FunLov3 Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Мисля да си взимам компютър. В началото се спрях на Intel-ски прцесор, но след като се позамислих че този компютър ще го ползвам само за игри си смених мнението . Сега съм се спрял на тази конфигурацияц AMD процесорче : Захранване FORTRON 350W Giga GB K8NF-9 Nforce4 PCI-E AMD ATHLON64 3000+ s.939 ZALMAN CNPS7000-Cu RAM 2*256MB DDR400 Twinmos 36м Флопи SONY 1.44 MB silver 160GB Seagate SATA 7200 8MB GB 6600GT 128MB TV DVI PCI-Ex. (Special 10x to @little) Имам колебания отностно дъното и писачката! Кое от тези 3 дъна е най-хубавото и съответно защо ?: GА K8NF-9 Nforce4 PCI-E GA-K8NXP-9 GA-K8N Ultra-9 А отностно писачката каква бихте ми препоръчали ? Колебая се между LG и NEC (като марки , на модели още не съм се спрял) Благодаря на всички , които мислят да пост-нат нещо ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Само не рабрах защо пусна втора тема за същото нещо верно че другата темата не беше твоя, но все пак в крайна сметка стана................ иначе относно записвачката отново казвам Нек а GA-K8NXP-9 е както вички други модели XP на GB, а именно доста повече екстри и доста по висока цена ето ти едно ревю на GA-K8NXP-9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Ако не смяташ да клокваш добре , но иначе без А-дата 500(по възможност 566 ) няма да се разминеш . Ако няма да ти трябва екстремен клок може да се задоволиш с това дъно , иначе NF4 на DFI (с възможност за мод до Sli ) . Иначе и това дъно не се представя зле за цената си . Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 @ShitHappen проблема е че е ограничен финансово до около 900$, а тези неща ще му легнат доста от горе Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Той този човек 5 пъти прави теми , дали най-накрая ще си вземе компютър не се знае ... Другото което е ,че не беше казал за какви пари говорим . Най-добре ще е да не си взима писачка тогава . Просто според мен е безмислено да държиш такова "биче" с подобни памети . Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 знам, ама той каза до 40$ на плочка 256МВ, а за толкова само това става Едит:то и за това дъно XP за което пита ще струва почти колкото DFI NF4, което на практика го обезсмисля, защото е ясно кое е дъното тогава Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 3, 2005 Author Share Posted February 3, 2005 @ShitHappen ima li go tova duno, za koeto mi govori6 - DFI (s vazmojnost za MOD do Sli ) , v BG i s kolko e po-skupo sprqmo tova GB-K8NF-9 (117$) @little ne iskam da stavam dosaden no s kakvo NEC pisa4kite sa po-dobi ot LG-tata spored tebe ? I da 10x za dobavkata ! проблема е че е ограничен финансово до около 900$ Ne mislq kato si kupq komp-a da po4na da go "zorq" o6te v na4aloto . taka 4e za sega ne mi trqbva pamet za overclocking . Imam komp. v ku6ti na koito mislq da mu zema nqkvo dunce i 1 po novi4ka VGA ot sorta na 9550GeCube ili ne6to takova i da mu bu4na tozi TwinMos ,koito mislq da si go kupq sega i da go polzvam mesec i polovina na bude6tiq mi komp. a za rojdeniq den 6e si zema V-Data 566 2*512 Tova zahranvane 6te mistigne li ako po4na da overlockvam VGA-to (parvo trqq da i smenq ohlajdaneto vqno) , pametta i procesora (eventualno ) 4uvam dobri otzivi za HDD-tata na Hitachi koi ot dvata bihte mi preporu4ali i spored vas nujen li mi e 160Gb. HDD pri uslovie 4e 6te imam DVD-RW ?Ta koi ot dvata HDD e po hubavo spored Vas ? Seagate Baracuda 7200 8M 160Gb. HSQ(nqkva nova tehnologiq) SATA ili Hitachi 7200 8M 160Gb. SATA I da vi popitam TwinMos li e nai-dobroto do 40$(plo4kata) v smisal s nai-dobri time-ingi po defoult ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 @ShitHappen ima li go tova duno, za koeto mi govori6 - DFI (s vazmojnost za MOD do Sli ) , v BG i s kolko e po-skupo sprqmo tova GB-K8NF-9 (117$) @little ne iskam da stavam dosaden no s kakvo NEC pisa4kite sa po-dobi ot LG-tata spored tebe ? I da 10x za dobavkata ! Ne mislq kato si kupq komp-a da po4na da go "zorq" o6te v na4aloto . taka 4e za sega ne mi trqbva pamet za overclocking . Imam komp. v ku6ti na koito mislq da mu zema nqkvo dunce i 1 po novi4ka VGA ot sorta na 9550GeCube ili ne6to takova i da mu bu4na tozi TwinMos ,koito mislq da si go kupq sega i da go polzvam mesec i polovina na bude6tiq mi komp. a za rojdeniq den 6e si zema V-Data 566 2*512 Tova zahranvane 6te mistigne li ako po4na da overlockvam VGA-to (parvo trqq da i smenq ohlajdaneto vqno) , pametta i procesora (eventualno ) 4uvam dobri otzivi za HDD-tata na Hitachi koi ot dvata bihte mi preporu4ali i spored vas nujen li mi e 160Gb. HDD pri uslovie 4e 6te imam DVD-RW ?Ta koi ot dvata HDD e po hubavo spored Vas ? Seagate Baracuda 7200 8M 160Gb. HSQ(nqkva nova tehnologiq) SATA ili Hitachi 7200 8M 160Gb. SATA I da vi popitam TwinMos li e nai-dobroto do 40$(plo4kata) v smisal s nai-dobri time-ingi po defoult ? <{POST_SNAPBACK}> DFi ще го има до края на месеца на цена около 190$ а технологията на харда е NCQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 3, 2005 Author Share Posted February 3, 2005 I s kakvo tazi NCQ tahnologiq e po-dobre ot dosega6nata ? @Backbone i spored vas nujen li mi e 160Gb. HDD pri uslovie 4e 6te imam DVD-RW ? Mnenieto Vi po vaprosa ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Доколкото си спомням писачките NEC бяха с повечко гаранция (поправете ме ако бъркам, което е възможно).Иначе досега съм ползвал само LG и съм много доволен от тях.Имал съм няколко и ако ми се наложи пак ще си купя такава.За NEC-a също не съм чувал лошо работи.Тук въпроса опира до лични предпочитания.Според мен, която и да вземеш няма да сбъркаш.Успех в покупката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Относно DFI, се надявам цената да е подобна на тази, която казва @Backbone(не че няма да дам и повече но все пак..........) и също така ще е добре да се появи до края на месеца, че си продадох едната машина заради това и сега ме избиват лудите в очакване да се докопам до това , даже и видео съм си поръчал вече, даже ми минава през ума да си поръчам и второ(ама за сега се въздържам), а иначе за харда дали ще е Сигейт или Хитачи е все тая, който и да вземеш няма да сбъркаш @Lucky Luciano гаранцията на Нек-а не е по голяма иначе препоръчах НЕК-а, като човек, който е ползвал(и ползва) и двате марки(и не само тях) и смятам, че Нек-а е по-добър ~edit 2~ Хитачито не е по тихо от Сигейта(поне тези, които са САТА) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 ...а иначе за харда дали ще е Сигейт или Хитачи е все тая, който и да вземеш няма да сбъркаш <{POST_SNAPBACK}> Да, така е, но искам само да направя едно уточнение за Seagate, че техните SATA дискове леко похъркват.Ако си като мен и шума те дразни бих ти препоръчал Hitachi.Чувам, че са много тихи Иначе и двата са добри @little Ами ако се съди по изказванията от форума Хитачитата били много тихи, даже и от хора от фирми съм го чувал.А за Seagate знам от собствено убеждение.Взех последователно 2 SATA диска-единият 200ГБ, а др 160ГБ.И двата похъркваха и ми лазиха по невичките по една вечер и след като ги върнах си взех този от подписа ми, който просто не се чува Иначе имам и 200ГБ Western Digital SATA, който също е много тих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Относно DFI, се надявам цената да е подобна на тази, която казва @Backbone(не че няма да дам и повече но все пак..........) и също така ще е добре да се появи до края на месеца, че си едната машина заради това и сега ме избиват лудите в очакване да се докопам до това , даже и видео съм си поръчал вече, даже ми минава през ума да си поръчам и второ(ама за сега се въздържам), а иначе за харда дали ще е Сигейт или Хитачи е все тая, който и да вземеш няма да сбъркаш @Lucky Luciano гаранцията на Нек-а не е по голяма иначе препоръчах НЕК-а, като човек, който е ползвал(и ползва) и двате марки(и не само тях) и смятам, че Нек-а е по-добър ~edit 2~ Хитачито не е по тихо от Сигейта(поне тези, които са САТА) <{POST_SNAPBACK}> Какво видео си поръчал ,че и аз се чуда.Доколкото разбрах от дистрибутурката на Ртс първата партида ще е доста малка около 10бр(9бр-едната е за мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 @little Ами ако се съди по изказванията от форума Хитачитата били много тихи, даже и от хора от фирми съм го чувал.А за Seagate знам от собствено убеждение.Взех последователно 2 SATA диска-единият 200ГБ, а др 160ГБ.И двата похъркваха и ми лазиха по невичките по една вечер и като ги върна си взех този от подписа ми, който просто не се чува Иначе имам и 200ГБ Western Digital SATA, който също е много тих <{POST_SNAPBACK}> Ако държиш да чуеш лично, че не е така мога да ти демонстрирам имам 3x200, 1х160 Сигейт и 1х80, 1х120 Хитачи(всичките са САТА) ще ги пуснем един по един и ще видиш, че разлика няма, даже ако кутията е затворена нито един от изброените не се чува Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Ако държиш да чуеш лично, че не е така мога да ти демонстрирам имам 3x200, 1х160 Сигейт и 1х80, 1х120 Хитачи(всичките са САТА) ще ги пуснем един по един и ще видиш, че разлика няма, даже ако кутията е затворен нито един от изброените не се чува <{POST_SNAPBACK}> За Hitachito може да си прав, казах, че не съм имал и само съм чувал, че са тихи, но Seagate SATA са си шумнички или поне за мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Какво видео си поръчал ,че и аз се чуда.Доколкото разбрах от дистрибутурката на Ртс първата партида ще е доста малка около 10бр(9бр-едната е за мен <{POST_SNAPBACK}> PV GF 6600GT, а колкото до дъното аз смятам да е SLI DR и по принцип са ми обещали да ми запазят едно, ама докато не го пипна не вярвам................ ~edit~ иначе за картата мислех да е 6800 или Х800, но PCI-E в БГ трудно се намира а пък и цената ми се вижда доста завишена, поне за сега За Hitachito може да си прав, казах, че не съм имал и само съм чувал, че са тихи, но Seagate SATA са си шумнички или поне за мен Вярно, че са по шумни от първите баракуди, но пък са доста по-добре от Макстор или Екселстор Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 3, 2005 Author Share Posted February 3, 2005 Blagodarq Vi za mnenieto po vaprosa za HDD-to i vse pak spored vas trqbva li mi golqm HARDDISK pri uslovie 4e 6te si vzema DVD-RW koqto da moje da pi6e DVD-RAM ? I za pametta I da vi popitam TwinMos li e nai-dobroto do 40$(plo4kata) v smisal s nai-dobri time-ingi po defoult ? Twinmos li e s nai-dobri time-ingi po defoult ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Blagodarq Vi za mnenieto po vaprosa za HDD-to i vse pak spored vas trqbva li mi golqm HARDDISK pri uslovie 4e 6te si vzema DVD-RW koqto da moje da pi6e DVD-RAM ? I za pametta Twinmos li e s nai-dobri time-ingi po defoult ? <{POST_SNAPBACK}> Винаги има нужда от по-голям хард, а пък и разликата в цената е минимална и какво от това, че ще можеш да пишеш DVD-RAM и ако изобщо успееш да си намериш такъв диск ще ти дойде малко дебела цената(почти колкото разликата за HDD-то ако не и повече), а за рама, ДА това е най доброто за тези пари(за кой ли път го казвам вече) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 to RTS From Backbone Пепи кога ще има от новите Ланпарти-та и за какви цени става въпрос ? Отговор: Докрая на месеце би трябвало да ги има.Първата партида ще е около 10 бр. LANPARTY UT nF4 Ultra-D а "LANPARTY nF4 SLI-DR" ще е една бройка и тя е тестова. Цените ще са около: LANPARTY UT nF4 Ultra-D 190$ LANPARTY nF4 SLI-DR 270$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 to RTS From Backbone Пепи кога ще има от новите Ланпарти-та и за какви цени става въпрос ? Отговор: Докрая на месеце би трябвало да ги има.Първата партида ще е около 10 бр. LANPARTY UT nF4 Ultra-D а "LANPARTY nF4 SLI-DR" ще е една бройка и тя е тестова. Цените ще са около: LANPARTY UT nF4 Ultra-D 190$ LANPARTY nF4 SLI-DR 270$ <{POST_SNAPBACK}> Е тва направо ме разби знаех си, че на тези не може да им се вярва ами ако е така ще се наложи да се примеря с Ultra-D , поне на първо време Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 3, 2005 Author Share Posted February 3, 2005 A bihte li dobavili i nqkakav komentar za VGA-to mislq da e na Albatron ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Е тва направо ме разби знаех си, че на тези не може да им се вярва ами ако е така ще се наложи да се примеря с Ultra-D , поне на първо време <{POST_SNAPBACK}> Ми то по белите държави СЛИ-то е 250$ аз тука го чаках на 300$.Разликата е само в няк'во мостче за СЛИ(което имам от едно Асусче). FunLov3 Утре ще имам достъп до едно такова и ще споделя мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Ми то по белите държави СЛИ-то е 250$ аз тука го чаках на 300$.Разликата е само в няк'во мостче за СЛИ(което имам от едно Асусче).FunLov3 Утре ще имам достъп до едно такова и ще споделя мнение <{POST_SNAPBACK}> А бе то разликата не е само в окомплектовката ами и някой екстри по дъното липсват ама като няма друго.............. дoбре де тези идиоти само SLI-DR и Ultra-D ли ще внесат да бяха поръчали и някое друго SLI-D @FunLov3 Албтрона е добро, но все пак се замисли за PV Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 3, 2005 Author Share Posted February 3, 2005 Dobre guys 4akam mnenieto ti @Backbone za tova duno do koeto 6te ima6 dostup dali zaslujava da popestq malko ili sq MB dogodina drug (kakto se kazva) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefather Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 [zamisli se bo dobre za pametta 256 e PREKALENO malko kolkoto za VGA-to ne slushai lameri ot 2 meseca polzwam takowa "pirfektno" -za teq pari Albatron4eto e napravo idealno, da go duhat VAli i tqhnoto PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.