Mr_Vain Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Отдавна търся точен отговор на: Какво всъщност е DIN и RMS мощност? И по-специално, могат ли да се конвертират (примерно характеристиките на една аудио система са 80W RMS / 100W DIN, а на друга 43W RMS / 20W DIN, какво разбрах аз?!)? И според Вас кой стандарт най-точно показва реалната мощност на една аудио система, защото съм забелязал, че от 100W до 100W понякога разликата е двойна? PMP и PMPO са ми ясни, изобщо не искам да ги обсъждаме. Не съм много наясно с материята, ако има някой да изкаже мнение по въпроса,моля Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Да,наистина.Айде някой да каже,защото и аз много съм се чудел като слушам за "реална" или "пикова" или не знам си каква мощност.Какво е най-точното определение и мерни единици за мощност? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Темата ме накара да се поразровя и открих следните неща обяснени на сравнително достъпен език: RMS Peak Power PMPO(opt.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
No_Nick Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Темата ме накара да се поразровя и открих следните неща обяснени на сравнително достъпен език: RMS Peak Power PMPO(opt.) <{POST_SNAPBACK}> На тези линкчета,които Brat4ed' е дал пише съвсем ясно,но ме съмнява че всички тука разбират английски.Та на български и по-просто казано RMS или още наричана синусидална мощност си е "реалната"; Peak Power е максималната мощност, която баса може да изкара при даден удар, но много рядко може да се достигне тази мощност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 dobre a DIN kakvo e ? za mene ne6tata sa qsni vyrzvam si odzad reotana i se prigotvqm za 4aii4e, gledam kak6o stava s hubavata sinusoidka i dali pu6i ot nqkyde RMS e vajno, drugite dve ne 4ak tolkova makar 4e e dobre da ima dobyr dinami4en obhvat vse pak Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 dobre a DIN kakvo e ? DIN = “Deutsches Institut fur Normung” (известно още като Dourche Industrie Normen) или с други думи това е Германски стандарт. Използва се в абсолютно всички сфери на техниката, нещо разпространено почти колкото ISO-то, в много от случаите се препокриват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 da az znam kakvo e sykrateno DIN oba4e tova: 80W RMS / 100W DIN, а на друга 43W RMS / 20W DIN kak da go razbiram ? predpolagam 4e tuka DIN zna4i ne6to podobno na PMPQ qvno e pak nqkyv standart za musik mo6tnosti ama 6vabski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted January 27, 2005 Author Share Posted January 27, 2005 da az znam kakvo e sykrateno DIN oba4e tova: kak da go razbiram ? predpolagam 4e tuka DIN zna4i ne6to podobno na PMPQ qvno e pak nqkyv standart za musik mo6tnosti ama 6vabski <{POST_SNAPBACK}> Добре де, но при Hi-Fi ситеми висок клас се използва именно този стандарт за аудио мощност. Няма RMS, няма пикова, няма музикална мощност. EDIT: Я погледнете тази статия: Why there is no such thing as 'RMS watts' or 'watts RMS' and never has been Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.