nzhelev Posted December 14, 2002 Share Posted December 14, 2002 Абе момчета имам едно лаптопче PII na 233 и искам да гледам с него снимки , кой софт е по-лек и върши работа ? мерси в аванс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 14, 2002 Share Posted December 14, 2002 Ami bih ti prepory4al dve programki. Ednata sym q ka4il na new_ftp. Drugata 6te q ka4a teq dni da re4em. Ednata se kazva Xn View, a drugata e IrfanView. Eto ot tuka moje6 da iztegli6 XnView-to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 14, 2002 Share Posted December 14, 2002 Трети вариант е ACDSee32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nzhelev Posted December 14, 2002 Author Share Posted December 14, 2002 E da ste zhivi i zdravi mersi vi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 15, 2002 Share Posted December 15, 2002 Dreamer ACDSee e kofti programa pone spored mene osobeno kogato stava duma za slaba ma6inka kato na nzhelev Az kato si q ka4ih na tova PC s koeto razpolagam sega, a to e po-dobro ot negovoto, taka qko mi lagna sistemata 4e ne ti e rabota E moje da ima nqkakvi nastroiki koito ne sym poglednal, ama si mislq 4e kakvoto i da q pravq pak 6te da e po tejka ot teq dvete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 15, 2002 Share Posted December 15, 2002 Dreamer ACDSee e kofti programa pone spored mene osobeno kogato stava duma za slaba ma6inka kato na nzhelev Az kato si q ka4ih na tova PC s koeto razpolagam sega, a to e po-dobro ot negovoto, taka qko mi lagna sistemata 4e ne ti e rabota E moje da ima nqkakvi nastroiki koito ne sym poglednal, ama si mislq 4e kakvoto i da q pravq pak 6te da e po tejka ot teq dvete ACDSee 3.0 rulez )))) Не, че ако си на XP има смисъл от такива програмки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 16, 2002 Share Posted December 16, 2002 Eee 3.0 ne sym probval. Mislq 4e taq deto q probvah be6e 4.xx. A za XP-to e taka ama kato gledam 4oveka 6te mu e zor s Win98 da ne govorim za XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Малко дърта тема, ама е точно по моя проблем Досега ползвах xnview за гледане на снимки, много стабилна и добра, само дето е доста семпла, а ми трябват разни екстрички като Favorites, Albums и т.н. Не държа да има editing tools. xnview deluxe е точно което ми трябва, обаче изглежда от 3г. не е пипана, сайта й никакъв го няма, и не ми се ще нещо ... Та търся нещо на 1-во място стабилно (което сте ползвали дълго без проблеми), след това леко, и да има поне тия нещица като Favorites, Directory view и т.н. нещата от xnview deluxe (който я знае). Програми, които НЕ ща: ACDsee (отвратен съм от нея и никога повече няма да стъпи при мен), Picasa (има някои идейни неща, но е твърде смотана, объркана и някои неща, като скролбара вдясно, не ми се нравят как работят). Дайте идеи нек'ви Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 пробва ли последната версия на ACDsee има една много лека версия и доста се приближава до бързината на xnview Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Малко дърта тема, ама ...... Как малко бе Кат' гледам , че Килъра са го "назначили" 2 месеца преди тая тема, сигурно е била десетата поред от създаването на форума. Майтапът настрана.....сега по въпроса....пробвай SuperJPG. Отдавна съм с нея, простичка и удобна....че и Favorites си има....и други работи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 пробва ли последната версия на ACDsee има една много лека версия и доста се приближава до бързината на xnview Преди имах 2 версии, като версия 7 замалко ми ос.а системата и повече едва ли ще се доверя. Други версии пък са ми били адски тромави, времето за стартиране е недопустимо голямо. Сега гледам има 9.0, ще я пробвам на изолирана система, но не мисля, че ще е по-добра, стабилна и лека. Как малко бе ..