Jump to content
BulForum.com

Morsko svinche

sine0chko

Recommended Posts

zdraveite mislq naskoro da si vzimam svinchok i mi trqbva malko pomosht nqkoi razbirali ot tezi jivotinki da mi dade savet :) orentiral sum se da si zema svinche nqkakfo kato tova na snimkite po dolu :) kajete koi kfot znae za svinchovcite ,a i kolko pari vurvqt na zoo pazara ako mojete da mi kajete nqq da e zle i nqkoi dryg link izobshto nqq da e zle e veche stavam nahalen nqma znachenie :

eto takiva svincheta shte tursq da si zemq kato na snimkata :

blqq.jpg

snimka 2

snimka 3

snimka 4

chakam vashite saveti pomognete mi !

Emi kakvo da ti kaja iskat grija trqbva da im se smenqt tricite vednyj v sedmicata ina4e po4vat da meri6at i stava lo6o :( Ina4e qdyt domati obelki ot krastavici i domati prez lqtoto razbira se i granulki no za pari nemoga da ti kaja ne sym proverqvam i samo edno kolkoto e po golqm akvariuma deto 6te go dyrji6 tolkova po dobre :) A da i ako neznae6 PIQT VODA za6toto taka edin priqtel si go umori negovoto taka mislil si 4e ne im se davalo voda kato na hamsterite :pirate

Emi kakvo da ti kaja iskat grija trqbva da im se smenqt tricite vednyj v sedmicata ina4e po4vat da meri6at i stava lo6o  :(  Ina4e qdyt domati obelki ot krastavici i domati prez lqtoto razbira se i granulki no za pari nemoga da ti kaja ne sym proverqvam i samo edno kolkoto e po golqm akvariuma deto 6te go dyrji6 tolkova po dobre  :) A da i ako neznae6 PIQT VODA za6toto taka edin priqtel si go umori negovoto taka mislil si 4e ne im se davalo voda kato na hamsterite  :pirate

offtopic/

Хамстерите също пият вода!То си има и специални поилки за хамстери ;)

:cry mersi hora :) a da vi pitam koe e po dobre v kletka ili v akvarium da go durja svincheto  :confused

ai nqkoi ako znae links za svincheta da go kaji plss..

moito svinche e kato tiq na snimkite i go bqx zel za 7leva predi 2 godini + kletka za ptici za 17lvl (kletka s legenche takova otdolu 6oto e po-golqma ot akvariuma) i nqkvo 6i6ence za voda na firmata biba za 3leva.

Moito qde ot xranata skalar s komponentite ot 1.80 oba4e iska mnogo plodove zelenchuci i biskviti.

Ako o6te si nqma6 akvarium ili kletka az si prodavam moq akvarium.

Razmeri

Дължина - 70см.

Широчина - 25см.

Височина - 34см.

gledal sa v nego predi tva 2 morski svin4eta. poru4ah si go 2003 godina

cena 25lv

P.S. ako se porazrovq moje da namerq /a moje i da sam gi izhvurlil,ne pomnq/ poilki i imah edna lopatka za 4istene na tricite, tqh su6to moje da ti gi dam tui kato ve4e ne otglejdam i ne sa mi nujni.

blagodarq vi mnogo :) ama taka i taka ne mi kazahte koe e po dobro za svincheto kletka ili akvarium ? dano nqkoi pone da mi kaje zashtoto se chudq kakvo da si vzema i vi bqh pomolil koito znae links za svincheta da kazva no i tova ne kazvate :( ari pomognete mi de :)

obqsnete mi koi sa nai vejnite neshta koito trqbva da pravq i da se grija za svincheto :) za da sum po podgotven . Kakvo trqbva da davam za hrana i kakvo trqbva da ne davam shte chakam otgovor

bryan_b не че имам нещо против, но ти четеш ли темата? Дотук ти обясниха всичко. Може да си го държиш в клетка и в аквариум..винаги живее. Обаче трябва да полагаш грижи за него. Храниш го с плодове,бисквити и някаква храна там..слагаш му вода..сменяш му триците всяка седмица. Човека ти казва, че си продава аквариума за 25, в който е държал 2 морски свинчета (което може да е някакъв ориентир за теб), купил си го е за 7лв.. и това е. Явно никой не знае сайт за тях, но може да потърсиш и съм сигурен, че ще намериш нещо.

