Jump to content
BulForum.com

kajete edin plear za muzika

_RENEGAT-

Recommended Posts

Е, поне препоръчвайте плейъри които вадят що-годе качествен звук,за да не ги тъпчете после с маса plug-ins.За жалост плейърът възпроизвеждащ най-качествен звук е със супер дървен интерфейс и се нарича Foobar (не, не съм чел за него във в-к Компютри,както ме питат всички щом го препоръчам).След като ми го препоръчаха,с леко недоверие го пробвах и после изчетох бая инфо за него.Оказа се,че наистина възпроизвежда песните най-качествено.На второ място слагат WMP и трети е Winamp.

Ако уинамп е лек плейър с какъвто и ще да е скин и която и да е версия, ако е по-лек от Аpollo - не знам... Като не си го видял, защо изобщо говориш? За разлика от теб аз съм ползвал и двата и мога да ги сравня, а ти? И бих казал, че определено вади качествен звук, че и повече. И струва адски много - точно цели $0.000 британски паунда или почти цели 0.000 монголски тугрика - според мен прилична цена.

А - всъщност сещам се за един по-лек от Apollo - mpg123 портнат за Уиндоус. Наистина е най-лекия. Приятна работа с него ви желая, като знам как сте свикнали с мишката всички.

• 3 months later...

Малко старичка тема, но искам да споделя впечатления от един плейър. След като Winamp-a странно защо взе да издъхва (100% CPU Usage) на плейлиста ми с около ~6300 песни, бях принуден да търся алтернатива. Пробвах няколко от по-известните плейъри - Apollo, jetAudio, foobar2000, Ultra Player, но все нещо не им достигаше. Свалих и бетата на Sonique 2, но се оказа доста тежичка. На шарении няма равна обаче ;). В крайна сметка моят победител е Quintessential Player. Чудесен интерфейс (90% Winamp), но доста по-жив. Анимации имат почти всички бутони, а текстовете имат приятни ефекти. Настройките са с доволно количество, а настройките на плъг-ините са почти същите като на amp-a, но с някой приятни добавки, като отметка за on/off. Звука ми се струва малко по-добър от този на Winamp, но е възможно да си въобразявам, защото се иска наистина добра техника и набито ухо за да се усети. Най-голямата екстра е, че не чете таговете бавно като Winamp,а плейлист с над 6000 песни го зареди за секунди. Има си Remote прозорче, което може да забиете в горния край на екрана и всичко останало да е скрито, но при натискането му се появява плейлиста. Има още куп екстри които ме грабнаха, но вие сами си ги разучете. Има и няколко минуса, които могат да се преглътнат. Първия е малко мудното движение на скрола на плейлиста. Вторият е проблема със сърча. Има 3 вида. Обикновен в който пишете нещо, натискате Enter и се пуска първата песен съдържаща това, след което вие със стрелките (нагоре/надолу) да си намерите песента. Вторият начин е да държите шифт по време на писането в сърч лентата. Този метод позволява да се намира песента още по-време на изписването. Третият метод е след като напишете нещо, натискате Таб и така селектирате всички песни в плейлиста съдържащи думата. Наистина малко объркващо ги обясних, но те са си и такива...доста време ще мине докато свикна. На Winamp-a jump-a беше перфектно направен. Ами това е общо взето. Цялото удоволствие ще ви струва 1-2% CPU Usage и 15-20MB RAM, което поне според мен няма конкуренция.

Да, наистина вади най-качествен звук, но просто интерфейса е ужасен, а аз търся функционалност. foobar е за хората с добри карти/усилвател и колони, където реално може да се усетят качествата му. Но естествено с него ще вървят и MP3 320kbps, FLAC, DTS...

• 4 months later...

NAI DOBRIA PLAYER ZA MUZIKA A MOJE BI ZA VSICHKO E WINDOWS MEDIA PLAYER 10! S NEGO SE ISKARVA NAI NAI NAI_ KACHESTVENIA SOUND I KOITO GO OTRECHE ZNACHI IMA MNOGO SERIOZEN PROBLEM! a ako iskash oshte po kachestven sound instalirai si Win MCE 2005 i pusni Media Center! B) ;) :music

Въпреки че си го написал, доста грозно и нечетимо, мнението ти донякъде съвпада с моето. Специално аз ползвам WMP 9 и макар и малко по-тежък ми вади добър звук. Пробвал съм една камара плейъри, но този е единствения досега, който веднага след инсталацията на уиндоуса и драйверите, вади звук на 5.1 система. Може би не съм пробвал достатъчно количество плейъри, но специално сравнен с уинампа медия плейъра печели. Сега видях плейъри които не съм пробвал и мисля да ги пробвам да видим, може някой нов да ми хареса знам ли ;)

EDIT: Apollo-то определено ми харесва. Изобщо не се усеща от машината и вади доста приличен звук. Обичам такива програми.

http://www.quinnware.com/

http://www.musicmatch.com/

Едит: Ако трябва да избирам между Apollo и Winamp, определено ще е Winamp. И двата плейъра ги пробвах на Audigy 2, на слушалки Pioneer (20Hz-20kHz/116dB динамика), едно и също парче. Разликата е оттук до небето в полза за Winamp. Nullsoft просто кърти...

foobar2000 :punk

сега си го свалих и останах много доволен :D единствения ми проблем е че не мога да си настроя еквалаiсера, а не са дадени готово настройки като на winamp :tongue

Аз пък съм страшно доволен от Musicmatch Jukebox-справя се с 8674 песни в плейлиста има много екстри Бейсик версията е безплатна, качеството на звука е страхотно.....единствено е че е тежък колкото Уинамп ама не се затормозява с огромен плейлист :punk

за мен Winamp 2.95+DFX 7.0 си е най-добрата комбинация...

страхотен звук, лесно и бързо боравене с песните, много скинове и плъгини, а и не товари машината...

какво може да иска повече човек... :D

Съгласен съм, че Windows Media Plаyer-a вади качествен звук, но аз си обичам jetAudio-то. От програмите споменати преди ми хареса Аполото, останалите изглеждат все едно аз съм ги правил :lol:

В заключение: jetAudio или WMP.

• 1 month later...

Според мен най добрият ПЛЕЪР си истава "iTunes" .Ползвам го от 2-3 години и не ми е праяил парчета вади си супер качество ,само трябва и Записа тоест ( mp3-kata,wave i t.n. audio file-ove) да са с добро качество.

Jet audio :punk :punk :punk

Бихте ли ми пояснили само кому е нужна плейлиста с по няколко хиляди песни?!?

Ми аз имам 9212 песни :punk и си ги слушам.

И за най-добър звука мога да ви кажа, че е програмата Steinberg Mymp3Pro v5.0 или по-нова ако има :)

Просто ако си нанстройш както трябва звука просто става нещо уникално.

Самата програма се води ПРОФЕСИОНАЛНА за слушане на музика. Но на моето ПС макар и да ми е доста силно нз що ама програмата ми блокирва.

Но преди съм я ползвам преди и опдеделено бие всичко останало.

Аз сега си ползвам Winamp 5.11 i sam dosta dovolen.

No za ka4estvo ako govorim programata e Steinberg Mymp3Pro v5.0 B) ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...