[5]AD Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Винаги съм приемал метълът като един вид бунт...бунт срещу сивото ежедневие,бунт срещу установени норми и правила, бунт срещу "Бога"...а откакто започнах да се вслушвам в текстове на групи от рода на MManson и Nine inch nails - бунт наи-вече срещу глупоста и наивноста. Тази тема е за всички подрастващи метъли с крайни "разбирания", които в хор крещят "Слава за Сатаната", даващи мило и драго, за да видятпоредната сцена с вампири, адски изчадия жестоко разкъсващи жертвите си и жертвоприношения "в името на Сатаната". Нека ви кажа нещо за Сатаната...Всички вие имате информация за учението на Христос: обичай ближния така както себе си, не прелюбодействай, възлюби "Бога" така както себе си, не бъди чревоугодник и не мисли за това как ще се облечеш или затова какво ще сложиш в устата си и преди всичко това, вярата в Адът, Рая, Сатана, Бог.Твърде малко са хората които твърдят, ч е са християни, ходят на църква и в същото време спазват заповедите на собствения си "Бог" и твърде много са избити в името на този "Бог". И така не е ли по-правилно да се мисли, чеметълът е и бунтсрещу лицемерието, срещу учението на Христос относно въздържанието на естествени човешки нужди в името на спасението на нашите души? Не е ли Сатаната Всичко човешко и материално, а именно израстването ни в един реален (материален) свят (понеже Сатаната не мисли за духовното, а за материалното)?Трябва ли да обръщам и другата си буза, докато врагът ми ме налага?И какво общо имат жертвоприношенията с Дявола, който се намира във всички нас и който трябва да работи за израстването ни като личности в един реален (материален) свят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[5]AD Posted February 5, 2005 Author Share Posted February 5, 2005 Моля, хората които преценят че темата е глупава или наивна да не дават мнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancient_Evil Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 [5]AD zna4i spored teb 6tom slu6ame metal sme satanisti??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.s.m.f. Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Абе,пич,много силна трева пушиш?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Хубаво де, тва сме го чували и чели до втръсване. Какво целиш?* [*Освен да кажеш - хаха, нека ви, вие сте прости, вижте аз как си знам, пък вие не и т.н.] + това тези смешковци дето си ги написал горе даже не са метъл. А метълът.... it's only rock 'n' roll... but I like it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[5]AD Posted February 5, 2005 Author Share Posted February 5, 2005 До всички дали си мнението дотук: 1.karaman - метълът наистина е просто музика, а темата се отнася до определен кръг от хора. 2.Ancient_Evil - дори не съм и споменал че металите са сатанисти...какво е да си сатанист...аз определено не съм, нито пък вие. 3..... 4.Ми3ерНиК - ти си чел нещо такова някаде, така ли, ОК, може би и други са го чели...е най-вероятно и аз съм го чел някъде, съгласил съм се с мнението... Forum-ът е един подходящ начин да се обърна към определен кръг от хора и да споделя нещо с тях, не го натрапвам на никой.Ако не можеш да го оцениш....може ти би искал да се обърнеш към тях...Моля Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Да кажем,че съм чел сатанинската "библия". Да кажем че съм съгласен с част от нещата написани в нея. Да кажем,че все пак съм християнин. Да кажем "яж х*й",на принципи като "не кради","не убивай","обичай ближния си". Да кажем че света е ши**на дупка. Да кажем просто "Велик да бъде Сатаната,нашия единствен и незаменим водач!!!". Пич,обясни по-конкретно ква е идеята на тоя тред. Мога до утре да си пиша "да кажем",да плюя Бог, да плюя сатаната,да плюя теб. Да,идеята на Сатаната не е жертвопориношението или кръвта. Фройд вероятно би казал,че Сатанаил има емоционални рани,датиращи от най-ранна възраст,довели до израстването му в Антихрист,бунтовник и синоним на зло. Все пак-ква е идеята на тоя тред??? П.П.:днес ми е тъпо и се чудя с кой да се заяждам.