loty_toty Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 zdraveite! imam sledniq problem -naskoro si smenih sistemata na Windows XP i stavat nqkakvi mnogo interesni ne6te na koito ne moga da si gi obqsnq Ta iskam da kaja 4e svobodnoto mqsto na moq hard disk po4va samo da se palni bez ni6to da slagam.ako nqkoi moje da kaje za6to stava taka neka da pi6e za6toto imam okolo 40GB prazni no s tova tempo za 2 sedmici 6te mi ostanat ima nqma 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 Това е заради систем ресторейшана може да го изключиш като дадеш с десния бутон на мишката върху май компютър и там трябва да има System Restoration даваш на него и от там изключваш тази опция Link to comment Share on other sites More sharing options...
loty_toty Posted February 7, 2005 Author Share Posted February 7, 2005 Това е заради систем ресторейшана може да го изключиш като дадеш с десния бутон на мишката върху май компютър и там трябва да има System Restoration даваш на него и от там изключваш тази опция <{POST_SNAPBACK}> ami tova 6te go probvam i se nadqvam da stane a moje li da mi obqsni6 za6to stava taka ? se pak 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 Ми систем ресторайшана си е пуснат по дефаут от Windowsa с цел да прави не помня точно как се казваше но примерно Image и при евентуално прецакване чрез систем ресторайшан може да си възвърнеш информацията която ти е била на компа но няма 100% гаранция (може да съм сбъркал не помня точно как беше) Link to comment Share on other sites More sharing options...
loty_toty Posted February 7, 2005 Author Share Posted February 7, 2005 Ми систем ресторайшана си е пуснат по дефаут от Windowsa с цел да прави не помня точно как се казваше но примерно Image и при евентуално прецакване чрез систем ресторайшан може да си възвърнеш информацията която ти е била на компа но няма 100% гаранция (може да съм сбъркал не помня точно как беше) <{POST_SNAPBACK}> ...aha Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 то по принцип уиндоуса си е една гъба дето попива каквото си иска.Това нещо може да ти се получи и ако имаш някоя гнида в РС-то и на мен ми се е случвало ,а сигурно и на доста хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loty_toty Posted February 7, 2005 Author Share Posted February 7, 2005 то по принцип уиндоуса си е една гъба дето попива каквото си иска.Това нещо може да ти се получи и ако имаш някоя гнида в РС-то и на мен ми се е случвало ,а сигурно и на доста хора. <{POST_SNAPBACK}> e da,taka e.no sam 100% siguren 4e nqmam nikvi gnidi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted February 7, 2005 Share Posted February 7, 2005 Дясно копче в/у My computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Advanced -> Virtual Memory -> Change Виж да не би да ти е прекалено голям page file-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
lp_ins1ne Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 slabo me interesuvaMy Webpage Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 А примерно ако ми е бил включен Systeme Restore и го изключа, как мога да изтрия вече запазените image-и? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 C:\Documents and Settings\ZGANCHO\Local Settings\Temp C:\windows\temp delni tuka i kaji dali ima efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 А примерно ако ми е бил включен Systeme Restore и го изключа, как мога да изтрия вече запазените image-и? <{POST_SNAPBACK}> Като го изключиш, те автоматично би трябвало да се затрият. Но това не е препоръчително, аз лично тази функция я държа да използва около 1 % максимум от харда, това се настройва. Една system restore point заема около 40 МБ, а 4-5 такива в повечето случаи са достатъчни. Ако пък започнат да стават прекалено много, изключваш функцията, и я включваш, с което се създава един едничък нов ресторе поинт, т.е. изтриваш старите и се прави нов, с което стартираш отново процеоа на запълване с тях, на диска Иначе може да има много причини за запълването на диска, най-честата е Norton Protected Recycle bin - част от Norton пакетите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 Като го изключиш, те автоматично би трябвало да се затрият.Но това не е препоръчително, аз лично тази функция я държа да използва около 1 % максимум от харда, това се настройва. Една system restore point заема около 40 МБ, а 4-5 такива в повечето случаи са достатъчни. Ако пък започнат да стават прекалено много, изключваш функцията, и я включваш, с което се създава един едничък нов ресторе поинт, т.е. изтриваш старите и се прави нов, с което стартираш отново процеоа на запълване с тях, на диска Иначе може да има много причини за запълването на диска, най-честата е Norton Protected Recycle bin - част от Norton пакетите. <{POST_SNAPBACK}> Мерси за инфото.Аз намерих и друг начин ако са станали много.От Disk clean-up в more options най-долу има clean-up restore point.Като се кликне там изтрива всички, като оставя само последната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Значи, направи следните неща: изключи: System Restore hibernation контролирай размера на: swap файла (виртуалната памет) temporary internet files recycle bin ами в този момент друго не се сещам Link to comment Share on other sites More sharing options...
