Jump to content
BulForum.com

Месечната такса на БТК

sMARTBomber

Recommended Posts

От 3 месеца съм си спрял изходящите обаждания и съм минал на такса 3 лв на БТК телефона ми. Преди да го направя се случи да плащам 3 месечни сметки от 12 лв(мес. такса) + 30-40 стотинки (разговори). Това не ме очарова и затова минах на минималната такса.

След 1-я месец без да ползвам телефон платих с кеф само 3 лв, но пък не си бях викал таксита и др.

После случайно ми дадоха идеята за БТКартите

card_1.gif card_2.gif card_4.gif card_3.gif

Както виждате от линка с цените за минута с картата е 5/4 ст ден/нощ, което сравнено с импулсите е: 2.75/1.22 ст. ден/нощ. Но минавайки на карта, печелите 9лв от таксата. Така че освен че сте с 9 лв напред, ако решите да си купите карта за 9 лв ще сте и с разговорите за 9 лв напред, т.е - почти двойна печалба... ;) Но далаверата се засилва и от факта, че тази карта има валидност 3 месеца, така че не е задължително да я изговаряте за 1 месец.

Сами си направете сметка колко говорите по домашния си телефон и колко по GSM-а и има ли смисъл да плащате цяла такса на месец. А пък ако сте решили да си махате поста, се замислете, дали не е по-далавера да минете на горния вариант и срещу 3 лв на месец да си имате пълнофункционален дом. телефон.

The Choise Is Yours :)

ако решите да си купите карта за 9 лв ще сте и с разговорите за 9 лв напред, т.е - почти двойна печалба

Не е точно с 9 лева, поради разликата в едните и другите цени, както пишеш преди това....но, че полза има...това е ясно....най-малкото в разликата от 9 до 12 лв. в абонамента. А отколко време си на карти? И как избираш, като са спряни изходящите ти повиквания на тарифа 3 лв.? Дай малко повече инфо, не за картите, а за текущото положение с моментния ти абонамент. :)

Еми...не разбрах това освобождава ли те от такса? :confused В смисал, купувам си я тая карта и....то нали от всеки телефон може да се говори. Не разбрах как се освобождаваш от такса.

Иначе и аз съм pissed off на тия БТК :angry1 :angry1 :angry1

12 лв. такса и за 20-25 импулса...става 14 кинта месечно, при все че говоря от джи ес ема предимно :angry:

Хубавото е,че от БТК вече предотсвят някакъв избор на хората.А дали въпросният вариант е на далавера,всеки сам трябва да си прецени(или по-точно да сметне)

А отколко време си на карти? И как избираш, като са спряни изходящите ти повиквания на тарифа 3 лв.? Дай малко повече инфо, не за картите, а за текущото положение с моментния ти абонамент. :)

Спрял съм ги, защото си куих безжичен телефон (секция Buy/Sell от Denis Belqta за 10лв) и ми навъртяха 160 лв сметка. А набирането на телефони с 0800 не се влияе от ограниченията.

bravo na BTC, (towa mislq 4e go kazwam za pyrwi pyt) za pyrwi pyt da izmislqt ne6to umno.

Хич не е 'Браво' на тях никога не бих им казал браво. Даже се чудя как още не са се усетили за тази комбинация от тарифа/карта и не са взели мерки...

Еми...не разбрах това освобождава ли те от такса? :confused  В смисал, купувам си я тая карта и....то нали от всеки телефон може да се говори. Не разбрах как се освобождаваш от такса.

Не се освобождаваш от цялата такса... Просто най-ниската месечна такса на БТК е 3 лв. Минаваш на нея и си купуваш карта - това е.

Не ме разбра....9-те лв. печалба от разликата 12-3 за абонамента е абсолютна истина...имах предвид другите 9 дето даваш като печалба, но не са 9, а по-малко заради разликите в цените на разговорите между тези с карта и 'нормалните'.... :D ....но все тая....в момента просто издребнявам в интерес на изясняване на ситуацията... B) ...А това, че спирането на изходящите не влияе на избирането на 0800 не го знаех и може само да ме радва....но няма гаранция, че утре НТК няма да ограничат и 0800 или да избегнат това леко минаване от тяхна страна....леко, леко...ама като станат повече хора хич няма да е много леко... :)

@do4okarako4ev, нали човекът ти каза, че 0800 не се влияе. :zzz

@M-Star, доколкото знам безплатни(ако си с цифров) или 1 импулс(ако си с аналогов).

Bro, аз за тая такса 3лв. незнам много. Да не е онова, дето могат да те търсят, пък ти неможеш да се обаждаш. Ако е така, как ще се обадиш на 0800 ******* каквото беше там. Обясни, и ако хавата е такава, направо утре съм в пощата B)

0800*** ne se li taksuva kato edin gradski razgovor ot cialata stran? :unsure:

Четете бе, нали съм ви дал линка:

• Достъпът до услугата “Предплатена БТКарта” се осъществява чрез код за достъп 0800 10 801, посредством всеки телефонен апарат, позволяващ тонално /DTMF/ избиране и свързан към обществената далекосъобщителна мрежа на БТК.

