veselka97 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Здравейте искам да ви попитам как чрез фотошоп (или друга програма) мога да си нарисувам аниме герой, има едно клипче, в което е показано, но е само оцветяването а на мен са ми трудни контурите... Само да кажа става дума за рисуване на компютър, а не с таблет. Ако искате мога да ви покажа снимката на рисунката която съм направила на ръка и искам да я направя в компютърен вариант..Малко ми е гадно че нямам скенер защото поне тогава нямаше да се налага контури да правя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Качи да видим снимката. Иначе на фотошоп, може да се рисува всичко, вече зависи си от човека, колко може. Специално аз не мога, да рисувам директно в компютъра, понеже съм левичар, а държа мишката с дясната ръка. Иначе има настройване на четки, моливи и всякакви инструменти с които да се нанася контур. Но за мен това е много трудно и не бих могъл с мишка да направя това което ще направя с молив. Скенер е добре да имаш, но не е 100% задължително, защото и аз до скоро си снимах скиците с телефона и после се ги пререботвах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselka97 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 ето я снимката, кликнете на този линк: http://prikachi.com/images/834/5434834m.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 (edited) Няма проблем, че си без скенер. Стига да снимаш фронтално, защото когато снимаш с Фотоапарат или телефон, ако си под ъгъл, много е възможно да изкривиш самото изображение и да изглежда малко в переспектива. Тук направих една проба, на това как примерно може да се оцвети на фотошоп същата картинка. Както е вижда, и на мен ми куца контура, защото го ограждам с ласото и боядисвам от вътре каквото съм оградил. Крив и неточен е, но пък с повече ефекти и светлосенки, може да се излъже окото на първо гледане че всичко си е ок. То и зависи за какво ти трябва дадената картинка де. Ако просто си оцветяваш за удоволствие, мисля че най правилният начин е да боядисваш смело, както си искаш без да се интересуваш дали ще се хареса от другите Важно е на теб да ти харесва. Отделно на това мога да кажа, че може да се оцветява и без контур, както направих аз със дървото днес. Edited October 30, 2012 by P_M_P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselka97 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 (edited) Това, което направи е изумително :bowdown: .... П.П.Ако можеш провери си съобщенията Edited October 30, 2012 by veselka97 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Това, което направи е изумително :bowdown: .... П.П.Ако можеш провери си съобщенията Благодаря! Отговорил съм ти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselka97 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Няма защо това си е самата истина.. :bowdown: :blink: :bowdown: П.П. И аз ти отговорих... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselka97 Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 P_M_P Може ли да си провериш съобщенията, там ти зададох въпрос за рисунката ми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Аз лично и с таблет пробвах, евтин. Не знам, нещо май не ми се учи да рисувам с компютър. Предпочитам да си драскам карикатурите на лист, да сканирам и да качвам с леко crappy качество... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Аз лично и с таблет пробвах, евтин. Не знам, нещо май не ми се учи да рисувам с компютър. Предпочитам да си драскам карикатурите на лист, да сканирам и да качвам с леко crappy качество... Чудни са така и има стил. Може малко да се изчисти шума от сканирането но това е лесно пък и се решава с по-хубав скенер и филтър на фотошопа (или гимп) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 По-хубав скенер е решението, щото тоя ги прави с доста ниско dpi и това прави чистенето на шума по-трудно. Ама това е въпрос на капиталовложение, а Ноември ми е обикновено тежък месец в това отношение... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselka97 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Още преди няколко дена завърших тази..Това ми е първия опит с фотошоп или каквато и да е програма..Надявам се да ви хареса: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Още преди няколко дена завърших тази..Това ми е първия опит с фотошоп или каквато и да е програма..Надявам се да ви хареса: Супер първи опит, много добре се е получило Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Я кажете, как е по-добре: Прасето напада ловеца или ловеца гони прасето? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Я кажете, как е по-добре: Прасето напада ловеца или ловеца гони прасето? Off/ Най-добре "Прасе с ябълка по Коледа". П.П. А моето "прасе" се изографиса прекрасно върху чашата - трябва да ти я снимам да видиш как се получило. Благодаря ти още веднъж! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 (edited) Прилича, че гони нещо или се е запътило с ентусиазъм на някъде за нещо си. та по-скоро гони бяга към нещо, а не от. ПП Баси крокодилските зъби дето има това прасе Edited January 10, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 П.П. А моето "прасе" се изографиса прекрасно върху чашата - трябва да ти я снимам да видиш как се получило. Благодаря ти още веднъж! Непременно искам да я видя. чашата. Даже мислих да ти пиша да ми я снимаш. Искам да сравня моята работа с оригинала, да видя общо взето добър имитатор ли съм Миро, очаквах подобна забележка от теб още преди да съм прочел поста Обаче хич ме няма по зъбите и за това винаги импровизирам при тях или ги карам по през пръсти. Иначе като взема средното и от двете мнения мисля, че знам какви промени да направя за да си довърша рисунката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 (edited) Къде са му глигите на това прасе? С тях ще изглежда още по-зловещо Edited January 10, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Оправи си свинята, че с тия биволски роги в устата се резили цялата картина....Иначе е много арно, ма не и така...Веднага правя асоциация с Моторхед... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 (edited) http://lovcite.com/bg/galeriya/47.html ей тука виж на това - само бивните се виждат, другите са скрити от джуките - та може би ще изглежда по-достоверно без другите зъби Аз пък първо си мислех, че това встрани му е езика - един вид бяга като весело кученце изплезило език, не го свързах с бивните. Edited January 11, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Аз пък първо си мислех, че това встрани му е езика - един вид бяга като весело кученце изплезило език, не го свързах с бивните. И аз така ама то кефи по този начин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Аз не съм казал че е лошо. То си е готино. Просто мислех че е език не бивна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 (edited) Език си беше .. и си представям как гони някой, носещ трюфели за да му ги изяде Едно такова надъхано и му текат лигите вече Edited January 11, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Език си беше .. и си представям как гони някой, носещ трюфели за да му ги изяде Едно такова надъхано и му текат лигите вече Мда. Изглежда щастливо тва прасе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Мда. Изглежда щастливо тва прасе. Това не е прасе бре лайк , а глиган. Нищо не разбираш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts