dj_its_o Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 Значи много ми трябва програма свързана със стоителното инженерство и по специално ако може да е сварзана с изкопни работи. Моля помогнете ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 Значи много ми трябва програма свързана със стоителното инженерство и по специално ако може да е сварзана с изкопни работи. Моля помогнете ми <{POST_SNAPBACK}> ама какво точно ти трябва? за количествени сметки - Билдинг Мениджър. Ама той си е платен. За проектиране и чертежи - инженерни калкулатори, Аутокад и КорелДрав. обясни точно какво ти трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_its_o Posted February 7, 2005 Author Share Posted February 7, 2005 значи трябва програмата да е свързана по някак начин с изкопни работи да изчислява количества материал и други такива .Autocad и Coreldraw нямат нищо общо с това особено Coreldraw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 ima druga archicad ama i tq nqma da ti sver6i rabota Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 значи трябва програмата да е свързана по някак начин с изкопни работи да изчислява количества материал и други такива .Autocad и Coreldraw нямат нищо общо с това особено Coreldraw. <{POST_SNAPBACK}> Ами значи ти тряба Билдинг мениджъра може би, който е официално признат от държавните институции и съдържа сума ти Трудови Норми в Строителствот. Стават хубави количествени сметки. За нелегално копие не мога да ти помогна. мога евентуално да ти дам копие на програмата другата седмица, но няма да е със всички функции и само ще можеш да разглеждаш различните позиции. ако искаш да си го купуваш мога да ти дам и телефон на търговеца. програмата обаче е само и изключително за количествени сметки с официалните трудови норми действащи към момента. удобна е за обосновка на цени пред държавни комисии и т.н. но за практически инженерни изчисления едва ли ще ти свърши работа. в нея просто са категоризирани типовете почви например и си има позиция за изкоп, в която е записано колко човекочаса се полагат за единица работа и какви материали или механизация са необходими. определено не съм сигурен че търсиш точно това. и не се смей на корелдраучето, някои по-дребни чертежи стават доста по-бързо и прегледно отколкото на КАД-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.