Jump to content
BulForum.com

video karti koia da izbera

Recommended Posts

Значи проблема ми е следният:

искам да си купа видеокарта за не-повече от 110 гущера и неп-малко от 80 гущера.Моля препорачайте ми!!!!! :huh: :huh: :huh:

Няма да сбъркаш ако вземеш GeForce 6200 128MB на Gigabyte или Asus.

Това е най-доброто в диапазона до 120$.

Иначе ако ти се дават още(150$) можеш да вземеш 6600, която има същото графично ядро като 6200 но е с по големи честоти.

Всъщност това, което ти препоръчват е добро само искам да добавя, че въпреки офицялното анонсиране на AGP версията на 6200, реално на българския пазар не се предлага.За тези 120$, може би става въпрос за PCI-X версията.

Относто AGP версията на 6600, можеш да я намериш за около 190-200$ или 6600GT за около 230$, което е много добър вариант.

Разликата между 6600 и 6200 е освен в занижените работни честоти на графичния процесор и паметта, и в rendering pipes, при първата са 8 а при втората 4. Според първите тестове на 6200 AGP, стана ясно че ще могат да се отключват останалите 4 конвейра, които така или иначе ги има, тъй като чипа NV-43 е еднакъв и при двете карти. Тези които си купят такава карта през първите няколко месеца на годината, ще са "щастливците", които ще могат да "отключват" всичките 8 конвейра. Към средата на годината NVIDIA планира да пусне чип за 6200, който няма да се нуждае от HSI мост, който в момента прави възможно използването на PCI-X базиран чип през AGP слот.

GT версията на 6600 е чудесен вариянт, защото е с DDR3.Аз лично тествах такава на Gigabyte, държеше се стабилно на 570 Mhz na GPU-to и 1300 Mhz на RAM-a.Както и да е...

Ако нямаш толкова пари просто изчакаи появата на пазара на 6200 AGP, очаква се цената да е между 100 и 120 $ и това ще е най - добрия избор за тези пари.

Вашите предложения ми харесват, но фактически става въпрос за доплащане тъй като Радеон 9250 изгоря след 7 мес и ся трябва да си избера видео и да доплатя.Препоръчаха ми Радеон 9550 256мб- с Пиксел и Вертекс Шадър 2.0 с хардуерен ДиректХ 9.0.Шината е 128бита има си естествено ТВ-АУТ ДВИ и ВГА/нормалния аналогов/ изходи.Скорстта ГПУ е 250мхрц и 400 на рам-а.Има също и ОпенДжиЕл 1.4.Кво мислите за нея?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...