Jump to content
BulForum.com

the Wheel of Time

WoT|Demandred

Recommended Posts

Мисля, че най-великата фентъзи поредица е... хм, трудно ми е да избера между "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни и "Света на диска" на Тери Пратчет. Но според мен това са двете най-велики фентъзи поредици. След тях идва "Война на Безсмъртните" на Филип Хосе Фармър.

А за колелото на времето не мога да кажа нищо, защото не съм я чел поредицата. Единствената причина - нямам я :))

Отстъпнико, ти сега в Светлината ли си, или се скатаваш в мрака? :P

А 9-ти том ще го преиздават ли? Между другото, за мен половината от 9-ти и 10-ти са изключително бозави и имам много малко спомени от тях.

Поредицата съм я чел веднъж цялата и това лято започнах да я препрочитам, но стигнах до 5-та книга. Невероятна е :) Оказва ми влияние. Прелюдията не съм я чел - искам да излезат и трите, за да ги прочета една след друга.

Сайт.. Ако искаш електронни версии на книгите (не само Колелото - още много други книги), http://onepower.hit.bg/

На хубави български фен-сайтове на поредицата не съм попадал. Англоезичен сайт, който бих препоръчал - http://www.arkane-systems.net/faqs/WOTFAQ/ . Мисля, че ще ти хареса, ако не си го посещавал :)

Кръв и пепел! Винаги съм служил вярно на Великият властелин!

Шегата настрана. Немога да намеря 8ми и нагоре томове. От БАРД си ги порачвам, ма сега са сваршили а чакам 2-ра година( 4 месеца ).

Ако някой продава 8ми и нагоре купувам ги. 5-6 лева ако са запазени.

Купувал съм ги 2003-та през пролетта/лятото. Ако искаш да ги прочетеш, мога да ти ги дам, при условие, че няма да има abuse. Ама не ги продавам :)

Еми тва и е лошото на тая поредица. Никъде я няма цялата. Аз от 1 година си тарся от 1-3 том. Иначе наистина тва е най-доброто фентъзи,което съм чел. А аз съм ги изчел повечето.

"Песен за огън и лед" също е много добро, но то все пак си е много по различно от колелото като стил и всичко останало.

Но наистина както Shade каза вече малко се разводни, а с тая прелюдия съвсем, защото до Последната Битка така и няма да се стигне :D

Ако ти трябва някоя книга да прочетеш /без от 1 до 3 том както казах/ мога ти я дам. Но не ги продавам, те са с антикварна стойност вече.

Аз пък я имам цялата ;).

Чакам да излезе есента Knife Of Dreams да чета.

За феновете на Джордж Мартин - броени месеци остават до излизането на A Feast Of Crows, колко точно не знам, както казва самият Мартин - "I'm telling myself that I'm on the home stretch". Тъй че ще е добра година.

А този дето се колебаеше дали Амбър, дали Диска ;) - моля те.

Дали орехи или круши, същата дилема.

Пратчет е някак несравним с всичко останало.

По стечение на обстоятелствата имам цялата поредица (1-9 том) два пъти и единия екземпляр естествено не ми е нужен.

Искам да продам единия екземпляр (в отлично състояние).

Мисля, че най-великата фентъзи поредица е... хм, трудно ми е да избера между "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни и "Света на диска" на Тери Пратчет. Но според мен това са двете най-велики фентъзи поредици. След тях идва "Война на Безсмъртните" на Филип Хосе Фармър.

А за колелото на времето не мога да кажа нищо, защото не съм я чел поредицата. Единствената причина - нямам я :))

Dokato 4akam da nape4atat 9-ti tom na koleloto sam na "Pesen za ogan i led" na Martin. Ne e zle, mi prili4a na krimka
По стечение на обстоятелствата имам цялата поредица (1-9 том) два пъти и единия екземпляр естествено не ми е нужен.

Искам да продам единия екземпляр (в отлично състояние).

Значи имаше бг саит в които се коментираше колелото и се пишеха разкази по него.в момента тои неработи опитваме се да го възстановим но търсим човек да направи нов саит мислех да пусна тема но изчаквах саита да заработи.Като за начало книгите до моемнта са 10 + нова пролет която е като предговор за колелото и събитията в поредицата.Нека като говорим за фентази и не бъркаме с фантастиката.The scorpion добре е да си оправиш понятията.За наи велика фентази поредица смятам и винаги ще бъде lotr после е wot i накрая

Sof / песен за лед и огън. Книгите от wot ще са 12 +3 книги разказващи за отделни събития като нова пролет.Ако някои е навит да помага за възраждане на саита и тн организиране на нова фен група да ми прати лично съобщение.

