Jump to content
BulForum.com

Съчинение

Recommended Posts

Някой може ли да ми каже от къде мога да намеря нещо на тема : "Kommt die Erde in den Himmel, wenn tot ist?".

Трябва ми за утре. 10х предварително.

Edit : Текста си го намерих, но някой ще може ли да ми каже поне за какво става въпрос вътре, че нищо не разбирам. :huh:

Im Müggelheimer Boten stand einmal ein Artikel, in dem behauptet wurde, der Frühling sei zu zeitig. Und alles lässt sich so wunderbar auf den Menschen und seine Klima bezogenen Greueltaten zurückführen.

Es ist richtig, dass der Mensch seine Umwelt beeinflusst - und zwar heute deutlich mehr als früher. Aber auch unsere affenähnlichen Vorfahren haben ihre Umwelt beeinflusst, spätestens als sie lernten, das Feuer zu beherrschen oder anfingen, Wald für Ackerbau zu roden. Nordafrika war vor der Blütezeit Ägyptens und der griechisch-römischen Antike dicht bewaldet. Heute ist dort kahles Land, der damals gedankenlos abgeholzte Wald konnte sich nie wieder regenerieren. Der Mensch hat also zu allen Zeiten und überall auf seine Umwelt eingewirkt.

Fakt ist aber auch: Das Klima auf der Erde hat sich auch auf natürliche Weise immer verändert. Es gab nachgewiesenerweise in der Erdgeschichte einen ständigen Wechsel von Kalt- und Warmzeiten. Eine Ursache dafür ist beispielsweise auch, dass die Sonnenaktivität in den 4,5 Milliarden Jahren die dieses Sonnensystem nun existiert, nicht ganz konstant war und ist. Sterne haben das einfach so an sich; Menschen sind schließlich auch nicht lebenslänglich immer gleichermaßen aktiv.

Historisch belegt ist beispielsweise eine solche Mini-Eiszeit (während der die Sonnenaktivität besonders gering war) im 17. Jahrhundert. Sehr berühmt aus dieser Zeit ist eine Darstellung des Sonnenkönigs, eingehüllt in kostbare Pelze. Er wollte damit nicht nur seinen Reichtum demonstrieren - dazu hätte es auch leichtere (sommerliche) Stoffe gegeben, die genauso wertvoll sind. Zu seinen Lebzeiten war es aber eindeutig belegt, kälter auf der Erde als beispielsweise 100 Jahre vorher oder nachher.

Някой може ли да ми каже от къде мога да намеря нещо на тема : "Kommt die Erde in den Himmel, wenn tot ist?".

Трябва ми за утре. 10х предварително.

Edit : Текста си го намерих, но някой ще може ли да ми каже поне за какво става въпрос вътре, че нищо не разбирам.  :huh:

:wacko: :wacko: :wacko: tva za koi klas e ve :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

• 4 weeks later...

stfu бе zlobil.

@iv_laz-сигурен ли си че заглавието е правилно?щото аз лично не мога да си го преведа.

иначе в текста става въпрос за това как човекът влияел зле на прородата,в днешно време с пъти повече отколкото преди.как египтяни и гръцки поети са описвали не-знам-си-коя част на африка олесена,пък сега виждаш ли била гола пустиня.и че климатът се променял.пример за това била мини ледниковата епоха пред 17-ти век.тогава било по-студено отколкото например100 години преди или след(не се чуди-точно тва пише)

....в общи линии за това става дума...швабският език има невероятното качество да казва две думи с пет изречения....

stfu бе zlobil.

@iv_laz-сигурен ли си че заглавието е правилно?щото аз лично не мога да си го преведа.

иначе в текста става въпрос за това как човекът влияел зле на прородата,в днешно време с пъти повече отколкото преди.как египтяни и гръцки поети са описвали не-знам-си-коя част на африка олесена,пък сега виждаш ли била гола пустиня.и че климатът се променял.пример за това била мини ледниковата епоха пред 17-ти век.тогава било по-студено отколкото например100 години преди или след(не се чуди-точно тва пише)

....в общи линии за това става дума...швабският език има невероятното качество да казва две думи с пет изречения....

zaglavieto e pravilno, prevejda se "6te ide li Zemqta v Raq kogato umre?"

ami izmisli si go sam az edno wreme si gi misleh sam i se sprawqh i sega kato zawyrshil byde] u4itel po nemsaki se sprawqm de .a koito smqta 4e nemskiq e typ se luje dylboko ili nisto ne razbira

Edit : Текста си го намерих, но някой ще може ли да ми каже поне за какво става въпрос вътре, че нищо не разбирам.  :huh:

По време на ....(това Mьggel heimer не знам какво е,накаква епоха е май)...започват да се появяват статии и изявления ,в които се твърдяло,че съвсем скоро противодействието и намесата във хода и на времето и лика на природата , ще бъде реалност.Всичко било въпрос на време.Да бъде моделирано по чуден начин от хората със зверска жестокост, в разрез с правилата на климата и майката природа.

Човешките същества нараняват своята околна среда – днес значително повече и по-осезаемо , отколкото в предишни времена.В допълнение на това , още нашите маймуно-подобни предшественици са изправили пред застрашаване от вредни ежедневни влияния природа ,докато се научат да живеят , и да използват огънят или гората с нейните обитатели по предназначение.Южна Африка например била покрита с гъста зелена растителност преди така нарешеният разцвет на Египет ,и античната Greek-Roman епоха.Нима днес има някоя „пооплешивяла” страна ,която да е способна да „регенерира” природата и да възстанови нехайно „осакатеното”.Невидим е начина , по който човекът е засегнат от собственото си съществувание и влияние върху средата си.В крайна сметка , факт е , че климатът на планетата през времето се е променял и в своя естествен път, това показва и геологията със своите изследвания от ледниковия и пост-ледниковия периоди.Причина за тези факти може би е .... (май не си го копирал цялото ?!?!?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...