Jump to content
BulForum.com

Дъно с PCI-Express щина за SocketA процесори

Recommended Posts

Някой има ли представа дали ще се появи такова животно на пазара, щото новия чипсет на nVidia изглежда е предназначен за s754 и s939, а най-евтиния процесор за цокъл 754 е Athlon64 2800+ струващ около 120$

ПП. Тези преходни шини м/у AGP8x и PCI-E не ми вдъхват доверие а и по този начин се губи и част от производителноста на картата

Четох че конвертиране на сигналите м/у PCI-E и AGP с мостов чип не е добро решение(от сорта на HSI при видеокарти на nVidia)

Те на NF3 не пуснаха PCI-E , съмнявам се доста за SocketA ,най-много да се направи найстина предходник , който да прави PCI-E съвместим с AGP слот-а. Обаче и аз съм на мнение ,че част от пройзводителността ще се загуби .

PCI-E е равнопоставено-двупосочен интерфейс (т.е. в посока и към, и от видеокартата), докато AGP е силно асиметричен - висока скорост към картата, и 10х по-ниска в обратна посока. Затова новите PCI-E карти имат малко памет (повечето 128МВ), защото PCI-E позволява да ползват системната памет за текстури в обратната посока, а AGP не го позволява (затова масово са с по 256МВ). Става въпрос за високия клас видеокарти разбира се...

Nforce4 ще поддържа пълноценна PCI-E x16, но няма да поддържа 2 х PCI-E x 8 (т.н. режим SLI с две видеокарти). Затова вече пуснаха и двупроцесорни видеокарти....

:D

PCI-E е равнопоставено-двупосочен интерфейс (т.е. в посока и към, и от видеокартата), докато AGP е силно асиметричен - висока скорост към картата, и 10х по-ниска в обратна посока. Затова новите PCI-E карти имат малко памет (повечето 128МВ), защото PCI-E позволява да ползват системната памет за текстури в обратната посока, а AGP не го позволява (затова масово са с по 256МВ). Става въпрос за високия клас видеокарти разбира се...

Nforce4 ще поддържа пълноценна PCI-E x16, но няма да поддържа 2 х PCI-E x 8 (т.н. режим SLI с две видеокарти). Затова вече пуснаха и двупроцесорни видеокарти....

Е с това не съм съгласен ама изобщо.Разликата м/у АГП и Пси-е е че слото позволява 2х по-голям трансфери повече ток към картата.А разлика в производителноста няма почти никаква поне за сега,защото и Агп засега може да усигури достатъчен трансфер на информация.Нфорс 4 сли си подържа SLI във вариянт 16х+8х и се е напълно пълноценна.А тези с две ядра са поредната шлюкавица на Гигабайт.Те работът в режим СЛИ 8х+8х дефакто са по-бавни от две отделни

Дам засега АГП слотът си "храни" картите както трябва . По-нататък ще видим . Колкото до това ,че са 128мб и тук не съм съгласен , защото примерно x850XT е с 256 GDDR3 . Колкото до това за системната памет , тази технология се нарича Turbo Cache (която и преди е била използвана ) , тя използва системната памет ,ако не и достигне паметта на самата видео карта ,затова и тези карти се правят 32/64 мб (пестене на пари най-вече от паметта ) предвидена за нискобюджетните юзъри .

nForce 4 си поддържа Sli както трябва . Това на Gygabite/Asus 3D1 беше ... дедазнам нещо като трик , може би за печелене на клиенти . Друг е въпросът в колко игри има ползва от Sli/3D1(3D1 картата се разпознава като 2х6600Гт ) засега , да се надяваме че технологията ще се развие още и то за добро , защото поне според мен има смисъл от нея . Купувате си днеска примерно 1 6800 ГТ и след 1 година увеличавате двойно мощността на видеото си като добавите още 1 6800 ГТ ( на много по-ниска цена в сравнение с първата такава закупена ) .

За SLI-то признавам, не съм прочел както трябва.

Но за това, че AGP пропуска в обратната посока много по-бавно съм сигурен, за разлика от PCI-E. Точно затова AGP картите трябва да са с много RAM, за да няма нужда от обратен трансфер, докато PCI-E могат ако не им стигне RAM-та, да си вземат от оперативната. Иначе в права посока (от системния RAM към видео-RAM-а) се почти еднакви.

Поне така пишат хората по вестниците. Аз не се завимавам с тестване. Исках да съм полезен с това, което съм прочел. Може и да не съм прав.

Абе докато не видим(или не направим) тестове с новия хардуер квото и да си говорим е безпредметно според мен :(

Сигурно пак ще има несъвместими елементи и т.н..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...