Guest Stalan Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 ...ta dynoto mi e Athlonsko - ASROCK K7VT2 i v momenta sym s DURON Morgan na 1300 GHz. Vyprosa mi e dali moje da mu rygna ATHLON XP 2600 (266) i 6te vyrvi li normalno? 6toto proverih v saita na proizvoditelq i te kazvat, 4e vsi4ko 6to e Duron, Athlon i Athlon XP na 266 bi trqbvalo da vyrvi... Ama edin pi4 kojto sym priznal za dale4 po-golqm spec ot men kazva, 4e dori s perfektno ohlajdane procesora 6te povredi zahranvaneto na samoto dyno (ne zahranva6tiq blok). Ta temata e za syvet i za vseki kojto tyrsi otgovori i za vseki kojto gi ima. Estestveno nqma da se ograni4avame samo s moq slu4aj, no 6te e dobre vse pak da polu4a otgovor da se riskuva li i da prejalq ($120 za Athlon XP 2600/266 ) ili da prodam dynoto s procesora i da smenq s Barton. A sy6to me interesuva i dokyde moje da se OVERCLOCK-va nastoq6tata mi configuraciq? " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Чудя се,защо се доверяваш на приятеля си,а не на производителя на дънната платка!? Ето тук е отговора на въпроса ти! Model MB CPU Support! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 аз имам такова дъно и си бачка с ToroB 1800+ http://www.comexgroup.com/motherboards/_am...7vt2_kt266a.htm виж тука дори на 333 са го пуснали хората Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 няма какво да се притесняваш.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 Ето тук е отговора на въпроса ти! Model MB CPU Support! <{POST_SNAPBACK}> To4no tuk proverih i az, no vse pak vi kazah imam osnovaniq da vqrvam na 4oveka - ba4ka vyv firmi4ka i sglobqva vseki den za razlika ot men Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 дори на 333 са го пуснали хората <{POST_SNAPBACK}> A ti s koq versiq na BIOS-a si? Ako ne e tajna de Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 OK Imam o6te vyprosi po temata... Predi da pravq upgrade na goreupomenatata platforma dyno ASROCK K7VT2 i Procesor Duron Morgan 1,3 GHz re6ih da vidq dokyde moga da stigna s OVERCLOCK-a. Ot BIOS-a na dynoto napravih 4estotata na 6inata ot 100 na 113 i estestveno temperaturata na procesora se vdigna do 47 °C spored AIDA-ta i do 52°C spored termometyra v BIOS-a. Tezi protivore4iwi danni me karat da se pospra tyj kato ne znam ni6to do kakva temperatura MAX moje da se clock-va, a i do kakva 4estota 6te vyrvi normalno proecora.... Zna4i v momenta BIOS-a kazva 4e e na 1500 MHz a AIDA-ta na 1466. Pri polojenie 4e dynoto pozvolqva vdigane na 4estottata ot 100 dokym 220 kolko moga da OVERCLOCK-vam bez da poemam golemi riskove i 6te mi trqbva li dopylnitelno ohlajdane za prez lqtoto (sega sym s prili4en radiator i fan TITAN na 3000 RPM), no togava temperaturite se vdigat s pone 10°... Mi tova e INFOTO o4akvam syveti ot nqkoj s opit 6toto s rovene iz foruma ni6to ne otkrih po moq vypros zasega... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 OK Imam o6te vyprosi po temata... Predi da pravq upgrade na goreupomenatata platforma dyno ASROCK K7VT2 i Procesor Duron Morgan 1,3 GHz re6ih da vidq dokyde moga da stigna s OVERCLOCK-a. Ot BIOS-a na dynoto napravih 4estotata na 6inata ot 100 na 113 i estestveno temperaturata na procesora se vdigna do 47 °C spored AIDA-ta i do 52°C spored termometyra v BIOS-a. Tezi protivore4iwi danni me karat da se pospra tyj kato ne znam ni6to do kakva temperatura MAX moje da se clock-va, a i do kakva 4estota 6te vyrvi normalno proecora.... Zna4i v momenta BIOS-a kazva 4e e na 1500 MHz a AIDA-ta na 1466. Pri polojenie 4e dynoto pozvolqva vdigane na 4estottata ot 100 dokym 220 kolko moga da OVERCLOCK-vam bez da poemam golemi riskove i 6te mi trqbva li dopylnitelno ohlajdane za prez lqtoto (sega sym s prili4en radiator i fan TITAN na 3000 RPM), no togava temperaturite se vdigat s pone 10°...Mi tova e INFOTO o4akvam syveti ot nqkoj s opit 6toto s rovene iz foruma ni6to ne otkrih po moq vypros zasega... <{POST_SNAPBACK}> tiq tempove kato go natvari6 na prime95 li sa ili ne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Ot BIOS-a na dynoto napravih 4estotata na 6inata ot 100 na 113 Внимавай с тези честоти ако имаш по голям хард може да се сдуха 113/3=38mhz при нормални 33 и +-5% най-много до 35. