S_one Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 iskam da znam kak se klokva procesor.kazaha mi 4e taka se povi6avat MHz-te sas 100-200 ako moje nqkoi da mi obqsni 6te sam mu mn blagodaren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Sniper™ Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 Първо трябва да ти обясня как се получава тактовата честота. Тя е произведение от вградения множител и честотата на шината, например 200МНz шина х 10множител = 2 GHz, повишаване се получава и ако вдигнеш волтажа. Ако си учил нещо за полупроводници би трябвало да се сещаш, че при по висок волтаж имаш по-голямо "отпушване" от там повече херци за единица време и пак повишаване на тактовата честота. Та ако искаш да си клокнеш процесора трябва да знаеш какви са ти възможностите за това - дали ти са отключени нещата които ти изброих. Само трябва да знаеш, че не винаги има смисъл от овърклока, ако имаш 500MHz и стане на 600 няма да има голяма разлика. Трябва да си подготвиш добро охлаждане както на процесора така и на рам паметта(тя обикновенно е в синхрон с честотата на шината на процесора и също се клоква). Ако искаш мога да ти помогна да си клкокнеш твоя (явно си заинтересуван), кажи с каква машина разполагаш и ще ти кажа какво да правиш, само не поемай сам излишни рискове, аз съм бъркал доста пъти преди да се науча. Чао и дано съм бил полезен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_petrov Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 iskam da znam kak se klokva procesor.kazaha mi 4e taka se povi6avat MHz-te sas 100-200 ako moje nqkoi da mi obqsni 6te sam mu mn blagodaren. <{POST_SNAPBACK}> Не мислиш ли трябва да потърсиш първо такава тема?тук Използвай search! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 виж и тук http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=126425 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 Приятелю, има специална забодена тема, която би трябвало да ти "избоде" очите в този случай, но уви - реалността е друга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.