XeForce3 Posted August 27, 2003 Share Posted August 27, 2003 Majish cishko i kapvash sekundno kadoto iskash, i kato go razmardash malko stava idealno, imash vreme da o naglasish da stane tochno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Majish cishko i kapvash sekundno kadoto iskash, i kato go razmardash malko stava idealno, imash vreme da o naglasish da stane tochno. Не, Не! Мажеш чипа с паста и остявяш 2-те или 4-те ъгълчета сухи. Там капваш лепилото и лепваш радиатора. Иначе сложиш ли липилото върху пастата просто няма да хване. Приятелю, можеш ли да дадеш тука в какви граници се движат параметрите за оувърклок на дъното ти (всичко като честоти и напрежения от БИОСа). Ей, тц тц- тва чак сега го виждам че да отговоря. Ами дъното само по себе си предлага много възможности ама не ги знам на изуст като гранични стойности какви са, а пък сега не върви да ровя в биоса. Всъщност FSB може да се вдига до 225 MHz( или 235?), но не съм го пробвал на повече от 200. На процесора не съм вдигал напрежението - даже съм го намалил с 0.025v и така си работи на 11х200 при 1.58v според Diagnostic Mаnager-а, като си държи 39-41*C при товар, като рекордът които съм стигал е 43. Когато го оставя да скучае температурата му почти се изравнява с тази на дъното- 35-36*C. Системата е стабилна и при 11.5х200 на 1.7v, като при температурата не се забелязва някаква промяна. Паметта си работи на 6 3 3 3 при 2.5v,( по дефолт дъното я познава и я пуска на 2.64v, но ги намалявам). При това положение чиповете на паметта си стоят студени. Възможни са и достатъчно високи стойности на напрежението за да се базикат циклите но не съм експериментирал. Пробвал съм с CL 2.5 без да вдигам волтажа, но забива паметта - на нея си пише че е PC3200 CL3 и си ги държи. AGP -то съм го заключил на 66 MHz. Ами тава е. Дано е интересно за някой! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 28, 2003 Author Share Posted August 28, 2003 Ами тава е. Дано е интересно за някой! Така е, Epox са едни от най-добрите дъна за овърклок, пък и не само за това Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Така е, Epox са едни от най-добрите дъна за овърклок, пък и не само за това znachi az pak sam precakan az imam sushtia epox i dori na 166 FSB ne moga da kacha bez da digna vcore s malko, stigam i do 185 FSB ama do 200 ne. to towa moje i da e normalno za 200-ta zaradi RAMa koito e DDR333 ama... towa na Marvin da mu raboti s namalen voltaj naprawo si e kasmet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 29, 2003 Author Share Posted August 29, 2003 znachi az pak sam precakan az imam sushtia epox i dori na 166 FSB ne moga da kacha bez da digna vcore s malko, stigam i do 185 FSB ama do 200 ne. to towa moje i da e normalno za 200-ta zaradi RAMa koito e DDR333 ama... towa na Marvin da mu raboti s namalen voltaj naprawo si e kasmet. Ами неговата памет все пак е PC3200 (т.е. DDR 400), което е основното в случая - тя на 200 FSB си работи на 2,5V, докато твоята е DDR333 . Това, че я покарваш на 185 си е доста добро постижение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 Ами неговата памет все пак е PC3200 (т.е. DDR 400), което е основното в случая - тя на 200 FSB си работи на 2,5V, докато твоята е DDR333 . Това, че я покарваш на 185 си е доста добро постижение. za vcore-to goworia, toi diga cpu-to na 11x200 i kazwa che dori namalia vcore, a puk az za 11x166 triabwa da digna vcore malko za da ne se restartwa pri 3dmark oswen towa moita pamet e TwinMOS sus winbond chipowe, bi triabwalo da e hubawa, makar che kupuwaiki ot Lubo Panamata trudno moje da ochakwash neshto hubawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 29, 2003 Author Share Posted August 29, 2003 Тя тази разлика на Vcore е толкова минимална, че може даже дъното да не я постига Тя е в рамките на грешката и освен това за точността й зависи много какво е захранването. Забележителен е факта обаче, че работи стабилно при тези показатели. Не знам само дали става въпрос и за продължително натоварване с 3DMark-ове, яки игри и други подобни Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIX Posted September 3, 2003 Share Posted September 3, 2003 Rekah i az da pokaja smeshnoto si dano + procesor;) Pri extremno natovarvane ne poveche ot 50C btw raboti denonoshtno;) 1466@2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted September 3, 2003 Share Posted September 3, 2003 Rekah i az da pokaja smeshnoto si dano + procesor;)Pri extremno natovarvane ne poveche ot 50C btw raboti denonoshtno;) 1466@2000 Shto ne dignesh i mnojitelq??? Naprimer na 12x trqbva da zapali Butni oshte nqkoi volt S kakvo ohlajdane si? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIX Posted September 3, 2003 Share Posted September 3, 2003 Ohlajdaneto ne moga da komentiram v momenta zashtoto e samodelka i e oshte v moment na razrabotka;)VCore>>>1,85 Kvo da se pravi tva mu e max stabilna chestota na haivana;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest XF3 Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 E dobre de posni nqkva snimka da go ovidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 za Plovdiv niakoi moje li da spodeli info kade se namirat chasti za vodno ? pompi, markuchi, skobi za zahwashtane me interesuwat. blok-che imam koi da mi naprawi, samo ostawa da uspeia da go nakaram, shtoto se se zahwashta i se zariazwa rabotata, ne mu se zanimawa s moite gluposti Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 za Plovdiv niakoi moje li da spodeli info kade se namirat chasti za vodno ?pompi, markuchi, skobi za zahwashtane me interesuwat. blok-che imam koi da mi naprawi, samo ostawa da uspeia da go nakaram, shtoto se se zahwashta i se zariazwa rabotata, ne mu se zanimawa s moite gluposti Vvav vseki edin avto magazin ste si namerish kupishta markuchi, skobi ikakvo li oste ne, che daze i masloustoichivi. Pompa mozesh da namerish v magazinite za ribki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 Pompa mozesh da namerish v magazinite za ribki. i kwa sha da e tazi pompa ? az sum gledal edno wreme ribki i imam pompa deto wkarwa wuzduh w akwariuma, sumniawam se tia da moje da wurti woda... sigurno za niakwa duga pompa mi goworish, ama kato gledam horata kak luito obsujdat razi debiti i wodni stulbowe wuw hwbg foruma, mi se struwa che shte triabwa neshto po-moshtno... imam 2 pompi ot shadrawancheta ama kato gi gledam kwi sa mizerni i te ne mi wduhwat dowerie chetoh niakoi predloji da se polzwa pompa ot peralnia - neznam dali e bilo seriozno i kwi sa im harakteristikite fon_tomov, obshto wzeto, moiata ideia za wodno e kato twoiata - niakade daleche w budeshteto, ne se znae dali wuobshte shte se osushtestwi, zasega samo si mechtaem i ne prawim nishto sushtestweno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest XF3 Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 Izcidih maximuma ot moq procesor i ramta, e sigorno moje oshte nqkoi drug MHz ama ne mi se riskuva, 2088MHz (12.5x166Mhz) na 1.8 voltaj sega varvi prime95 ima megdan do 1.85 ama se nadqvma da ne se nalaga Ramta e na 2.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 .....i kwa sha da e tazi pompa ?..... Nemoga da ti kaza nikakvi parametri za konkretna pompa, no moi mnogo dobar priatel si napravi vodno tochno s takava pompa i radiator ot Lada Samara (deto e za parnoto), i do den dneshen si go polzva s uspeh. Vazmozno e, vaprosa e v zelanieto, na men neshto mi lipsva dostatuchno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 4, 2003 Author Share Posted September 4, 2003 Abe kato vi slusham, pochvam i az da se navivam, mama mu stara mnogo vze da mi vdiga temperaturata. P.S. Tia radiatori ot Lada Samara mai sa nai-evtini Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 Chesno kazano kato razbrah che toia moi priatel e reshil da si pravi takova neshto ot tochno takiva komponenti resih che se e sduhal. Protivno na moite ochakvania obache, toi go zavurshi i si go polzva. Niama shum, niama visoka temperatura i nai-vaznoto - niama techove . Kato se zamisli chovek ne e koi-znae kakva filosofia, samo zelanie da ima i vsichko e OK. Eto tuk mozete da vidite edno drugo podobno reshenie za vodno ohlazdane. P. S. Godfather, kolko ti e temperaturata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 4, 2003 Author Share Posted September 4, 2003 P. S. Godfather, kolko ti e temperaturata? Абе взе да качва над 50 градуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 Ne e chak pak tolkova mnogo (kato predpolagam che imash dostatuchno overclock). Probvai da resish problema sas hubav, goliam radiator - izcialo meden (ne samo sas medna sarcevina) i dobra perka (pone 80mm), no ne samo edna na CPU-to, a i na kutiata niakolko - edni da vkarvat svez vazduh, drugi da izkarvat. Dori i da smenish vsichkite si ventilatori v kutiata sas skupi, pak ste ti izlezna po-tunko otkolkoto da spretnesh edno vodno. Viarno che ste e po-shumno i niama da e po-efektivno ot vodnoto, no niama opasnost da se "napikae" PC-to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 4, 2003 Author Share Posted September 4, 2003 Засега не е много, ама малкия още не е почнал да прави многочасови маратони на CS, GTA, Warcraft и какво ли там още беше . Освен това кутията е перфектна: имам един въздухозаборник от капака точно върху процесора - смуче директно отвън, после един друг изхвърля обратно извън кутията и става перфектно "течение". Имам чувството обаче, че дъното нещо не отчита много правилно, независимо от всичките ъпдейти на БИОСа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted September 15, 2003 Share Posted September 15, 2003 Не знам само дали става въпрос и за продължително натоварване с 3DMark-ове, яки игри и други подобни Sorry! Бях на почивка малко... Отговорът е че е не само за проби - карам така с дни без рестарт! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 15, 2003 Share Posted September 15, 2003 Мойто XP 1800+ съм го пуснал на 2600+. До тук разбрах, че само с Prime95 не е достатъчно да се тества. Преди това бях го клокнал още отгоре и си въртеше Prime-a без проблеми. Обаче като му пуснех 3DMark2001 и не го завършваше. Трябваше да намяля малко, че да може да го изкара поне веднъгж. Така че, ентосиазираните клокари от тука могат да пробват да пуснат марка в лооп поне 5 пъти и ако не ги изхвърли, значи могат да почерпят за стабилната машина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 16, 2003 Author Share Posted September 16, 2003 Тези пък, които имат DirectX 9 видео карта (GF FX5200 например), могат да пробват същото упражнение с 3DMark2003 - още по-затормозяващ тест Link to comment Share on other sites More sharing options...
uploader Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 Znaete li dali ima programi, koito da uvelichawat voltaga na CPU-to. Ot dynoto moga samo da go puskam do 5% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.