Извинявам се ако съм ядосал някой с това съобщение..;)

Хай,ето ти малко линкове за свинчоци!

http://morsko-svinche.hit.bg/

http://www.guinea-pigs.hit.bg/general3.html

http://www.guinea-pigs.hit.bg/piggie.html

Но моето предложение е да отидеш директно в някой магазин за домашни любимци и да рзпиташ продавачите!Препоръчвам ти 2 такива магазина-единият е точно пред входа на Синдикалния дом(като застанеш с гръб към стълбите,не можеш да не го видиш),а другият магазин е на същата павирана улица,но малко по надолу(преди Младежкия дом!)Мисля,че там ще получиш доста инфо за това как да отглеждаш свинчоци!:))Успех в избора и после да се похвалиш:)Peace!

moito svinche e kato tiq na snimkite i go bqx zel za 7leva predi 2 godini + kletka za ptici za 17lvl (kletka s legenche takova otdolu 6oto e po-golqma ot akvariuma) i nqkvo 6i6ence za voda na firmata biba za 3leva.

Moito qde ot xranata skalar s komponentite ot 1.80 oba4e iska mnogo plodove zelenchuci  i biskviti.

Pi4 za tva s biskvitite neznam te nqmali nqkva si jleza svin4otzite i ne mojeli da razgrajdat zahari i hvashtat diabet ! Da ne go umorish

Pi4 za tva s biskvitite neznam te nqmali nqkva si jleza svin4otzite i ne mojeli da razgrajdat zahari i hvashtat diabet ! Da ne go umorish

prav si.taka e.hva76tat diabet.

a o6te za svin4ovcite:

az moeto go gledam ot 1 god.rodeno e na sa6tata data,na koqto i az. teji 1:23kg!!!

mnogo lesno se razbolqvat.ako gi darji6 na te4enie.osven tova ne ponasqt na bolka.v smisal ako bolesta se zadalbo4i i se naloji injekciq mnogo 4esto umirat.ne gi drajte na slance.adski barzo se dehidratirat.i drugoto koeto e,kletkata e po-oda4en variant,za6toto e s po-dobra ventilaciq i predlaga pove4e razvle4enie za pras4oto(grizane na jelezata,4eknene i t.n.).vav vodata im se slaga VITAMIN C.1/3 ampula na sedmica protiv shva6tane na krainicite.savet:vzemi si majko.jenskite se razgonvat vednaj na 20 dni za po 3-4 dni. Magdanoza im deistva kato afrodiziak i izprajneniqta im zapo4vat da miri6at po-silni4ko, taka 4e ne prekalqvai.

Ami za na4inae6t e tova.Ako ima vaprosi - pitai :)

Аз съм имал хамстери и смятам,че разликата не е голяма.Само дето те не ядат малките си

Наистина не трудно да се гледат морски свинчета Аз имам моето от 3 години С баща ми му направихме един голям аквариум който е долу на земята с 2 къщички в които да се крие Важно е да се знае че никога водата му не трябва да е в купичка а в специална поилка защото носът му е преди устата и може да се одави :bgrin: Моето тежи към кило и половина Бая голямичко е Един съвет:него учете да яде от онези храни които са във формата на кръкчета, защото се престрастяват към тях и не искат да ядът много плодове и зеленчуци И съответно не могат да си набавят нужните витамини На моето ако не му давам всеки ден поне по едно парче(най-малко Много е лакумо моето прасе) някакъв плод или зеленчук, ми спуква тъпанчетата от квичене Не трябва да е на студено както някой беше казал, но не трябва да е и до отоплителни уреди Аквариума му(или клетката съответно) не трябва да е на място къдото има пряка слънчева светлина И то самото не трябва да е подложено на стрес (въпреки че моята котка редовно си влиза при него и го закача ама на него вече не му пука) Редовно му се сменят триците не само защото мирише :wir ами и защото не трябва да е на мокро Има такава една болет при тях при която им опадва козината точно от това На моят приятел морското свинче умря точно от нея

Ами това Надявам се да съм помогнала.

А да и още нещо Моето прасе го взех тогава за 8 лева, но зависи каква порода е В тракия в един от зоо-магазините има едно много красиво и пухкаво, с дълга козина Доста е голямо и е 40 лева Рядка порода Затова е доста относително колко пари са :P

