.

Първо сее появило яйцето !!!

"Снесла" го е риба под формата на хайвер ,който е мутирал и се е получило земноводно. От своя страна Земноводното е мутирало във влечуго , а то в динозавър. Доказано е ,че днешните птици са динозаври !!!

С две думи Еволюцията е МУТАЦИЯ :woot :woot

Както са казали учените. Горе долу:

Яйцето се появило при влечугите като начин да си осигурят по-добри шансове за развитие на потомството при излизането на суша. Птиците са произлезли от влечугите. Кокошката е птица. От тук следва, че яйцето се е появило преди кокошката. Точка, запетя, удивителна накрая :):)

Едит:

Мдаа с pyroman, май сме чели еднакви материалчета :)

Едит 2

Leper_Messiah

По-вероятно е да са се появили всички възрастни животни и едва тогава да са почнали да се размножават.

Малко четене на биология му е майката. Там са си го обяснили хубаво, ама кой да погледне с тоя CS:)

Яйцето се появило при влечугите като начин да си осигурят по-добри шансове за развитие на потомството при излизането на суша. Птиците са произлезли от влечугите. Кокошката е птица. От тук следва, че яйцето се е появило преди кокошката. Точка, запетя, удивителна накрая :):)

Едит:

Едит 2

Leper_Messiah

Малко четене на биология му е майката. Там са си го обяснили хубаво, ама кой да погледне с тоя CS:)

mn saglasna sam sas vas..! :happy:

nqmam predvid CS

Едит:

Едит 2

Leper_Messiah

Тва яйце да не е паднало от небето бе да му се не види. :sayjin А първите хора кой ги е родил? Или сигурно и те са някви мутирали навлеци??? И между другото нито играя CS, нито някога съм го играл!!!!!!!!

Ако може да се сложи полл ще е яко ! ! !

Според мен ... кокошката , ама нямам никва логика по въпроса просто така мисля :( Яйцето няма откъде да е дошло (то па щото кокошката има от къде ...) :lol: :lol:

Тва яйце да не е паднало от небето бе да му се не види. :sayjin  А първите хора кой ги е родил? Или сигурно и те са някви мутирали навлеци??? другото

Е-ВО-ЛЮ-ЦИ-Я !!!

Четете малко! Някой ако иска още разяснения, да пише на PM, да се разберем да отидем някъде на биричка и ще можем да дискутираме с часове. :P

Тва яйце да не е паднало от небето бе да му се не види. :sayjin  А първите хора кой ги е родил? Или сигурно и те са някви мутирали навлеци??? И между другото нито играя CS, нито някога съм го играл!!!!!!!!

Сега въпроса ти беше за това кое е първо от двете кокошката или яйцето. Мисля, че с pyroman отговрихме подобаващо. Колкото за първите хора, както казах има едно нещо - в училище му викат час по биология. Та там ние едно време учихме за едно нещо наречено еволюция. И там се обяснява как от отделни химични вериги постепенно, чрез "еволюция" се стига до разнообразието на форми на живот на планетата.

Колкото за CS - много навътре го вземаш. Пък щом не си го играл, интересно ко си правил, та не си погледнал учебника по биология?

И за мутиралите навлеци. разликата в гените между теб, мен и шимпанзетата е само 2%. И то щото сме мутирали. та да - мутирали навлеци сме с мания за унищожение.

Едит:

С pyroman пак мислим еднакво :):) Интересно кой от двамата е с телепатията. КОято, ако я има пак е мутаиция на еволюцията :)

Никъде в учебника по биология не е казано или доказано вашето твърдение. Аз нямам някакви гениални доводи за това, че кокошката се е появила първа. Просто по метода на изключването става. Да се появи първо яйцето е много по-малко вероятно отколкото другото.

Никъде в учебника по биология не е казано или доказано вашето твърдение. Аз нямам някакви гениални доводи за това, че кокошката се е появила първа. Просто по метода на изключването става. Да се появи първо яйцето е много по-малко вероятно отколкото другото.

Да бе по-научно и правдоподобно звучи изведнъж господ създаде възрасните кокошки и те заснасяха айца.

Колкото за научното доказателство мога да ти изброя куп факти в подкрепа на тези твърдения. + поинтересувай се от неща като геоложко датиране на намерени вкаменелости, въглерод 14 (май 14 беше)

Оффф по темата може да спори много. Но ти май нарочно се правиш на незнаещ и твърдоглав та да поддържаш мнения в темата. Както каза pyroman ПМ и на биричка. Иначе така може да си откараме до второ пришествие, когато ще се появят новите , упгрейдвани кокошки v2.0 beta раждащи други кокошки

Edit: Pyroman - тоя път те изпреварих :)

Колкото до вероятностите на едното и другото - казахме ти яйцето се появило от влечугите. Кокошката е мутирал "гущер" Затова яйцето е преди кокошката. Него го е имало преди да мутира "гущера" в кокошка

A kakvo ima sled kato svyrshi vselenata! :wir  :confused

На другия ден ще ти обясня :P

Ако се приеме ,че всеки край е едно ново начало следва ,че вселената не може да свърши.

PS:стига с тези философски теми и въпроси , поне за тази вечер, че ме цепи главата :wir

Яйца е имало още при динозаврите, аз незнам тогава да е имало кокошки :confused следователно парво се е появило яйцето

Абе ти да не си бавно развиващ се, а???? Става въпрос за айцето на кокошката!!!!!!!!!

Абе ти да не си бавно развиващ се, а???? Става въпрос за айцето на кокошката!!!!!!!!!

Айде без да се обиждаме!!! :angry1

След като уточняваш за "айцето на кокошката" значи първи е петела :blink: :bgrin:

Аве ЕВОЛЮЦИЯ му е майката.Яйца е имало много преди кокошките да тръгнат да снасят.,както вече някой беше обяснил по-нагоре за влечугите и динозаврите и тн.

Обаче като се захване този вечен спор не мога да не се сетя за българския филм "Господин за един ден" с Тодор Колев.Там също се разискваше тази екзистенциална тема "кокошката или яйцето".Цитирам по памет:

-Кажи,сега,кое е първото-кокошката или яйцето?

-Естествено,че яйцето?

-Добре де,ами откъде е дошла кокошката,която го е снесла?

-А-а-а,кокошка отвсякъде може да дохвърчи,а яйцето не може!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...