Майтапът настрана.....сега по въпроса....пробвай SuperJPG. Отдавна съм с нея, простичка и удобна....че и Favorites си има....и други работи... Ми малко е, 4 години не е голям период спрямо един човешки .. път Защо повечето програми за снимки, на които попадам са спрени от разработка през 2004-та . SuperJPG не прави изключение. Ясна е работата, нямам избор, или ще избирам между XNview/XNview Deluxe/Acdsee 9(ако е подобрена, но едва ли), или почвам да си пиша сам програма (както неведнъж е ставало в подобни ситуации) :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Преди имах 2 версии, като версия 7 замалко ми ос.а системата и повече едва ли ще се доверя. Други версии пък са ми били адски тромави, времето за стартиране е недопустимо голямо. Сега гледам има 9.0, ще я пробвам на изолирана система, но не мисля, че ще е по-добра, стабилна и лека.Ми малко е, 4 години не е голям период спрямо един човешки .. път Защо повечето програми за снимки, на които попадам са спрени от разработка през 2004-та . SuperJPG не прави изключение. Ясна е работата, нямам избор, или ще избирам между XNview/XNview Deluxe/Acdsee 9(ако е подобрена, но едва ли), или почвам да си пиша сам програма (както неведнъж е ставало в подобни ситуации) :ph34r: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1046483 kysmetliq si Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Никой ли не е ползвал Picasa? Според мен има много хляб в идеята. Най-хубавото което съм и открил е че не променя оригиналния файл а само прилага ред филтри при визуализция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Та търся нещо на 1-во място стабилно (което сте ползвали дълго без проблеми), след това леко, и да има поне тия нещица като Favorites, Directory view и т.н. нещата от xnview deluxe (който я знае).Програми, които НЕ ща: ACDsee (отвратен съм от нея и никога повече няма да стъпи при мен), Picasa (има някои идейни неща, но е твърде смотана, объркана и някои неща, като скролбара вдясно, не ми се нравят как работят). Дайте идеи нек'ви Ако ти харесва толкова XnView защо не ползваш оригинала тогава?! http://www.irfanview.com/ IrfanView is a very fast, small, compact and innovative FREEWARE (for non-commercial use) graphic viewer for Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003/Vista. It is trying to be simple for beginners and powerful for professionals. IrfanView is trying to create new and/or interesting features in its own way, unlike some other graphic viewers, which whole "creativity" is based on feature cloning, stealing of ideas and whole dialogs from ACDSee and/or IrfanView! (for example: XnView is stealing/cloning features and whole dialogs from IrfanView, since 5+ years). IrfanView was the first Windows graphic viewer WORLDWIDE with Multiple (animated) GIF support. One of the first graphic viewers WORLDWIDE with Multipage TIF support. The first graphic viewer WORLDWIDE with Multiple ICO support. Some IrfanView features: * Many supported file formats (see footnote) * Multi language support * Thumbnail/preview option * Slideshow (save slideshow as EXE/SCR or burn it to CD) * Show EXIF/IPTC/Comment text in Slideshow/Fullscreen etc. * Support for Adobe Photoshop Filters * Fast directory view (moving through directory) * Batch conversion (with image processing) * Multipage TIF editing * File search * Email option * Multimedia player * Print option * Change color depth * Scan (batch scan) support * Cut/crop * IPTC editing * Effects (Sharpen, Blur, Adobe 8BF, Filter Factory, Filters Unlimited, etc.) * Capturing * Extract icons from EXE/DLL/ICLs * Lossless JPG rotation * Many hotkeys * Many command line options * Many PlugIns * Only one EXE-File, no DLLs, no Shareware messages like "I Agree" or "Evaluation expired" * No registry changes without user action/permission! * and