П.С.:това което искаш ти е розетка :D

Наистина не трудно да се гледат морски свинчета Аз имам моето от 3 години С баща ми му направихме един голям аквариум който е долу на земята с 2 къщички в които да се крие Важно е да се знае че никога водата му не трябва да е в купичка а в специална поилка защото носът му е преди устата и може да се одави :bgrin:  Моето тежи към кило и половина Бая голямичко е Един съвет:него учете да яде от онези храни които са във формата на кръкчета, защото се престрастяват към тях и не искат да ядът много плодове и зеленчуци И съответно не могат да си набавят нужните витамини На моето ако не му давам всеки ден поне по едно парче(най-малко Много е лакумо моето прасе) някакъв плод или зеленчук, ми спуква тъпанчетата от квичене Не трябва да е на студено както някой беше казал, но не трябва да е и до отоплителни уреди Аквариума му(или клетката съответно) не трябва да е на място къдото има пряка слънчева светлина И то самото не трябва да е подложено на стрес (въпреки че моята котка редовно си влиза при него и го закача ама на него вече не му пука) Редовно му се сменят триците не само защото мирише :wir  ами и защото не трябва да е на мокро Има такава една болет при тях при която им опадва козината точно от това На моят приятел морското свинче умря точно от нея

Ами това Надявам се да съм помогнала.

А да и още нещо Моето прасе го взех тогава за 8 лева, но зависи каква порода е В тракия в един от зоо-магазините има едно много красиво и пухкаво, с дълга козина Доста е голямо и е 40 лева Рядка порода Затова е доста относително колко пари са :P

П.С.:това което искаш ти е розетка :D

mnogo mnogo ama strashno mnogo ti blagodarq kaza mi neshta koito ne gi znaeh pak blagodarq mnogo ! a shte mi kajesh li tfoito svinche kakfo e i na kolko godini e ? abe nai hubavo napravi snimka i mi go pokaji shte sum mnogo radosten ako go vidq :))

Начи относно снимките-тва според мен е няква кръстоска между розета и ангорско(много му е дълга козината за розета). Моето морско свинче изяжда по около половин зелка на ден + гранули, така че и храненето си зависи от прасенцето. Аквариум като че ли е по-удачно(заради проблема с течението)-само недей да го пълниш с вода,нищо че прасето е морско ;) . Моето вечер го пускам да се разхожда по пода в хола. Много му е кеф. Единствения проблем е ,че после трябва да търсиш къде е пикал и акал. Като цяло свинчетата са интелигентни и се привързват към собственика си(за разлика от онея темерути хамстерите),така че няма опастност като го пуснеш по пода да се скрие зад някой шкаф и да не иска да излезе. Единствения проблем който съм имал е че е прегризвал кабела на телефона веднъж,обаче се научи и вече не го прави. ;) А да, има и навика да гризе листата на цветята в хола ;)

П.П.:Абе хора вашите колко са големи? Моето е колкото средно голяма котка(розета е).

Edit:И как се казват(и защо). Моето се казва Карамфил-заради едни трици които му бяхме зели и миришеха на карамфили :D.Иначе в началото се казваше просто Прасе ;)

az predi dosta godini si gledax 2-ki ednoto ot koito be6e kato tova ro6avoto i moga da te posavetvam da ne si zema6 takova ne6to parvoto koeto e 4e kozinata mu kape super mnogo a i na jivo ne e mogo priqtno kato mu dade6 da qde domat primerno i se omaje taq runtava kozina in4e e po-dobre v akvarium spored men 6toto kato sa v kletka kato po4nat da si igraqt mqtat trici navanka

ROTTENBRAIn tvoeto svin4e qvno e nqkav mutant bate :D po polovin zelka ako qde ti ako si zeme6 5-6 6te se razuri6 a i moga da se fana na bas 4e ako go ostavi6 bez da go gleda6 pri parva vazmojnost 6te se navre zad nqkoi 6kaf i ti mnogo dobre go znae6 taka 4e laji 4oveka

4esno kazano ne go prepora4vam za doma6en lubimec lqtoto trqbva seki den da mu se smenqt tricite ina4e miri6e / ot tam i analogiqta s prase/ :D i nqkoi pat po4vat da kvi4at koeto men li4no me vadi izvan nervi

сега,мога да се похваля ,че имам опит с морсите свинчета.явно ти искаш да си вземеш розетка.това е добре.имах подобна-взех я за 9 лева.относно това в какво да го отглеждаш-аз лично предпочитам в аквариум,защото като порастне свинчето,започва да хвърля трици извън клетката.но ти си решаваш.талаша (или настилката,която си сложил)се сменя на 3 дни,защото за една седмица става прекалено мръсен и това не е добре за свинчето.иначе всеки ден гледай да почистваш малко талашчето от изпражненията му.относно водата-те пият доста вода,осигурявай на свинчето си и пресни зеленчуци(внимавай с обелките от краставица,защото така убих хамстера си.бяха пръскани и хамстер4ето ми се отрови) и плодове-ябълка,круша.ежедневно го разхождай и внимавай да не прегризе някоя жица.морските свинчета са много добри,сладки и не хапят.супер любимци :love .това мога да ти кажа.надявам се ти помогнах с каквото можах.

