Grimjaur Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Това ще си го подаря...В просцес на правене, свредлото е 2мм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Йо, трябва да ти дам да барнеш едно амулетче! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Може. То и ти можеш...длета за 5лв от Практикер, десетина свободни часа, добра лампа и здрави нерви Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Абе аз длетата, боргиики, часовникарски пилички за работа с дребни неща... имам ги ама нервите ги нямам нещо тея дни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ха, един колега ме вижда днеска и вика:"А татуировки правиш ли?" Аз му отговарям:"Не, нямам нерви за такова нещо". Той само се оцъкли Метни снимка на амулетчето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Аз се занимавам с татуси там трябва не толкова нерви колкото здрава ръка и и практически умения настроението е различно нервите също понеже се съобразяваш с желанието и визическото състояние на клиента иначе според мен за твоята работа неще само нерви и материали иска си и талант Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) Нямам снимка... за т'ва викам да "барнеш" до сега не съм си снимал "шаманските-вуду-муду" глупости. Изгубих (откраднаха) го преди година и затова искам да го "пресъздам" обаче още си търся подходящ дървен материал, защото не знам кое е издръжливо. А, амулетчето го е правил един майстор от селцето на дядо ми и така и не разбрах к'во точно е използвал и как го е обработвал. Просто се интересувам ако не успея аз, да ти дам материала ако ти се струва интересно, ти да го барнеш от части. Предишният беше с необработен аметист, обаче поради факта, че не намирам аметист, обаче съм си намерил заместител. П.П. Сега трябва да се пазя не ме изгорите на клада! хахаха Edited December 28, 2010 by lil_stenly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) Може. То и ти можеш...длета за 5лв от Практикер, десетина свободни часа, добра лампа и здрави нерви Струва ми се че една зъболекарска машина би ти ускорила процеса невероятно. И лампата идеална и бургиите им са 6+ и всичко е мислено точно за подобна финна работа... леко цената на турбината е трицифрена а на цялата машина с още 1 цифра повече... Но пък стола е много удобен Edited December 28, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) То работата не е просто да го направиш бе дедо, работата е да вкараш малко нерви и повечко сръчност... те му придават един по-ценен вид. Примерно... аз за това искам сам да се помъча с този амулет, който споменах преди. Edited December 28, 2010 by lil_stenly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Тогава го стържи с нокти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Дедо, не откривай топлата вода. Имам си гравьорски комплект с една камара борчета и прочие, сега мисля да купувам мини-фрезов станок. Но с тях не става като хората. На ръка е съвсем друго. Стенли, в Природо-научния продават полускъпоценни камъни. И са евтини.Но нямам инструменти за да ги обработвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) Ей ама се сещаш... аз забравих, че в Пловдив има такъв музей, а съм бил там многократно... не знаех че продават. След празниците имам път точно натам, ще мина се поразгледам. Само дет ти викам, нямам си и на представа какво дърво да използвам, Аз ще хвана един приятел, дърводелец, да го избара на форма т'ва чудо. Само за по-добър външен вид, не че е нужно. Edited December 28, 2010 by lil_stenly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 На някакъв етап от работата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Добро е прилича ми на батман в tribal вариант Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Всъщност е прилеп...Подарих го на приятелско семейство, които в момента правят нещо като база за пещерняци на Дряновския манастир...Аз винаги мога да си направя ново... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Заглаждането със шкурка ли си го направил? имайки предвид размера изглежда много пецизно изработено Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Водна. Има и два нарочно оставени дефекта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Тъкмо щях да пиша, че е прилеп (няма нужда да се споменава)... в трибъл вариант, обаче видях описанието. Йей, завърших и аз нещо. Подарък за приятел... който е фен на междузвездни войни от части. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 ха! само аз май, още не си подписвам работите, явно е пропуск. lil_stenly можеш ли да нарисувас Себулба, той също влиза, като че ли в твойта категория. Grimjaur аз гледах за дефекти но не засяках такива от последната снимка. Явно не съм ги зачел като такива, но пък ми напомня, за 1 художник от ренесансовата епоха. Не му помня името защото са ми разказвали отдавна това. Но същият този художник, нарочно изкривявал нещо в картината си или не я довършвал и съзвателно избягвал да е перфектен, защото вярвял че само бог може да твори без грешка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Именно по същата причина. Това е стара легенда, дошла от Персия. Майсторите на килими винаги оставяли малък дефект в килимите си, защото само бог е безгрешен. За художника не знам А това ми е първото нещо, което подписвам, сега експериментирам върху подписа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 (edited) Майсторите при тъкане на килими точно поради тази причина оставят грешно втъкани нишки, което си прави килимчето уникално. Хубаво, че програмистите не следват този "идеал" при работа! XD Себулба... това ще е трудно! Много особенна физиономия има, а мен никакъв ме няма там. Сега съм изцяло на практика физиономии. Гнол (Gnoll) Критика? За подписите... при мен не че е нещо което си заслужава да се подпише, просто заради символиката явно. Оставяш следа по пътя, който изминаваш, та като стигнеш до някакъв връх, да знаеш от къде си тръгнал. Edited January 2, 2011 by lil_stenly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Гледам оцветявате ги много яко!!! Можете ли да оцветите едно мое творение вдъхновено от NFS Pro Street? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 аз ще го оцветя само малко да се поосвободя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M_P Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Общо взето това се получи. не стана както си гопредставях, но да си призная сградите и привозните средства не са ми от силните страни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 OMG MEGA WESOME >: ) Човек много добре е станала ))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts