Jump to content
BulForum.com

Детски образователни игри

cheese

Recommended Posts

Люде, трябват ми някакви детски образовалетни и логически игри за РС. Като за дете на седем години. Че онзи ден снабдих потомството си с компютър и искам като начало да се научи да мисли, пък чак след това да играе други игри. Та ако някой се сеща къде има такива неща, моля, кажете ми !

Аз пък от много време се мъча да си спомня , как се казваше една игра,която искам да покажа на моя калпазан.Играла съм я много отдавна в училище , но си спомням за едни гюлета , едни ремъци , едни хамстери ,балони, дето задвижваха едни машинарийки ,абе сголбяваш машината с предоставените елементи и тя трябва да "тръгне":) Та някой ако се сети да помага :)

Иначе аз на същия този хубостник преди време му инсталирах една много хубава програма на лафонтен с приказки , кръстословички и пр. игри , а той ме изгледа сякаш съм му сервирала съвсем реални светло-сини ягоди :(Сега играе Ейдж , пак ми се вижда "малкия дявол".

@cheese : погледни и това тук.

Играла съм я много отдавна в училище , но си спомням за едни гюлета , едни ремъци , едни хамстери ,балони, дето задвижваха едни машинарийки ,абе сголбяваш машината с предоставените елементи и тя трябва да "тръгне":) Та някой ако се сети да помага

Играта е Мист, ама незнам откъде да я свалиш :unsure:

Сещам с8е за една такава игра, казваше се Incredible mashine. Но аз имам предвид нещо математическо, да смята елементарни изрази, да реги геометрични фигурки и прочее. А това, дето от части се прами машинария, е като за дъртаци като мене, като си спомня колко съм псувал на тая игра, свят ми се завива.

Ako ne se laja taka se kazva6e predavaneto po MM na koeto se obajda6 i kazva6 kvo da napravqt a samata igra mai ne se kazva6e taka. Pone taka misq 6te q potarsq ako e namerq 6te ti kaja :)

Може и да се бъркам с предаването. :unsure: Ама аз от там я знам де

Аз пък от много време се мъча да си спомня , как се казваше една игра,която искам да покажа на моя калпазан.Играла съм я много отдавна в училище , но си спомням за едни гюлета , едни ремъци , едни хамстери ,балони, дето задвижваха едни машинарийки ,абе сголбяваш машината с предоставените елементи и тя трябва да "тръгне":) Та някой ако се сети да помага :)

Иначе аз на същия този хубостник преди време му инсталирах една много хубава програма на лафонтен с приказки , кръстословички и пр. игри , а той ме изгледа сякаш съм му сервирала съвсем реални светло-сини ягоди :(Сега играе Ейдж , пак ми се вижда "малкия дявол".

@cheese : погледни  и  това тук.

на помня ми на играта Contraptions, преди време я има на харда, но явно съм я изтрил

Да дам едно пояснение - значи преди време ми попадна един брой на списание download.bg, бившето Бизнес Софтуер, с диск, на който можду другото има и една математическа игра - хлапето събира, изважда , умножава и прочее разни буболечки, моркови, жаби, раци и прочее шарении, подрежда нацепени като пъзел геоматрични фигури, учи се коя как се казва, такива неща. Ей такива неща ми трябват. Или примерно игри за развиване на наблюдателност (открий разликите ), логически (от типа на някакви елементарни видове шах).

Kato tzrsi nameri li ne6to po vaprosa ?

Тц :)

7 godini??? po dobre go pazi oshte ot podobni jivotni kato komputera. ako vse pak si e zverche inat, svali mu nqkoq igra na tom & jerry. te shte mu haresat

и аз така си бях наумила , да го пазя от това "огромно зло" , ама то взе да виси постоянно у някои съседи или в клуба долу.Ей тука- да го виждам аз.

edit: @netfinger виж тук и тук

Прекалено ново е в сравнение с това , което аз търся , онова през 95/96 вече си беше олд гейм.Някакво Тим ми се върти също сега като се сетя.Абе карай да върви,на детето едва ли ще му хареса , ама едната от твоите вече е на теглича :)

Игра myst наистина има, не само предаването по ММ се казва така ;)

За феновете на тази поредица link най-красивата игра която съм виждал :rolleyes:

@cheese аз като бях малък много ме кефеха стратегиите ама май не съм бил чак толкова малък колкото детето ти. Давам ти няколко игри които са доста забавни и трябва да се помисли малко за да направиш каквото и да е

Link , Link2 имаше и една с едно пластелинено човече и тя беше quest ама вече не си спомням как се казваше :( иначе беше много забавна и мисля, че е доста подходяща :)

edit: @netfinger виж тук и тук

Демон, пазя го, той не е зарибен хлапакът, израснал е с РС в къщи и не го има за нещо уникално, просто си е даденост. Само гледа филми понякога, и играе на гореописаната матиматическа игра и толкоз. Просто случайно стана така, че от няколко дни си има вече негов си личен компютър. И искам да му го напълня като начало не с игри за Том и Джери, а с нещо, върху което повече се мисли.

Не че ще избягам от тия игри де, просто за сега имам други намерения.

(Казано в скоба, първият ми компютър беше с 40 мегабайта диск, преди единадесет години, а сега Джуниър почва с 40 ГИГАБАЙТА! Ба маа му, как лети времето !)

P.S.Малко офтопик, ама айде ...

За любителите на логическо-кинетичните главоблъсканици - намерете си играта Marble Drops. Само да не ме проклинате после :D Тя може да скъса и най-дебелите нерви!

Здравейте, и аз имам 7 годишен син и се опитвам да му намеря интересна, но в същото време и образователна игра. Чувала съм за една игра със зайче, което пътешества в различни държави и там научава интересни неща за всяка една държава, ако някой се сеща коя може да е тази игра Моля !!!

изпрати ми Link!!! :punk

@cheese : погледни  и  това тук.

http://www.warez.ru:8081/gamez2/The.Incred...e.Contraptions/

tova e ograta,koqto tarsi6,mn e gotina(na sakrateno TIM),i az sam izrasnal s neq,no estestbeno mn po-stara versiq :)

@Cheese свали му някой емулатор за игри на ръчки(аз съм на 12 но още цъкам на такива игри.)Успех!!!

Ами тези ръчки,в тях слагаш жетон и играеш.Сваляш WinKawaks 1.46,сваляш и ромове и си готов! :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...