Ако модовете решат че този пост по никакъв начин не обогатява темата-моля,нека го изтрият. Edit:лично мнение-ММенсън вече не прави "метъл". Просто пича е яко мейнстрийм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 И така не е ли по-правилно да се мисли, чеметълът е и бунтсрещу лицемерието, срещу учението на Христос <{POST_SNAPBACK}> ами не, има и такъв метъл : Christian Metal, чувал ли си ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 тоя пост си го едитвам щото ме хвана страх Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 тоя пост си го едитвам щото ме хвана страх <{POST_SNAPBACK}> Защо ле Братле не едитвай аз съм с теб работата е доста сектанска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 Защо ле Братле не едитвай аз съм с теб работата е доста сектанска <{POST_SNAPBACK}> Аз пък съм в подкрепа.Какво значи сектантска?Човека много и прекалено ясно е казал каквото иска - въпроса е дали ще го разберете.Едно време бях точно такъв,какъвто казва той - метъл дето едва ли не,като видеше поп и му скачаше на бой.Бях и сатанист,и антихрист и бла-бла,мозъчни лайна.Прав си,че метълът е бунт.Ама рано или късно човек се осъзнава.И разбира,че да си сатанист е едно от най-големите заблуждения,които може да има.Ако помислите реално - ако няма Бог,няма и Сатана.Какъв е извода?Сатанистите са заблудени християни. Давай в същия дух,пич,май вече си се осъзнал.Ама има още хляб да ядеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 Какъв е извода?Сатанистите са заблудени християни <{POST_SNAPBACK}> РУЛЗ!!! Иначе по темата.. ами то каквато и да е музиката всеки я усеща по свой си начин. така че не бих налагал моето виждане, защото то си е уникално за мен. сега.. ако има хора за които метъла е агресия съпроводена с хулигански прояви и други неморални действия.. то по добре да си стоят вкъщи и да се бият с възглавниците отколкото да създават проблеми на другите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 РУЛЗ!!! Иначе по темата.. ами то каквато и да е музиката всеки я усеща по свой си начин. така че не бих налагал моето виждане, защото то си е уникално за мен. сега.. ако има хора за които метъла е агресия съпроводена с хулигански прояви и други неморални действия.. то по добре да си стоят вкъщи и да се бият с възглавниците отколкото да създават проблеми на другите... <{POST_SNAPBACK}> А най-добре е да се събудят и да спрат да осъждат нещо с което не са си направили труда да се запознаят. Изключително тъпо е да приемаш за вярна информация от втора ръка - щото така бил написал накой някъде си, значи така е. Айде бе! Нищо не може да замени собствения опит... Има хиляди кандидат-манипулатори, чиято цел в живота е да намерят хора готови да им вярват за всичко. Ако ви харесва да не мислите сами и искате друг да го прави вместо вас - те ще ви се зарадват. Ако ме разбирате какво искам да кажа... Ако не - здраве да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotko Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 И аз имам доста добри наблюдения върху творчеството на ММ. Искам да ти кажа че всеки открива това което търси в една музика (а и по принцип в живота). Това което открих в текстовете e повече един бунт срещу "моралните" ценности на сегашното общество (Dope show, The Beautiful people, Disassociative, Coma White). Самият ММ казва че Библията е една "много интересна книга". Мерило за вярата ти не е колко често ходиш на църква, палиш свещ и т.н. Поне за мен. Няма безгрешни хора, такива които спазват всички божии заповеди. Има хиляди примери в Библията за хора, които са съгрешили но въпреки това са получили божията благословия. Метълът не е бунт срещу бога (с малки изключения). Не знам откъде черпиш информация, но наистина вземи прочети малко книги а не copy/paste от размишленията на някой болен мозък. Отговорно заявявам че никъде в Библията не е написано че трябва да прекарваш дните си в молитви и очакване на божията благословия. Сети се за поговорката: Помогни си сам, и Господ ще ти помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[5]AD Posted February 6, 2005 Author Share Posted February 6, 2005 До писалите дотук: kicko - на фона на твърда музика могат да се пеят текстове от всякакво естество и не можеш да не се сагласиш с мен, че съдържанието на доста голяма част от тях а антихристиянско. Grimjaur - относно последните три реда в поста ти... оставам с впечатлението че или и аз не съм се изразил достатъчно добре, или те не се отнасят до мен, а ако случаят е такъв - моите извинения. Какво е да си сатанист? Никъде не съм записал че израстването ни като лчности е проява на сатанизъм, това което имам в предвид е че от определена гледна точка отхвърлянето на божите заповеди с цел развитието ни би могло да се разглежда, като такава .Да, няма Бог следователно няма и дявол - съгласен съм.