Jump to content
BulForum.com

Записвачка

Recommended Posts

Записвачката е LG 8х4х32

Работи си добре но не може да записва презаписваеми дискове, които работят на скорост 4-16 например. По точно с тези, които са над 4 та скорост дори и 2-8ма.

Има ли някакъв начин, да записвам диск 4-16 на 4 та скорост???

Нещо не можах да ти схвана проблема :huh: искаш да записваш над 4-та скорост или не можеш да записваш изобщо презаписваеми дискове :confused

LG 8х32

Mи за това не можеш да записваш над 4-та скорост.

А и аз малко се обърках...... Значи диск който е от 2х също не можеш , така ли ? :confused

едит: Според мен не би трябвало да имаш проблем с 4х-12х , 4х - 16х и т.н.

Ама ако искаш задай по добре въпроса. :)

Записвачката е LG 8х4х32 

Работи си добре но не може да записва презаписваеми дискове, които работят на скорост 4-16 например. По точно с тези, които са над 4 та скорост дори и 2-8ма.

Има ли някакъв начин, да записвам диск 4-16 на 4 та скорост???

На 4та или на по-голяма последно :wacko: :confused :blink: На 4та би трябвало да можеш. На по-висока НЕ.

Ами как да го задада по-добре имам диск 4-16 и не мога да записвам на него. Така по добре ли е??

Защо не мога след като потдържам 4 та пише че диска не може да бъде разпознат. Може ли да се направи нещо или ще си трая както до сега.

Да работи записвал съм на него но на друга записвачка по бърза. Други дискове който максималната им скорост е над 4 а минималната им почват от 2 или 4 не мога да ги записвам. И ме е яд много. :))

Ами как да го задая по добре имам диск 4-16 и не мога да записвам на него. Така по добре ли е??

Защо не мога след като потдържам 4 та пише че диска не може да бъде разпознат. Може ли да се направи нещо или ще си трая както до сега.

Би трябвало да можеш без проблем да го запишеш на 4х.

Пробвай с друг диск , тоя сигурен ли си че е работещ.

Виж какво пише на диска - ако пише For High Speed Drives или For Ultra Speed Drives - забрави. По принцип на тая записвачка можеш да записваш само дискове на които максималната скорост е по-малка или равна на 4.

За да не пускам нова тема може ли някой да ми обясни няколко въпросчета: :confused

1. Има ли го явлението изхабяване на записвачката. Знам че на някои може да им прозвучи смешно (и на мен щеше да ми се струва така преди), но в последно време докато записвах всякакви CD дискове без проблем и без нито една грешка, напоследък на Scan Disk на Nero до първата 1/4 от диска е без грешка (в зелено), а след това се влошава (в жълто) и така до края. А дисковете на които записвам са вербатим от 70ст.

2. Каква е разликата между добрата скъпа записвачка и евтината такава. И има ли някаква разлика в записите?

3. Защо като записвам АудиоСД-та на някой след време уредбите им спират да ги четат. Къде е проблема? От СД-тата, записвачката или от уредбата. Един приятел на който му ги записвам не слага изобщо надраскани или прашни дискове, а моите изобщо не ги е надраскал колкото и време да мине, пък вече не ги чете.

Някой ще се осмели ли да ми помогне. THANKS :rolleyes:

За да не пускам нова тема може ли някой да ми обясни няколко въпросчета: :confused

1. Има ли го явлението изхабяване на записвачката. Знам че на някои може да им прозвучи смешно (и на мен щеше да ми се струва така преди), но в последно време докато записвах всякакви CD дискове без проблем и без нито една грешка, напоследък на Scan Disk на Nero до първата 1/4 от диска е без грешка (в зелено), а след това се влошава (в жълто) и така до края. А дисковете на които записвам са вербатим от 70ст.

2. Каква е разликата между добрата скъпа записвачка и евтината такава. И има ли някаква разлика в записите?

3. Защо като записвам АудиоСД-та на някой след време уредбите им спират да ги четат. Къде е проблема? От СД-тата, записвачката или от уредбата. Един приятел на който му ги записвам не слага изобщо надраскани или прашни дискове, а моите изобщо не ги е надраскал колкото и време да мине, пък вече не ги чете.

Някой ще се осмели ли да ми помогне. THANKS   :rolleyes:

По т.1 - естествено, както всеки уред и тя си има време на живот, възможно е проблемът да е от амортизация, но може и да е от друго...перманентно зацапване на лещата и др. подобни

По т.2 - На първо място има разлика в парите :P , но най вече в изработката и теста преди да излезе от завода. При скъпите (не че и те не се развалят) всичко е сглобено много прецизно, тествано внимателно, а и частите и технологиите изпозвани в тях (напр. Плекстор) са по-добри (напр. запис 1 Gb на CD). От тук идва изводът, че и записът на диска е по-прецизен и по всички параметри, както трябва да бъде.

По т.3 - Сложен въпрос....нечетенето на аудио дискове може да се дължи на много причини. Ситуацията се усложнява още повече, че в играта се намесват външни комерсиални плеъри и всеки може да е различен по качество и настройка от другите. Възможно е записът на точно твоята записвачка да има леко разминаване в параметрите, които очаква да намери неговия плеър ; възможно е плеърът (или твойта записвачка) да му е зацапана лещата ; възможно е да си случил кофти партида дискове, които след време се прецакват тотално (виждал съм такива) ; възможно е да не улучваш най-добрата скорост за запис на аудио на твоята записвачка (понякога за даден модел/дискове е по-добре да бъдат записани на 8-16Х, отколкото на 4Х...антилогично, но е така) ; възможно е......така мога да продължавам до утре....може да има поне още 100 причини. Проблемът обикновено се диференцира трудно....но е възможно.

Само да допълня отговора на Midex, към остаряването на компонентите на писачката особено 'добре' се вписва самия лазер, който пише. Той е сред нещата, които се изхабяват най-бързо.

По другия въпрос - писачката може да направи кофти запис, например да не 'очертае' добре границите между битовете информация, особено ако е записала вече много дискове, латентност на лазера, , т.е. записът не е така рязък, така да се каже. При четенето на диска, въпреки че лазерът е нискомощен, при многобройни четения/слушания на диска, и той се изхабява. С което се разваля качеството на и без това не много доброкачествения запис. И се стига момент, в който уредбата вече е на ръба да разпознае какво е записано на диска. Друга уредба може да има по-нисък праг на чувствителност към това изхабяване и там да се чете без проблем.

Vazmojno e diska da e prekaleno nov model i da triabva da update-ne6 firmware-a Pri men taka se opravi s edni diskove na koito mi pozvoliava6e da pi6a samo na max i estestveno biaha palni s gre6ki. Vazmojno e i zapisva4kata da se e precakala. Az imah podoben problem s DVD-zapisva4ka. Ne moje da pro4ete sobstvenite si diskove, koito dori o6te ne sa izvadeni :pirate

А от къде да го изтегля този firmwear. Моята записвачка е ATAPI CD-RW 52xMax с версия 160D и като отида на страницата на фирмата и не мога да намеря нищо такова. Дава ми препратки към други сайтове и накрая пак нищо

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...