При избиране на кода за достъп 0800 10 801 от телефонен апарат, свързан към цифрова автоматична телефонна централа на БТК, повикването не се таксува.

При избиране на кода за достъп 0800 10 801 от телефонен апарат, свързан към аналогова автоматична телефонна централа на БТК, повикването се таксува само с един импулс, независимо от неговия вид и продължителност.

Не е точно с 9 лева, поради разликата в едните и другите цени, както пишеш преди това....но, че полза има...това е ясно..

някои знае ли "другите" цени?Да направим сравнение!

някои знае ли "другите" цени?Да направим сравнение!

Цена на импулс в момента - 10.8 ст.

Таксуването е както следва:

през деня - 1 импулс - 4 минути --> 2.7 ст/мин // 5 ст/мин с БТКарта

през ноща - 1 импулс - 9 минути --> 1.2 ст/мин // 4 ст/мин с БТКарта

Да го погледнем така:

Искате да изговорите 180 минути:

- с БТКарта схемата ще похарчите за 1 месец: 3лв такса + 9 лв карта (9лв=180 мин) = 12 лв

- с 12 лева на месец ще дадете 12 лв + 4.86лв за 180 мин разговор = 16.86 лв

Това е при най-грубия вариант когато говорите по 3 часа на месец градско.

Но в почти всички случаи никои не ползва толкова много дом тел (изключвам отегчените домакини ;)), така че при всички случаи ще ви е по-евтино на месец с БТКарта а с такса ще ви е 12 лв минимум за такстата.

Другия голям +, който вече казах по-горе е, че при купуване на 9лв карта тя ви стои 3 месеца и ако я разцъкате пропорционално за целия период ви излиза такси+говорене=18 лв за 3 месеца. На фона на стъписващите 36 лв такси за 3-те месеца и то без да говориш грам, вече става мноооого грубо.

Така, че стига сте пълнили гушите на БТК и действайте - пуска се една молбичка в пощата и минавате на 3 лв на месец.

А БТКартите се продават навсякъде...

Както писах по-горе-Въпрос на сметки.Погледнах последната сметка от БТК,която имам-200 импулса.Повечето са правени през деня,така че това прави около 800 минути на месец.И сега сметките:

800мин.х5ст.(с БТКарта)=40лв.+3лв. такса=43лв. на месец

800мин.х2.7ст.(обикновено таксуване)=21,60лв.+12лв. такса=33,60лв. на месец

Това показва моята сметка и БТКартите явно не ме устройват.Така,че преди да се юрнете да си купувате БТКарти,седнете и си сметнете кое колко ще ви струва.

Както писах по-горе-Въпрос на сметки.Погледнах последната сметка от БТК,която имам-200 импулса.Повечето са правени през деня,така че това прави около 800 минути на месец.И сега сметките:

800мин.х5ст.(с БТКарта)=40лв.+3лв. такса=43лв. на месец

800мин.х2.7ст.(обикновено таксуване)=21,60лв.+12лв. такса=33,60лв. на месец

Това показва моята сметка и БТКартите явно не ме устройват.Така,че преди да се юрнете да си купувате БТКарти,седнете и си сметнете кое колко ще ви струва.

Твоя случай е от посоченото по-горе от мен изключение ;)

Малцина са като теб. С тия GSM-и кой ти навърта 200 импулса.

Освен това имаш лек пропуск в сметките.

Значи всички изчисления се базират на условието, че водим само градски разговори. 200 импулса само градски - много редки случаи.

Ако не са само градски - то тогава сметките трябва да са други, защото трябва да си сметнеш колко импулса са ти междуградски.

При БТКартите междуградското е по-евтино от тарифата при нормалната такса. ;)

*edit:

Така, че - юрвайте се да си купувате :)

Мисля,че правилно съм го казал-всеки да си прави сметката-не само колко говори,но и какво говори естествено(имам предвид градски,междуградски,междуселищни).Защото,ако не си направиш сметката правилно,пак ще нагушиш омразното БТК.Не се ли замисляте над следното нещо-излиза новината,че може да не плащаш месечен абонамет 12лв. и какво следва-хората юруш на картите.Ама,че в крайна сметка ще плащаш повече от колкото преди,няма значение-важното е,че не плащаш 12лв. абонамент.Аз мисля,че от БТК точно на това разчитат.На потребителите,които нито могат да си мерят приказките по телефона,нито да си правят сметката като хората.Затова,пак казвам-ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКИТЕ.Моята сметка я посочих само като един напълно нормален пример-имам наблюденията,че сметката която плащам не се отличава от сметките на познатите ми,така че не съм някакво изключение.