И да добавя Фармер е много велик и все пак Азимов е наи-големия във фантастиката с неговата фондация..

повярваи ми по добре фентази книгите да се четат на англииски аз така правя ако ги намеря превода в бг е отвратителен маина иначе тази година ще е пир за феновете на фентазито wot/demandred прати едно лс идеята е ясна и всичко е ок само човек можещ да направи саита ни трябва аз сега се мъча да се науча ама бавно става.

тя и на български е така е маина въпроса е как я четеш имам големи надежди за 4та на песен за огън и лед но все пак колелото и властеина на пръстените са моите библии.Изненадан съм че доста хора са ги чели тук :)

• 2 years later...

Само да вметна скромното си мнение относно дискусийката за най-добра фентъзи поредица.

Хрониките на Зелазни е класика в жанра. Вкарват много основни положения в жанра, които после са използвани във всички последващи ги заглавия. Просто стила на Зелазни е уникален, лек за четене, не прекалено описателен и с чудесна доза хумор.

Все пак най-добрата поредица е Мечът на истината на Тери Гудкайнд. Ако сте я чели ще разберете, че прехвалените ви колела и тем подобни са неимоверно раздути копия на оригинала. Сюжет, персонажи, какво ли не е прекопирано.

И накрая да кажа. Най-великолепната книга на всички времена е тетралогията за "Хиперион" на Дан Симънс. Това за мен е най-големия връх в художествената литература.

Както казва един модер: "Останете със здраве!"

http://www.dragonmount.com/RobertJordan/

Robert Jordan - October 17, 1948 – September 16, 2007

Замина си...

Кофти наистина, особено за феновете...

Така... Ъмм... Да вмъкна моето скормно мнение като човек, който чете почти изцяло само фентъзи.

За мен "Песен за Огън и Лед" е почти на едно ниво дори с Властелина... Сигурен съм, че поредицата има потенциал и вероятно ще надмине Властелина в близките 10 години. Има шанс, макар и малък, понеже Мартин е вече възрастен човек и едва ли му се пише много, да направи повече от 7 книги ( Песента е била замислена като трилогия в началото ).Сега, докато чакам 5-тия том чета "Малазанска книга на мъртвите" - най-великата фентъзи поредица според много от моите познати, ако сте харесали Песента, ще ви хареса и това, няма начин :]

:]

Само да вметна скромното си мнение относно дискусийката за най-добра фентъзи поредица.

Хрониките на Зелазни е класика в жанра. Вкарват много основни положения в жанра, които после са използвани във всички последващи ги заглавия. Просто стила на Зелазни е уникален, лек за четене, не прекалено описателен и с чудесна доза хумор.

Все пак най-добрата поредица е Мечът на истината на Тери Гудкайнд. Ако сте я чели ще разберете, че прехвалените ви колела и тем подобни са неимоверно раздути копия на оригинала. Сюжет, персонажи, какво ли не е прекопирано.

И накрая да кажа. Най-великолепната книга на всички времена е тетралогията за "Хиперион" на Дан Симънс. Това за мен е най-големия връх в художествената литература.

Преди Гуудкайнд да издаде първата книга от поредицата му Мечът на Истината, от Колелото на Времето вече е имало 5 книги у е довършвал 6та.. Ако намираш прилики в начина на разказване, герои, сюжет и т.н., то се замисли от къде да ги копира Джордън, след като Гуудкайнд още не ги е бил измислил ;).

За тези, които се интересуват само от книгите има и добра новина:

Before his death, Jordan stated "I'm getting out notes, so if the worst actually happens, someone could finish A Memory of Light and have it end the way I want it to end." The decision whether to posthumously complete the book has been left to his wife Harriet and Tor Books president Tom Doherty

Може и да има завършек, книгата щеше да бъде публикувана през 2009 г., така че сигурно едно 80% си е написана изцяло от Джордън. Много е жалко, че така се получи, защото с книгите, които беше планирал да напише през следващите години той наистина щеше да се докаже като кралят на фентъзито.

True, true...

Заблудих се защото Колелото когато започна да излиза в БГ, Мечът го бях чел преди 1-2 години. Явно просто са го купили по-рано.

И все пак Зелазни started it all...

:(

колко страхотни книги написа този човек , няма по увличаща поредица от тази , просто те грабва и не те пуска докато не изчетеш всичко ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...