А от последното изречение в поста ти разбирам че имаш още какво да кажеш.За това е и темата-давай. ov3rm4n - никой не манипулира никого, темата е за хора които приемат метълът и изобщо кървавите сцени по един конкретен начин,а аз реших да се обърна към тях и да хвърля малко светлина....поне доколкото мога. Сатана е жив в умовете на хората, не можеш да го отречеш.Прочети написаното от Grimjaur : "...ако няма Бог, няма и Сатана...".Никъде не съм разглеждал Сатана като реална личност. Sotko - посещението на църкви и прекарването по цели денонощия в молитви никога не е било мерило за Бога - да така е и не твърдя обратното.Бог гледа на сърце.Никой не е безгрешен.А колко са хората искрено възлюбили Бог и хората около тях, колкото себе си? Знаеш - мнозина са призвани, а малцина са избрани... Моля придържайте се към темата,а ако няма какво да кажете на хората към които е насочена...просто я подминете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Предварително се извинявяам че вадя тази тема от дълбокия архив. Пич,би ли ми обяснил кои са тия групи,с антихристските текстове? Тъпо е да казваш "много",при положение че изобщо не са толкова много. Не съм видял нищо антихристско в Nightwish,Fear Factory,Crematory,Spineshank,Gorefest,Maiden примерно (различието в стиловете е съвсем умишлено). О да,извинявам се,забравих толкова великите антихристи Iced Earth с части от заклинания в текстовете . Представяш ли си какви изверги са,та чак направиха албум за Spawn. О велики Сатана,демона Spawn е твой пратеник,чиято цел е да промие мозъчетата на децата чрез комикси. Човече,да ти кажа ли нещо-90% от твоите "много" антихристски групи са християни и тва за сатанизма си е чиста поза. Но разбира се тва не трябваше да го казвам щото си го знаеш. П.П.:Ми сори че не споделям твоите принципи,но когато има "за" има и "против". Edit:още нещо за великия бунтар Менсън(щото видях че ти е в профайла)-гледал ли си интервюта с него преди да стане "Мерилин Менсън"??? Ми мноо ме кефи пича-пъпчив и мънкащ тийн. Искаш да ми кажеш че трансформацията му в супер извратен antichrist superstar не е за пари ли? Честоооооо!!! И btw-слушах Менсън преди да ме отврати тотално с мейнстрийм изцепките си. Някак си е тъпо да видиш хардкор рапърчета да куфеят на ММ нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 omfgg Имайки предвид съдържанието на текстовете на едно 80% от метъл групите, тези, които приемат текстовете им прекалено насериозно са твърдо в коша. Господи... това е индустрия бе пич! Просто т'ва е модерно! Земи Dimmu Borgir - те са сатанисти, нали? Прочели 2-3 реда от сатанинската библия, малко от библията и Shagrath вече е месията на сатаната на земята. Или Dany Filth - Мишо Шамара на black метъла. За Marlyn Gayson няма да коментирам, щото този тип е толкова комерсиален, че просто ми е беден речника. Прости мене, грешного вервущий, но ако наистина приемаш метъл текстовете за чиста монета, за химнове, за идеализъм... време ти е да порастнеш. Но четейки стила ти на писане съм склонен да се отдам на предразсъдъци, а именно възрастови и да определя теб между 14 и 18. Ако си извън тази възрастова група - потърси някой виден психиатър. Да, метълът е бунт. Да, метълите са бунтари. Отхвърляме повечето закостеняли ценности на обществото, но някои хора отиват в крайности. Разбери пич, не са много групите, като Grip Inc. чиито текстове да съдържат и смисъл. Повечето са просто думи, сглобени да пасват на ритъма и стила.. За samowar не искам да отварям тема, че те са просто немам думи... "the gods made heavy metal..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Всеки вярва в каквото си иска. Аз не вярвам. Само,че ако ме питат вярвам ли в Бог , ако кажа НЕ може да е грешния отговор като в Cube Zero. Аре със здраве. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 AD,Feb 6 2005, 19:27 PM]Grimjaur - относно последните три реда в поста ти... оставам с впечатлението че или и аз не съм се изразил достатъчно добре, или те не се отнасят до мен, а ако случаят е такъв - моите извинения. Какво е да си сатанист? Никъде не съм записал че израстването ни като лчности е проява на сатанизъм, това което имам в предвид е че от определена гледна точка отхвърлянето на божите заповеди с цел развитието ни би могло да се разглежда, като такава .Да, няма Бог следователно няма и дявол - съгласен съм.А от последното изречение в поста ти разбирам че имаш още какво да кажеш.За това е и темата-давай. <{POST_SNAPBACK}> Именно това е,което ти не си нарекъл никъде сатанизъм.Ако започна да дълбая прекалено много,скоча към канони,шумеро-вавилонски,арамейски,иврит,Талмуда,Библията,"Враг"(ха познай кой е ),ще ти покажа,че именно това твърдение те определя именно като такъв.По-скоро антихрист,но едно от имената на учителя на Ла Вей е точно такова(по-скоро той е самозванец) - Преродения Звяр http://www.dpjs.co.uk/ - това може да ти хареса Link to comment Share on other sites More sharing options...
