Jump to content
BulForum.com

Рисунки и драскулки

Recommended Posts

Здравейте искам да ви попитам как чрез фотошоп (или друга програма) мога да си нарисувам аниме герой, има едно клипче, в което е показано, но е само оцветяването а на мен са ми трудни контурите... Само да кажа става дума за рисуване на компютър, а не с таблет. Ако искате мога да ви покажа снимката на рисунката която съм направила на ръка и искам да я направя в компютърен вариант..Малко ми е гадно че нямам скенер защото поне тогава нямаше да се налага контури да правя :laughing:

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Качи да видим снимката. Иначе на фотошоп, може да се рисува всичко, вече зависи си от човека, колко може.

Специално аз не мога, да рисувам директно в компютъра, понеже съм левичар, а държа мишката с дясната ръка. :laughing:

Иначе има настройване на четки, моливи и всякакви инструменти с които да се нанася контур. Но за мен това е много трудно и не бих могъл с мишка да направя това което ще направя с молив. Скенер е добре да имаш, но не е 100% задължително, защото и аз до скоро си снимах скиците с телефона и после се ги пререботвах :rolleyes:

Няма проблем, че си без скенер. Стига да снимаш фронтално, защото когато снимаш с Фотоапарат или телефон, ако си под ъгъл, много е възможно да изкривиш самото изображение и да изглежда малко в переспектива.

opt1351622386y.jpg

Тук направих една проба, на това как примерно може да се оцвети на фотошоп същата картинка.

Както е вижда, и на мен ми куца контура, защото го ограждам с ласото и боядисвам от вътре каквото съм оградил. :laughing1:

Крив и неточен е, но пък с повече ефекти и светлосенки, може да се излъже окото на първо гледане че всичко си е ок.

То и зависи за какво ти трябва дадената картинка де. Ако просто си оцветяваш за удоволствие, мисля че най правилният начин е да боядисваш смело, както си искаш без да се интересуваш дали ще се хареса от другите :) Важно е на теб да ти харесва.

Отделно на това мога да кажа, че може да се оцветява и без контур, както направих аз със дървото днес.

On 10/30/2012 at 7:14 PM, veselka97 said:

Това, което направи е изумително :blink: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :blink: ....

П.П.Ако можеш провери си съобщенията :)

Благодаря! :)) :blush:

Отговорил съм ти :)

Аз лично и с таблет пробвах, евтин. Не знам, нещо май не ми се учи да рисувам с компютър. Предпочитам да си драскам карикатурите на лист, да сканирам и да качвам с леко crappy качество...

On 11/2/2012 at 10:10 PM, Antares said:

Аз лично и с таблет пробвах, евтин. Не знам, нещо май не ми се учи да рисувам с компютър. Предпочитам да си драскам карикатурите на лист, да сканирам и да качвам с леко crappy качество...

Чудни са така и има стил. Може малко да се изчисти шума от сканирането но това е лесно пък и се решава с по-хубав скенер и филтър на фотошопа (или гимп)

По-хубав скенер е решението, щото тоя ги прави с доста ниско dpi и това прави чистенето на шума по-трудно. Ама това е въпрос на капиталовложение, а Ноември ми е обикновено тежък месец в това отношение...

• 1 month later...
  On 12/9/2012 at 12:43 AM, veselka97 said:

Още преди няколко дена завърших тази..Това ми е първия опит с фотошоп или каквато и да е програма..Надявам се да ви хареса:

__light.jpg

Супер първи опит, много добре се е получило :)

• 1 month later...
  On 1/10/2013 at 11:20 AM, P_M_P said:

Я кажете, как е по-добре: Прасето напада ловеца или ловеца гони прасето?

Off/ Най-добре "Прасе с ябълка по Коледа". :laughing1:

roast-suckling-pig.jpg

П.П. А моето "прасе" се изографиса прекрасно върху чашата - трябва да ти я снимам да видиш как се получило. Благодаря ти още веднъж! :bowdown:

Прилича, че гони нещо или се е запътило с ентусиазъм на някъде за нещо си. та по-скоро гони бяга към нещо, а не от.

ПП

Баси крокодилските зъби дето има това прасе

П.П. А моето "прасе" се изографиса прекрасно върху чашата - трябва да ти я снимам да видиш как се получило. Благодаря ти още веднъж! :bowdown:

Непременно искам да я видя. :)) чашата. Даже мислих да ти пиша да ми я снимаш. Искам да сравня моята работа с оригинала, да видя общо взето добър имитатор ли съм :)

Миро, очаквах подобна забележка от теб още преди да съм прочел поста :lol: Обаче хич ме няма по зъбите и за това винаги импровизирам при тях или ги карам по през пръсти. :))

Иначе като взема средното и от двете мнения мисля, че знам какви промени да направя за да си довърша рисунката. :punk

Оправи си свинята, че с тия биволски роги в устата се резили цялата картина....Иначе е много арно, ма не и така...Веднага правя асоциация с Моторхед...

Motorhead_Logo.jpg

http://lovcite.com/bg/galeriya/47.html ей тука виж на това - само бивните се виждат, другите са скрити от джуките - та може би ще изглежда по-достоверно без другите зъби :)

Аз пък първо си мислех, че това встрани му е езика - един вид бяга като весело кученце изплезило език, не го свързах с бивните.

On 1/11/2013 at 9:16 AM, mIRCata said:

Аз пък първо си мислех, че това встрани му е езика - един вид бяга като весело кученце изплезило език, не го свързах с бивните.

И аз така ама то кефи по този начин

On 1/11/2013 at 11:40 AM, djadomraz said:

Език си беше .. и си представям как гони някой, носещ трюфели за да му ги изяде :) Едно такова надъхано и му текат лигите вече

Мда. Изглежда щастливо тва прасе.

On 1/11/2013 at 12:06 PM, w00x said:

Мда. Изглежда щастливо тва прасе.

Това не е прасе бре лайк :laughing1: , а глиган. Нищо не разбираш. :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...