paspartu Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Дясно копче в/у My computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Advanced -> Virtual Memory -> Change Виж да не би да ти е прекалено голям page file-а <{POST_SNAPBACK}> imam vapros. ako mahna tozi fail napalno, ne6to razvalq li se? imam v predvid tova 6te navredi li kompiutara po nqkav na4in? i kakva rolq igae tozi fail? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 imam vapros. ako mahna tozi fail napalno, ne6to razvalq li se? imam v predvid tova 6te navredi li kompiutara po nqkav na4in? i kakva rolq igae tozi fail? <{POST_SNAPBACK}> Да, ще навреди. На компютъра няма, но на теб да Това е системен файл, в който Уиндоус симулира оперативна памет. Ако оперативната памет не му достига, или сметне, че части от нея не се ползват много дълго време, той записва тази част от паметта на харддиска, именно в този файл, за да направи място в оперативната памет за текущи нужди за програми. Та в този файл постоянно има части от оперативната памет, от най-различни области и програми, затова този файл е направо критичен за работата на Уиндоус. Не се препоръчва изключването му при почти никакви обстоятелства, освен ако нямаш гигантски размер на РАМ-а. Но дори и тогава може да се случи, че с този файл да се подобри общата производителност на системата. Има смисъл да се зададе постоянен размер на този файл с цел не-фрагментирането му, понеже той се използва почти нонстоп от ОС и затова е важно за бързодействието да е нефрагментиран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paspartu Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Да, ще навреди. На компютъра няма, но на теб да Това е системен файл, в който Уиндоус симулира оперативна памет. Ако оперативната памет не му достига, или сметне, че части от нея не се ползват много дълго време, той записва тази част от паметта на харддиска, именно в този файл, за да направи място в оперативната памет за текущи нужди за програми. Та в този файл постоянно има части от оперативната памет, от най-различни области и програми, затова този файл е направо критичен за работата на Уиндоус. Не се препоръчва изключването му при почти никакви обстоятелства, освен ако нямаш гигантски размер на РАМ-а. Но дори и тогава може да се случи, че с този файл да се подобри общата производителност на системата. Има смисъл да се зададе постоянен размер на този файл с цел не-фрагментирането му, понеже той се използва почти нонстоп от ОС и затова е важно за бързодействието да е нефрагментиран. <{POST_SNAPBACK}> o6te edin vapros s kakva golemina da go napravq. za da e dobre za windowsa i da ne mi zaema mnogo mqsto Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 o6te edin vapros s kakva golemina da go napravq. za da e dobre za windowsa i da ne mi zaema mnogo mqsto <{POST_SNAPBACK}> Виж този коментар на PGG: Понеже оперативната памет никога не стига на Windows XP му се налага да ползва виртуална, която се намира върху твърдия диск. Когато някое по-лакомо за памет приложение пожелае повече Windows променя постоянно размера на тази памет, което води до нейното фрагментиране, и до по-ниската и производителност. За да предотвратите това първо забранете виртуалната памет от Control panel/System/Advanced/Performance Settings/Advanced/Virtual memory – Change и задайте стойности 0. След това рестартирайте и дефрагментирайте диска си (В My Computer щтракнете върху диска с десния бутон и изберете Properties – Tools/Defragment now). След дефрагментирането отидете там където се задава размера на виртуалната памет и задайте една и съща стойност за минималния и максималния и размер – тази стойност трябва да е около 2.5 пъти размера на оперативната ви памет ако тя е до 256 MB и 2 до 1.5 пъти ако имате повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.