Jump to content
BulForum.com

Overclocking

Recommended Posts

Сложих един огромен Spire с медна сърцевина. При клокване вдига до 50 градуса, иначе заковава на около 43. Това при 2100 оборота на вентилатора (затова е доста безшумен). Сега си мисля да направя един въздуховод, който да смуче свеж въздух отвън и предполагам, че ще сваля още градусчета ;)

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply
daite ideq imam sledniq cooler:

http://www.spirecooler.com/asp/fcc.asp?ProdID=35

dawat uzh che e za 2800+ , na moq 1700+ Palomino wdiga 58C

bez da e clocknat... towa e smeshno...

Chudq se dali da ne si kupq nov cooler...

Да ти кажа, това малко ми намирисва на кофти БИОС, ако не си го флашнал с последната версия. Другия вариант може да е кофти изпълнение на скобата, която стяга кулера към сокета на процесора или кофти паста. Не е нормлно да вдига такива температури.

Човече, с тоя кулер можеш да охладиш и 5-ти реактор на АЕЦ "Козлодуй" :woot нещо друго не е наред, най-вероятно дъно/БИОС.

Ами пробвай го на ръка - трябва направо да пари яко ако температурата е около 60 градуса, в противен случай не отчита правилно.

Пробвай да сложиш вентилатор на самата кутия, който да издухва топлия въздух навън. По всяка вероятност имаш и задържане на топъл въздух в кутията.

Veno, toia radiator/ventilator mi se vizad maluk. Prosto gi smeni, slozi po-goliam radiator sas edna 80mm preka i ste ti padnat desetina gradusa. Sina mi beshe sas sashtia razmaer ventilator/radiator i AMD 1500+ i kato slozihme po-golemi neshtata zaspaha.

Opitai i viz kak ste e. Ako iskash ste ti dam na zaem da opitash edin po-goliam radiator sas medna sarcevina - ei taka za proba. Pone ste vidish kakvo ste stane.

ami fon_tomov nqma kakwo da mi dawash da probwam,

naprawo utre shte ida da si kupq nov ventilator

wuprosa e kakuw...

gledam ima za po 10$ chisto medni

kakwo mi preporuchwate coolermaster ili evercool ?

ili neshto drugo ? i kakuw model ?

fon tomov mersi za predlojenieto

ama sum reshil kato wzimam nov da wzema chisto meden radiator

a i nqmam wreme da se zanimawam da tursq ventilator otdelno,

puk tokuwij sum wzel nqkakuw koito ne struwa,

zatowa predpochitam nov kachestwen ventilator+radiator

kakwo mi preporuchwate coolermaster ili evercool ?

OK. Tvoia volia.

Az lichno sam fen na duhalkite cooler master, no neznam dali ste namerish v komplekt s hubav radiator (izcialo meden). Inache duhalkite sa mnogo zdravi i srravnitelno tihi. Idi v magazina na Reset na Gladston, te prodavat baia modeli Cooler Master, moze da si haresash neshto. Malko sa skupi, no si zasluzaha.

AMD : Duron ~ 1,3 GHz (Morgan)

Athlon XP ~ 28000+ (Palomino)

Athlon MP ~ 28000+ (Thoroughbred)

Athlon ~ 1,3 GHz (Thunderbird)

kade ima takiva procesori ot roda na 28000+, nesto sa se obarkali spored men.

veno, haide kato si wzemesh nowia cooler da postnesh tuka malko wpechatlenia, koi tochno model e i s kolko ti e swalil temperaturite, pls.

Predpolagam ne samo na men, a i na ostanalite koito slediat tozi topic shte im bude interesno.

• 2 weeks later...

Sas sistemata mi ot signaturata, i malko clock izkarah 1844 tochki, na 3D Mark 2003. Kartata e sas default Core 250@294MHz,Ram 500@588MHz, sistemata e 1700+@2400+ (166MHzx12M), Nqkoi koito e puskal tsta moje li da spodeli kakvi rezoltati e vadil. Interesno mi e nqkoi koito ima GeForce4 Ti 4200 kakvi tochki vadi na 3DMARK 2003. Da znaete ot kade moje da se namerqt ohladiteli za ram na video karta? Za da q psuna na 650MHz a qdroto na 325 MHz. Da se vodi FX 5200 ULTRA :)

Ами системата ми е описана в сигнатурата отдолу. Не че е нещо върхово, стигал съм и по-добри резултати с нея, но държа на стабилността и намирам тази конфигурация за оптимална. Даже по-често я държа на 13х166MHz, щото намирам за безсмислено да си изстискам всичко от хардуера и после да си оставя РС-то да точи нещо от нета или да си чета форумите. Виж за гейм е друго, ама то не е непрекъснато, пък те игрите и така си вървят перфектно ;) . Затова и не съм си клоквал видеокартата. Но скоро смятам да го направя, след като и сменя кулера и й сложа радиатори на паметта.

Ами системата ми е описана в сигнатурата отдолу. Не че е нещо върхово, стигал съм и по-добри резултати с нея, но държа на стабилността и намирам тази конфигурация за оптимална. Даже по-често я държа на 13х166MHz, щото намирам за безсмислено да си изстискам всичко от хардуера и после да си оставя РС-то да точи нещо от нета или да си чета форумите. Виж за гейм е друго, ама то не е непрекъснато, пък те игрите и така си вървят перфектно ;)  . Затова и не съм си клоквал видеокартата. Но скоро смятам да го направя, след като и сменя кулера и й сложа радиатори на паметта.

Приятелю, можеш ли да дадеш тука в какви граници се движат параметрите за оувърклок на дъното ти (всичко като честоти и напрежения от БИОСа). Ще бъде интересно да видим ;)

Мене ме интересува някой има ли си на идея откъде да си намеря паста Arctic Silver която да е залепяща и в същото време топлопроводяща. Всъщност марката на пастата не ме вълнува толкова. Може и да е някаква друга марка, но да е задължително залепяща и топлопроводяща ! Ще съм радостен ако някой ми намери такова нещо :)

Мене ме интересува някой има ли си на идея откъде  да си намеря паста Arctic Silver която да е залепяща и в същото време топлопроводяща. Всъщност марката на пастата не ме вълнува толкова. Може и да е някаква друга марка, но да е задължително залепяща и топлопроводяща ! Ще съм радостен ако някой ми намери такова нещо :)

Zashto ne probvash da slojish silver pasta + sekundno lepilo i problemite ti svarshvat. Az taka zalepih radiator radiatori kam pameta na video karta. i stana idealno. ;)

Абе за паметта как да е тя не се нагрява чак толкова и може да се направи експеримент. То не че не може и със самата карта да се направи де. Ама ми се иска да намеря такава паста все пак. XeForce3 опиши как точно си смесил пастата с лепилото !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...