И накрая,без да имам претенции,че съм открил топлата вода,ще кажа следното:за тези,които говорят по много-абонамент.За тези,които говорят малко-предплатени карти.Така е и с БТК,и с Мтел,и с Глобул,ако щете и с интернета,пак е същото.

Мисля,че правилно съм го казал-всеки да си прави сметката-не само колко говори,но и какво говори естествено(имам предвид градски,междуградски,междуселищни).Защото,ако не си направиш сметката правилно,пак ще нагушиш омразното БТК.Не се ли замисляте над следното нещо-излиза новината,че може да не плащаш месечен абонамет 12лв. и какво следва-хората юруш на картите.Ама,че в крайна сметка ще плащаш повече от колкото преди,няма значение-важното е,че не плащаш 12лв. абонамент.Аз мисля,че от БТК точно на това разчитат.На потребителите,които нито могат да си мерят приказките по телефона,нито да си правят сметката като хората.Затова,пак казвам-ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКИТЕ.Моята сметка я посочих само като един напълно нормален пример-имам наблюденията,че сметката която плащам не се отличава от сметките на познатите ми,така че не съм някакво изключение.

И накрая,без да имам претенции,че съм открил топлата вода,ще кажа следното:за тези,които говорят по много-абонамент.За тези,които говорят малко-предплатени карти.Така е и с БТК,и с Мтел,и с Глобул,ако щете и с интернета,пак е същото.

Мисля че не си призна, че сметките които посочи са ти грешни, а го изби на общи приказки ;)

Някой може ли да ме насочи къде в момента се продават такива карти с предплатени минути? Днеска като минах през кварталната поща да си променя абонамента ми казаха че нямат и скоро не очаквали да получат заради някакви промени ?

sMARTBomber,прав си,малко по-евтино ми идва даже като съм на абонамент и имам 200 импулса:

Общо импулси- 199

До 20 импулса на цена 0.01лв.- 20- 0.20лв.

Над 20 импулса на цена 0.09лв.- 179- 16.11лв.

Месечен абонамент- 9.50лв.

Общо- 25.81лв.

ДДС-20%- 5.16лв.

Сума за плащане до 25.01.2005- 30.97лв.

Пак да кажа,че става въпрос за 200 импулса,които могат да се равняват на максимум 1800 минути в зависимост кога и докъде звъниш.А на теб тия 200 импулса обърнати в минути с картата няма как да ти дойдат под 43 лв.Така,че всеки да си гледа себе си и да се спасява както намери за най-удачно,а не на юруш само,защото някой така си е рашил проблема!

sMARTBomber,прав си,малко по-евтино ми идва даже като съм на абонамент и имам 200 импулса:

Общо импулси-                                           199         

До 20 импулса на цена 0.01лв.-                    20-                  0.20лв.

Над 20 импулса на цена 0.09лв.-                179-                 16.11лв.

Месечен абонамент-                                                           9.50лв.

Общо-                                                                              25.81лв.

ДДС-20%-                                                                          5.16лв.

Сума за плащане до 25.01.2005-                                       30.97лв.

Пак да кажа,че става въпрос за 200 импулса,които могат да се равняват на максимум 1800 минути в зависимост кога и докъде звъниш.А на теб тия 200 импулса обърнати в минути с картата няма как да ти дойдат под 43 лв.Така,че всеки да си гледа себе си и да се спасява както намери за най-удачно,а не на юруш само,защото някой така си е рашил проблема!

Издребняваш брутално, но айде да те последвам и аз:

1 минута разговор в III зона = 0.24лв

19.57 (парите, които си платил за 200 имп) / 0.24 = 82 мин. за 200 импулса. т.е. минимума, който не спомена.

1 минута междуградски с БТКарта = 0.18 ст.

19.57 / 0.18 = 109 мин.

Така, че:

А на теб тия 200 импулса обърнати в минути с картата няма как да ти дойдат под 43 лв.Така,че всеки да си гледа себе си и да се спасява както намери за най-удачно

82 мин * 0.18 ст = 14.76 лв (2.91 пъти по-малко от въпросните 43 лева :))

Малко се губиш тука като доказателства :woot

*edit:

Пак да не забравим, че ти плащаш и такса 12 лв щеш-не щеш, с което още повече затъваш... ;)

Nedeite sega da puskate molbi za6toto do 15-20 fevruari nqma da ima na pazara BTKarti i sega v nas go d***m :( trqa da hoda do fonokartnia dolu za da se obadia.Ina4e v nas sme taka ot nqkolko meseca i sam mnogo dovolen.Lo6oto e 4e vseki pat trqbva da nabira6 0800 10 801 i koda na kartata koeto stava malko bavno i drazni,no ako telefonat ti moje da pomni nomera (ne poslednia izbran) stava po lesno :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...