Jump to content
BulForum.com

трябва ми програма

dj_its_o

Recommended Posts

Значи много ми трябва програма свързана със стоителното инженерство и по специално ако може да е сварзана с изкопни работи. Моля помогнете ми

Значи много ми трябва програма свързана със стоителното инженерство и по специално ако може да е сварзана с изкопни работи. Моля помогнете ми

ама какво точно ти трябва? за количествени сметки - Билдинг Мениджър. Ама той си е платен.

За проектиране и чертежи - инженерни калкулатори, Аутокад и КорелДрав. обясни точно какво ти трябва.

значи трябва програмата да е свързана по някак начин с изкопни работи да изчислява количества материал и други такива .Autocad и Coreldraw нямат нищо общо с това особено Coreldraw.

значи трябва програмата да е свързана по някак начин с изкопни работи да изчислява количества материал и други такива .Autocad и Coreldraw нямат нищо общо с това особено Coreldraw.

Ами значи ти тряба Билдинг мениджъра може би, който е официално признат от държавните институции и съдържа сума ти Трудови Норми в Строителствот. Стават хубави количествени сметки. За нелегално копие не мога да ти помогна. мога евентуално да ти дам копие на програмата другата седмица, но няма да е със всички функции и само ще можеш да разглеждаш различните позиции. ако искаш да си го купуваш мога да ти дам и телефон на търговеца.

програмата обаче е само и изключително за количествени сметки с официалните трудови норми действащи към момента. удобна е за обосновка на цени пред държавни комисии и т.н. но за практически инженерни изчисления едва ли ще ти свърши работа. в нея просто са категоризирани типовете почви например и си има позиция за изкоп, в която е записано колко човекочаса се полагат за единица работа и какви материали или механизация са необходими. определено не съм сигурен че търсиш точно това.

и не се смей на корелдраучето, някои по-дребни чертежи стават доста по-бързо и прегледно отколкото на КАД-а :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...