Jump to content
BulForum.com

PROCESORI

Recommended Posts

Първо трябва да ти обясня как се получава тактовата честота. Тя е произведение от вградения множител и честотата на шината, например

200МНz шина х 10множител = 2 GHz, повишаване се получава и ако вдигнеш волтажа. Ако си учил нещо за полупроводници би трябвало да се сещаш, че при по висок волтаж имаш по-голямо "отпушване" от там повече херци за единица време и пак повишаване на тактовата честота.

Та ако искаш да си клокнеш процесора трябва да знаеш какви са ти възможностите за това - дали ти са отключени нещата които ти изброих.

Само трябва да знаеш, че не винаги има смисъл от овърклока, ако имаш 500MHz и стане на 600 няма да има голяма разлика.

Трябва да си подготвиш добро охлаждане както на процесора така и на рам паметта(тя обикновенно е в синхрон с честотата на шината на процесора и също се клоква).

Ако искаш мога да ти помогна да си клкокнеш твоя (явно си заинтересуван), кажи с каква машина разполагаш и ще ти кажа какво да правиш, само не поемай сам излишни рискове, аз съм бъркал доста пъти преди да се науча.

Чао и дано съм бил полезен! :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...