Jump to content
BulForum.com

Рисунки и драскулки

Recommended Posts

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Няма глиги. Прасе е

Дясно от носа се подава едната, в ляво е тая, която обърках за език. Те и двете приличат на рога, както каза Атанас, но идеята им същата. Глиган е. Освен ако P_M_P не каже, че е измислено, няма цел да е прилича на истинско и може да си слага каквото иска на него - даже ако реши и антенки на марсианец :laughing:

Но каквото и да е, на мен ми е симпатично в момента.

Еййй сега се вгледах че са рога всъщност, а аз бях готов да се закълна че това е език. Онова от другата страна не го бях забелязал.

Верно прасе с такива рога няма. Глигите са различни

+1 за "езика" - и аз го бях помислил за такъв и щом толкова хора сме се объркали, значи ъгълът на глигите не е добър и заблуждава. Определено трябва да се промени, за да заприличат на глиги, че в момента е направо като оптическа измама...:laughing:

А иначе - всичко, де що ти прилича на прасе е прасе, без значение дали е глиган или нещо друго. :bgrin: Картинката, която P_M_P ми възстанови от една счупена чаша, беше на един дебел и самодоволно ухилен котарак, но жена ми си го беше кръстила "прасе" и винаги казваше "дай ми чашата с прасето" - значи явно не е никакъв котарак, а прасе, точка. :P

А иначе - всичко, де що ти прилича на прасе е прасе, без значение дали е глиган или нещо друго. :bgrin: Картинката, която P_M_P ми възстанови от една счупена чаша, беше на един дебел и самодоволно ухилен котарак, но жена ми си го беше кръстила "прасе" и винаги казваше "дай ми чашата с прасето" - значи явно не е никакъв котарак, а прасе, точка. :P

Може ли да снимаш чашата че ми стана интересно?

Я, как се поразбуди тази тема :blink: :lol: и то за едно прасе.

Всъщност трябваше да е вълк :woot

Без майтап. Тръгнах да рисувам уста (отворена) защото повечето пъти винаги ги рисувам със затворени усти.

opt1357930718f.jpg

Нещо подобно на тази мутра. (сега да не питате ще е с крила) :laughing:

Както споделих по-горе хич ме няма да рисувам зъби и челюсти. Да, ама не щеш ли докато оформях контурите на устата, ушите и челото, някак си много свински взе да става вълкът. И си рекох прасе ще е :grin: .

Зъби още нямаше, само очертания и силуети. Мислих тези въпросни глиги как да ги сложа. Принципно знам че трябва да стърчат на горе, обаче вече бях изкривил джуката в края на устата и само там пасваха да са. Хубаво, обаче ако ги бях вирнал както трябва щяха да скрият окото и за това ги дадох напред, за да скрият колкото се може повече от устата и всичките и чаркове. И за това стана Моторхед прасе (глиган). Дори и не съм мислил, да гледам зъбите на истински прасета, за до гоня прилика, просто вълк, който стана прасе. Тъй като на листа имаше още много бяло място се зачудих с какво да го запълня, сега обаче ми беше подсказана идея, която няма как да не се получи добре :))

ПП. И аз чакам да видя готовата чаша. :beer:

arx1358084392h.jpg

Новата корекция :laughing: Без да бяга, без да се чудя той ли гони или него го гонят. Без крокодилски зъби и извити глиги нагоре.

Честно казано живата версия по-си ми харесва :lol:

Честно казано живата версия по-си ми харесва :lol:

С н ищо не може да заменищ живата версия на това нещо в тавата. Ако ще в теб да са се преродили всичките Гок, , Пикасо, Рембранд и да Винчи. ПАк не можеш да нарисуваш, нещо което да замести оригинала :)

С н ищо не може да заменищ живата версия на това нещо в тавата. Ако ще в теб да са се преродили всичките Гок, , Пикасо, Рембранд и да Винчи. ПАк не можеш да нарисуваш, нещо което да замести оригинала :)

Аз по-друго нeщо имах в предвид. :rolleyes: Казах че от двете прасета, бягащото (живото) и това в тавата(печеното) повече ми допада как нарисувах живото. :lol:

Иначе да и дума не може да става да се сравнява картинка с ястие. Яденето и секса си приличат по това, че с гледане пораждат желания, но не ги задоволяват. :P :))

• 4 months later...

Аз по-друго нeщо имах в предвид. :rolleyes: Казах че от двете прасета, бягащото (живото) и това в тавата(печеното) повече ми допада как нарисувах живото. :lol:

Иначе да и дума не може да става да се сравнява картинка с ястие. Яденето и секса си приличат по това, че с гледане пораждат желания, но не ги задоволяват. tongue.gifsmile.gif

Аз бих предпочел, полегналото в тавичката, с няколко каси :beerchug  бира :drunk:  и яка дружина  :grin: колегата P_M_P знае какво имам в предвид. 

О! Да! Сзамо като се сетя и ме замайва главата. :) Ако вземем и да разказваме сигурно щни трябва самостоятелна тема за това :) 

Хубави времена бяха, трябва пак да се организираме някой път :)

Трябва, хайде като свърша с ремонта и ще го полеем (поолеем)  :laughing:  :lol:  :drunk:

Съжалявам, че ще съм офтопик и заедно с това вероятно ще снижа самочувствието на някои от вас, но попаднах на едни реалистични рисунки, за които човек е трудно да повярва, че не са снимки или пък обработени с компютър. Нито едното, нито другото - всичко това е рисувано на ръка, използвайки различни рисувални техники...какви талантливи хора има по света само... :bowdown:

kartina-0003.jpg

kartina-0025.jpg

kartina-0026.jpg

kartina-0031.jpg

kartina-0037.jpg

Още рисунки, както и използваните техники за рисуване - тук (на руски).

Гледал съм доста такива художници, но лично аз харесвам повече творби, които не се стараят да изкопират реалната картина 1:1. По същия начин, сигурно със синтезатор може да се изкопира 1:1 песента на славей и ромоленето на планинска река, но четирите годишни времена на Вивалди ми харесват повече :)

Съгласен съм с теб, но все пак съм изумен от майсторството на някои хора - да се възпроизведе по този начин действителността, без да ти помага компютъра, не е никак проста задача.

• 2 weeks later...

Невероятни рисунки, не бях виждал такива до сега. Все едно са снимки. На такива хора се казва, че им идва от вътре.

Много свикнахме с помоща на компютрите. Но това тук е направено по-добре и от компютър.

• 3 weeks later...

Да си призная честно - не мога. Макар и да ме снабдиха с таблет - много съм далеч от момента, в който да мога да ги електронизирам драскулките...

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Рисувам за първи път,надявам се да ви харесват и с всяка следваща се старая нещо по-сложно да пробвам...това е #1

image.jpg3_zpsuypr0ckn.jpg

image.jpg2_zpsqskx7oti.jpg

и третата:

image.jpg1_zpsxxrhb36z.jpg

На Коледа ми дойде музата :D

Рисувам за първи път,надявам се да ви харесват и с всяка следваща се старая нещо по-сложно да пробвам...

Шегуваш се, нали? :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...