NEFARIOUS Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Значи пускам си аз едно компютърче тука (дето смятам да го продавам), и за което знам че работеше до последно и изведнъж ми излиза тази смотана грешка 'Invalid System Disk, Press Any Key To Continue...'. Та това дали е от харддиска или трябва нов ВиндоуЗ? Не съм много наясно от какво може да е.А иначе пробвах да побазикам настройките и дадох на КМОС - ИДЕ ХДД Аутодетекшън и ми написа КУАНТУМФАЙЪРБОЛА, т.е. разпозна диска, но пак зацепи на същото място.Ако може някой да каже от кво иде тоя проблем, че иначе няма да мога да му взема нищо.Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Значи пускам си аз едно компютърче тука (дето смятам да го продавам), и за което знам че работеше до последно и изведнъж ми излиза тази смотана грешка 'Invalid System Disk, Press Any Key To Continue...'. Та това дали е от харддиска или трябва нов ВиндоуЗ? Не съм много наясно от какво може да е.А иначе пробвах да побазикам настройките и дадох на КМОС - ИДЕ ХДД Аутодетекшън и ми написа КУАНТУМФАЙЪРБОЛА, т.е. разпозна диска, но пак зацепи на същото място.Ако може някой да каже от кво иде тоя проблем, че иначе няма да мога да му взема нищо.Мерси <{POST_SNAPBACK}> На стария ми комп го даваше тва периодично и аз му сменях Уиндолса.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Ако е 98 бозата, бутни със системна дискета, пиши FDISK /MBR и после прехвърли ситемата с SYS C: . Гледай в дискетата да имаш fdisk.exe и sys.com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted February 5, 2005 Author Share Posted February 5, 2005 Ако е 98 бозата, бутни със системна дискета, пиши FDISK /MBR и после прехвърли ситемата с SYS C: . Гледай в дискетата да имаш fdisk.exe и sys.com. <{POST_SNAPBACK}> ми нямам системна дискета, дори нямам никаква дискета в момента да си изтегля от интернет и да си запиша такъв диск.иначе е 98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Aко имаш инсталационно cd на 98 бутни от там. fdisk.exe и sys.com са в ..\win98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 махни си дискетата от флопито Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted February 5, 2005 Author Share Posted February 5, 2005 Aко имаш инсталационно cd на 98 бутни от там. fdisk.exe и sys.com са в ..\win98. <{POST_SNAPBACK}> хах, и това е добра идея, но нито имам диска на 98, нито този компютър има ЦД-РОМ (ако имах диск щях да го сложа в ром от другия ПЦ, ма нямам....)Ще намеря по-късна (от 1 приятел) и ще го пробвам това.Мерси много! @Горгар - вееееееееееерно беееееееееее Всъщност това, колкото и да е учудващо го проверих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 тогава си взени един празен диск и ела да ти запиша win98se. edit: Imam i originalni, ama kakva e razlikata Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted February 5, 2005 Author Share Posted February 5, 2005 тогава си взени един празен диск и ела да ти запиша win98se. <{POST_SNAPBACK}> Aз се разбрах с един приятел да се видим и да ми даде, той живее наблизо, само го чакам да се прибере.Иначе много мерси , нямам думи.... ПП оригинално копие ли ми предлагаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.