Lotion Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 Интересува ме как може да се слага ударение в/у буквите в Word? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Значи в момента нямам офис инсталиран така че ще ти кажа наизуст. Отиваш горе в меню инсърт и даваш инсърт символс, там сред многото букви и йероглифи ще намериш и ударени доста гласни Можеш да си направиш и клавишна комбинация за да ти е по-лесно следващия път като ти се наложи да ползваш ударено и или др. ударена буква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 А как да осъществя комбинациите? В смисъл пише. контрол+0174 . Ама последователно ли или как да го написвам това число. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 А как да осъществя комбинациите? В смисъл пише. контрол+0174 . Ама последователно ли или как да го написвам това число. <{POST_SNAPBACK}> Натискаши задържаш CTRL (ALT) и пишеш от цифровата клавиатура числата. Тва е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Натискаши задържаш CTRL (ALT) и пишеш от цифровата клавиатура числата.Тва е. <{POST_SNAPBACK}> Да, ама последователно ли? И ми вика трябва в ANSCI таблица да го вкараш. Нека някой да уточни! 10х ЕДИТ:Оправих се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Проблема е, че не мога да видя къде е и-ударено. Ако може някой да ми каже каква е клавишната комбинация, за да може да си го сложа веднъж, пък от там нататък аз ще си опавя шорткът-а. Едит: Съответният символ трябва да се съдържа в шрифта, с който пишеш. В случая говорим за кирилски символ, ударен. 'и' ударено аз също не намерих като символ, поне в Times New Roman. Е...да, до този извод стигнах и аз и след упорито проверяване на всеки език стигнах до задоволителното "и" с ударение наляво и надясно в езика WP CiryllicA... Ще свърши работа, но пак не съм много доволен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Проблема е, че не мога да видя къде е и-ударено. Ако може някой да ми каже каква е клавишната комбинация, за да може да си го сложа веднъж, пък от там нататък аз ще си опавя шорткът-а. Съответният символ трябва да се съдържа в шрифта, с който пишеш. В случая говорим за кирилски символ, ударен. 'и' ударено аз също не намерих като символ, поне в Times New Roman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.