bl8 Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 Начи като пусна уиндоуса ми се изписва нещо от рода на : NTLDR is missing Press any key to restart Това се получи като се опитах да вържа един хард. Харда го вързах разбира се, но проблема остана. Четох в нета, че трябвало да сложа *пак* ntldr и ntdetect.com , но не видях смисъл тъй като тях си ги има и са същия размер. Другия проблем е че не си помня администраторската парола, а за да пусна рикавъри конзол (или нещо подобно беше) ми иска него. Дали ако изтрия файла с паролите няма да ме пусне без парола ? П.С. - аз си ползвам линукс, но наще искат уиндоус и става крива работата, пък не ми се преинсталира Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aeon Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 Най-вероятно щото си сложил тоя диск Primary а той е нямал операционна система Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 Всъщност харда имаше 2 операционни системи ама грешката ми беше че му бях оставил джъмпера. Сега с джъмпер без джъмпер с втори хард без него винаги ми дава тази грешка и не мога да пусна уиндоуса (ммммм как ми се псува само) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 NTLDR is missing, решение на проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 Много благодаря за линка, сигурно ще ми помогне ако успея да си спомня/кракна паролката за администраторския юзер. Ако затрия файла с паролите (а даже не знам кой е той) дали ще ме пусне и без парола ? Мен с уиндоус (още повече ХР) вопще ме няма. Някое съветче ако може да дадете .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 мисля че saminside се казваше програмката, освен това имаше едни images на live CD-та от които можеше да се boot-ва работещ без харддиск Windows и там на тези CD-та между многото други програмки за възстановяване на скапан Win имаше и такава за паролите. ключови думи за търсене : WinPE, SuperERD всъщност сега се сещам че на warez-а има качено подобно нещо, но точно това не съм го тествал и не мога да ти гарантирам че има нужния ти tool (и тук и тук) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted January 27, 2005 Author Share Posted January 27, 2005 Дет се вика каръка си е карък. Малко предистория - понеже в началото като си разпределях харда с партишън меджик, остана (не по мое желание) 8 МБ ъналокейтед и понеже не ми се занимаваше тогава го оставих така. В резултат на това уин-а се пускаше от Ц: и стартираше Д:\уиндоус. Одеве го изтрих и създадох едно цяло, направих го примари и пак инсталирах уин ХР. Сега уиндоус дяла за буут зглежда така : Name Flags Part Type FS Type [Label] Size (MB) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- hda1 Boot Primary W95 FAT32 3216,09 Сега при стартиране ми вади пак грешка за NTLDR, само че не missing а нещо друго, което има приблизително същия текст като boot.ini + нещо от рода на can't <нещо си> (съжалявам за оскъдната информация, ще си едитна поста при следващия рестарт). Ако може да дадете някакви идеи защо се получава така и евентуално какво мога да направя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.