[5]AD Posted February 9, 2005 Author Share Posted February 9, 2005 The Scorpion и Rotten Brain - не са малко групите чийто песни са с антихристиянско съдържание. Rotten Brain - глупак си ако твърдиш обратното.Всичко е за пари - да така е.The Scorpion мисля, че трябва да ми покажеш каде точно съм коментирал мотивите на коя да е група, относно съдържанието на текстовете й.Мотивите им не са от значение и затова не съм ги коментирал.И къде съм записал че метълите са сатанисти?Момчета следващият път като решите да ми се плюнчите поне се съобразявайте с написаното от мен, не си смучете от пръстите.Ако няма какво да кажете....се въздържайте от глупости. Grimjaur - искара ме сатанист а? Моля модераторите да затворят темата. ---mod note: Моля да се спазва добрият тон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancient_Evil Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Vijte kvo,metala nqma ni6to ob6to sas satanizma!(v pove4eto slu4ai)Ako nqkoi si misli 4e e super qko da vqrva v Satan i da slu6a metal ednovremenno s tova,to toi e glupav kolkoto si iska! Neka vi razkaja ena prit4a pyk vie si pravete izvodi:) Imalo edno vreme e din typ gyz(t.e. az).Toi si mislel 4e e sin na satanata i 4e e roden da mu sluji.Izvyr6val typi rituali.Xodil na grobi6tata - s edna duma bil glupav!No sled tova porasnal i razbira se poumnql!Re6il 4e vsi4ko tova e edna golqmq glupost i prodyljil da slu6a metal bez da pravi absoliutno nikakva vryzka mejdu muzikata i Dqvola.Za6toto estestveno i logi4no ne sy6testvuva takava!!! Taka 4e,priqteli moi,razmislete ,izvadete si pouka ot prit4ata i pove4e ne bydete glupavi!!! P.S.Kolkoto do MManson-tova dori ne e muzika! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[5]AD Posted February 10, 2005 Author Share Posted February 10, 2005 Още веднъж ще помоля модераторите да затворят темата. Изглежда, че една немалка част от участниците в темата си нямат и идея за съдържанието й.Избива ги яко на простотия.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Grimjaur - искара ме сатанист а? <{POST_SNAPBACK}> Да,изкарвам те сатанист.И преди да искаш модераторите да затворят темата и да казваш,че другите са не-знам-какви-си,прочети правилата на форума,защото грубият език е едно от нещата,които не се толерират тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 [5]AD кефиш ме. Извинявай, но принтера ми не работи. За това смятам, да се обеся с кабела на мишката. Ще се счете ли като [(забърсване на задник с разпечатка на мнение) + (удавяне в тоалетна чиния)] на квадрат??? Ако не - обясни ми как да повдигна гореописаните действия на втора степен Аз обърнах внимание на един аспект от метъл музиката - а именно сатанизма. Все пак продаването на душата на дявола и сатанизма са свързани неща, макар че не са едно и също. Метъла като цяло и посланието на текстовете му в повечето случаи е анти-социален, бунтарски. Но повечето групи пеят за насилие, смърт, сатанизъм, дявола и така нататък. По агресивната ти реакция към доста от хората, а именно езика и тона ти на обръщение виждам, че си крайно разочарован от развитието на темата и мненията на писалите в нея. Кажи ми, какво очакваше? Да се втурнат хората и да те питат за практически съвети относно продаването на душата ли? Или да ти предложат да организирате въоръжен преврат и да свалите властта и да обявите анархията като основната политика на управление на страната? Какво очакваше реално? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[5]AD Posted February 10, 2005 Author Share Posted February 10, 2005 Grimjaur - трябва да се съгласиш с мен, че за да прекаратим с простотията, в която The Scorpions така учтиво ни въведе ( погледни 1/ят му пост ), темата трябва да бъде затворена.Той ме съветва да отида на психиатър, а аз го съветвам да се удави в тоалетната чиния - не виждам какъв е проблема. ПП:Молбата ми от 2/ият пост е на чист български. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.