much much more --- Supported formats: Graphic formats: ANI, CUR, AWD, B3D, BMP, DIB, CAM, CLP,CPT,CRW/CR2,DCM/ACR/IMA,DCX,DDS,DJVU, IW44,DXF, DWG, HPGL, CGM, SVG,ECW,EMF,EPS, PS, PDF,FITS,FPX,FSH,G3,GIF HDR,ICL, EXE, DLL,ICO,ICS,IFF, LBM,IMG,JP2, JPC, J2K,JPG, JPEG,JPM,KDC,LDF,LWF,Mac PICT, QTIF, MP4,MNG, JNG,MRC,MrSID, SID,DNG, EEF, NEF, MRW, ORF, RAF, DCR, SRF, PEF, X3F,NLM, NOL, NGG,PBM,PCD,PCX,PDF,PGM PIC,PNG,PPM,PSD,PSP,PVR,RAS, SUN,RAW, YUV,RLE,SFF,SFW,SGI, RGB,SIF,SWF,TGA,TIF, TIFF,TTF,TXT,VTF,WAD,WAL,WBMP,WMF,XBM,XPM Video/Audio: AIF,AU, SND,MED,MID,MP3,OGG,RA,WAV,ASF,AVI,MOV,MPG, MPEG,WMA, WMV Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Ако ти харесва толкова XnView защо не ползваш оригинала тогава?! http://www.irfanview.com/ Ами аз съм писал някъде по-горе май (а може би не беше тук..) IrfanView го имам от години и го знам какво представлява, но дали аз нещо не намирам някъде очевадна опция да покаже дърво на директориите като в Explorer, и таб Favorites примерно? И аз мисля, че това е най-лекия viewer (след виндовс-кия), но дали интерфейса може да се настрои с дървото и тъмбнейли с променлива големина отдясно.. май не. По въпроса защо не ползвам xnview, ами ползвам оригиналната версия, която последна версия е от 2004-та, и както казах, ми е вече постна, поне да имаше таб със списък Фаворити, а не както е с меню неудобно. Моднатата xnview deluxe е добра, обаче и тя е от 2004-та, сайта й отдавна май не съществува, интерфейса й някак леко лъха на мухъл, ама ако оставим това настрана, обичам да слагам софтуер, който не е изоставен отдавна все пак.. Засега съм с xnview докато не попадна на нещо добро от същия сорт - Леко, удобно с дърво и фаворити, и т.н. Пробвах и FastStone, и Corel Photo deluxe, едното дървено и то, другото тежко и неинтуитивно за всекидневна употреба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Ти не я намираш опцията... или одавна не си инсталирал Ирфан. При инсталацията ти се появяват две икони на десктопа - едната е самия Ирфан, другата е ThumbnailView (или подобно - не помня, защото аз винаги я махам от десктопа) - това е точно това за което говориш - дървото с директориите отляво, отдясно тъмбнайли, чиято големина си настройваш по желание. И си е standalone - стартира се отделно и работи без Ирфан да ти е стартиран. Отделно същия тъмбнайл вюър можеш да стартираш и от самата програма - File->Thumbnails - ако си изтрил и ти като мен иконата му от десктопа при инсталацията. Не напразно човека се оплаква на сайта си, че XnView са крали на поразия опции и цели диалози от неговата програма... А с каква скорост ти отваря тъмбнайлите тоя тъмбнайл вюър - няма друг такъв... Search no more... по стабилна програма от тази не знам. Проста, но се справя с всички формати и с нея могат да се оправят даже счетоводители - вервай ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 .......... Мерси, това пък никога не го бях забелязал, отваря се с Т от самия ирфан, и си прав, по принцип инсталирам ирфан по инерция от повече от 2 години, последно беше като инсталирах ОС (Януари 2006), и Ирфан 3.97. Текущата е 3.99. ирфана е уникален наистина че стартира по-бързо и от Notepad.. Ама извинявай, Thumbnail view na ирфан е по-просто и от Windows Explorer Thumbnail view . Даже Фавоуритес няма под никаква форма, освен Last open folders. Сигурно съм прекалено капризен, понякога докато си намеря даден софт минават месеци, последния случай минаха близо 2 години - с програмата ClipCache Pro, откога я чаках новата версия поддържаща уникоде, по-стабилна и мазна не съм намерил досега от сигурно 50 пробвани. Та както и да е, xnview дори при студен старт е супер бърза (<1 сек.), най-вероятно ще мина на моднатата Deluxe, но не ми е спешно, ще поръчкам и други ако намеря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.