Jump to content
BulForum.com

Overclocking

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply
Majish cishko i kapvash sekundno kadoto iskash, i kato go razmardash malko stava idealno, imash vreme da o naglasish da stane tochno.

Не, Не! Мажеш чипа с паста и остявяш 2-те или 4-те ъгълчета сухи. Там капваш лепилото и лепваш радиатора. Иначе сложиш ли липилото върху пастата просто няма да хване.

Приятелю, можеш ли да дадеш тука в какви граници се движат параметрите за оувърклок на дъното ти (всичко като честоти и напрежения от БИОСа).

Ей, тц тц- тва чак сега го виждам че да отговоря.

Ами дъното само по себе си предлага много възможности ама не ги знам на изуст като гранични стойности какви са, а пък сега не върви да ровя в биоса. Всъщност FSB може да се вдига до 225 MHz( или 235?), но не съм го пробвал на повече от 200. На процесора не съм вдигал напрежението - даже съм го намалил с 0.025v и така си работи на 11х200 при 1.58v според Diagnostic Mаnager-а, като си държи 39-41*C при товар, като рекордът които съм стигал е 43. Когато го оставя да скучае температурата му почти се изравнява с тази на дъното- 35-36*C. Системата е стабилна и при 11.5х200 на 1.7v, като при температурата не се забелязва някаква промяна.

Паметта си работи на 6 3 3 3 при 2.5v,( по дефолт дъното я познава и я пуска на 2.64v, но ги намалявам). При това положение чиповете на паметта си стоят студени. Възможни са и достатъчно високи стойности на напрежението за да се базикат циклите но не съм експериментирал. Пробвал съм с CL 2.5 без да вдигам волтажа, но забива паметта - на нея си пише че е PC3200 CL3 и си ги държи.

AGP -то съм го заключил на 66 MHz.

Ами тава е. Дано е интересно за някой!

Така е, Epox са едни от най-добрите дъна за овърклок, пък и не само за това  ;)

znachi az pak sam precakan :(

az imam sushtia epox i dori na 166 FSB ne moga da kacha bez da digna vcore s malko, stigam i do 185 FSB ama do 200 ne. to towa moje i da e normalno za 200-ta zaradi RAMa koito e DDR333 ama... towa na Marvin da mu raboti s namalen voltaj naprawo si e kasmet.

znachi az pak sam precakan :(

az imam sushtia epox i dori na 166 FSB ne moga da kacha bez da digna vcore s malko, stigam i do 185 FSB ama do 200 ne. to towa moje i da e normalno za 200-ta zaradi RAMa koito e DDR333 ama...  towa na Marvin da mu raboti s namalen voltaj naprawo si e kasmet.

Ами неговата памет все пак е PC3200 (т.е. DDR 400), което е основното в случая - тя на 200 FSB си работи на 2,5V, докато твоята е DDR333 ;). Това, че я покарваш на 185 си е доста добро постижение.

Ами неговата памет все пак е PC3200 (т.е. DDR 400), което е основното в случая - тя на 200 FSB си работи на 2,5V, докато твоята е DDR333  ;). Това, че я покарваш на 185 си е доста добро постижение.

za vcore-to goworia, toi diga cpu-to na 11x200 i kazwa che dori namalia vcore, a puk az za 11x166 triabwa da digna vcore malko za da ne se restartwa pri 3dmark

oswen towa moita pamet e TwinMOS sus winbond chipowe, bi triabwalo da e hubawa, makar che kupuwaiki ot Lubo Panamata trudno moje da ochakwash neshto hubawo :)

Тя тази разлика на Vcore е толкова минимална, че може даже дъното да не я постига ;) Тя е в рамките на грешката и освен това за точността й зависи много какво е захранването. Забележителен е факта обаче, че работи стабилно при тези показатели. Не знам само дали става въпрос и за продължително натоварване с 3DMark-ове, яки игри и други подобни :confused

za Plovdiv niakoi moje li da spodeli info kade se namirat chasti za vodno ?

pompi, markuchi, skobi za zahwashtane me interesuwat.

blok-che imam koi da mi naprawi, samo ostawa da uspeia da go nakaram, shtoto se se zahwashta i se zariazwa rabotata, ne mu se zanimawa s moite gluposti :)

za Plovdiv niakoi moje li da spodeli info kade se namirat chasti za vodno ?

pompi, markuchi, skobi za zahwashtane me interesuwat.

