Jump to content
BulForum.com

Windows XP boot проблем

bl8

Recommended Posts

Начи като пусна уиндоуса ми се изписва нещо от рода на :

NTLDR is missing Press any key to restart

Това се получи като се опитах да вържа един хард. Харда го вързах разбира се, но проблема остана. Четох в нета, че трябвало да сложа *пак* ntldr и ntdetect.com , но не видях смисъл тъй като тях си ги има и са същия размер. Другия проблем е че не си помня администраторската парола, а за да пусна рикавъри конзол (или нещо подобно беше) ми иска него. Дали ако изтрия файла с паролите няма да ме пусне без парола ?

П.С. - аз си ползвам линукс, но наще искат уиндоус и става крива работата, пък не ми се преинсталира :(

Всъщност харда имаше 2 операционни системи ама грешката ми беше че му бях оставил джъмпера. Сега с джъмпер без джъмпер с втори хард без него винаги ми дава тази грешка и не мога да пусна уиндоуса (ммммм как ми се псува само)

Много благодаря за линка, сигурно ще ми помогне ако успея да си спомня/кракна паролката за администраторския юзер. Ако затрия файла с паролите (а даже не знам кой е той) дали ще ме пусне и без парола ? Мен с уиндоус (още повече ХР) вопще ме няма. Някое съветче ако може да дадете .... ;)

мисля че saminside се казваше програмката, освен това имаше едни images на live CD-та от които можеше да се boot-ва работещ без харддиск Windows и там на тези CD-та между многото други програмки за възстановяване на скапан Win имаше и такава за паролите.

ключови думи за търсене : WinPE, SuperERD

всъщност сега се сещам че на warez-а има качено подобно нещо, но точно това не съм го тествал и не мога да ти гарантирам че има нужния ти tool (и тук и тук)

Дет се вика каръка си е карък. Малко предистория - понеже в началото като си разпределях харда с партишън меджик, остана (не по мое желание) 8 МБ ъналокейтед и понеже не ми се занимаваше тогава го оставих така. В резултат на това уин-а се пускаше от Ц: и стартираше Д:\уиндоус. Одеве го изтрих и създадох едно цяло, направих го примари и пак инсталирах уин ХР. Сега уиндоус дяла за буут зглежда така :

Name              Flags             Part Type       FS Type                   [Label]                Size (MB)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     hda1              Boot               Primary        W95 FAT32                                          3216,09

Сега при стартиране ми вади пак грешка за NTLDR, само че не missing а нещо друго, което има приблизително същия текст като boot.ini + нещо от рода на can't <нещо си> (съжалявам за оскъдната информация, ще си едитна поста при следващия рестарт). Ако може да дадете някакви идеи защо се получава така и евентуално какво мога да направя ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...