Jump to content
BulForum.com

Audio Power!?

Mr_Vain

Recommended Posts

Отдавна търся точен отговор на: Какво всъщност е DIN и RMS мощност? И по-специално, могат ли да се конвертират (примерно характеристиките на една аудио система са 80W RMS / 100W DIN, а на друга 43W RMS / 20W DIN, какво разбрах аз?!)? И според Вас кой стандарт най-точно показва реалната мощност на една аудио система, защото съм забелязал, че от 100W до 100W понякога разликата е двойна? PMP и PMPO са ми ясни, изобщо не искам да ги обсъждаме.

Не съм много наясно с материята, ако има някой да изкаже мнение по въпроса,моля :)

Да,наистина.Айде някой да каже,защото и аз много съм се чудел като слушам за "реална" или "пикова" или не знам си каква мощност.Какво е най-точното определение и мерни единици за мощност?

Темата ме накара да се поразровя и открих следните неща обяснени на сравнително достъпен език:

RMS

Peak Power

PMPO(opt.)

На тези линкчета,които Brat4ed' е дал пише съвсем ясно,но ме съмнява че всички тука разбират английски.Та на български и по-просто казано RMS или още наричана синусидална мощност си е "реалната"; Peak Power е максималната мощност, която баса може да изкара при даден удар, но много рядко може да се достигне тази мощност.

dobre a DIN kakvo e ?

za mene ne6tata sa qsni vyrzvam si odzad reotana i se prigotvqm za 4aii4e,

gledam kak6o stava s hubavata sinusoidka i dali pu6i ot nqkyde :woot

RMS e vajno, drugite dve ne 4ak tolkova makar 4e e dobre da ima dobyr dinami4en obhvat vse pak ;)

dobre a DIN kakvo e ?

DIN = “Deutsches Institut fur Normung” (известно още като Dourche Industrie Normen) или с други думи това е Германски стандарт. Използва се в абсолютно всички сфери на техниката, нещо разпространено почти колкото ISO-то, в много от случаите се препокриват.

da az znam kakvo e sykrateno DIN oba4e tova:

kak da go razbiram ?

predpolagam 4e tuka DIN zna4i ne6to podobno na PMPQ

qvno e pak nqkyv standart za musik mo6tnosti ama 6vabski :)

Добре де, но при Hi-Fi ситеми висок клас се използва именно този стандарт за аудио мощност. Няма RMS, няма пикова, няма музикална мощност.

EDIT: Я погледнете тази статия: Why there is no such thing as 'RMS watts' or 'watts RMS' and never has been

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...