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 tiq tempove kato go natvari6 na prime95 li sa ili ne ? <{POST_SNAPBACK}> Izvinqvaj za nevejestvoto no povtori vyprosa si po obqsnitelno kato zapo4ne6 s tova kakvo e Prime 95... Внимавай с тези честоти ако имаш по голям хард може да се сдуха113/3=38mhz при нормални 33 и +-5% най-много до 35. <{POST_SNAPBACK}> Harda mi e 80 Gb Seagate Barakuda 7200 RPM. Problem li e spored teb? Osven tova o4akvah syveti, a ne opaseniq - kak v krajna smetka moga da OVERCLOCKNA vyprosnata platforma optimalno s minimum risk za SDUHVANE na ne6to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Izvinqvaj za nevejestvoto no povtori vyprosa si po obqsnitelno kato zapo4ne6 s tova kakvo e Prime 95... Harda mi e 80 Gb Seagate Barakuda 7200 RPM. Problem li e spored teb? <{POST_SNAPBACK}> Prime95 e programa koqto natovarva procesora 100% i sled overclock trqbva pone edna no6t da smqta bez da dade gre6ka. Kato go natovaari6 sled 2-3 4asa mu vij temperaturite.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Uau... Napylno prav se okaza - procesora mi stigna do 55°C na normalnata si Default taktova 4estota pri test s Prime 95 a az si mislih 4e 49°C sa kriti4ni... Vsy6tnost dokolkoto razbiram opasni sa pikovite visoki temperaturi kogato radiatora i FAN-a ne mogat da navaksat vnezapnoto povi6avane na temperaturata... Dnes ba4kah s Premiere Pro i kompa mi vnezapnno zapecna i kogato proverih procesora be6e zagrql do 60°C! I tova pri T na staqta max 24°... Dajte nqkykvi syveti za po nataty6nite mi opiti... Kolko sa kriti4nite °C za Duronite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 85 градуса за тази технология. Бъди спокоен при мен температурата се е качвала до 70 градуса имам BARTON 2500+ пуснат на 3300+ и вдигнато напрежение вентилатора на процесора работи на 1700 оборота държи постоянна температура при постоянно натоварване зимата 58 лятото 68 градуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 И при мен е 58-60 най-малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 85 градуса за тази технология. Бъди спокоен при мен температурата се е качвала до 70 градуса имам BARTON 2500+ пуснат на 3300+ и вдигнато напрежение вентилатора на процесора работи на 1700 оборота държи постоянна температура при постоянно натоварване зимата 58 лятото 68 градуса. <{POST_SNAPBACK}> pri men stiga 50 gradusa ne sym go testaval lqtoto vse oshte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 OK a kakyv e problema s tova: Backbone: Внимавай с тези честоти ако имаш по голям хард може да се сдуха 113/3=38mhz при нормални 33 и +-5% най-много до 35. Za pyrvi put 4uvam 4e pri povi6avane na sistemnata 4estota se natovarva i harda nqkoj bi li obqsnil po-podrobno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hameleon Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 OK a kakyv e problema s tova: Za pyrvi put 4uvam 4e pri povi6avane na sistemnata 4estota se natovarva i harda nqkoj bi li obqsnil po-podrobno... <{POST_SNAPBACK}> Като повишаваш FSB ти се вдигат AGP/PCI честотите, което е риск за останалия хардуер - хард диск, видео и др... При 100 mhz имаш делител 3 за PCI. При 113 PCI става близък до критичния максимум (38). Аз не бих рискувал 80 GB хард, макар че с един стар Seagate си бичих при 41 Mhz доста време.. Неможеш да постигнеш нищо с това дъно и процесор, считай че 113 е максимума. Дъното ти няма фиксиране на PCI/AGP, но и да имаше, въпросния процесор няма 'клокърски' заложби. Ако искаш полезно четиво - ЕТО! Ако искаш евтин upgrade, земи си един Duron 1800 Mhz за около 48$, от джъмпърите на дъното си го пускаш на 133 (266) и това е... Ако ти се дават повече кинти, тогава работата е друга.... Според мен да даваш пари за Athlon XP и да останеш с това дъно няма смисъл, ако държиш да клокваш. Дано съм ти бил полезен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stalan Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 INFO-to na Hameleon be6e polezno i iz4erpatelno, za koeto mu blagodarq... A moderatorite mogat da zatvorqt temata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.