Jump to content
BulForum.com

Много лошо забиване след рестарт

THE STORM

Recommended Posts

Имам много досаден проблем.

Значи с Windows XP съм и при всеки рестарт на Windows-a компютъра забива много жестоко след като ми покаже DeskTop-a. Никаде не мога да кликна, но мога да движа стрелкичката. За да оправя проблема трябва да стартирам Task Maneger-a, да прекратя процеса explorer.exe и след това от New Task да го пусна отново. Тогава нещата се оправят, но вече ми писна да правя това след всеки рестарт на компютъра. Скенирал съм за вируси с Panda Antivirus и Ad-Aware SE 1.5 и двете с последни дефиниции, но те не показват, че имам вирус.

Затова пиша тук ако някой може да ми помогне да си реша досадния проблем ще съм му много благодарен.

Zna4i az imah syshtiq problem no samo 4e pri win98se i go re6ih po edin i sysht na4in - reinstall windows otnovo , a tfoq problem predpolagam e vyzniknal pri install-vane na XP-to vyzmojno da ne e ka4en hubava samata OS no nai-dobre probvai s Reinstall WinXP :rolleyes:

Zna4i az imah syshtiq problem no samo 4e pri win98se i go re6ih po edin i sysht na4in - reinstall windows otnovo , a tfoq problem predpolagam e vyzniknal pri install-vane na XP-to vyzmojno da ne e ka4en hubava samata OS no nai-dobre probvai s Reinstall WinXP :rolleyes:

Мислиш ли че ако исках да си преинсталирам ХР-то щях да пиша тук.

Откакто имам компютър съм правил над 15 преинсталации на ХР и вече ми писна, затова търся алтернативен начин тук.

И всъщност когато си записах ХР-то (за пореден път) преди един месец този проблем го нямаше. Появи се преди няколко дни.

Откакто имам компютър съм правил над 15 преинсталации на ХР и вече ми писна, затова търся алтернативен начин тук.

И всъщност когато си записах ХР-то (за пореден път) преди един месец този проблем го нямаше. Появи се преди няколко дни.

Малко оффтопик - ААХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА пич ми 15 е нищо ве тфа се пак е ВиНбОз Хп и много многооо пъти ще трябва да се реинстал а по тфоя въпрос може би е нещо с антивирусната каква ти е ?ако е панда аз съм имал адски мн проблеми с нея и аз съм с Хп... :bgrin:

Махни антивирусната програма и виж дали не е от нея проблема.

Ако искаш си качи КАСПЕРСКИ или нещо друго.

Ако проблема остане и след като махнеш каквито и да е защити РЕИНСТАЛ ВиНбОЗа ама начисто.Веднъж съм правил Low Level Format защото никва инсталация не го поправи проблема който имах.Явно беше няква гадинка от нета.Пробвай да си направиш Image на операционната система без никви антивирусни ,а само с програмките които са ти необходими.Така поне при бъдещ проблем инсталация няма да правиш а само ще отидеш до кенефа за едно мислене време и като се върнеш всичко ше е по старо му

Това се получава от шибаните упдейти на бозата (поне при мене все така ставаше). Най-добре преинсталирай, другия вариант е да си строшиш нервите от проби, забивания и рестарти...накрая ще откриеш проблема, но вече ше е късно, понеже ще си осрал цялата система и в крайна сметка пак ще ти се наложи да преинсталираш :D

Деинсталирах всички антивирусти и тем подобни ама нестава. Проблема пак си седи. И ако още някой спомене нещо за преинсталация на Windows-a, вече ще се сърдя :) .

Деинсталирах всички антивирусти и тем подобни ама нестава. Проблема пак си седи. И ако още някой спомене нещо за преинсталация на Windows-a, вече ще се сърдя  :) .

ami pi4 do sega kolko nervi i vreme zagubi ?Moje6e pone 10-pati da go opravi6 tozi problem te horata ne naprazno ti go kazvaha :bgrin: ;)

Малко оффтопик - ААХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА пич ми 15 е нищо ве тфа се пак е ВиНбОз Хп и много многооо пъти ще трябва да се реинстал а по тфоя въпрос може би е нещо с антивирусната каква ти е ?ако е панда аз съм имал адски мн проблеми с нея и аз съм с Хп... :bgrin:

Не се изказвай неподготвен.

Почти всичко зависи какво си правил с ВиНбОз-ата след като си я сложил. За пореден път за сравнение - досега съм правил само 3 преинсталации на моя комп на ХР, последната е от Октомври 2003.

Слагайте всякакъв познат и непознат софтуер, бъдете тестери на всякакви гадини и суперсъмнителни програмки, програми и програмища. И после ще има да се чудите, като сега, какво става, и да обвинявате всеки за проблемите си.

В случая просто някоя 'грамотно написана програма или драйвер или...' е успяла да покаже 'грамотността' на своя писател, в подобни случаи един реинстал върху ОС-а може да помогне, поне няма да загубиш данни или време в преинсталиране на всички програми. Може да се пробва и в рикавъри конзолата, например да замениш explorer.exe или други системни файлове с оригиналните, стига разбира се да се разбере от кои библиотеки е проблема.

Ами, май ще трябва да се примириш. Всеки те съветва едно и също. И аз бих те посъветвал това и следващия път внимавай къде ходиш, какво качваш и какво инсталираш. ;) И аз не рабирам кой знае колко от такива забивания, ама за почти 3 години съм си преинсталирал компютъра 5 пъти и 4 от тях беше поради моето "нехайство" така да се каже.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...