shopa Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Zdraveite niakoi moje li da mi kaje dali ima software koito da redaktira(otriazva momenti i gi saediniava sas drugi momenti ot filma) napravo vav DVD format?Ili da go obra6ta vav drug format za da se napravi redakciata i posle da go varne vav DVD? Imam DVD sas semeini zapisi koito iskam da grupiram za6toto sega sa mnogo razhvarliani.Blagodaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Sniper™ Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Мога да ти предложа един начин, но е малко по-труден. Първо направи capture от DVD-то но без никаква компресия, то ще стане 1:1. После прави с него каквото искаш с някаква програма (препоръчвам ти Adobe Premiere Pro 1.5), после пак го направи на DVD. Няма да загубиш много от качеството, но за жалост не мога да ти помогна с второто конвертиране (не знам програма, нека ако някой знае такава да пише, защото на мен самият ми трябва). Дано поне малко съм ти помогнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 tova mi se struva malko tapo.Probvai s niakakava programa koiato varvi kam Video kamera Za sajalenie imam takava samo instalirana. mislia che varceshe sas Sony kamera tam moje da si rejesh vsichko <{POST_SNAPBACK}> ne znam dali ste ti pomogne no probvai tuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 sorry iztiite go tova pls obarkah butona edit s quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 За да се прави редакция на DVD е необходимо първо видеозаписа да се прехвърли в AVI формат. Обяснявам малко по-подробно. Неправилно се използва термина DVD формат. DVD означава Digital Versatile Disc /Digital Video Disc/ и е акроним на СD-ROM. Т.е. оптичен диск за запис на данни, но с доста по-голям обем от CD. Видеото се компресира в MPEG2 формат. За да може MPEG2 да се редактира е необходимо да се декомпресира в AVI, та редактиращата програма да работи с видеофайла. Подобно на .RAR файловете, които първо се разархивират, за да бъдат отваряни. Докато повечето редактиращи програми четат divX и Xvid, kакто и други видове компресия на avi, след процес, който се нарича rendering, MPEG2 трябва първоначално да се декодира /най-добре в некомпресирано/ AVI. За целта се използват DVD rip програми, като DVD To DIVX VCD Ripper 3.0, която я има на warez.ru . Kaкто вече писах, новосъздаденият DVDRip фаил може да се качи на редактираща програма, като Pinnacle Studio или Adobe Premiere. За редактирането е необходим известен опит, но не виждам друг начин за рязане, наставяне, добавяне на транзакции, заглавия и т.н. След завършване на редакцията, създаденият видеофайл може да се компресира отново в SVCD /MPEG1/ или MPEG2 и да се запише на DVD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Изтегли си NERO RECODE (част от NERO VisionExpress). Ако го няма самостоятелно като програма изтегли цялото NERO Reloaded, него го има със сигурност. Това е програмата която ти требе. Има упътвания за работа с него - много е лесно. Ако нещо не ти е ясно все пак - питай. Ако искаш можеш да си слагаш менюта, слайдове ..... Ако искаш нещо по професионално - DVD Lab Pro - има го в bubu.to П.С. Аз си обработвам записите с тез две програми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumen_1977 Posted March 2, 2005 Share Posted March 2, 2005 HELP!!!Мъча да направя VCD.Използвам програмата winavi video converter.Чрез нея превръщам avi, но не мога субтитрите.Как да го направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.