Jump to content
BulForum.com

Ударение в Word

Lotion

Recommended Posts

Значи в момента нямам офис инсталиран така че ще ти кажа наизуст. Отиваш горе в меню инсърт и даваш инсърт символс, там сред многото букви и йероглифи ще намериш и ударени доста гласни:) Можеш да си направиш и клавишна комбинация за да ти е по-лесно следващия път като ти се наложи да ползваш ударено и или др. ударена буква.

А как да осъществя комбинациите? В смисъл пише. контрол+0174 . Ама последователно ли или как да го написвам това число.

А как да осъществя комбинациите? В смисъл пише. контрол+0174 . Ама последователно ли или как да го написвам това число.

Натискаши задържаш CTRL (ALT) и пишеш от цифровата клавиатура числата.

Тва е.

Натискаши задържаш CTRL (ALT) и пишеш от цифровата клавиатура числата.

Тва е.

Да, ама последователно ли? И ми вика трябва в ANSCI таблица да го вкараш.

Нека някой да уточни!

10х

ЕДИТ:Оправих се!

• 1 year later...

Проблема е, че не мога да видя къде е и-ударено. :unsure:

Ако може някой да ми каже каква е клавишната комбинация, за да може да си го сложа веднъж, пък от там нататък аз ще си опавя шорткът-а.

Едит:

Съответният символ трябва да се съдържа в шрифта, с който пишеш. В случая говорим за кирилски символ, ударен.

'и' ударено аз също не намерих като символ, поне в Times New Roman.

Е...да, до този извод стигнах и аз и след упорито проверяване на всеки език стигнах до задоволителното "и" с ударение наляво и надясно в езика WP CiryllicA...

Ще свърши работа, но пак не съм много доволен. :dry:

Проблема е, че не мога да видя къде е и-ударено. :unsure:

Ако може някой да ми каже каква е клавишната комбинация, за да може да си го сложа веднъж, пък от там нататък аз ще си опавя шорткът-а.

Съответният символ трябва да се съдържа в шрифта, с който пишеш. В случая говорим за кирилски символ, ударен.

'и' ударено аз също не намерих като символ, поне в Times New Roman.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...