ако имаш други въпроси-кажи.

P.S.не искам с никой да се заяждам,но мен все ме закачате за темите ми-били тъпи,безмислени,не им е в този форум мястото.добре де ,казахте ми ,че сте големи и се интересувате от други неща.но тази тема не ви пречи така ли?няма от онези злобни подмятания за google,защото и bryan_b можеше да го използва.обяснете ми.само към мен ли има такова държание тук?защото според мен тази тема можеше да бъде в някой форум за домашни любимци и мисля ,че е безмислена.е?кажете,очаквам нападките ви!

ROTTENBRAIn tvoeto svin4e qvno e nqkav mutant bate  :D  po polovin zelka ako qde ti ako si zeme6 5-6 6te se razuri6 a i moga da se fana na bas 4e ako go ostavi6 bez da go gleda6 pri parva vazmojnost 6te se navre zad nqkoi 6kaf i ti mnogo dobre go znae6 taka 4e laji 4oveka

Ми пич,аз затва не съм си взел 5-6,а само 1 :P

И не,не знам дали ще се навре зад някой шкаф,щото за двете години за които го имам никога не го е правил. Най много да се скрие зад някой саксия. Обаче като го викна и излиза :D

heh povecheto ot moite priqteli mi vikat che bilo po hubavo v kletka da go durja no tyk vuv foruma me obidihte che e po qko v akvarium da go durja i as mislq taka . znachi iskam da popitam nqkoi znae li kfo da pravq s tezi pritencii na svincheto : trqbvalo da si ima sobstvena kurpa na koqto da bqga , trqbvalo da go resha za da ne mu se splustqva kozinata i drygi takiva neshta ....

6toto na moita priqtelka svincheto (Venko) mnogo kato go pusnesh na zemqta ne ticha no kato mu postelesh kurpata i zapochva vurho neq super mnogo da ticha , :) a da i qde super mnogo seno ama super mnogo tova normalno li e???

P.S nqkoi shte mi kajeli kfo se prai s noktite ? ne trqbvalo sam da im gi reja zashtoto moga da im prekusna nqkfi kruvonosni arterii ili neshto takova beshe i shtqli da umrat :(

koito ima snimka na svincheto si da e pokaji pls... :P :D

Защо не се поровиш малко из нета и ще намериш всичко което те интересува.Какво те кара да мислиш,че съветите който ще получуш тук са компетентни.Слагаш го в средно голяма тенджера и пускаш печката да видиш тогава дали няма да върви без кърпа.

Наистина в аквариум е по-добре. На моето всеки път като сменя триците започва много да скача в тях и ги разпилява на всякъде и хубаво, че е в аквариум защото всичко щеше да става в трици.

za noktite ima se slaga nqkvo kama4e po-golqmo xem da si igraqt s nego xem da si pilqt notkite

Това се използва и за зъбите също защото и те трябва да се наблюдават да не станат прекалено големи

P.S nqkoi shte mi kajeli kfo se prai s noktite ? ne trqbvalo sam da im gi reja zashtoto moga da im prekusna nqkfi kruvonosni arterii ili neshto takova beshe i shtqli da umrat

Може и сам да му ги режеш, но наистина не е препорачително защото там имат нервни окончаня(също като котката) и трябва да внимаваш с тях Те по принцип се виждат Представлят една ципа по нокътя

a da i qde super mnogo seno ama super mnogo tova normalno li e???

Да, нормално е. Даже е препоръчително по-често да му се дава, защото е полезно за тях! Хубаво е и да му се дават храни богати на витамин С, защото иначе заболяват от рахит. Много морски свинчета умират от това!

4esno kazano ne go prepora4vam za doma6en lubimec lqtoto trqbva seki den da mu se smenqt tricite ina4e miri6e

Сигурно аквариума му е много малък щом всеки ден му сменяш триците. Аквариума на моето е 90х50х45см. И му чиста на седмица-седмица и половина, а и му е много добре защото има повече място Направила съм му 2 дървени къщички, в които да се крие.

mnogo mnogo ama strashno mnogo ti blagodarq kaza mi neshta koito ne gi znaeh pak blagodarq mnogo ! a shte mi kajesh li tfoito svinche kakfo e i na kolko godini e ? abe nai hubavo napravi snimka i mi go pokaji shte sum mnogo radosten ako go vidq )

Няма защо! Помагам с каквото мога. Моето свинче е от гадкокосместите. В три цвята е. На 3 годинки е и се казва Чочко. Аз имам няколко негови снимки, трябва да ги сканирам и ще ти го покажа!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...