blok-che imam koi da mi naprawi, samo ostawa da uspeia da go nakaram, shtoto se se zahwashta i se zariazwa rabotata, ne mu se zanimawa s moite gluposti :)

Vvav vseki edin avto magazin ste si namerish kupishta markuchi, skobi ikakvo li oste ne, che daze i masloustoichivi. :) Pompa mozesh da namerish v magazinite za ribki. :)

Pompa mozesh da namerish v magazinite za ribki. :)

i kwa sha da e tazi pompa ? az sum gledal edno wreme ribki i imam pompa deto wkarwa wuzduh w akwariuma, sumniawam se tia da moje da wurti woda...

sigurno za niakwa duga pompa mi goworish, ama kato gledam horata kak luito obsujdat razi debiti i wodni stulbowe wuw hwbg foruma, mi se struwa che shte triabwa neshto po-moshtno...

imam 2 pompi ot shadrawancheta ama kato gi gledam kwi sa mizerni i te ne mi wduhwat dowerie

chetoh niakoi predloji da se polzwa pompa ot peralnia :evil - neznam dali e bilo seriozno i kwi sa im harakteristikite

fon_tomov, obshto wzeto, moiata ideia za wodno e kato twoiata - niakade daleche w budeshteto, ne se znae dali wuobshte shte se osushtestwi, zasega samo si mechtaem i ne prawim nishto sushtestweno :)

Izcidih maximuma ot moq procesor i ramta, e sigorno moje oshte nqkoi drug MHz ama ne mi se riskuva, 2088MHz (12.5x166Mhz) na 1.8 voltaj sega varvi prime95 ima megdan do 1.85 ama se nadqvma da ne se nalaga ;) Ramta e na 2.7

.....i kwa sha da e tazi pompa ?.....

Nemoga da ti kaza nikakvi parametri za konkretna pompa, no moi mnogo dobar priatel si napravi vodno tochno s takava pompa i radiator ot Lada Samara (deto e za parnoto), i do den dneshen si go polzva s uspeh.

Vazmozno e, vaprosa e v zelanieto, na men neshto mi lipsva dostatuchno. :)

Chesno kazano kato razbrah che toia moi priatel e reshil da si pravi takova neshto ot tochno takiva komponenti resih che se e sduhal. Protivno na moite ochakvania obache, toi go zavurshi i si go polzva. Niama shum, niama visoka temperatura i nai-vaznoto - niama techove :P.

Kato se zamisli chovek ne e koi-znae kakva filosofia, samo zelanie da ima i vsichko e OK. Eto tuk mozete da vidite edno drugo podobno reshenie za vodno ohlazdane.

P. S. Godfather, kolko ti e temperaturata?

Ne e chak pak tolkova mnogo (kato predpolagam che imash dostatuchno overclock). Probvai da resish problema sas hubav, goliam radiator - izcialo meden (ne samo sas medna sarcevina) i dobra perka (pone 80mm), no ne samo edna na CPU-to, a i na kutiata niakolko - edni da vkarvat svez vazduh, drugi da izkarvat. Dori i da smenish vsichkite si ventilatori v kutiata sas skupi, pak ste ti izlezna po-tunko otkolkoto da spretnesh edno vodno. Viarno che ste e po-shumno i niama da e po-efektivno ot vodnoto, no niama opasnost da se "napikae" PC-to. :D

Засега не е много, ама малкия още не е почнал да прави многочасови маратони на CS, GTA, Warcraft и какво ли там още беше :woot .

Освен това кутията е перфектна: имам един въздухозаборник от капака точно върху процесора - смуче директно отвън, после един друг изхвърля обратно извън кутията и става перфектно "течение".

Имам чувството обаче, че дъното нещо не отчита много правилно, независимо от всичките ъпдейти на БИОСа. :wacko:

• 2 weeks later...
Не знам само дали става въпрос и за продължително натоварване с 3DMark-ове, яки игри и други подобни  :confused

Sorry! Бях на почивка малко... Отговорът е че е не само за проби - карам така с дни без рестарт!

Мойто XP 1800+ съм го пуснал на 2600+. До тук разбрах, че само с Prime95 не е достатъчно да се тества. Преди това бях го клокнал още отгоре и си въртеше Prime-a без проблеми. Обаче като му пуснех 3DMark2001 и не го завършваше. Трябваше да намяля малко, че да може да го изкара поне веднъгж. Така че, ентосиазираните клокари от тука могат да пробват да пуснат марка в лооп поне 5 пъти и ако не ги изхвърли, значи могат да почерпят за стабилната машина...

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...